Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
W kwestii kapitana przychylam się do głosów na Mikkela. Charakterny, inteligentny, okazał się też lojalny i związany z kibicami. Może faktycznie czując trochę odpowiedzialności za drużynę nieco więcej by się na torze rozglądał? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
^^^Tu zgadzam się Gelem,nawet po raz pierwszy kupiłem sobie klubową koszulkę w tej kolorystyce i fajnie by było gdyby była aktualna również w kolejnym sezonie ;)
W przypadku MM brak oglądania się na torze to raczej zarzut do jego kolegów w pary, bo Dunczyk miał naprawdę sporo sytuacji, że był wywozony w płot. Natomiast gdyby miał zostać kapitanem, to zdecydowanie powinien popracować nad swoimi reakcjami na takie zdarzenia. I koniecznie ograniczyć fochy w stylu tego z Grudziądza, bo za zachowanie z Chorzowa na pewno warto wziąć do pod uwagę
GIGI pisze:Gelo pisze: Prosiłbym o zachowanie kevlarów z tego roku.
Sprawdziły się znakomicie, były najładniejsze ze wszystkich. Jeżeli już to zmiany kosmetyczne.
Ja wrecz odwrotnie. uwazam ze kevlary Motoru byly jednymi z gorszych na torach eligi. 2018 rok pod tym wzgledem wygladal o niebo lepiej.
Musi być więcej żółtego i koniecznie szachownica z plastronów z początku lat 90.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Musieć nie musi. Generalnie zestaw barw nie jest zbyt atrakcyjny a żółty jest tak samo ważny jak biały i niebieski. Hasło wszyscy na żółto jest inicjatywą kibiców podejrzewam ściągniętą z piłki. Sparta ma barwy czerwono żółte a stroje były z przewagą czarnego. Nigdzie nie jest powiedziane że kevlary mają być w kolorze barw klubowych. Wstawki tegoroczne żółte moim zdaniem były z klasą i wystarczające. To oczywiście rzecz gustu. Ale tegoroczne kevlary w porównaniu z zeszłorocznymi "piżamkami w ciapki" wyglądają jak milion dolarów.
Gelo pisze: Ale tegoroczne kevlary w porównaniu z zeszłorocznymi "piżamkami w ciapki" wyglądają jak milion dolarów.
Karol Baran Karol!
Chodziło o piżamki sprzed dwóch sezonów oczywiście...
Wyjątkowo nieczynne te nasze "piekarnie" w tym roku :) Nawet jak ktoś coś wie to cisza jak makiem zasiał, a portale typu sf czy pudelek tylko dezinformacje sieją :) Doyle był u nas dogadany ale poszły kontroferty i odpuściliśmy licytację bo wartość kontraktu szła w "chore" rejony. Mówi się o Kasprzaku, który ponoć okrakiem siedzi trzymając stopy w dwóch strzemionach. Drabik cichy, Smyk zostaje w Lesznie, Woźniak potwierdził pozostanie. Janowski i Dudek z ważnymi kontraktami. To kto? Będzie bomba czy bombka pokroju Jamroga? :) Miesiąc (nie Paweł) jeszcze... ehhh :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Kasprzak pewnie straszy Lublinem a cicho siedzi tylko jeden zawodnik ,ale ogólnie cisza w klubie ..
- niespokojny
- Trener
Ostaf twierdzi ze Kuba wrocil do negocjacji z Jamrogiem.
A za Doyla poszlo podobno 2.1 mln od medalikow.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Z punktu widzenia KK logicznym wydaje się: "zostaję w Stali, a ubezpieczam się Lublinem na wypadek przegranego barażu". Z punktu widzenia klubu nie wiemy jak to wyglądało w zeszłym roku. Jak było dogadane, a KK został w Stali - to Kuba tego nie zapomni... co do Jamroga mam wrażenie, że Ostafiński bawi się w menadżera i promotora. Tak jak w zeszłym sezonie każdemu chciał wepchnąć Hancocka, tak teraz chce zrobić z Jamroga czołowego polskiego żużlowca i obiekt westchnień. Dajmy pokój temu...
-
CKM1946
- Zawodowiec
niespokojny pisze:Ostaf twierdzi ze Kuba wrocil do negocjacji z Jamrogiem.
Nie wiem skąd takie info ale Doyle nie ma takiej stawki. Numerem 1 płacowym jest Madsen i nikt nie dostanie więcej.
