Åšledz i MOrdel zawieszeni na 3 miesiÄ…ce...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Michał K.
Kontakt:

#76 Postautor: MichaÅ‚ K. » 10 sierpnia 2004, o 20:15

Ciekawe czy Pan Jacek Ziółkowski tak słabo nas ceni :? , czy faktycznie Darek zebrał taką kasę w lipcu, że mogłaby ona zadowolić na cały rok większość z nas? :D

Zulu
Junior

#77 Postautor: Zulu » 10 sierpnia 2004, o 20:16

dustin pisze:Teraz Darek. Najbardziej lubiany zawodnik w Lublinie poza Hansem.

Jeżeli chodzi o Hansa Andersena :wink: to zgadzam się z Panem Panie Jacku, że w chwili obecnej obydwaj są lubiani tak samo. Za podobny "profesjonalizm" i podobne - lekceważące - podejście do naszego klubu i kibiców. A jeżeli chodzi o porównanie Śledzia z Profesorem Hansem... No cóż, Nielsen rozstał się z Lublinem z wielką klasą, choć klub chyba na to nie do końca zasłużył...

Krychs
Senior

#78 Postautor: Krychs » 10 sierpnia 2004, o 20:18

Dzień dobry Panie Jacku!

Mam do Pana takie oto pytanie.

Jak czują się nasi kontuzjowni zawodnicy Tomek i Dawid, i jakie są szanse na to, że zobaczymy ich na torze w meczu z Gdańskiem?

Pozdrawiam :)

Gosia
Szkółkowicz

#79 Postautor: Gosia » 10 sierpnia 2004, o 20:21

W końcu na ten temat wypowiedziała się jakaś kompetentna osoba i to jeszcze związana z klubem bo jak narazie to kazdy sobie tylko dopowiada i tworzy różne historie...
Ja mam pytanie do pana Ziółkowskiego
Co mają myśle o tym wszystkim kibice którzy w Darka wierzyli i którzy czekali na jego rehabilitacje po ostatnich wyczynach??? Bo jak już napisałam kazdy mówi co innego i trudno stwierdzić dlaczego Darek przekreslił swoje dotychczasowe relacje z kibicami bo nie będę ukrywać ale chyba najbardziej to zawiedzeni są kibice
Kolejne moje pytanie dotyczy Sebastiana Trumińskiego Dlaczego nikt wczesniej nie wystawiał go do składu Bo Jurek jest w Lublinie lubiany i dlatego ma pewne miejsce w składzie w razie potrzeby???? Skoro tak to chyba zakpił sobie on z działaczy ktorzy jakby nie było faworyzowali go wstawiając na kazdy mecz do składu mimo tego ze nie zawsze pojechał tak jak się tego od niego oczekiwało
Pozdrawiam

Geest
Senior

#80 Postautor: Geest » 10 sierpnia 2004, o 20:50

Mordel lubiany? jak poszedlem na trening i zobaczylem, ze malo Dawida w bande nie wpakowal to juz stracilem resztke sympatii ktora go darzylem. jakos tyle sie mowilo o jego luzackim podejsciu, krytykowalo jego postawe na torze, a i tak jezdzil. poza tym wraca teraz mimowolnie temat meczu z gnieznem i zdobyczy punktowej Seby i Mordela. Seba jechal zgodnie z planem az do tego defektu. ale to dawne dzieje... coz, szkoda straconych punktow, choc chyba i tak Seba by nas nie uratowal przed tymi porazkami.
tak czy owak dobrze, ze juz nie bedziemy ogladac dziadujago Åšledzia. normalnie martwilismy sie przed meczem czy TÅ» zdola wygrac, a ostatnio zachodzilismy w glowe czy niektorym bedzie sie chcialo. wypada miec nadzieje, ze to juz historia

RavLit
Szkółkowicz

#81 Postautor: RavLit » 10 sierpnia 2004, o 20:51

Witam i dokładam kilka swoich pytań

1. Czy z zawodnikami jest kontakt i czy odpowiadajÄ… oni na zarzuty wobec nich stawiane?
2. Czy klub ma wobec zawodników zaległości ( nie chodzi o kwoty ale tak/nie ) ?
3. Czy kary nałożone przez klub są ostateczne i czy mogą ulec zwiększeniu bądz zmniejszeniu?
4. Czy procedura wzywania zawodników na mecz była standardowa?
5. Czy klub po ostatnich słabych występach stawiał zawodnikom jakieś ultimatum?

