Nie taki dream team dawał dupy ;)TreleMorele pisze:Doyle w Częstochowie będzie tylko na sezon taki jest uklad . Toruń musiałby pozostać na dłużej w 1lidze co wątpliwe .
P.S W innym przypadku jeździlby u nas
Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
-
CKM1946
- Zawodowiec
Barti pisze:CKM1946 pisze:Ja jestem przekonany że Doyle będzie dłużej w Częstochowie. 1 rok wypożyczenie bo taki jest wymóg + kontrakt na kolejne 2 lata.
Świącik nie jest taki głupi żeby na 1 rok brać zawodnika i mają już plan z Doylem jak to obejść.
No patrz, wszystko w tej Czewie usłane różami, ale jak jest wątek o KK to jest nie do wyjęcia, bo nie lubi zmian i w Stali mu dobrze.
Tylko że różnica polega na tym że Doyle jest już u nas a Kasprzak myśli czy w ogóle gdzieś się ruszać i nie widać za bardzo na to szans.
Adrian Gała I Oskar Bober pokażą KKowi gdzie pieprz rośnie albo gdzie raki zimująCKM1946 pisze:Barti pisze:CKM1946 pisze:Ja jestem przekonany że Doyle będzie dłużej w Częstochowie. 1 rok wypożyczenie bo taki jest wymóg + kontrakt na kolejne 2 lata.
Świącik nie jest taki głupi żeby na 1 rok brać zawodnika i mają już plan z Doylem jak to obejść.
No patrz, wszystko w tej Czewie usłane różami, ale jak jest wątek o KK to jest nie do wyjęcia, bo nie lubi zmian i w Stali mu dobrze.
Tylko że różnica polega na tym że Doyle jest już u nas a Kasprzak myśli czy w ogóle gdzieś się ruszać i nie widać za bardzo na to szans.
- niespokojny
- Trener
CKM1946 pisze:Świącik nie jest taki głupi żeby na 1 rok brać zawodnika i mają już plan z Doylem jak to obejść.
No to wejdziecie na ostrą wojenną ścieżkę z Toruniem. Co zrobi sam Doyle tego nie byłbym taki pewny bo on do Torunia ma słabość i sponsorów też tam jakichś ma. Po drugie Termiński mu będzie sypał górę złota bo będzie zdeterminowany, żeby lidera pozyskać. Z Miedzińskim już Was wycyckał bo nie powiesz mi że Holta w jego miejsce to wzmocnienie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Z Miedzińskim już Was wycyckał bo nie powiesz mi że Holta w jego miejsce to wzmocnienie.
Moim zdaniem zdrowy Holta (o to coraz trudniej ale jednak) wciąga Miedziaka 9 razy na 10.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
CKM1946 pisze:Ja jestem przekonany że Doyle będzie dłużej w Częstochowie. 1 rok wypożyczenie bo taki jest wymóg + kontrakt na kolejne 2 lata.
Czyli sprawdzony częstochowski model "nie dostaniesz ani grosza z umowy sponsorskiej jesli nie podpiszesz nowego kontraktu na 2 lata"? Faktycznie wtedy może stać pod ścianą i nie będzie miał wyjścia
-
CKM1946
- Zawodowiec
Chyba pomyliłeś nas z Gorzowem z tymi umowami sponsorskimi i rolowaniem długów z tych umów. Lindgren i Madsen przedłużają kontakty na 3 lat a mało tego obaj sami chcieli mieć długoletnie. To raczej świadczy o tym że na tym polu wszytko działa bez zarzutu.
Co do Holty to po przepracowaniu normalnie zimy i okresu przygotowawczego jest wzmocnieniem. Holta zawsze w Częstochowie dostawał dodatkowego skilla i akurat o niego i jego dyspozycje nikt się nie martwi w Częstochowie. Jeszcze będzie prowadzącym parę z Lindgrenem
Co do Holty to po przepracowaniu normalnie zimy i okresu przygotowawczego jest wzmocnieniem. Holta zawsze w Częstochowie dostawał dodatkowego skilla i akurat o niego i jego dyspozycje nikt się nie martwi w Częstochowie. Jeszcze będzie prowadzącym parę z Lindgrenem
mundzio pisze:Nie taki dream team dawał dupy ;)TreleMorele pisze:Doyle w Częstochowie będzie tylko na sezon taki jest uklad . Toruń musiałby pozostać na dłużej w 1lidze co wątpliwe .
