Motor Lublin w sezonie 2020

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2020?

Drabik
84
24%
Kasprzak
35
10%
Smektala
43
12%
Jamrog
9
3%
Doyle
33
9%
Hancock
1
0%
Fricke
15
4%
Milik
3
1%
Zagar
29
8%
Lambert
43
12%
Woryna
9
3%
Iversen
2
1%
Jeleniewski
14
4%
Walasek
3
1%
Bober
17
5%
Gala :)
11
3%

Liczba głosów: 351

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin w sezonie 2020

#1776 Postautor: Gelo » 22 października 2019, o 22:29

Ja od kilkunastu dni z kilku źródeł odbierałem sygnały, że tematu KK w Lublinie nie ma, a zawodnik robi sobie (prawdopodobnie świadomie i za porozumieniem) z Motoru sposób na wyegzekwowanie zaległości. Teraz kwestia kto u nas...

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1777 Postautor: Popek » 22 października 2019, o 22:30

Wycieka niby coraz więcej informacji, że już dawno mamy niby kogoś innego przyklepanego i to nie jest Jamrog. Według mnie jest szansa na kogos z Leszna, no bo chyba nikomu tam nie pasuje rola rezerwowego, dobra atmosfera dobra atmosferą, ale chyba taki Smektala nie chcą być rezerwowymi, a inni nie chcą być zmieniani. Smektala nie był mega petarda w tym roku, więc pewnie może liczyć na dobry kontrakt, ale nie gwiazdorski, ani na prowadzącego parę. Jeśli dajmy na to Lublin jest mu w stanie grubo sypnac kasa i zagwarantować pewne miejsce w składzie, to chyba dobry start wieku seniorskiego, a jak sobie zarobi rok dwa u nas i będzie dobry to wróci do Leszna.

blajar
Trener

#1778 Postautor: blajar » 22 października 2019, o 22:47

CKM1946 pisze:
Ok. Nie załapałem :roll:

To prawda. Zmarzlik to jedynka w Kowalskiego i to widać gołym okiem szczególnie w tym sezonie. Woffinden przy nim wyglądał jakby na komarku jechał.

No więc odnośnie silników Graversena dla Łełka to te na 2020 ponoć z najwyższej półki w warsztacie :) Jak by nie patrzeć, Paweł zrobił swojemu tunerowi dobrą reklamę sprzętu :)
Ostatnio zmieniony 22 października 2019, o 22:48 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

rafir
Junior

#1779 Postautor: rafir » 22 października 2019, o 22:48

Gelo pisze:Ja od kilkunastu dni z kilku źródeł odbierałem sygnały, że tematu KK w Lublinie nie ma, a zawodnik robi sobie (prawdopodobnie świadomie i za porozumieniem) z Motoru sposób na wyegzekwowanie zaległości. Teraz kwestia kto u nas...

Chyba tak właśnie było... wielu z nas dało się na to nabrać, w tym Ostafy, Puki, a nawet po-bandzie. Teraz Kuba z Kasprzakami oblewają sukces. :)
Na SB taki jeden co od dawna pisał, że tematu KK w Lublinie nie ma, jednocześnie informował o Drabiku sponsorowanym w 2020 przez Bogdankę...

samba
Senior

#1780 Postautor: samba » 22 października 2019, o 23:09

rafir pisze:
Gelo pisze:Ja od kilkunastu dni z kilku źródeł odbierałem sygnały, że tematu KK w Lublinie nie ma, a zawodnik robi sobie (prawdopodobnie świadomie i za porozumieniem) z Motoru sposób na wyegzekwowanie zaległości. Teraz kwestia kto u nas...

Chyba tak właśnie było... wielu z nas dało się na to nabrać, w tym Ostafy, Puki, a nawet po-bandzie. Teraz Kuba z Kasprzakami oblewają sukces. :)
Na SB taki jeden co od dawna pisał, że tematu KK w Lublinie nie ma, jednocześnie informował o Drabiku sponsorowanym w 2020 przez Bogdankę...

W rewelacje tego lpokarse to akurat bym nie wierzył ale kto wie :)

rafir
Junior

#1781 Postautor: rafir » 22 października 2019, o 23:21

Też mi się nie chce w to wierzyć. Temat Drabika był miesiąc temu i chyba dość szybko upadł. Jeżeli nie Jamróg, to tylko kierunek leszczyński został. Chociaż Baron twardo obstaje przy swoim, że do wiosny nikogo nie puszczają.
Albo... skoro został wypuszczony fake news z KK-em, to może odejście Lamberta też jest podpuchą. Póki co nie ma żadnego info, żeby z kimkolwiek z Nice miał się dogadać.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1782 Postautor: ptgt » 22 października 2019, o 23:42

Artem zrobi polską licencję to może GKM nam odpuści Pawlickiego ;)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1783 Postautor: kibicLBN » 23 października 2019, o 05:29

rafir pisze:

Daj spokój, już rok temu kilkadziesiąt osób zrobiło nam wioche na lotnisku...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Raf
Zawodowiec

#1784 Postautor: Raf » 23 października 2019, o 06:56

rafir pisze:Na SB taki jeden co od dawna pisał, że tematu KK w Lublinie nie ma.