Władze gorzowskiego klubu dowiedziały się o wizycie, jaką w dniu finału PGE Ekstraligi, prezes Motoru Jakub Kępa miał złożyć w domu Kasprzaków.
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... in/1trngt2
– W niedzielę zadzwoniłem do Krzysztofa, bo faktycznie z kilku źródeł dochodziły do mnie informacje o jego rozmowach z innymi klubami. Chciałem się po prostu dowiedzieć czy nasze wcześniejsze ustalenia są wciąż aktualne. Jakiś czas temu podaliśmy sobie ręce i omówiliśmy warunki jazdy w naszym klubie, dlatego rozmowy zawodnika z innymi klubami nieco nas zdziwiły. Powiedziałem, że wolę gorszą prawdę od kłamstwa, a w odpowiedzi usłyszałem, że Krzysiek nigdzie nie zamierza się ruszać a nasze porozumienie jest aktualne. To ważna deklaracja, bo złożona nie tylko wobec mnie, ale także całej drużyny, kibiców i sponsorów klubu. Po tej rozmowie mam przekonanie, że Krzysztof Kasprzak będzie jeździł w Stali Gorzów w kolejnym sezonie. Mam nadzieję, że nie zostanę wystrychnięty na dudka – wyjaśnia prezes klubu Marek Grzyb.
– W niedzielę zadzwoniłem do Krzysztofa, bo faktycznie z kilku źródeł dochodziły do mnie informacje o jego rozmowach z innymi klubami. Chciałem się po prostu dowiedzieć czy nasze wcześniejsze ustalenia są wciąż aktualne. Jakiś czas temu podaliśmy sobie ręce i omówiliśmy warunki jazdy w naszym klubie, dlatego rozmowy zawodnika z innymi klubami nieco nas zdziwiły. Powiedziałem, że wolę gorszą prawdę od kłamstwa, a w odpowiedzi usłyszałem, że Krzysiek nigdzie nie zamierza się ruszać a nasze porozumienie jest aktualne. To ważna deklaracja, bo złożona nie tylko wobec mnie, ale także całej drużyny, kibiców i sponsorów klubu. Po tej rozmowie mam przekonanie, że Krzysztof Kasprzak będzie jeździł w Stali Gorzów w kolejnym sezonie. Mam nadzieję, że nie zostanę wystrychnięty na dudka – wyjaśnia prezes klubu Marek Grzyb.
No szok... Kępa będąc w okolicy zajechał do Kasprzaków, z którymi świetnie się zna. Niesamowite wydarzenie ;)
Przede wszystkim nie wydaje mi się, żeby Kępa chodził i chwalił się dogadanym Cysiem, nauczony zeszłorocznym postępowaniem KK i nie mając na to żadnych papierów. Byłby naiwniakiem pokroju Mrozka. Jak z tego wniosek? To nie Cysio
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wg PS wróciliśmy na początku tygodnia do negocjacji z Jamrogiem, co wskazywałoby na niepowodzenie misji "KK w Lublinie". Jamróg ma 4 opcje do wyboru: Wrocław, Lublin, Rybnik, Gorzów (na wypadek przenosin KK do Lublina). W tym samym artykule jest wzmianka, że Drabik ma pewne miejsce w składzie Sparty.
Wedle mojego info, skład jest cały czas zamknięty i z nikim nie negocjujemy. Niestety, nie wiem, kogo mamy nagranego. To moze być Drabik, moze KK, ale równie dobrze Dawid albo innych Kościuch.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Też mam takie informacje. Skład jest zamknięty i pozostaje tylko czekać do listopada. Wznowienie rozmów z Jamrogiem to bzdura, zapewne na podbicie mu stawki w rozmowach z innymi klubami.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
Vaginator pisze:Władze gorzowskiego klubu dowiedziały się o wizycie, jaką w dniu finału PGE Ekstraligi, prezes Motoru Jakub Kępa miał złożyć w domu Kasprzaków.
Branie na litość.
Mi to też wygląda na branie Kasprzaka pod włos.
Dziś prezes w mediach trąbi o jakichś "ustaleniach", jeszcze kilka dni temu mówił, że "wierzy w to, że..." co by oznaczało, że nic jeszcze nie zostało dogadane.
A co na to ma odpowiedzieć zawodnik? O tym, że negocjuje z innym klubem i poważnie rozważa odejście ze Stali (nie mam pojęcia czy tak jest)? Nie może.