Z góry dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości.

Awatar użytkownika
dustin

#82 Postautor: dustin » 10 sierpnia 2004, o 20:58

O nie wiedziałem, że moja wypowiedź wzbudzi zainteresowanie. Odpowiadam.
Michał K.
Nie wiem ile zarabiacie, ale zapewniam, że wiem ile otrzymał w lipcu Darek. Lecz musicie mnie zrozumiec, że nie jestem nawet pracownikiem klubu i nie mogę podawać konkretnych kwot.
Krychs
Tomek w tym tygodniu rozpoczyna treningi na torze i jest duża szansa na występ z Lotosem.
Jeżeli chodzi o Dawida to niestety na dzień dzisiejszy nie potrafie odpowiedzieć, jutro na treningu będę rozmawiał z trenerem i coś się dowiem.
Gosia
Sam nie wiem co więcej powiedzieć o postawie Darka. Ponieważ byłem w Gdańsku juz od piątku o sprawie dowiedziałem sie dość późno, ale do końca myślałe, że Śledź chce wyrwac z klubu kasę co zawodników jest całkiem normale ( przyzwyczaiłem się do tego) ale na mecz na pewno przyjedzie. Przeciez to co obaj zrobili to największe przewinienie jakie może popełnic zawodnik wobec swojego klubu, kolegów i kibiców ( No można jeszcze opędzlowac mecz ale o tym nawet nie chcę myśleć).
Sprawa Sabka i Mordela. W meczu z Gnieznem Jurek wypadł lepiej i dlatego jechał. Mecz w Gdańsku, wobec słabszej ostatnio postawy Śedzia i Franka ( a także oczekiwanego powrotu Tomka) miał zadecydować,
który z tej dwójki może liczyc na miejce w składzie. Sebastian wygrał walkowerem.
So wash your face away with dirt,
It don't feel good until it hurts.
So take this world and shake it,
Come squeeze and suck the day,
Come carpe diem, baby!

Awatar użytkownika
dustin

#83 Postautor: dustin » 10 sierpnia 2004, o 21:18

Odpowiadam na kolejne pytania.
RavLit
1.Z tego co wiem Darek twierdzi, ze dowiedział sie, że za niego ma jechać Bałabuch, kompletna bzdura i kłamstwo. osobiście rozmawiałem z nim na czwartkowym treningu i wiedział, że w Gdańsku wystąpi z nr 1.
Odnośnie Mordela twierdzi, ze nie wiedział że jest powołany na mecz,
już pisałem , że od kontuzji Tomka występował we wszystkich zawodach. No może myślał, że w Gdańsku ja za niego pojadę.
2. Tak ma, jak wszystkie polskie kluby poza Atlasem i Unią Tarnów,
ale tam nasi zawodowcy mają niewielkie szanse załapania się do składów.
Zaległości wobec Darka Ok. 4-5 % ogólnej kwoty. Jeżeli chodzi o Mordela
nie wiem jakie są zaległości.
3.Zawsze każdy ukarany ma prawo do odwołania się.
4. Zawodnicy nigdy nie byli na zawody powoływani pisemnie. Z regułu dowiadywali się o występie na ostatnim treningu przed zawodami lub telefonicznie jeśli nie byli obecni na treningu. Przed meczem w Gdańsku
nic nie odbyło się inaczej niż w poprzednich 16-stu kolejkach.
5. Nie było żadnego ultimatum. Po prostu chcieliśmy by zawodnicy starali się jeździć jak najlepiej.
So wash your face away with dirt,

It don't feel good until it hurts.

So take this world and shake it,

Come squeeze and suck the day,

Come carpe diem, baby!

Karolina M.

#84 Postautor: Karolina M. » 10 sierpnia 2004, o 21:54

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#85 Postautor: Lublin_Fan » 10 sierpnia 2004, o 21:58

Witam Panie Jacku i mam 2 pytania troche nie na temat :)
O ktorej jutro trening i czy wystapi na nim Tomek Piszcz?

Pozdr.

Shack
Administrator

#86 Postautor: Shack » 10 sierpnia 2004, o 21:59

zeby było łatwiej:

W związku z zaistniałą sytuacją, do jakiej doszło po ostatnim meczu ligowym, prezentujemy wypowiedź Darka dotyczącą całego problemu.

„ W tygodniu poprzedzajÄ…cym mecz z GdaÅ„skiem przygotowywaÅ‚em swój motocykl u mechanika, co pociÄ…gnęło za sobÄ… koszty. Po przyjeździe do Lublina i treningach chciaÅ‚em odebrać od klubu część swoich pieniÄ™dzy, żeby móc zakupić opony i olej, oraz mieć pieniÄ…dze na przejazd do GdaÅ„ska. W odpowiedzi usÅ‚yszaÅ‚em, że nie dostanÄ™ tych pieniÄ™dzy i jeÅ›li nie chcÄ™ jechać, to pojedzie ktoÅ› inny.
W poniedziałek zadzwonił do mnie dziennikarz i zadał mi pytanie, co mam do powiedzenia na temat wyciągniętych konsekwencji wobec mojej osoby. Przykro mi, że nie zostałem poinformowany przez klub, tylko musiałem dowiedzieć się tak ważnej informacji, w ten sposób. Sądzę, że zanim została na mnie nałożona ta kara, powinienem był być wezwany do klubu i złożyć wyjaśnienia. Tak niestety nie było.

Chciałem podziękować wszystkim kibicom, którzy cały czas mnie dopingowali i wierzyli we mnie. Mam nadzieję, że przez te lata w ciągu których występowałem na torach żużlowych, dostarczyłem kibicom wiele satysfakcji i emocji. Jeszcze raz dziękuję za doping !
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców!”

Awatar użytkownika
marcinza

#87 Postautor: marcinza » 10 sierpnia 2004, o 22:03

prawda zawsze lezy pośrodku!!!!

my jako kibice nigdy nie znamy jej w całości.

klub swoje, zawodnik swoje

a ja i tak lubię darka śledzia

pz

Shack
Administrator

#88 Postautor: Shack » 10 sierpnia 2004, o 22:05

a mi by było wstyd prosić o kase na olej, przejazd i dwie opony. Wcale mnie ta obrona nie przekonała.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#89 Postautor: istred » 10 sierpnia 2004, o 22:17

Shack pisze:a mi by było wstyd prosić o kase na olej, przejazd i dwie opony. Wcale mnie ta obrona nie przekonała.

Wstyd było by Ci upomnieć się o swoje ? Widze, że lobbing trwa :wink:

Co do samej wypowiedzi Darka to mnie ona nie przekonuje. Moze i prawda co mówi Darek, ale w takiej sytuacji zawsze można sobie poradzic, szczegolnie, ze opona, olej i dojazd do Gdańska nie wiąże sie z duzym kosztem jak na warunki zuzlowca, szczególnie Darka.

Mimo to uważam, podobnie jak kolega, że prawda leży po środku (no może troche bliżej Darka :) , ale klub też nie jest bez winy). Takie sprawy są do rozwiązania jeśli obie strony tego chcą.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#90 Postautor: Regdal » 10 sierpnia 2004, o 22:24

Jak to jest ,że zawodnik ,który otrzymał na przygotowanie sprzętu do sezonu i w czasie jego trwania tak dużą kasę,praktycznie na bieżąco,śmie jeszcze na takie bzdury jak opony czy olej wyciągać ręke po następne pieniądze,- wstyd i hańba.Przecież gdyby to wszystko kupił za swoje i udokumentował to napewno otrzymał by zwrot poniesionych wydatków.Ciągle mu mało,a czy zastanowił sie nad tym czy zasłużył wogóle na nie.Przecież w ostatnich meczach pojechał najgorzej z całej drużyny.Czy po 15 latach jazdy zawodowiec profesjonalista nie ma kasy na oponę,olej i bilet do Gdańska ?

Wstyd,wstyd i jeszcze raz wstyd.

8) 8) 8)

Shack
Administrator

#91 Postautor: Shack » 10 sierpnia 2004, o 22:25

istred pisze:Wstyd było by Ci upomnieć się o swoje ? Widze, że lobbing trwa :wink:

Co do samej wypowiedzi Darka to mnie ona nie przekonuje. Moze i prawda co mówi Darek, ale w takiej sytuacji zawsze można sobie poradzic, szczegolnie, ze opona, olej i dojazd do Gdańska nie wiąże sie z duzym kosztem jak na warunki zuzlowca, szczególnie Darka.

Mimo to uważam, podobnie jak kolega, że prawda leży po środku (no może troche bliżej Darka :) , ale klub też nie jest bez winy). Takie sprawy są do rozwiązania jeśli obie strony tego chcą.

w pracy tez sie upominasz o kase ???? bo Ci potrzebna ?? i nie obchodzi Cie kiedy wypłata, tylko dawaj szefuniu kase bo jutro nie przychodze ??? czy dla zawodników klub nie jest przypadkiem miejscem pracy ?? czy to nie klub dwa lata temu wyciagnał do niego reke i pomógł wrócić do zawodu ??

Zulu
Junior

#92 Postautor: Zulu » 10 sierpnia 2004, o 22:27

I buduj tu człowieku drużynę złożoną z wychowanków... :cry:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#93 Postautor: istred » 10 sierpnia 2004, o 22:28

Regdal pisze:Jak to jest ,że zawodnik ,który otrzymał na przygotowanie sprzętu do sezonu i w czasie jego trwania tak dużą kasę,praktycznie na bieżąco,śmie jeszcze na takie bzdury jak opony czy olej wyciągać ręke po następne pieniądze,- wstyd i hańba.Przecież gdyby to wszystko kupił za swoje i udokumentował to napewno otrzymał by zwrot poniesionych wydatków.Ciągle mu mało,a czy zastanowił sie nad tym czy zasłużył wogóle na nie.Przecież w ostatnich meczach pojechał najgorzej z całej drużyny.

Wstyd,wstyd i jeszcze raz wstyd.

Chyba chodziło o pieniądze, które klub był mu winien. Moim zdaniem miał prawo upomnieć się o swoje, ale nie w taki sposob. Poza tym z tego co pamietam to pieniądze przed sezonem klub mu nie dał tylko pozyczył na zerowy procent.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#94 Postautor: Lublin_Fan » 10 sierpnia 2004, o 22:32

Dobrze się stało, że znamy wersje wydarzeń przentowane przez zawodnika i klub. Teraz każdy z nas może sobie samemu interpretować jak chce. Ja natomiast proponowałbym już nieco zostawić ten temat bo przed nami arcyważny mecz z Gdańskiem u siebie :) Jak tam Trumiński stoi ze sprzętem i Piszcz ze zdrowiem. Bo to chyba obecnie najważniejsze jeśli chcemy coś zdziałać w tym sezonie.

Pozdr.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#95 Postautor: istred » 10 sierpnia 2004, o 22:35

Shack pisze:w pracy tez sie upominasz o kase ???? bo Ci potrzebna ?? i nie obchodzi Cie kiedy wypłata, tylko dawaj szefuniu kase bo jutro nie przychodze ??? czy dla zawodników klub nie jest przypadkiem miejscem pracy ?? czy to nie klub dwa lata temu wyciagnał do niego reke i pomógł wrócić do zawodu ??

Przecież sam pisałeś, że klub zalegał mu pieniądze.
Chyba każdy upomina się o kasę, którą pracodawca mu zalega. :shock:

Awatar użytkownika
toni

#96 Postautor: toni » 10 sierpnia 2004, o 22:38

Shack pisze:zeby było łatwiej:

W związku z zaistniałą sytuacją, do jakiej doszło po ostatnim meczu ligowym, prezentujemy wypowiedź Darka dotyczącą całego problemu.

„ W tygodniu poprzedzajÄ…cym mecz z GdaÅ„skiem przygotowywaÅ‚em swój motocykl u mechanika, co pociÄ…gnęło za sobÄ… koszty. Po przyjeździe do Lublina i treningach chciaÅ‚em odebrać od klubu część swoich pieniÄ™dzy, żeby móc zakupić opony i olej, oraz mieć pieniÄ…dze na przejazd do GdaÅ„ska. W odpowiedzi usÅ‚yszaÅ‚em, że nie dostanÄ™ tych pieniÄ™dzy i jeÅ›li nie chcÄ™ jechać, to pojedzie ktoÅ› inny.
W poniedziałek zadzwonił do mnie dziennikarz i zadał mi pytanie, co mam do powiedzenia na temat wyciągniętych konsekwencji wobec mojej osoby. Przykro mi, że nie zostałem poinformowany przez klub, tylko musiałem dowiedzieć się tak ważnej informacji, w ten sposób. Sądzę, że zanim została na mnie nałożona ta kara, powinienem był być wezwany do klubu i złożyć wyjaśnienia. Tak niestety nie było.

Chciałem podziękować wszystkim kibicom, którzy cały czas mnie dopingowali i wierzyli we mnie. Mam nadzieję, że przez te lata w ciągu których występowałem na torach żużlowych, dostarczyłem kibicom wiele satysfakcji i emocji. Jeszcze raz dziękuję za doping !
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców!”

JAKA SIE MIMOZA ZNALAZŁA........NIE MIAŁ ZA CO PRZYJECHAĆ.......
Trzeba było na konia wsiąść :lol: :lol: :lol: i jechać do Gdanska bo pewnie na ten cel poszły pieniądze przeznaczone na przygotowania do sezonu........
Nie miał na olej :D :D :D :D śmiechu warte......krajowy lider.......
Taki problem mają zawodnicy klubów II ligowych i to z dolnej połowy a nie krajowy lider zespołu z aspiracjami Ekstraligowymi......

ODWALIŁ KOTA OGONEM I ZGRYWA BIDNEGO......OJ SLEDZ WSTYDZ SIĘ, TERAZ ZOSTAŁY CI JUŻ TYLKO 4-NOŻNE POJAZDY.........

Shack
Administrator

#97 Postautor: Shack » 10 sierpnia 2004, o 22:40

istred pisze:Przecież sam pisałeś, że klub zalegał mu pieniądze.

5 % kwoty która dostał przez cały sezon, czy to jest powód do absencji w meczu ????????

Awatar użytkownika
istred
Trener

#98 Postautor: istred » 10 sierpnia 2004, o 22:46

Shack pisze:
istred pisze:Przecież sam pisałeś, że klub zalegał mu pieniądze.

5 % kwoty która dostał przez cały sezon, czy to jest powód do absencji w meczu ????????

Oczywiscie, ze nie.
istred pisze:Moim zdaniem miał prawo upomnieć się o swoje, ale nie w taki sposob.

'taki sposób'=absencja w Gdańsku.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#99 Postautor: Regdal » 10 sierpnia 2004, o 22:50

Chyba chodziło o pieniądze, które klub był mu winien. Moim zdaniem miał prawo upomnieć się o swoje, ale nie w taki sposob. Poza tym z tego co pamietam to pieniądze przed sezonem klub mu nie dał tylko pozyczył na zerowy procent.

Wszyscy widzieliśmy jak w tym sezonie Darek zainwestował w sprzęt za pożyczone pieniądze z klubu.Znamy jego dorobek punktowy.Jego średnia biegopunktowa nie należy do najwyższychw 1 lidze.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2004, o 22:52 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.