P.S W innym przypadku jeździlby u nas
Kwoli przypomnienia
1. Mierny Pedersen - mocny 1- ligowiec przeszedł do 2 ligi
2. Jeleń- zawodnik na śr 1.7-2.1 w I lidze
3. Miesiąc- solidna jazda w elidze
4. Kuciapa- doświadczony 1- ligowiec
5. Stasio Burza - na 2 ligę dobry zawodnik
6. Lambert - nie zawsze dostępny diamencik z Anglii
I taki oto skład przerżnął finał w 2 lidze. Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
CKM1946 pisze:Chyba pomyliłeś nas z Gorzowem z tymi umowami sponsorskimi i rolowaniem długów z tych umów.
Nic nie pomyliłem. Nie interesuje się żuzlem od roku, żeby nie pamiętać rolowania długów w Częstochowie. Przecież kilkumilionowe długi, które do tej pory nie zostały uregulowane, nie wzięły się z 1 sezonu.
Może za miesiąc odkopiemy kilka postów i się razem posmiejemy
- Retrospeedway
- Senior
Mam nadziej że pomysł z tym Jamrogiem to jakiś żart już bym wolał Bobera i nie jako kewlar tylko jako podstawowego seniora.Bober umie tak samo jeździć jak Jamróg tyle że nie miał nigdy sprzętu na poziomie EL a gdyby miał to na pewno nie jeździł by gorzej niż Jamróg,Dawid L czy Kościuch.Jako lublinianin więcej by orał na torze niż najemnicy z innych miast.
Nie no jasne, to ja proponuje Kamila Brzozowskiego. W 2 lidze miał sporo wyższą średnią od Bobera i byłby jeszcze lepszy, tylko właśnie musiałby dostać ekstraligowy sprzęt. Wtedy to dopiero pokaże wszystkim gdzie pieprz r... yyy gdzie raki zimują !
- niespokojny
- Trener
CKM1946 pisze:Co do Holty to po przepracowaniu normalnie zimy i okresu przygotowawczego jest wzmocnieniem. Holta zawsze w Częstochowie dostawał dodatkowego skilla i akurat o niego i jego dyspozycje nikt się nie martwi w Częstochowie. Jeszcze będzie prowadzącym parę z Lindgrenem
Rozumiem że wy na wyjazdach nie będziecie jeździć w przyszłym sezonie?
Też osobiście wolałbym dosprzetowionego Bobera od Jamroga. Ile w sporcie żużlowym znaczy sprzęt pokazał chociażby Ivacic, który na silniku Zagara wprowadził Polonię Bydgoszcz do pierwszej ligi. Czasy kiedy to zawodnicy nadrabiali walecznoscia i sprytem minęły bezpowrotnie. Teraz liczy się głównie sprzęt.
^^^Przecież możemy mieć jednego i drugiego ,a w przedsezonowych sparingach niech się wykazują 
Od Jamroga to lepszy jest Jeleniewski ale mam nadzieje ,ze klub nie bierze tego zawodnika pod uwagę .
-
CKM1946
- Zawodowiec
niespokojny pisze:CKM1946 pisze:Co do Holty to po przepracowaniu normalnie zimy i okresu przygotowawczego jest wzmocnieniem. Holta zawsze w Częstochowie dostawał dodatkowego skilla i akurat o niego i jego dyspozycje nikt się nie martwi w Częstochowie. Jeszcze będzie prowadzącym parę z Lindgrenem
Rozumiem że wy na wyjazdach nie będziecie jeździć w przyszłym sezonie?Miedziński w Lublinie zrobił robotę. Holta był za obsr... po pachy i zamykał gaz jak Karczmarz. No ale ja wierzyć w 47 letniego zawodnika nie zabronie. Wobec Jonssona jakoś nie miałeś takiej wyrozumiałości a zawodnik 8 lat mlodszy i wiecej w karierze osiagnal.
Holta wracał po kontuzji złamania nogi a potem odmy płucnej bez przygotowania do sezonu. Mija się z celem porównywanie tych wyników gdzie Miedziak był w pełni sezonu jadac do Lublina. Dla mnie wyznacznik formy to mecze po przerwie wakacyjnej a w szczególności mecz w Lesznie gdzie zrobił 9 pkt pod numerem 2/10. Pokazał że po ogarnięciu zdrowia jeszcze może.
