Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Kompletne zero konkretów (w sumie zrozumiałe) :) Zmarzlika nie będzie :) Tyle :) Żadnych "przecieków", nakierowania, nic, nic, nic :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
TreleMorele
- Senior
o transferach nic A nic :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Emil zostaje w Lesznie więc z karuzeli transferowej nici. Każdą zmianę klubu będzie trzeba uznać za niespodziankę, a my na szczęście każdy transfer potraktujemy jako wartość dodaną. Rzecz w tym, że Zagar nie jest jakoś wyraźnie lepszy od Andreasa w formie (w takim Grudziądzu z pewnością nie) a i pachnie mi na dzisiaj (po wypowiedzi Pana Jacka) przedłużeniem umowy z Dawidem. KK zapewne zrobi numer z zeszłego roku i zrobi z nas motywację do spłaty zaległego, bo zasiedział się na dobre.
Nie wiem jakim cudem wyciągnąłeś z wypowiedzi Pana Jacka, ze Dawid zostaje, bo ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie :) Zyczył mu powodzenia w dalszej karierze, co nie sugeruje, ze będzie ją kontynuować u nas.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- niespokojny
- Trener
Za tydzien powinno byc mniej wiecej wiadomo jaki bedzie uklad sil. Po gali ekstraligi rok temu przepowiedziano nasz sklad, m.in ze Zengota na lodzie zostal i wyladuje w Lublinie. Tydzien przed koncem okna pisali po co my sie do ekstraligi pchamy. Wiec tydzień, maks dwa i bedzie wiadomo kto jak stoi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gelo pisze:Emil zostaje w Lesznie więc z karuzeli transferowej nici. Każdą zmianę klubu będzie trzeba uznać za niespodziankę, a my na szczęście każdy transfer potraktujemy jako wartość dodaną. Rzecz w tym, że Zagar nie jest jakoś wyraźnie lepszy od Andreasa w formie (w takim Grudziądzu z pewnością nie) a i pachnie mi na dzisiaj (po wypowiedzi Pana Jacka) przedłużeniem umowy z Dawidem. KK zapewne zrobi numer z zeszłego roku i zrobi z nas motywację do spłaty zaległego, bo zasiedział się na dobre.
To, że Emil zostanie, to było jasne od początku. Falubaziaki się nakręcili wzajemnie prawie jak my na Taia przed rokiem. Drabik też nigdzie się nie ruszy. Obaj nie mają żadnego powodu, by się gdziekolwiek ewakuować. Jedynie można liczyć na to, że Grzyb nie ogarnie wypłaty dla KK-a w ciągu najbliższych paru tygodni i tym samym wyczerpie jego cierpliwość. To jedyny realny scenariusz. Niestety jeszcze cały miesiąc do otwarcia okna...
Co z tym Kasprzakiem?
https://po-bandzie.com.pl/czy-kasprzak-dotrzyma-slowa/
A co ma być? :) Od początku twierdziłem, ze KK się nigdzie nie wybiera, a Motoru użyje jedynie do "zdyscyplinowania" Stali, by oddali mu kasę. Jemu w Gorzowie jest dobrze, do tego kręci lody z Julką, wiec co mu po bujaniu się kilkaset kilometrów do Lublina. Przerabialiśmy to rok temu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- niespokojny
- Trener
Ale Kasprzaka to chyba PS sobie wymyślił drogą dedukcji, po tym jak w Grudziądzu gruchnęła wiadomość że mamy dogadanego nowego Polaka.
No właśnie - to co w końcu było w tym Grudziądzu? Publiczne chwalenie się bombą w składzie jakoś mi nie pasuje do Kuby...
Wedle moich źródeł (dość wiarygodnych) skład mamy zamknięty. Wiec kto jest tym drugim Polakiem? Mam nadzieje, ze nie Dawid.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Jeśli prawdą jest, że Robert podjął decyzję o odejściu i szuka sobie klubu, to musimy mieć mocnego zawodnika na jego miejsce.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Bez tej decyzji Roberta też jest nam potrzebny ktoś za Dawida.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Racja, ale zakładam że Robert nie bałby się walki o skład z Lampartem, Boberem czy nawet Jamrogiem. Jeśli jednak tak jest to może i rzeczywiście powinien zejść ligę niżej.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
No to może jednak ten Drabik? :D Skoro Kasprzak nie prawdopodobnie, Przedpełski też już nie, Jamróg nie wiadomo. W końcu tylko o Maksymie jest cicho. Każdy podbija sobie stawki w gazetach, a on nie?
-
CKM1946
- Zawodowiec
Drabik ma geny ojca. Pieniądze są ważne ale towarzystwo w którym się obraca jest najważniejsze.
On sie nie ruszy z Wrocka , ja już dawno pogodziłem się z tą decyzją jak spuścił bardzo dobrą oferta Częstochowy w kiblu.
On sie nie ruszy z Wrocka , ja już dawno pogodziłem się z tą decyzją jak spuścił bardzo dobrą oferta Częstochowy w kiblu.
jerry78 pisze:Co z tym Kasprzakiem?
Już przyzwyczaiłem się do popadania ze skrajności w skrajność, ale jak może z tego artykułu, czy z tej wypowiedzi prezesa wywnioskować, że temat Kasprzaka upadł?
Wypowiedź wybitnie stanowcza, jednoznaczna i przecinająca wszelkie spekulacje– Nie ukrywam, że z Krzysztofem rozmawiałem odnośnie przyszłego sezonu i doszło do podania ręki. Dla mnie jest zawodnikiem Stali i chciałbym, aby tak pozostało. Wierzę w naszą wspólną przyszłość i na pewno tego oczekują też gorzowscy kibice. Wierzę, że Krzysztof Kasprzak i Stal Gorzów będą miały wspólną przyszłość – mówi nam włodarz gorzowskiego klubu.
Czas teraz kilka stron natłuc o Drabiku. Do wypowiedzi Rusko o tym, że liczy na to, że Drabik zostanie. Później znów Kasprzak i znów Drabik. W międzyczasie kilka postów o Jamrogu i o tym, że mamy szczęście, że Rybnik nie ma szans (jak Motor rok temu) i tak do połowy listopada, albo jeszcze dłużej...
Ostatnio zmieniony 1 października 2019, o 10:52 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
Mrozek mówił jeszcze bardziej stanowczo. Coś w stylu, że Lublin o Łagucie to może sobie pomarzyć.
To może Woryna?
Swoje w Rybniku zrobił - awansował.
A teraz szykuje mu się sezon z dramatyczną walką o utrzymanie.
Mógłby sobie do nas przyjść i spróbować jazdy o wyższe cele.

Swoje w Rybniku zrobił - awansował.
A teraz szykuje mu się sezon z dramatyczną walką o utrzymanie.
Mógłby sobie do nas przyjść i spróbować jazdy o wyższe cele.
Flagg pisze:Wedle moich źródeł (dość wiarygodnych) skład mamy zamknięty. Wiec kto jest tym drugim Polakiem? Mam nadzieje, ze nie Dawid.
A któż inny go przygarnie? Dopóki Rzeszów się nie reaktywuje, jesteśmy na siebie skazani. ;))
Gdyby Rzeszów się reaktywował to mają trójkę - Lampart, Stachyra, Baran - idealnie jak na początek.
Lampart, Baran, Koza, Niedźwiedź i stary Misiek. Trenerem Wilk. Stal ZOO Rzeszów. ;)
-
Zaratustra
- Kadrowicz
istred pisze:
Czas teraz kilka stron natłuc o Drabiku. Do wypowiedzi Rusko o tym, że liczy na to, że Drabik zostanie. Później znów Kasprzak i znów Drabik. W międzyczasie kilka postów o Jamrogu i o tym, że mamy szczęście, że Rybnik nie ma szans (jak Motor rok temu) i tak do połowy listopada, albo jeszcze dłużej...
No i tak właśnie będzie. Po pierwszym meczu barażowym, gdzie Gorzów stłucze Ostrów Kasprzak ogłosi, że zostaje, a my zaczniemy naginać o Drabiku (czyli analog do sytuacji z Woffindenem). Potem będziemy się kłócić, że jak ma być u nas Jamróg, to już lepiej było zostawić Lamberta i tak w kółko
Ale przynajmniej będziemy mieli namiastkę sezonu transferowego na forum
A najlepsze jest to , że do 1 listopada jeszcze miesiąc a my już mamy 42 strony.
Tak to wygląda, że podstymulowani dziennikarskimi plotami sami kibice się nakręcają i tworzą własną wersję okna transferowego. Ale jest to tylko wyobrażenie, bo wychodzi w rzeczywistości z tego jedno wielkie g... Z perspektywy czasu należy docenić majstersztyk jakim było ściągnięcie AJ.