Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Zależy, który Lambert w przyszłym roku się pojawi. Jak ten z 2018 to jak najbardziej eliminujemy 2 najsłabsze ogniwa. Natomiast ten z 2019, moim zdaniem, nie gwarantował wiele więcej od Dawida więc w sumie na jedno wyjdzie. Zresztą odjechali praktycznie taką samą ilość biegów i średnie mieli takie same.
Jedyna nadziej w tym, że Lambert po prostu gorszy już być nie może.
Jedyna nadziej w tym, że Lambert po prostu gorszy już być nie może.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Założenie, że Robert z formy ubiegłorocznej w pięciu startach będzie robił lepsze punkty niż Dawid i Robert z obecnej formy (razem wzięci) jest jak najbardziej słusznnym założeniem. Stać go na to.
Tylko, że w tym roku też nie będzie mógł liczyć na pewne 4 starty w każdym meczu. Wiktory tylko czekają na słabszy początek któregoś seniora ;)
RadeKas pisze:Zależy, który Lambert w przyszłym roku się pojawi. Jak ten z 2018 to jak najbardziej eliminujemy 2 najsłabsze ogniwa. Natomiast ten z 2019, moim zdaniem, nie gwarantował wiele więcej od Dawida więc w sumie na jedno wyjdzie. Zresztą odjechali praktycznie taką samą ilość biegów i średnie mieli takie same.
Dawid "nabił" średnią pierwszym meczem z Grudziądzem.... Jak się okazało to był tylko wypadek przy pracy. ;)
Skład z Lambo/Zengotą/Miesiącem i Boberem walczącymi o dwa miejsca w składzie moim zdaniem ma szansę wypalić. Jeśli taki będzie, to czeka nas ciekawa walka o play-off. Wszystko zweryfikuje tor oraz to, kto jak trafi z silnikami. Juniorzy też różne numery potrafią wywinąć. Chociażby końcówka sezonu Turowskiego, który w DMPJ nie istniał na swoim torze. Na nic może im się zdać Pedersen.
Znajomy mówił,że widział BZ w lubelskim.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Dobra, to na jakim etapie jesteśmy w naszej sinusoidzie ? Że nie będzie nikogo poza Zagarem i trzeba zatrzymać Lamberta, zamiast kontraktować Jamroga? 
Teraz powinien ktoś wyskoczyć z tekstem, by nie zapeszać, bo mamy szansę na kogoś extra
Teraz powinien ktoś wyskoczyć z tekstem, by nie zapeszać, bo mamy szansę na kogoś extra
GlacaLBN pisze:Znajomy mówił,że widział BZ w lubelskim.
Ja też go widziałem 11 sierpnia
Zaratustra pisze:No bo to ma sens. Jak dodamy do tego Iversena (w formie na jaką go stać) i Kasprzaka (w formie na jaką go stać), to jak nic walka o medal. A dlaczego kibice Stali mają tego nie zakładać ?![]()
My chyba dalej myślimy (nie wiem,czy słusznie), że trudno u Łaguty zakładać formę Zmarzlika, a u Miesiąca (mimo niezłego sezonu) formę Kasprzaka.
Jeśli podejdziemy do tego wszystkiego pozytywnie, to tacy zawodnicy, jak Łaguta, Michelsen, Zagar, W.Lampart powinni zapewnić jazdę przynajmniej o spokojne utrzymanie z "perspektywą na coś więcej", czyli coś a'la Grudziądz ostatnie sezony :)
No sens ma. Jeśli PUK wróci do formy sprzed 5 lat, jeśli Kasprzak zanotuje rok parzysty, jeśli Karczmarz nagle zacznie odkręcać gaz, jeśli Bartkowiak wreszcie wystrzeli z tym swoim talentem, jeśli Woźniak utrzyma poziom...Strasznie dużo tych "jeśli", prawda? :) Tylko to jest takie same myślenie jak: Łaguta będzie lepszy, bo w końcu od początku wejdzie w sezon, Michelsen, Trofimov i Lampart będą lepsi bo się naturalnie rozwijają. Miesiąc pojedzie tak samo dobry sezon, Lambert moze pojechać juz tylko lepiej, Zagar wróci do formy z 1867 roku, itd. Wtedy to my z Lesznem o złoto jedziemy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Bingo. I część z nas będzie myślała, że u nas wszyscy zrobią krok do przodu lub utrzymają stan z tego sezonu (Miesiąc). Gorzej, jak się okaże, że Łaguta już lepszy nie będzie, Łełek drugiego takiego sezonu nie powtórzy, a W.Lampart nieco przyhamuje z rozwojem :) Obie nakreślone sytuacje możliwe w rzeczywistości ;)
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Ja bym jednak poczekał na oficjalne ogłoszenie pełnego składu bo coś mi się wydaje ,że temat Kasprzaka jest wałkowany w celu odwrócenia uwagi od zawodnika ,który nas naprawdę interesuje.Uważam ,że jest to temat zastępczy i być może "mamy już kogoś zaklepanego", kto już zadeklarował swoje pozostanie w innym klubie ale zmienił zdanie po otrzymaniu propozycji od Kępy. Mam jakieś przeczucie być może błędne ,że chodzi o naprawdę"grubą rybę",a co będzie czas pokaże.
