Motor Lublin w sezonie 2020

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2020?

Drabik
84
24%
Kasprzak
35
10%
Smektala
43
12%
Jamrog
9
3%
Doyle
33
9%
Hancock
1
0%
Fricke
15
4%
Milik
3
1%
Zagar
29
8%
Lambert
43
12%
Woryna
9
3%
Iversen
2
1%
Jeleniewski
14
4%
Walasek
3
1%
Bober
17
5%
Gala :)
11
3%

Liczba głosów: 351

Wiadomość
Autor
samba
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2020

#1826 Postautor: samba » 24 października 2019, o 14:55

Klops1 pisze:Kiepsko wyszło, jeśli faktycznie podpisano coś co miało nas zabezpieczyć, a finalnie tego nie zrobiło.

Spora wtopa.

Ciekawe czy KK też na wieki wieków spalony w Lublinie.

Hancock nic nie podpisał, a jest spalony. Kasprzak pewnie tym bardziej, jeszcze sobie spokojnie na 2 lata podpisał w Stali bo wie, że za rok nie będzie mógł się zasłaniać Motorem :lol:
Ostatnio zmieniony 24 października 2019, o 14:56 przez samba, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1827 Postautor: Gelo » 24 października 2019, o 14:56

Ano wtopa. Kiepsko to wygląda wizerunkowo.

Klops1
Senior

#1828 Postautor: Klops1 » 24 października 2019, o 15:03

Ale szczerze to nie bardzo rozumiem tą sytuację.

Kepowie podobno znają się z klanem Kasprzakow i KK dogaduje temat w Lublinie, podpisuje jakiś papier że będzie jeździł u Kępy i potem odwija taki numer?

Obcy obcemu by się trochę wstydził złamać dane słowo, a tutaj znajomemu KK w twarz napluł i jeszcze na konferencji o tym rozpowiada?

O co tu chodzi?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1829 Postautor: luCas » 24 października 2019, o 15:05

Kasa misiu, kasa. W biznesie nie ma sentymentow.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

max3
Zawodowiec

#1830 Postautor: max3 » 24 października 2019, o 15:06

Kubie nie pozostaje nic innego jak przebić Hampela /Drabika czy Smektale ,przy budżecie z miasta 5 mln (4mln urząd miasta . 890 tys urzad marszałkowski ) i jeszcze Bogdanka się mocno zaangażowała chyba nie będzie to problemu ,bo dziwnie zaczyna to wyglądać przy takim budżecie ,wzmocnienie Zagarem ,którego nikt nie chciał .

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1831 Postautor: Cooper » 24 października 2019, o 15:09

Gelo pisze:Ano wtopa. Kiepsko to wygląda wizerunkowo.

Wizerunkowo w jakim sensie?

Pamietajmy, ze Kasprzak ma wazny kontrakt w Stali, nie mogl/nie chcial tu podpisac nie wiadomo czego - i tak niezle ze poszedl jakis list intencyjny. Skoro sie potem Krzysio rozmyslil, mimo dobrych warunkow, to Kuba sila go zatrzymywac nie bedzie. Umowa ma sens, gdy obie strony jej chca i chca potem wykonac warunki jej umowy. Na poczatku wspolpracy metoda kija i marchewki to sredni pomysl. Za to Stal z kija skorzystala bardzo skutecznie.

Forum jak zwykle ze skrajnosci w skrajnosc.

Czy ktoś jeszcze się łudzi, że Pan prezes Kępa jest takim świetnym strategiem i biznesmenem? Przecież taka sytuacja stawia w bardzo złym świetle sam klub. Bardzo szanuję J.Kępę, ale jeszcze sporo nauki w żużlowym światku przed nim.

Rece opadaja. Za chwile bedzie wywozenie KK na taczce z Lublina, ile jeszcze wytrzymacie tego ciemiężenia przez tego nieudacznika Kępę? Sezon, dwa?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Klops1
Senior

#1832 Postautor: Klops1 » 24 października 2019, o 15:11

luCas pisze:Kasa misiu, kasa. W biznesie nie ma sentymentow.

