Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Może w końcu padnie mit, że najlepsi żużlowi kibice świata (czyli my) są jakimkolwiek magnesem dla zawodników przy wyborze klubu. Bo w trakcie sezonu pojawiały się takie głosy (vide Doyle, teraz Kasprzak). Liczą się tylko interesy.
Róbmy swoje, ale nie oczekujmy, że ktoś tu przyjdzie, bo kibice są zajefajni.
Róbmy swoje, ale nie oczekujmy, że ktoś tu przyjdzie, bo kibice są zajefajni.
Powiedzmy sobie szczerze wyszedł z tego klops. Z tego co pamiętam z czasów pytania z prawa handlowego mojej na szczęście byłej list intencyjny to jest równy papierowi toaletowemu. Można sobie tym ekhm podetrzeć. Taka prawda niestety. Skutków prawnych to nie wywołuje. Nie liczą się z nami. A teksty Grzyba, że "jakiś tam Lublin" tylko to potwierdzają. Za długo było u nas dziadostwo by być w miarę równym konkurentem w rozmowach dla elity ekstraligowej. Czasy Sprawkowo-Zającowo-Wojciechowsko-Teżetowo-Lkażetowe będą ciągnąć się za nami długo. Nie jesteśmy pewni, a problemy ze stadionem też mogą robić swoje. Musimy w tej Elipie ostać się, bo póki co to chyba wszyscy podchodzą z myślą "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Jak większość liczyłem, że po tym sezonie będzie jednak łatwiej. A ponownie trafiają się niechciani. Jedyne czym możemy przekonać zawodników to kasa no i może kibice ale ten ostatni atut jest bardzo niepewny. Gorsza jazda i na trybunach luźniej, a i innym drużynom zacznie się obrywać przez co kibice już nie będą tacy fajni. Kasprzak zrobił to co uważał sam za słuszne. Jego decyzja, a jak było naprawdę to wie on i Kępa. Sam Kępa czytając te wszystkie informacje, łącznie ze słowami Grzyba zachowuje spokój na zewnątrz natomiast wewnątrz spokoju to nie ma. Cały misterny plan poszedł w p...u. Chociaż nie chcę przeinterpretowywać. Jeżeli wyglądało to tak jak opisuje Grzyb, to jakby Kasprzak zrobił taki numer Mrozkowi to zaraz byłaby konferencja i słowa podobne do tych po lutowej aferze z Łagutą. Kępa tego nie zrobi, nie ten poziom. Nie ta kultura. Chociaż czasem trzeba uderzyć pięścią w stół. Nie wyszło po raz kolejny, więc może czas być ostrzejszym w swoich poczynaniach. Co nie zmienia faktu, że Kępa wraz z pozostałymi zrobił więcej dla żużla w Lublinie niż wszystkie łącznie ekipy przez ostatnich 25 lat.
Ten list intencyjny to jedna wielka bujda. Ja mam tylko nadzieję, że Puka będzie miał na tyle honoru, że to odszczeka.
Jak mówią życzliwe osoby sklad juz jest u nas zamknięty od kilku tygodni, więc decyzja Kasprzaka nie mogła nic nam pokrzyżować.
Jak mówią życzliwe osoby sklad juz jest u nas zamknięty od kilku tygodni, więc decyzja Kasprzaka nie mogła nic nam pokrzyżować.
Oby było tak jak mówisz, bo im bliżej listopada tym większe nerwy. Nervosol powoli kończy się, a wahania nastrojów gorsze jak u kobiet w ciąży 
W tej historii nic się kupy nie trzyma.
Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że rodzina Kępów pomogła po koleżeńsku Kasprzakowi odzyskać pieniądze i podbić kontrakt.
Jedyne logiczne wytłumaczenie jest takie, że rodzina Kępów pomogła po koleżeńsku Kasprzakowi odzyskać pieniądze i podbić kontrakt.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
ps. Czy ktokolwiek z Was rozmawiał z Kępą/Kasprzakiem lub chociaż odsłuchał konferencję prasową Stali Gorzów czy bazujecie jedynie na 2 artykułach "panów zza biurek piszących na laptopach"?
Konferencja prasowa Stali Gorzów (24.10.2019)
Jeśli prawdą jest, że "Flea" podpisał z Lublinem list intencyjny, to dla mnie jest to dowód, że planem było wydymanie Gorzowa. Lublin nie chciał zapłacić sugerowanych tam pieniędzy, a Kasprzak nie chciał się wynosić z Gorzowa - więc żadna ze stron nie chciała zaciągnąć względem drugiej zobowiązania. List intencyjny służył do nacisku na innych.
Ale i tak go nie lubię. Mam nadzieję, że żadnych lamerskich braw dla niego nie będzie.
Ale i tak go nie lubię. Mam nadzieję, że żadnych lamerskich braw dla niego nie będzie.
ezbeg pisze:a jak było naprawdę to wie on i Kępa.
I na tym można zakończyć. Niektórzy chyba już nienawidzą Kasprzaka, a Kubę uważają za największego nieudacznika, bo transfer nie doszedł do skutku. Jednak wszystkie informacje na ten temat to plotki z SF i innych portali. Nic oficjalnego nigdzie nie zostało napisane.
-
CKM1946
- Zawodowiec
SpeedwayGMtwitter pisze:ps. Czy ktokolwiek z Was rozmawiał z Kępą/Kasprzakiem lub chociaż odsłuchał konferencję prasową Stali Gorzów czy bazujecie jedynie na 2 artykułach "panów zza biurek piszących na laptopach"?