Ja też tak pisałem, zarówno tutaj jak i na SB, bo takie miałem informacje już dawno temu. Ale potem uwierzyłem w tego KK i teraz już sam nie wiem co jest prawdą :D Bo tak naprawdę teraz może być tak, że ci co twierdzili że tematu KK nie ma od dawna, mogą sobie gadać "a nie mówiłem" ale nikt nie jest w stanie udowodnić, że tak faktycznie było.

Mnie w tym wszystkim zupełnie nie pasuje to, i pisałem już o tym zaraz po ogłoszeniu, że KK zostaje w Stali, że Kępa to nie jest osoba, którą łatwo zrobić w konia i bardzo inteligentny, wyważony gość. Jeżeli temat KK by był, to na bank by Kuba coś podpisał. Nie widzę innej opcji, zwyczajnie nie mieści mi się w głowie inny scenariusz...

Tylko że z drugiej strony niby kto jak nie Jamróg? Z Leszna niby też docierają sprzeczne informacje, że Baron z Rusieckim twierdzą że będą mieć 6 seniorów, a potem Smektała wypala w wywiadzie, że numer 8/16 w Lesznie 2020 nie będzie stosowany. Coś tu nie gra... Dobrze że już tylko tydzień, bo szału idzie dostać :/

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#1785 Postautor: Vaginator » 23 października 2019, o 07:32

A czy Sparta poparła Maksyma Drabika w tej całej historii medialnej z reprezentacją i silnikami wożonymi przez Najmana? Otóż nie ;)

Raf
Zawodowiec

#1786 Postautor: Raf » 23 października 2019, o 08:02

Janowskiego też nie... Pawlickich Unia/Grudziądz też nie poparły. Czyli wszyscy u nas? :D

Yorke19

#1787 Postautor: Yorke19 » 23 października 2019, o 09:05

Tak czytając Wasze posty, analizując, to może rzeczywiście dojdzie tylko Matej i Oskar.
Patrząc na transfery w poprzednim okienku - doszedł Mikkel, Grzegorz, Wiktor T. i Grisza. Od pierwszej kolejki jeździł tylko Mikkel i Wiktor T. Dodatkowo odpadł Andreas.
Przekładając to na sezon 2020 (oczywiście nie zakładając z góry kontuzji, niedyspozycji, itp..) - mamy plus w postaci sprawnego Mateja za Andreasa, Griszę od pierwszej kolejki, pewniejszych (chociaż nie można zakładać że powtórzą sezon) Pawła i Mikkela. Tylko lepszy może być też Wiktor L.
Pojawia się pytanie co z drugim polskim seniorem, skoro z wywiadów, Waszych informacji można wywnioskować, że odchodzimy od nr 8 i nie będzie też Roberta (chociaż tutaj te informacje mogły się pojawiać jak jeszcze temat KK był). Reasumując, skoro nie KK, nie KJ i nie wspominane tutaj nazwiska z Leszna, Wrocławia, to kto?
Na zdrowy rozsądek to jednak Robert spod 8 za Dawida lub Oskara oraz czekamy na Grzegorza (tak jak czekaliśmy na Grisze czy Andreasa), bo chyba na jego pełną dyspozycję od początku sezonu nie ma co liczyć. Tutaj prośba do poinformowanych, jak wygląda sytuacja z Grzegorzem i jego rehabilitacją, jakie są szanse na sezon 2020?
Po wypowiedzi Kuby Kępy, bardziej liczymy też na juniorów i wypełnienie tej luki polskiego seniora. Pytanie też czy Robert ostatecznie poza Lublinem.
To by się jakoś układało w całość. Tylko o trzecim juniorze coś nie słychać...

L(o)katy
Szkółkowicz

#1788 Postautor: L(o)katy » 23 października 2019, o 10:29

Teraz tylko czekać na "artykuł" na sf ... jak to Kępa z Kasprzakiem do spółki wyciągnęli ze Stali zaległe pieniądze dzieląc się nimi w bliżej nieokreślonych proporcjach :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#1789 Postautor: Retrospeedway » 23 października 2019, o 10:50

Już widzę ten baraż 2020 Motor Lublin-Orzeł Łódź
Kildemand,Kościuch,Bellego,Lambert i Jeleń,zaprawdę powiadam wam nie będzie to spacerek.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1790 Postautor: dannie » 23 października 2019, o 10:51

Yorke19 pisze: Tylko lepszy może być też Wiktor L.