No ale podobno to nasza oferta była lepsza pod tym kątem.

Rozumiem biznesy, life is brutal ale i tak mi się to nie zgadza jeśli robisz w jajo na forum publicznym, kogoś kogo znasz na prywatnej stopie, i jeszcze o tym opowiadasz.

Albo to było wszystko dogadane z Kępa, te wszystkie listy intencyjne (i właśnie dlatego były w formie listu intencyjnego) żeby to była tylko forma nacisku na Stal, i obydwie strony grały do jednej bramki, albo KK zachował się delikatnie mówiąc nie fair.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1833 Postautor: Gelo » 24 października 2019, o 15:12

Rzeczywiście można się w tym pogubić, bo jest dużo niekonsekwencji - zakładam, że nie wszystko jest powiedziane. Wygląda na to, że to, że KK zostaje w Gorzowie wiadomo od obiadokolacji po drugim meczu barażowym. Kuba zachowywywał już wtedy stoicki spokój, że skład jest zamknięty. Czyżby wierzył w siłę listu intencyjnego jak został już wystawiony do wiatru przez Grega i KK? Jacy są zawodnicy i ile warte jest ich słowo wiadomo nie od wczoraj. Chciałbym wierzyć, że to wszystko jest ukartowaną gierką zmierzającą tylko do spłaty zaległości wobec KK. A, że my mamy kogoś w zanadrzu i nie jest to ani KK ani JJ. Niestety wierzyłem tak rok temu i sie nie doczekałem żadnego szoku.

max3
Zawodowiec

#1834 Postautor: max3 » 24 października 2019, o 15:22

Obstawiam ofertę dla Kasprzaka na 1,8 mln ,przecież za takie pieniądze to Hampel podpisze i wizerunkowo wyjdzie dobrze .

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#1835 Postautor: Vaginator » 24 października 2019, o 15:25

A co tutaj Kępa winny. Jeśli to prawda, że Kasprzak coś podpisał wcześniej to jest ***** i tyle.

KK: "To są totalne bzdury, to są domniemania. Jest to okłamywanie kibica i siebie. Nie można mówić, że kogoś wystawiłem skoro z nikim się nie kontaktowałem."

Także równie dobrze Puka może tutaj bajeczki pisać. A że to dziennikarzyna niskiego sortu więc to bardzo możliwe. Obstawiam, że przeczytał na sportsboard komentarze o rzekomym Drabiku i Bogdance. Podłożył tutaj KK i nagłówek newsa jak się patrzy.

samba
Senior

#1836 Postautor: samba » 24 października 2019, o 15:42

Po co Kępa miałby po znajomości pomagać Kasprzakowi odzyskać pieniądze i zostać w Stali? Jaki miałby w tym interes żeby po raz kolejny jakieś Ostafy mogły wypisywać jak to w 3 okienku z zrzędu został wystawiony przez jakiegoś zawodnika? Już teraz widziałem jak "koledzy" z Rybnika piszą, że Mrozek to król sprytu przy Kępie. Coś mi tu nie gra i faktycznie wydaje mi się, że jednak Kasprzak miał u nas jeździć i nas po raz kolejny wystawił.

KibicMotoru
Szkółkowicz

#1837 Postautor: KibicMotoru » 24 października 2019, o 15:52

Moim zdaniem cała ta sprawa z Kasprzakiem to rzeczywiście gra. Cały szum wokół niego miał na celu odwrócenie uwagi od innego naszego celu transferowego. Nie mam pojęcia, ale mimo wszystko uważam, że mamy już w składzie innego Polaka i wydaje mi się że to nawet nie jest Jamróg. Za kilka dni poznamy odpowiedzi na wszystkie pytania.