Że nic jeszcze ze Stalą nie zostało ustalone? Nie ma sensu rozpoczynać gierek ze swoim klubem w mediach.
Mam wrażenie, że prezes Stali gra na to, żeby w razie zmiany przez Kasprzaka klubu móc go obwinić o zerwanie ustaleń i zrobić z niego "złotówę". Najgorsze, że część środowiska żużlowego (po ostatnich doświadczeniach np. z Griszą można się spodziewać, że jego spora część) to łyknie.
W ogóle, po raz kolejny, polecam zachować chłodną głowę odnośnie tego co piszą media. W zdecydowanej większości to gierki kontraktowe. Paradoksalnie cisza wokół Drabika może oznaczać, że już gdzieś podpisał i pewnie nie jest to Wrocław.
Dziś prezes w mediach trąbi o jakichś "ustaleniach", jeszcze kilka dni temu mówił, że "wierzy w to, że..." co by oznaczało, że nic jeszcze nie zostało dogadane.
A co na to ma odpowiedzieć zawodnik? O tym, że negocjuje z innym klubem i poważnie rozważa odejście ze Stali (nie mam pojęcia czy tak jest)? Nie może.
Że nic jeszcze ze Stalą nie zostało ustalone? Nie ma sensu rozpoczynać gierek ze swoim klubem w mediach.
Mam wrażenie, że prezes Stali gra na to, żeby w razie zmiany przez Kasprzaka klubu móc go obwinić o zerwanie ustaleń i zrobić z niego "złotówę". Najgorsze, że część środowiska żużlowego (po ostatnich doświadczeniach np. z Griszą można się spodziewać, że jego spora część) to łyknie.
W ogóle, po raz kolejny, polecam zachować chłodną głowę odnośnie tego co piszą media. W zdecydowanej większości to gierki kontraktowe. Paradoksalnie cisza wokół Drabika może oznaczać, że już gdzieś podpisał i pewnie nie jest to Wrocław.
Wrocek nie ma w zwyczaju trąbić w mediach o negocjacjach i podpisywaniu kontraktów. Przez ostatnie dwa lata, takiego Woffindena ogłaszali dopiero pod koniec okienka transferowego. Wiec paradoksalnie cisza w okół Drabika bardziej sugeruje jego pozostanie w Sparcie
To teraz działacze lubelscy jeżdżą po domach zawodników by ustalać warunki kontraktu? Zenuła. Kubuś wjechał pewnie na kawę bo zna się z Kasprzakami i regularnie raz na 25 lat tam zajeżdża.:)
Zgadzam się z Flagg.
Trzeba przyznać, że Wrocław dość skutecznie broni swoich tajemnic i w ich przypadku jakoś tych przecieków jest niewiele. Cisza w przypadku ich zawodników sugeruje, że nie rozmawiają (już?) z innymi klubami, w których to do takich przecieków dochodzi. Wygląda na to, że we Wrocławiu zostanie Czugunow + Drabik na seniorkę, natomiast Milik i Jamróg pójdą w świat.
Trzeba przyznać, że Wrocław dość skutecznie broni swoich tajemnic i w ich przypadku jakoś tych przecieków jest niewiele. Cisza w przypadku ich zawodników sugeruje, że nie rozmawiają (już?) z innymi klubami, w których to do takich przecieków dochodzi. Wygląda na to, że we Wrocławiu zostanie Czugunow + Drabik na seniorkę, natomiast Milik i Jamróg pójdą w świat.
dannie pisze:Zgadzam się z Flagg.
Trzeba przyznać, że Wrocław dość skutecznie broni swoich tajemnic i w ich przypadku jakoś tych przecieków jest niewiele. Cisza w przypadku ich zawodników sugeruje, że nie rozmawiają (już?) z innymi klubami, w których to do takich przecieków dochodzi. Wygląda na to, że we Wrocławiu zostanie Czugunow + Drabik na seniorkę,
natomiast Milik i Jamróg pójdą w świat.
Proszę aby nie do Lublina !
Nie wydaje mi się, żeby Lublin był dla nich właściwym kierunkiem. Nie po to (prawdopodobnie) nie będzie u nas Lamberta i Lamparta, żeby ściągać w ich miejsce Jamroga czy Milika. Taka wymiana nie miałaby sensu. Już prędzej ROW się na nich połakomi.