Nawet jeśli była jakaś rozmowa Kasprzaka to nie mógł tego otwarcie powiedzieć. Do końca października jest zawodnikiem Gorzowa i jakby powiedział że gadał z Kępą to kara jest. A to że gadali to jest więcej niż pewne bo za dużo przecieków było, jeden artykuł może strzelić z kapiszona ale tego było dużo więcej. To małe środowisko i wszyscy na ogół wszystko wiedzą.
Teraz czeka kilka klubów batalia o niewprowadzenie zagranicznego juniora już teraz. Rusiecki na twitterze wypowiada sie w tonie jakby na posiedzeniu Ekstraliga chciała na siłe ten pomysł Ruski i Witkowskiego przeforsować.
- niespokojny
- Trener
Czestochowa, Falubaz, Lublin, Gorzow, Leszno powinny być na nie. Rybnikowi, Grudziadzowi i Wrocławowi bedzie zalezalo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Tam są takie gierki interesów, że nagle ci, którym się to teoretycznie nie opłaca mogą być największymi orędownikami zmiany. Nic mnie w tym bagienku nie zdziwi (chyba).
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
;/
Ostatnio zmieniony 24 października 2019, o 23:13 przez Kaman, łącznie zmieniany 1 raz.
niespokojny pisze:Czestochowa, Falubaz, Lublin, Gorzow, Leszno powinny być na nie. Rybnikowi, Grudziadzowi i Wrocławowi bedzie zalezalo.
Wg po-bandzie:
Jeśli kluby PGE Ekstraligi będą podzielone, wówczas decydujące może się okazać zdanie Polskiego Związku Motorowego. I może to być głos za nowym. Z tego, co wiemy, głosowanie w poniedziałek.
Więc jak będzie jakiś sprzeciw to PZM sam zdecyduje ;)
-
CKM1946
- Zawodowiec
PZM ma 51% udziałów w spółce Ekstraliga. Tak na prawdę to by to mogli wprowadzić nie pytając się o zdanie :D
Gorzów ma nagranego Birkemose i Karczmarza który nie wiadomo czy już teraz nie odejdzie na "emeryture". Tu bym upatrywał wyłamania się z głosu na Nie
Saeyl pisze:niespokojny pisze:Czestochowa, Falubaz, Lublin, Gorzow, Leszno powinny być na nie. Rybnikowi, Grudziadzowi i Wrocławowi bedzie zalezalo.
Wg po-bandzie:Jeśli kluby PGE Ekstraligi będą podzielone, wówczas decydujące może się okazać zdanie Polskiego Związku Motorowego. I może to być głos za nowym. Z tego, co wiemy, głosowanie w poniedziałek.
Więc jak będzie jakiś sprzeciw to PZM sam zdecyduje ;)
Gorzów ma nagranego Birkemose i Karczmarza który nie wiadomo czy już teraz nie odejdzie na "emeryture". Tu bym upatrywał wyłamania się z głosu na Nie
Ostatnio zmieniony 24 października 2019, o 22:55 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.
tak na marginesie , ciekawe ile witkowski kasy wziął za poparcie poronionego pomysłu?
rusko musiał dobrze podsypać , żeby niby honorowy prezes nagle pochylił się ,nad problemami innych nacji
rusko musiał dobrze podsypać , żeby niby honorowy prezes nagle pochylił się ,nad problemami innych nacji
Wprowadzanie takich zmian za pięć dwunasta tylko w polskiej ekstralidze... Proponuje również wprowadzić zakaz startu więcej, niż 1 zawodnika z GP w jednej drużynie. Akurat Sparta będzie musiała wybrać jednego z trójki Woffinden/Janowski/Fricke. Za Janowskiego wtedy Jamróg, a za Fricke'a Wojdyło w meczowym składzie. Mam nadzieję, że ktoś to w poniedziałek zaproponuje tym kretynom w marynarkach.
niespokojny pisze:Czestochowa, Falubaz, Lublin, Gorzow, Leszno powinny być na nie. Rybnikowi, Grudziadzowi i Wrocławowi bedzie zalezalo.
Akurat PZM na nas może mocno naciskać w sprawie poparcia zagranicznego juniora. Mogą nas szantażować stadionem. My popieramy zagranicznego juniora, PZM daje nam licencję na stadion.
jerry78 pisze:Ten list intencyjny to jedna wielka bujda. Ja mam tylko nadzieję, że Puka będzie miał na tyle honoru, że to odszczeka.
Wiadomo i niema w tym nic dziwnego. Nasz skład znają wszyscy kibice i cała żużlowa. Dobrze że Jakub nie załatwiał nam Madsena on w listach jest mega kozak. Maciej i dla tego że go medaliki nie chciały bo inaczej nawet tego mini Pedersena by u nas nie było.
A można trochę bardziej po polsku ?
Z teco co zrozumiałem w pocie czoła Maciej = Matej.
owen1989 pisze:A można trochę bardziej po polsku ?
Kolega w żużlu to od kiedy?
Gelo pisze:Z teco co zrozumiałem w pocie czoła Maciej = Matej.
Brawo
W żużlu wystarczająco długo, ale to chyba bez znaczenia jak ktoś pisze jak analfabeta, a później dziwi się, że ciężko cokolwiek zrozumieć.
owen1989 pisze:W żużlu wystarczająco długo, ale to chyba bez znaczenia jak ktoś pisze jak analfabeta, a później dziwi się, że ciężko cokolwiek zrozumieć.
No dobra to zróbmy to po chłopsku czyli czego pan nie rozumie by na przyszłość nie skazywać bliźnich o analfabytyzm?
Mad pisze:Maciej i dla tego że go medaliki nie chciały bo inaczej nawet tego mini Pedersena by u nas nie było.
..ziemia, woda, halucynacja, hemoglobina, dwutlenek węgla... taka sytuacja