Flagg
Trener

#1838 Postautor: Flagg » 24 października 2019, o 15:54

Hotell1 pisze:JJ zapewne ma już klub

Jamróg ma trzy opcje: Rybnik, Wrocław i Gorzów/Lublin

Wroclaw i Rybnik to w gruncie rzeczy to samo - czyli widomo 8/16 nad głową. Najrozsądniejszym z jego punktu widzenia jest tutaj wybór Lublina albo Gorzowa, w zależności od tego, co wybierze Kasprzak. Więc wcale bym się nie zdziwił, jakby sobie Jamrog spokojnie czekał na rozwój sytuacji.

Już teraz widziałem jak "koledzy" z Rybnika piszą, że Mrozek to król sprytu przy Kępie.

Kępa od kiedy wszedł do ligowego żużla ma 100% skuteczności realizowania postawionych przed sobą celów. Mi to wystarczy, by ufać mu, ze wie co robi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Mad
Senior

#1839 Postautor: Mad » 24 października 2019, o 16:23

Amatorka nic więcej. Najpierw na finale w Grudziądzu taniec oberwaniec później herbatka u Zenona i znowu wyszło jak zawsze. Mniej bajania a więcej działania. Beka z lekka jest.

eNPeKa

#1840 Postautor: eNPeKa » 24 października 2019, o 16:54

Jaka beka? jaki wstyd? jaka żałość?
Kto nakręcił oczekiwania? SF? PS? SB? Kępa? Nie, my, tutaj sami.
W tamtym roku też miał być KK, Tai itd. Mieliśmy skład węgla i papy i nagle BUM, jest Grisza. Euforia!
Dajcie sobie jeszcze 8 dni, potem wieszajmy psy albo klaszczmy.
Niestety info od ziomka, że w czwartek ogłaszają KK się sprawdziła, dla pocieszenia powiedział, że tej jegomość nie wie nic o Smyku i Drabiku. Pooczekajmy.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1841 Postautor: Kshyhu » 24 października 2019, o 17:03

Mad, czekałem na jakąś złotą myśl w Twoim wykonaniu i powiem Ci, że przebiłeś moje najśmielsze oczekiwania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Motor mocnyj!

Zaratustra
Kadrowicz

#1842 Postautor: Zaratustra » 24 października 2019, o 17:08

Dziwna sprawa z tym Kasprzakiem. Tak, jakby Kępa umówił się z Kasprzakiem tylko i wyłącznie w przypadku braku spłaty zaległości względem Krzyśka w Gorzowie. Żeby nie być gołosłownym podpisano list intencyjny, by ewentualnie zagwarantować mu wypełnienie kontraktu po przyjściu do Lublina. I chyba tyle w temacie.

Kępa mówi w wywiadach, że nic się nie stało, ale te osobiste wycieczki pod jego adresem ze strony Grzyba (nie będzie jakiś Lublin fikał), oraz to, co dzisiaj można wyczytać na SF muszą Kępę boleć. Chyba, że ma na wszystko wy*****e ;) Ale o to bym go nie posądzał.

Zostało nam kilka dni (podobnie jak w roku ubiegłym) oczekiwań. Ale tornado na rynku pewnie nie nadciągnie.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#1843 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 24 października 2019, o 17:14

eNPeKa pisze:Siema,
śledzę forum od kilku lat, i w końcu stwierdziłem, że spróbujemy się jakkolwiek zakręcić w życie.
Plotka myślę, że z kategorii "a szwagier zna kogoś, kto znał kiedyś kolegę mającego w znajomych..." ale do rzeczy, gram w siatę z gościem, który z ramienia jednej z firm zamieszany był w głośne ostatnio talony na paliwo.
W każdym razie usłyszałem od niego, że w czwartek Stal ma ogłosić pozostanie u nich Kasprzaka. Podobno informacja od jednego z gorzowskich grajków.
Nie linczujcie, przekazuje co usłyszałem, poczekajmy do końca tygodnia. Mam nadzieję, że nie okaże się to prawdą.