Przykłady kilku juniorów pokazują, że niekoniecznie. Aczkolwiek wierzę, że w przypadku Wiktora L. nie będziemy mieli tego problemu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1791 Postautor: Fantys » 23 października 2019, o 11:13

Retrospeedway pisze:Już widzę ten baraż 2020 Motor Lublin-Orzeł Łódź
Kildemand,Kościuch,Bellego,Lambert i Jeleń,zaprawdę powiadam wam nie będzie to spacerek.

Poproś rodziców , aby Ci internet odłączyli proszę !

Ge(L)o
Trener

#1792 Postautor: Ge(L)o » 23 października 2019, o 11:22

Yorke19 pisze:Tutaj prośba do poinformowanych, jak wygląda sytuacja z Grzegorzem i jego rehabilitacją, jakie są szanse na sezon 2020?

Trzeba się modlić, żeby Grzesiu nie był inwalidą do końca życia i mógł samodzielnie chodzić w miarę sprawnie. Moim zdaniem szansa na kontynuowanie kariery to jakieś 1-2%.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1793 Postautor: dannie » 23 października 2019, o 11:39

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/85039 ... najbardzie

Według nas Jamróg nie powinien się nad propozycją Motoru zastanawiać. Będzie do tej drużyny pasował bardziej niż do Sparty. Finansowo z pewnością nie straci. No i będzie miał szansę jeździć dla najlepszej widowni w Polsce.

Cukiereczek od p. Dariusza :>
Obrazek

rafir
Junior

#1794 Postautor: rafir » 23 października 2019, o 12:04

Raf pisze:Mnie w tym wszystkim zupełnie nie pasuje to, i pisałem już o tym zaraz po ogłoszeniu, że KK zostaje w Stali, że Kępa to nie jest osoba, którą łatwo zrobić w konia i bardzo inteligentny, wyważony gość. Jeżeli temat KK by był, to na bank by Kuba coś podpisał. Nie widzę innej opcji, zwyczajnie nie mieści mi się w głowie inny scenariusz...

I zapewne tak by było. Niemożliwe, żeby Kuba dał się tak wyrolować. To musiała być gra na wyciągnięcie kasy. Tyle, że ta gra może mieć jeszcze kolejne dno. Teoretycznie. Dziś KK wraca z wakacji. Jestem ciekaw, czy osobiście potwierdzi wczorajsze - nieoficjalne jak było zaznaczone - doniesienia.

Barti
Junior

#1795 Postautor: Barti » 23 października 2019, o 12:10

Powiedz ze żartujesz?
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#1796 Postautor: Retrospeedway » 23 października 2019, o 12:18

Barti pisze:

Powiedz ze żartujesz?

Z Zagarem i Jamrogiem w składzie to wszystkie drużyny poza Rybnikiem nam dowalą.
Miesiąc i Michelsen już drugiego z rzędu takiego sezonu nie pojadą.
Nie mówiąc już że bez zawodnika rezerwowego,nie mylić z nr 8 tylko w ogóle juniora i seniora to w razie kontuzji to możemy nawet i spaść z ligi.
Nie chce Lambert u nas jeździć to trzeba brać Jeppesena,musi być ktoś w razie kontuzji.
Z taką jazdą Trofimowa to co będzie jak w płocie siądzie,jaki jest trzeci junior w kadrze który przejedzie cztery kółka ?

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1797 Postautor: Fantys » 23 października 2019, o 12:24

Retrospeedway pisze:
Barti pisze:

Powiedz ze żartujesz?

Z Zagarem i Jamrogiem w składzie to wszystkie drużyny poza Rybnikiem nam dowalą.
Nie mówiąc już że bez zawodnika rezerwowego,nie mylić z nr 8 tylko w ogóle juniora i seniora to w razie kontuzji to możemy nawet i spaść z ligi.
Nie chce Lambert u nas jeździć to trzeba brać Jeppesena,musi być ktoś w razie kontuzji.
Z taką jazdą Trofimowa to co będzie jak w płocie siądzie,jaki jest trzeci junior w kadrze który przejedzie cztery kółka ?

Ponawiam apel poproś rodziców , o odłączenie internetu !

GlacaLBN

#1798 Postautor: GlacaLBN » 23 października 2019, o 12:26

Retrospeedway pisze:
Barti pisze:

Powiedz ze żartujesz?

To po co mamy jedzić w następnym sezonie, może odrazu juz zakończymy rozgrywki, to chociaż rybnik bedzie miał pewne baraże :D
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.

GlacaLBN

#1799 Postautor: GlacaLBN » 23 października 2019, o 12:36

Obrazek

Czyli jednak prawdę pisałem dwa lata temu.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1800 Postautor: Fantys » 23 października 2019, o 12:55

Pjoter zaimponowałeś mi :) .