-
DolsoniQ91
Ciekawe czy Michelsen wybiera się na baraże Ostrovii ze Stalą? Jeszcze okaże się ze Klindt znowu będzie fruwał, Bartek będzie „wczorajszy” po zdobyciu tytułu mistrza świata i złapiemy dużo więcej argumentów w negocjacjach niż Gorzów :) - oczywiście to grube science fiction, ale jak już tak zaczęliśmy sobie gdybać to czego nie.
W ankiecie nie ma dwóch najlepszy seniorów, Zmarzlika i Barana!
Flagg pisze:No sens ma. Jeśli PUK wróci do formy sprzed 5 lat, jeśli Kasprzak zanotuje rok parzysty, jeśli Karczmarz nagle zacznie odkręcać gaz, jeśli Bartkowiak wreszcie wystrzeli z tym swoim talentem, jeśli Woźniak utrzyma poziom...Strasznie dużo tych "jeśli", prawda? :) Tylko to jest takie same myślenie jak: Łaguta będzie lepszy, bo w końcu od początku wejdzie w sezon, Michelsen, Trofimov i Lampart będą lepsi bo się naturalnie rozwijają. Miesiąc pojedzie tak samo dobry sezon, Lambert moze pojechać juz tylko lepiej, Zagar wróci do formy z 1867 roku, itd. Wtedy to my z Lesznem o złoto jedziemy :)
Tylko nie pisz tego na forum Gorzowa... Jak ja to zrobiłem miesiąc temu, to mało mnie tam nie rozszarpali :D
KibicMotoru pisze:Ja bym jednak poczekał na oficjalne ogłoszenie pełnego składu bo coś mi się wydaje ,że temat Kasprzaka jest wałkowany w celu odwrócenia uwagi od zawodnika ,który nas naprawdę interesuje.Uważam ,że jest to temat zastępczy i być może "mamy już kogoś zaklepanego", kto już zadeklarował swoje pozostanie w innym klubie ale zmienił zdanie po otrzymaniu propozycji od Kępy. Mam jakieś przeczucie być może błędne ,że chodzi o naprawdę"grubą rybę",a co będzie czas pokaże.
hehehe... to jest dobre. Jak całe forum jest na sinusoidzie nastrojów, tak kolega KibicMotoru jest na cosinusoidzie. :D
Brak Karola Barana w ankiecie jest wrecz niedorzeczny.
No nareszcie ankieta!
Drabik, Woryna, Lambert.
Na Mateja nie ma co głosować skoro i tak będzie.
Drabik, Woryna, Lambert.
Na Mateja nie ma co głosować skoro i tak będzie.
Walasek really? no cóż ,trochę tragedii w tym kabarecie transferowym musi być. swoją drogą czyżby śpiewak Krzysiu C ,zagłosował na niego trzykrotnie?
Gelo pisze:Cooper pisze:Taka koncepcja, skoro KK się skłania mimo wszystko ku Gorzowowi
Bo tak Pan Grzyb powiedzial na kazdym mozliwym portalu internetowym?
Bo tak jest od kilkunastu lat?
Etam, dopiero od 7. W Lesznie był dłużej a i tak Tarnów go wyjął.
Prawda taka, że KK dużo ryzykuje zostając w Gorzowie, nawet jeśli go spłacą. Ten błąd zrobił już przed sezonem 2019 i pewnie jakieś wnioski ma. Myślę, że gra toczy się przede wszystkim o odzyskanie należności. Rozpaczliwa ofensywa prezesa Grzyba po internetach, że "Krzysio obiecał" tylko pokazuje, że o inne argumenty w Stali ciężko. Poczekajmy cierpliwie, wydaje mi się, że dla KK to jedna z ostatnich szans na podpisanie bdb kontraktu i odbicia się od pewnego jednak dna. A o to, że z Lublina dostał co najmniej uczciwa oferte możemy być spokojni.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
CKM1946
- Zawodowiec
Krzysio nie lubi zmian a jak już zmienił to się sparzył. Dostanie kase to zostanie w Gorzowie, nie dostanie całości to pomyśli czy zmieniać otoczenie. Nie dostanie nic to odejdzie.
Oni tą kase teraz bedą spod ziemi wykopywać bo inaczej Stal zostanie w ciemnej dupie.
Oni tą kase teraz bedą spod ziemi wykopywać bo inaczej Stal zostanie w ciemnej dupie.
Tylko Gorzów spłacać go może jeszcze miesiąc... A wtedy to on już sobie może do Rybnika co najwyżej pukać, bo Kępa na marudera z pewnością czekał nie będzie. Obawiam się, że już odpuścił.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Kasprzak nie musi się nigdzie spieszyć. Jak mu sprawy nie wyjdą w Gorzowie to spokojnie znajdzie miejsce gdzieś indziej.
To mimo wszystko dalej klasowy zawodnik a w dodatku polak co jest towarem deficytowym.
To mimo wszystko dalej klasowy zawodnik a w dodatku polak co jest towarem deficytowym.
- niespokojny
- Trener
Co ciekawe, wcześniej Doyle dogadał się w Lublinie, ale po kilku dniach odezwał się znowu i zażądał 20-procentowej podwyżki. Działacze Motoru zakończyli wtedy negocjacje.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie wiem skąd ten cytat ale wg. tego, co słyszałem to się zgadza.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
blajar pisze:Nie wiem skąd ten cytat ale wg. tego, co słyszałem to się zgadza.
Stąd
https://pomorska.pl/pge-ekstraliga-to-b ... d/39077891
blajar pisze:Nie wiem skąd ten cytat ale wg. tego, co słyszałem to się zgadza.
Ciekawe co jeszcze słyszałeś?