Szacuneczek Kolego. :)

Mad
Senior

#1844 Postautor: Mad » 24 października 2019, o 17:21

Kshyhu pisze:Mad, czekałem na jakąś złotą myśl w Twoim wykonaniu i powiem Ci, że przebiłeś moje najśmielsze oczekiwania :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Złote myśli? Same fakty chyba że to wszystko to nie prawda.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1845 Postautor: Cooper » 24 października 2019, o 17:33

Dajcie sobie jeszcze 8 dni, potem wieszajmy psy albo klaszczmy.

To 1 listopada już rozdają medale DMP 2020?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1846 Postautor: Łoptymista » 24 października 2019, o 17:36

Na syfach już 2 listopada.

TreleMorele
Senior

#1847 Postautor: TreleMorele » 24 października 2019, o 17:38

Krzysio czarna lista u Prezesa :)
Ostatnio zmieniony 24 października 2019, o 17:41 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 1 raz.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
KeslleY
Junior

#1848 Postautor: KeslleY » 24 października 2019, o 17:38

Cooper pisze:
Gelo pisze:Ano wtopa. Kiepsko to wygląda wizerunkowo.

Wizerunkowo w jakim sensie?

Pamietajmy, ze Kasprzak ma wazny kontrakt w Stali, nie mogl/nie chcial tu podpisac nie wiadomo czego - i tak niezle ze poszedl jakis list intencyjny. Skoro sie potem Krzysio rozmyslil, mimo dobrych warunkow, to Kuba sila go zatrzymywac nie bedzie. Umowa ma sens, gdy obie strony jej chca i chca potem wykonac warunki jej umowy. Na poczatku wspolpracy metoda kija i marchewki to sredni pomysl. Za to Stal z kija skorzystala bardzo skutecznie.

Forum jak zwykle ze skrajnosci w skrajnosc.

Czy ktoś jeszcze się łudzi, że Pan prezes Kępa jest takim świetnym strategiem i biznesmenem? Przecież taka sytuacja stawia w bardzo złym świetle sam klub. Bardzo szanuję J.Kępę, ale jeszcze sporo nauki w żużlowym światku przed nim.

Rece opadaja. Za chwile bedzie wywozenie KK na taczce z Lublina, ile jeszcze wytrzymacie tego ciemiężenia przez tego nieudacznika Kępę? Sezon, dwa?

Wizerunkowo w takim sensie, że nikt nie chce w tym Lublinie jeździć, nawet za dużo większe pieniądze i podpisany wcześniej papiery. Chyba nie ma tym jakiejś skomplikowanej logiki. A co do Twojej wycieczki dotyczącej mojego posta, nigdzie nie napisałem, że Kępa to nieudacznik itp. po prostu realnie przegrał walkę o kolejnego zawodnika i raczej nie ma w tym większego przypadku, tak samo jak nie ma w tym przypadku, że życzę jemu jak i całej ekipie zarządzającej klubem jak najlepiej.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#1849 Postautor: Vaginator » 24 października 2019, o 17:47

Trzeba trzymać Robercika i niech wskakuje za Bobera. Za rok do stołu usiądzie Toruń, a nie Rybnik i dopiero wtedy będzie ciężko na giełdzie transferowej. A jeśli ktoś ma wskoczyć na poziom Michelsena z dwójki JJ - RL, to będzie to ten drugi.

kondzio78
Szkółkowicz

#1850 Postautor: kondzio78 » 24 października 2019, o 17:51

Vaginator pisze:Trzeba trzymać Robercika i niech wskakuje za Bobera. Za rok do stołu usiądzie Toruń, a nie Rybnik i dopiero wtedy będzie ciężko na giełdzie transferowej. A jeśli ktoś ma wskoczyć na poziom Michelsena z dwójki JJ - RL, to będzie to ten drugi.

Skąd taka pewnośc że Lambert będzie lepszy od Bobera?