Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Mam nadzieję, że kwoty jakie podał Ostafiński odnośnie Zagara to jego wymysł z sufitu.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Naszym wzmocnieniem jest to że Doyle nie będzie kopany na 1-5 dziesiąt razy jak Zagar bo mu coś nie pasuje. Na wyjeździe to jeszcze jakoś moge zrozumieć że się tak zdarzy ale w domu przegrywać w tak żenującym stylu nie wypada. Końcówke miał OK ale on zawsze na koniec sezonu ma lepszą formę tak jak w przedsezonowych sparingach.
Dodatkowo Holta będzie lepszy od Miedziaka i nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. Liczę na progres u Miśkowiaka ale nie napalam się na to za bardzo bo chłopak jest lekko drewniany. Z drugim juniorem to albo się uda albo nie. Kowalski ma jaja do walki ale jest chaotyczny, Świdnicki zaś jest taki nijaki ale jakiś tam progres zrobił w Krośnie.
Wydaje mi się też że Gorzów może być czarnym koniem przyszłego sezonu. Karczmarz myśle że koniec końców zostanie a przy tak dużym handicapie toru , może nawet największym w całej lidze mogą namieszać.
Dodatkowo Holta będzie lepszy od Miedziaka i nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. Liczę na progres u Miśkowiaka ale nie napalam się na to za bardzo bo chłopak jest lekko drewniany. Z drugim juniorem to albo się uda albo nie. Kowalski ma jaja do walki ale jest chaotyczny, Świdnicki zaś jest taki nijaki ale jakiś tam progres zrobił w Krośnie.
Wydaje mi się też że Gorzów może być czarnym koniem przyszłego sezonu. Karczmarz myśle że koniec końców zostanie a przy tak dużym handicapie toru , może nawet największym w całej lidze mogą namieszać.
- niespokojny
- Trener
W Toruniu bez żalu pożegnali Holte, wzieli Miedzinskiego. W Częstochowie są przekonani że taka wymiana jest dla nich na plus. Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W spotkaniach z nami Miedziński zrobił kilkanaście pkt, a Holta 1. Gruchalski w Czestochowie woził te 3-5 pkt. Czy stać na to Kowalskiego? Wątpie. Ogólnie Włokniarz pozostaje na tym samym poziomie imo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Flagg pisze:Dobrze, że z Rybnikiem mamy jeszcze szanse. Choć jak pewnie klepną Grega, to i z nimi nas forum na porażkę skaże
Jak jeszcze dołożą do tego w marcu Hampela, to możemy w Rybniku przerżnąć, nawet biorąc pod uwagę siłę ich juniorów. Takie moje zdanie. Rybnik w lidze powalczy, a czy się utrzymają? Na to teraz nie postawiłbym mimo wszystko dużych pieniędzy.
Jeśli chodzi o skład wzmocniony Zagarem i Jamrogiem, to mimo, że du*y nie urywa, jest w stanie w lidze sprawić kilka niespodzianek i zakręcić się w okolicach "walki o play-off". Nasi juniorzy muszą jednak zrobić wyraźny krok naprzód. Same zwycięstwa z juniorami i od czasu do czasu wyskok z najsłabszymi seniorami drużyn przeciwnych moim zdaniem nie wystarczą. To ma, a nawet musi być nasz atut, żeby zakręcić się w środku tabeli. Jeśli w każdej chwili, wchodząc za najsłabszego naszego seniora będą robić punkty na seniorach rywali, to play-off czeka otworem.
Problem w tym, że ja nie mam pewności, co do tego powyżej ;) Wystarczy, że młody Lampart znowu w głupi sposób będzie gubił punkty i blokował skutecznie naszych,a Trofimov pozostanie na zwycięstwach z juniorami i może być kiszka. Dodatkowo nie ma pewności, jaki wynik robić będą Zagar, Miesiąc i Jamróg.
Nie ma jeszcze potwierdzonych składów, ale jak kuluary się potwierdzą (a nie ma przesłanek, by się nie potwierdziły), to uważam, że Gorzów może zastąpić Falubaz i pojedzie o medale, a dolną czwórkę powinny tworzyć Motor, Row, Gkm (mimo równej seniorki) i właśnie Falubaz. Nie wiem jak podejść do Wrocławia, ale coś czuję, że mimo odejścia z juniorki Drabika, poradzą sobie.