W Jonssona mało kto wierzył i nie pomylili się. On oprócz fajnego sezonu w 1 lidze miał ostry zjazd już mnie więcej od sezonu 2014 w E-lidze. I tym razem było podobnie, 1 mecz w Grudziądzu mu wyszedł. Co do tego wieku to akurat mało ma znaczenia kto ile ma lat, liczy się podejście do żużla a Holta mimo że swoje lata ma to jeszcze mu się chce.
jerry78 pisze:CKM1946 pisze:Chyba pomyliłeś nas z Gorzowem z tymi umowami sponsorskimi i rolowaniem długów z tych umów.
Nic nie pomyliłem. Nie interesuje się żuzlem od roku, żeby nie pamiętać rolowania długów w Częstochowie. Przecież kilkumilionowe długi, które do tej pory nie zostały uregulowane, nie wzięły się z 1 sezonu.
Niestety 90% tych długów to jest sezon 2013-2014 i zrobione przez chore ambicje mafioza paliwowego który zapragnął mieć złoty medal a kontuzja Sajfutinova w Toruniu spieprzyła mu plany. To nie jest tak że kibice w Częstochowie nie chcą tego pamiętać ale wtedy rządził kto inny a nawet jak już wtedy wiedzieliśmy że jest źle to kto mógł coś zrobić?. Pamiętam i ganie takie zachowanie ale jednocześnie wiem że obecny zarząd robi wszystko jak należy. Świącik trzyma kase w klubie mocną ręką i nie ma mowy o rolowaniu.
max3 pisze:Od Jamroga to lepszy jest Jeleniewski ale mam nadzieje ,ze klub nie bierze tego zawodnika pod uwagę .
Jeśli pójdzie że startu to tak bo w przeciwnym wypadku zachowuje się na torze jak adept szkółki żużlowej. To nie jest typ walczaka i na palcach jednej ręki można policzyć brawurowe akcje Jelenia na trasie.
W łancuchu herbowym Jeleń pojechał świetnie. Jak równy z równym ze Zmarzlikiem i Woźniakiem. Może to zabrzmi jak herezja ale jak się nie uda zakontraktować dwóch za najsłabsze ogniwa to wobec odejścia Roberta (szkoda) zamiast szukać po Jamrogach spróbowałbym sięgnąć po naszych.
- niespokojny
- Trener
To tak jakbym wybral jeden mecz Lamparta, ten z Grudziadzem i powiedzial ze to jego normalna dyspozycja. Jonsson tez swietnie pojechal w Grudziadzu, pewnie dopiero doszedl do siebie po kontuzji z pierwszego meczu. Zrobil Holta 9 pkt w tym same dwojki i mu powrot do formy wroza. Po przerwie zimowej to Doyle cieniowal, moze to tez jego normalna dyspozycja 
Faktycznie, tam pojechał bardzo ładnie bo miał atomowe starty. Nigdy nie byłem jego zagorzały fanem ale takiego Jeleniewskiego chętnie widziałbym w Motorze.
CKM1946 pisze:W Jonssona mało kto wierzył i nie pomylili się. On oprócz fajnego sezonu w 1 lidze miał ostry zjazd już mnie więcej od sezonu 2014 w E-lidze. I tym razem było podobnie, 1 mecz w Grudziądzu mu wyszedł. Co do tego wieku to akurat mało ma znaczenia kto ile ma lat, liczy się podejście do żużla a Holta mimo że swoje lata ma to jeszcze mu się chce.
A Jonsson to był w pełni zdrowy zeby go oceniać w tym sezonie? To jedna wielka niewiadoma jak potoczył by się sezon gdyby nie wypadek w 1. meczu. Teraz to gdybanie ale jestem przekonany ze AJ pokazalby wiele więcej, conajmniej tyle co w ostatnim swoim meczu w karierze.
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
GIGI pisze:na palcach jednej ręki można policzyć brawurowe akcje Jelenia na trasie.
Myślę, że nawet na palcach ręki stolarza ;)
Ale w formie z tego sezonu byłby wzmocnieniem, jeśli wstawić go za Dawida Lamparta, a już w szczególności przy Z5. Z czołówką na pewno by nie wygrywał, ale jakieś 4:2 i 3:3 w parze z Grigorijem raczej by dowoził.
Jeżeli nie uda się z kimś lepszym to Jeleń byłby w ostateczności jakąś alternatywą. Pytanie czy powtórzy ten sezon, czy wróci do standardowej ekstraligowej padaki.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jakoś nie mogę uwierzyć, że odpuszczamy Lamberta zastanawiając się tu nad Jeleniem (z całym szacunkiem) czy Jamrogiem. No nie widzę tego :) Gdybyśmy byli na takim musie to Lambo dostałby to, czego chce (1-5).
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz