Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Kolejne dni, a nawet w zasadzie godziny zdają się obnażać fakt - na giełdzie transferowej nie ugraliśmy nic. W Drabika nie wierzyłem ani przez chwilę i nie uwierzę póki nie ogłoszą.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Wydaje mi się że Drabik w tym magazynie powie że dalej kocha Wrocław i utnie wszystkie spekulacje odnośnie Lublina i Zielonej Góry
- niespokojny
- Trener
Jesli mam na kogos liczyc jeszcze to na KK z Chomskim.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jeszcze żeby chociaż Jelenia ściągneli to by mniejszy żal był, a tu nawet i tego chyba nie bedzie
za rok znów będziemy mieć nadzieję, że coś się uda i znając życie nie uda się nic.
kibicLBN pisze:Kolejne dni, a nawet w zasadzie godziny zdają się obnażać fakt - na giełdzie transferowej nie ugraliśmy nic. W Drabika nie wierzyłem ani przez chwilę i nie uwierzę póki nie ogłoszą.
Jak kuźwa nic nie ugralismy, skoro mamy Zagara?!
Przecież to jest duże wzmocnienie.
Znów się nastawiliśmy na Doyla,Hampela, Emila, Drabika, Taia, Zmarzlika, Madsena - czyli wzmocnienia z absolutnego topu, mimo że nikt ich nam nie obiecywał i nie składał takich deklaracji, że oni u nas będą.
Wymiana AJ na Zagara to jest bardzo solidne wzmocnienie siły ognia.
Wymiana Dawida na Roberta, to w obliczu totalnego braku Polaków, najlepsza, najrozsądniejsza i kibicowsko najbardziej wyczekiwana, możliwość na tym rynku.
Jeśli nikt od nas nie odejdzie i dołożymy Mateja to my takim składem:
1. Zagar
2. Miesiąc
3. Laguta
4. Lambert
5. Michelsen
6. Lampart
7. Trofimow
znowu zdrowo pomieszamy w tej lidze!
- niespokojny
- Trener
Wymiana Lamberta na siebie samego to jednak status quo. Lambert nie jechal lepiej od Lamparta. Wiec wzmocnienie takie tyci tyci w postaci Zagara. Czyli 3-4 pkt w meczu wiecej.
Ostatnio zmieniony 23 września 2019, o 18:34 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Składy składami, ale myślę, że do tematu "Motor Lublin w sezonie 2020" zalicza się, chyba nawet w równym stopniu, sprawa toru. Czy wiecie może, czy będą jakieś kombinacje z torem w przerwie zimowej? Biorąc pod uwagę nasz "atut" z tego sezonu powinno się go przekopać i z głową zbudować od nowa.
Klops1 pisze:kibicLBN pisze:Kolejne dni, a nawet w zasadzie godziny zdają się obnażać fakt - na giełdzie transferowej nie ugraliśmy nic. W Drabika nie wierzyłem ani przez chwilę i nie uwierzę póki nie ogłoszą.
Proszę Cię. Zagara którego nikt nie chciał. Przecież oprócz nas to może Rybnik by się na niego połakomił, a i to nie na pewno. Moze stanie sie cud i zrobi wynik ale gorszego transferu sobie nie wyobrażałem.
Jak znowu namieszamy ? W tym roku zrobiliśmy niespodziankę i to sporą, ale nie byliśmy w stanie podskoczyć nikomu z trójki Falubaz, Unia, Wrocław. Zagara dostaliśmy jak te znoszone spodnie po starszym bracie...
Wzmocnilismy swoją pozycję względem Falubazu, ale Grudziądz, Gorzów, Częstochowa nam odjechały a Leszno i Wrocław zachowają niemal ten sam potencjał.
Ostatnio zmieniony 23 września 2019, o 19:29 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskaż lepszą realną opcję transferu zamiast Zagara.
Jedyny jaki przychodzi mi do głowy to Nicki, ale ten być może w ogóle nie był brany pod uwagę ze względów charakterologicznych.
Za Zagara absolutnie nie będę krytykował. Zacznę, jeśli stracimy Lamberta. Tym bardziej, że podobno Kvech już w Falubazie dogadany.
Jedyny jaki przychodzi mi do głowy to Nicki, ale ten być może w ogóle nie był brany pod uwagę ze względów charakterologicznych.
Za Zagara absolutnie nie będę krytykował. Zacznę, jeśli stracimy Lamberta. Tym bardziej, że podobno Kvech już w Falubazie dogadany.
Każdemu jego Everest...
Nicki, ale przede wszystkim Doyle. Ja nie krytykuje za Zagra - na bezrybiu i rak ryba, ale nie oszukujmy się, znowu przegraliśmy jesień z kretesem.
- tezetomaniak
- Trener
Skąd wiadomo, że Doyle w ogóle chciał patrzeć w stronę Lublina? ;)
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
kibicLBN pisze:Klops1 pisze:kibicLBN pisze:Kolejne dni, a nawet w zasadzie godziny zdają się obnażać fakt - na giełdzie transferowej nie ugraliśmy nic. W Drabika nie wierzyłem ani przez chwilę i nie uwierzę póki nie ogłoszą.
Proszę Cię. Zagara którego nikt nie chciał. Przecież oprócz nas to może Rybnik by się na niego połakomił, a i to nie na pewno. Moze stanie sie cud i zrobi wynik ale gorszego transferu sobie nie wyobrażałem.
Jak znowu namieszamy ? W tym roku zrobiliśmy niespodziankę i to sporą, ale nie byliśmy w stanie podskoczyć nikomu z trójki Falubaz, Unia, Wrocław. Zagara dostaliśmy jak te znoszone spodnie po starszym bracie...
Wzmocnilismy swoją pozycję względem Falubazu, ale Grudziądz, Gorzów, Częstochowa nam odjechały a Leszno i Wrocław zachowają niemal ten sam potencjał.
Poczekajmy do oficjalek bo jeszcze nic nie jest pewnego. Jeśli Zagar dla Ciebie to najgorszy transfer to nie mam żadnych pytań. Oczywiście może w tym sezonie szału nie zrobił bo do średniej 2,0 sporo brakowało ale z całym szacunkiem Jonsson mógł w tym sezonie czyścić mu buty.A to jego zastąpić ma Matej. Druga sprawa, Słoweniec dobrze czuł się na naszym torze co pokazał w punktach a i znajomość toru w Częstochowie jego i Łaguty zwiększa nasze szanse na wysoką ilość punktów. Więc ja bym Komandosem na twoim miejscu nie gardził tym bardziej w zabetonowanej Ekstralidze.
Przekonałeś mnie - jest 2 klasy lepszy od Doyle'a i Nickiego.
Zawody o to kto wygra jesień są dla mnie tak samo ważne jak zawody o to, kto zdobędzie najwięcej bonusów jadąc na trzecim miejscu, abstrahując od tego że jesień trwa ..

- niespokojny
- Trener
No dobra wzmocnilismy sie komandosem a przeciwnicy? PUK za Kildemanda, Pedersen za Lindbaecka. Nasi rywale tez sie wzmocnili i niestety smierdzi kolejna walka o utrzymanie. Z dwoja zlego lepij Zagar u nas niz w Rybniku bo by bylo deja vu z zeszlego sezonu.
Jedyna szansa na Play offy jaką widzę dla nas to scenariusz: Zengota wraca i reprezentuje przyzwoity poziom, z 2 innych drużyn ktoś wypada na niemal cały sezon, jak u nas Grzesiek w tym roku i jesteśmy w stanie wejść do top4.
Częstochowa zostaje bez zmian, bo Doyle jedynie nadrobi to, co straci przez koniec juniorki Gruchalskiego , Zielonka się osłabiła, Wrocław się osłabił, Leszno się osłabiło...
Podstawcie sobie pod punkty AJa to, co mógłby zdobyć Zagar, czyli 8-10pkt... Wrocław cyknięty dwa razy, Zielonka cyknięta, Częstochowa cyknięta. Pierwszych 6 kolejek nie podstawiam, bo tam nie było Griszy, a podstawienie dwóch to już zbyt wiele zmian...
Podstawcie sobie pod punkty AJa to, co mógłby zdobyć Zagar, czyli 8-10pkt... Wrocław cyknięty dwa razy, Zielonka cyknięta, Częstochowa cyknięta. Pierwszych 6 kolejek nie podstawiam, bo tam nie było Griszy, a podstawienie dwóch to już zbyt wiele zmian...
Ostatnio zmieniony 23 września 2019, o 19:55 przez Raf, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
Naszymi rywalami nie jest ani Wroclaw ani Leszno. To druzyny poza zasiegiem. Bardziej bym patrzyl na Gorzow, Grudziadz i Czestochowe ktore sie wzmocnily. Gruchalski i tak u nas przywiozl jeden pkt wiec duzo medaliki nie straca.
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
kibicLBN pisze:Przekonałeś mnie - jest 2 klasy lepszy od Doyle'a i Nickiego.
Ja tego nie napisałem. Nie był lepszy od Doyla i Nickiego w sezonie 2019 ale kto powiedział,że nie może być w sezonie 2020 ? Zresztą trzeba spokojnie poczekać do końca okienka transferowego i dopiero teoretycznie ,podkreślam teoretycznie zacząć rozważania. Wszystko zweryfikuje tor. Po sezonie 2019 jestem optymistą.Jeśli nawet dojdzie sam Zagar ,to zważając na to że mamy najmocniejszą na papierze formację juniorską i liderów Łagutę ,Michelsena,Zagara+ Miesiąc,Zengota(oby zdrowy i w pełni sprawny) to szykuje się dla nas mimo wszystko ciekawy sezon z wielkimi emocjami i szczęśliwym happy - endem.
Klops1 pisze:Dziś w magazynie w Eleven podobno gościem Drabik.
To wszyscy w Lublinie przed telewizorem o 21?
Jakoś dziwnie wygląda...
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
kibicLBN pisze:Przekonałeś mnie - jest 2 klasy lepszy od Doyle'a i Nickiego.
Takie rozważania są o kant dupy potłuc.
Sparta też przed finałem myślała, że mają dwóch pewniaków Taia i Magica. Też rozkminiali, porównywali siłę liderów.
Wyszło co wyszło.
Też bym mocno myślał nad Doylem ale jeśli za Jasona trzeba było położyć tyle co za top3 w tej lidze, a sam kontrakt mógł być najwyżej na jeden sezon, to Zagar, o którego nie było licytacji, nie wydaje się już takim głupim rozwiązaniem.
blajar pisze:Klops1 pisze:Dziś w magazynie w Eleven podobno gościem Drabik.
To wszyscy w Lublinie przed telewizorem o 21?
Jakoś dziwnie wygląda...![]()
![]()
Nie dojechał z Lublina
Rok temu też wszyscy rozważali, czy skończymy sezon z dwiema wygranymi czy może kompletem porażek. Dla mnie skład Zagar - Miesiac - Laguta - Lambert - Michelsen - Lampart - Trofimov moze zrobić niemal wszystko. Zająć drugie miejsce, jak i siódme. Ani jeden, ani drugi rezultat by mnie specjalnie nie zdziwił. Banie się np. GKMu jest dla mnie dziwne. Fajnie, ze dobił do nich Nicki, ale z drugiej strony pozbyli się najlepszego "piątego" seniora w lidze. Można pomyśleć, ze zamiana 1.5 na 2.0 to jednak spory zysk. Tylko, że właśnie Lindbaeck kręcił te 1.5 na 2/10, a Pedersen 2.0 jako prowadzący parę.
Zresztą, nawet jeśli tego Lamberta koniec końców zastąpi jakimś cudem Kasprzak czy Drabik, to dalej będziemy najbardziej nieprzewidywalną druzyną w lidze.
Zresztą, nawet jeśli tego Lamberta koniec końców zastąpi jakimś cudem Kasprzak czy Drabik, to dalej będziemy najbardziej nieprzewidywalną druzyną w lidze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Rok temu też wszyscy rozważali, czy skończymy sezon z dwiema wygranymi czy może kompletem porażek. Dla mnie skład Zagar - Miesiac - Laguta - Lambert - Michelsen - Lampart - Trofimov moze zrobić niemal wszystko. Zająć drugie miejsce, jak i siódme. Ani jeden, ani drugi rezultat by mnie specjalnie nie zdziwił. Banie się np. GKMu jest dla mnie dziwne. Fajnie, ze dobił do nich Nicki, ale z drugiej strony pozbyli się najlepszego "piątego" seniora w lidze. Można pomyśleć, ze zamiana 1.5 na 2.0 to jednak spory zysk. Tylko, że właśnie Lindbaeck kręcił te 1.5 na 2/10, a Pedersen 2.0 jako prowadzący parę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Rok temu w listopadzie każdy by Zagara przyjął z otwartymi rękami ;)