Wierzą pewnie w prawo serii. Holta zawsze jak wracał do Czewy jechał bardzo dobrze. Tylko to było parę lat temu i parę kontuzji temu. Co do poziomu już pisałem. Trzeba zobaczyć jakie były te punkty. Zagar bardzo dużo razy umoczył 1:5. Można oczywiście przyjąć że 5 oczek (typowe zagarowe w Grudziądzu) to wynik średni ale przy 1,1,1,1,1 drużyna przegrywa 20 punktami.
-
CKM1946
- Zawodowiec
niespokojny pisze:W Toruniu bez żalu pożegnali Holte, wzieli Miedzinskiego. W Częstochowie są przekonani że taka wymiana jest dla nich na plus. Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W spotkaniach z nami Miedziński zrobił kilkanaście pkt, a Holta 1. Gruchalski w Czestochowie woził te 3-5 pkt. Czy stać na to Kowalskiego? Wątpie. Ogólnie Włokniarz pozostaje na tym samym poziomie imo.
To taka akademicka dyskusja bo nowy sezon to nowe rozdanie kart. Ja czekam aż Holta popracuje dobrze zimą i jestem spokojny o dobry wynik bo gdzie jak nie w domu ? Ostatnie mecze sezonu pokazały że jak już wjechał się w sezon to było dobrze w Polsce jak i w Szwecji.
To prawda , zawsze wracał i było dobrze. Nie potrzebnie odchodził za dosłownie pare złoty więcej. Tutaj zna tor jak mało kto i tutaj był zawsze najmocniejszy. Nie musi się to udać ale jest duże prawdopodobieństwo że znów wróci do formy.
Zagar ma ogromnego garba w postaci uczestnictwa w GP, które negatywnie wpływa na jego ligowe występy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

tylko czy teraz jakieś są?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Dodaj do tego opis posta: Bądźcie czujni, wkrótce będzie się działo!
Takie fanfary przed Kubą Jamrogiem?
Takie fanfary przed Kubą Jamrogiem?
A co mają zrobić? Smutną minkę i ogłosić po cichu? Bez jaj. Kogokolwiek ogłoszą, chłopakom należy się kredyt zaufania i tyle.
Edit: i miłe przywitanie nowych :)
Edit: i miłe przywitanie nowych :)
Ostatnio zmieniony 30 października 2019, o 21:10 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Przydałyby się technologie z CSI, w pół minuty byśmy wiedzieli kto pozowal do zdjęcia
blajar pisze:A co mają zrobić? Smutną minkę i ogłosić po cichu? Bez jaj. Kogokolwiek ogłoszą, chłopakom należy się kredyt zaufania i tyle.
Mogliby po prostu ogłosić, a nie pompować balonika dwa dni przed.
Nie musimy popadać ze skrajności w skrajność od razu.
Dajcie już spokój. Co ma być to będzie :)
Klops1 pisze:Mogliby po prostu ogłosić, a nie pompować balonika dwa dni przed.
Na forum sinusoida co tydzień w różnych punktach krytycznych to i w Klubie się udzieliło :)
A poważnie to ja nie widzę żadnego balonika. Jest normalna aktywność w mediach społecznościowych, wzbudzenie zainteresowania. W sumie przecież wszyscy i tak na to czekamy :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
blajar pisze:Klops1 pisze:Mogliby po prostu ogłosić, a nie pompować balonika dwa dni przed.
Na forum sinusoida co tydzień w różnych punktach krytycznych to i w Klubie się udzieliło :)
A poważnie to ja nie widzę żadnego balonika. Jest normalna aktywność w mediach społecznościowych, wzbudzenie zainteresowania. W sumie przecież wszyscy i tak na to czekamy :)
Znaczy, mówienie o TAJEMNICY, gdy cały internet mówi o Jamrogu i Żagarze jest albo kuriozalne, albo faktycznie zastanawiające. :) Choć ja mówię z góry, że uważam osobiście za najbardziej prawdopodobną opcją Jamroga z Żagarem.
Szkoda ,ze Kasprzaka nie będzie to był by hit ,dziwie się Kubie ,że się nie zabezpieczył umowa cywilnoprawna ,ale będzie Jamróg , Zagar i 1 mln w kieszeni. Szkoda ,ze mamy budżet na top 3 miasto przeznacza 5 mln ( z urzędem marszałkowskim ) a brak gwiazdy z takim budżetem .
max3 pisze:Szkoda ,ze Kasprzaka nie będzie to był by hit ,dziwie się Kubie ,że się nie zabezpieczył umowa cywilnoprawna ,ale będzie Jamróg , Zagar i 1 mln w kieszeni. Szkoda ,ze mamy budżet na top 3 miasto przeznacza 5 mln ( z urzędem marszałkowskim ) a brak gwiazdy z takim budżetem .
Już było tłumaczone rok temu, że tak to nie działa. Często sponsorzy wykładają kasę na określony cel. Nie ma celu, nie ma kasy.
Klops1 pisze:Mogliby po prostu ogłosić, a nie pompować balonika dwa dni przed.
Ja już przestaję wierzyć w to, co tutaj czytam. Nie podoba się Kępa, skład, strategia, a teraz nawet FB klubu.
Dajcie sobie spokój z tym żużlem, po co się męczycie? Chętni na karnety/bilety i tak się znajdą.
Motor mocnyj!
KrzyczącyK1b1c pisze:Znaczy, mówienie o TAJEMNICY, gdy cały internet mówi o Jamrogu i Żagarze jest albo kuriozalne, albo faktycznie zastanawiające. :) Choć ja mówię z góry, że uważam osobiście za najbardziej prawdopodobną opcją Jamroga z Żagarem.
No nie przeczę, że wygląda kuriozalnie jeśli faktycznie tych dwóch zawodników zobaczymy ale pamiętajmy, że Klub musi poruszać się w pewnych ramach :) Z resztą... Wszystkim nie podpasuje, mnie osobiście to zupełnie nie przeszkadza :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- _piotrusss
- Kadrowicz
Weźcie pod uwagę, że środowisko żużlowe to nie tylko to forum ale także sponsorzy, politycy i przede wszystkim masa kibiców, którzy nie mają pojęcia o tym kim jest Puka czy Ostafiński. Najpewniej podpiszemy kontrakt z uczestnikiem GP i trzeba to dobrze sprzedać.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Weźcie pod uwagę, że żużlozjebów, którzy wręcz żyją żużlem jest powiedzmy 10%, może w Lublinie nieco więcej. Pozostałe 80-90% to kibice, którzy nie śledzą codziennie mediów żużlowych, tylko od święta. I jest to robione raczej pod ten typ kibica, dla którego żużel nie jest codziennością. A takie akcje fajnie budują wizerunek i marketing. Więc nie doszukiwałbym się drugiego dna tutaj ;)
RadeKas pisze:
tylko czy teraz jakieś są?
Z tego co pamiętam z lekcji Religi w temacie Różaniec, to
sobota --tajemnice RADOSNE, niedziela-- tajemnice CHWALEBNE.
A więc oczekujemy ogłoszenie składu w sobotę lub niedzielę.
Te 80%-90% kibiców pod których jest szyty cały marketing oraz otoczka i tak nie widzi różnicy między Zagarem, a powiedzmy Madsenem. I to GP i to GP. I to gwiazda jeśli im się tak odgórnie powie i to gwiazda. O średniej biegowej czy meczowej nawet nie wspominam. Jak da się ograć kilka razy to będzie, czy ten czy ten, dla nich jednakowym cieniasem. 9 pkt w domu spod 13, w tym większość na juniorach, więcej znaczy niż u "leszcza" od gości spod 2 który w czterech biegach stuknął 6. Już nie wspomnę, że w życiu nie byli na wyjeździe i nie odróżniają potencjału wyjazdowego, a nawet nie biorą go pod uwagę. Tak jak i bonusy nie istnieją.
ps
To nie my jesteśmy targetem. Pamiętajmy, że dla nas nic klub nie musi robić. I tak zameldujemy się na trybunach, a nawet i większość program kupi ;)
ps
To nie my jesteśmy targetem. Pamiętajmy, że dla nas nic klub nie musi robić. I tak zameldujemy się na trybunach, a nawet i większość program kupi ;)
Dokładnie tak. Nie brakowało w tym sezonie ludzi na trybunach, którzy w trakcie meczu pytali o kolory kasków naszych albo czy po 6 biegu Laguta jeszcze pojedzie w meczu. Ale to dla nich właśnie jest ta cała otoczka, to im się podoba i przyciąga do przyjścia na mecz.
Nas też to kręci - przyznawać się :) "Niby człowiek wiedzioł a jednak się trochę łudził" (w tym miejscu nosacz sundajski)