Motor Lublin w sezonie 2020
- niespokojny
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Poczekajmy. Zagar + Kasprzak/Drabik/Hampel to duzo lepsza opcja niz Doyle + kewlar. Jesli bedzie sam Matej to slabo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
W takim razie nie pasuja ploty o tym kuszeniu Drabika przez Motor skoro Kepa nie chce przeplacac
Nie ma co się nastawiać na Drabika, u nas go nie będzie. Walczymy o KK, jeśli nic z tego tez nie wyjdzie to, będzie polski senior na sztukę i za niego od początku jedzie Robert.
Wolałbym przepłacić za Drabola jak za Jasona. Polak, młody, ze świetnymi wynikami i zawsze można go w zestawieniu z 8 wrzućić i poza swoimi biegami (za kewlar) połatać dziury z RZ a nie RT.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Nasz potencjalny nowy zawodnik Matej Zagar zalicza dobry występ w Zielonej Górze (1,2,3,3) pewnie jeszcze pojedzie w 15 biegu. Ale dobrze będzie zobaczyć Komandosa w naszych barwach. Dodając do tego występ na naszym torze,który ewidentnie mu pasował jestem zdecydowanie na tak za tym ruchem i nie mamy co wybrzydzać 11 (2,2,2,2,3).
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Wczoraj w Cardiff przed zawodami złapałem Zagara w pubie Revolution. Byli tam praktycznie wszyscy zawodnicy. Powiedziałem mu że jestem z Lublina i mam nadzieje ze bedzie u Nas w przyszłym roku. Z wielkim uśmiechem powiedział mi po Polsku. "Będę tam" " Bede tam" :) :)
Jinxsior pisze:Z wielkim uśmiechem powiedział mi po Polsku. "Będę tam" " Bede tam" :) :)
Zagar będzie w Lublinie. Woffinden w tym sezonie też był :) Raz, ale był :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
mechanizator
- Junior
Gdyby faktycznie Robert Lambert się uparł, że chce odejść to warto zainteresować się Kvechem. Młody Czech w IMSJ pokazuje że jeździc umie. Bylby pod 8 jak znalazł. W Guestrow miał na rozkładzie i Lamberta i Lamparta i Czugunowa. Na chwilę obecną nie jest związany z żadnym Polskim klubem. Dać mu kontrakt na 3 lata i niech jeździ. Najwyżej się go wypożyczy. Moim zdaniem gorszy od proponowanego tutaj Bobera by nie był.
Kvech się ładnie pokazał w gustrov. Moga być z niego ludzie
Dać mu kontrakt na 3 lata
Już Lambertowi daliśmy taki kontrakt. Czas na kolejnych...
Wczoraj w magazynie Kuba Jamrog wydawał się dystansować od Sparty.
Powiedział dyplomatycznie, że "będzie jeździł w drużynie, która go chce i która widzi dla niego miejsce w składzie", wyraźnie podkreślając, że jazda w pierwszym i czternastym biegu w meczu to go nie interesuje.
Też mają układankę do ułożenia we Wrocławiu. Zakładając, że Tai, Maciek i Maksym zostają - muszą dokonać selekcji z trio Gleb, Fricke, Kuba.
Powiedział dyplomatycznie, że "będzie jeździł w drużynie, która go chce i która widzi dla niego miejsce w składzie", wyraźnie podkreślając, że jazda w pierwszym i czternastym biegu w meczu to go nie interesuje.
Też mają układankę do ułożenia we Wrocławiu. Zakładając, że Tai, Maciek i Maksym zostają - muszą dokonać selekcji z trio Gleb, Fricke, Kuba.
Jeśli plotki o przyjściu Zagara okażą się prawdziwe, to trio Miesiąc/Jamróg/Zengota do walki o skład brzmi sensownie. Trzeba szanować co jest. Za rok wymiana kolejnego ogniwa i tak dalej...
Z trójki Gleb, Fricke, Jamróg ten ostatni wydaje się być najsłabszy i najmniej przyszłościowy, więc wybór dla Sparty wydaje się oczywisty. Ale jest pewnie też najtańszy, co przy znacznych podwyżkach dla dwóch Maksów moze mieć znaczenie. Jeśli nie będzie nic innego, to trzeba brać tego Kubę.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Technik Jamróg to fantastyczna inwestycja, zwłaszcza na ewentualny ultrakrótki tor :) Adrian Gała i Rune Holta polecają.
Tylko do Areny to jeszcze najbiedniej 2 lata zdaje się, wiec no :)
Osobiście uważam, że jeśli wypuścimy Lamberta i weźmiemy Kubę to będziemy ultradebilami okienka transferowego.
Przy całym szacunku do Kuby i do jego umiejętności, to nie uważam żeby Robert nie był w stanie pojechać na jego poziomie.
Przy całym szacunku do Kuby i do jego umiejętności, to nie uważam żeby Robert nie był w stanie pojechać na jego poziomie.
Klops1 pisze:Osobiście uważam, że jeśli wypuścimy Lamberta i weźmiemy Kubę to będziemy ultradebilami okienka transferowego.
Pełna zgoda, dlatego napisałem, ze "jeśli nie będzie nic innego" :)
Kuba Jamróg to dla mnie straszna niewiadoma. Duże ryzyko na gwarantowane starty bez straszaka na 8 a wstawienie go do składu bez straszaka raczej w grę nie wchodzi. Jego forma z tego sezonu gdzie był często zmieniany raczej optymizmem nie napawa.
Kuba w składzie to obowiązkowo Lambo na 8 - a i Kuba i Lambo będą w takim wypadku chcieli jeździć - biorąc pod uwagę wszystko lepiej byłoby mieć zestaw kuśtykający i wracający powoli do jazdy Zengi + Lambo od pierwszego biegu niż kapryszący na swój los Kuba + Lambo.
Myślę, że Zengi doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że do formy będzie chwilę wracał i raczej nie będzie stał okoniem, żeby do jazdy wracać na spokojnie i dać pojeździć Lambertowi.
Z Matejem i trochę bardziej ogarniętym Lambertem to ta drużyna nie będzie wcale tak słabo wyglądać.
Kuba w składzie to obowiązkowo Lambo na 8 - a i Kuba i Lambo będą w takim wypadku chcieli jeździć - biorąc pod uwagę wszystko lepiej byłoby mieć zestaw kuśtykający i wracający powoli do jazdy Zengi + Lambo od pierwszego biegu niż kapryszący na swój los Kuba + Lambo.
Myślę, że Zengi doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że do formy będzie chwilę wracał i raczej nie będzie stał okoniem, żeby do jazdy wracać na spokojnie i dać pojeździć Lambertowi.
Z Matejem i trochę bardziej ogarniętym Lambertem to ta drużyna nie będzie wcale tak słabo wyglądać.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
To wróć i przeanalizuj, kiedy Jamróg jechał najlepiej. Właśnie jak nie było w Sparcie nikogo pod 8. Jak działa bat, to widziałeś również na przykładzie Dawida i Kościucha. No i samego Lamberta.
Batem na Jamroga byłby Zengota. Do tego mamy dwóch Wiktorów. Naprawdę nie trzeba nam jakieś mocnej ósemki. Niech śmiga tam Bober albo innych Kvech
Batem na Jamroga byłby Zengota. Do tego mamy dwóch Wiktorów. Naprawdę nie trzeba nam jakieś mocnej ósemki. Niech śmiga tam Bober albo innych Kvech
Dokładnie to samo chciałem napisać. Jamróg zaczął jechać jak popsuł się Janowski, a przestał jak naprawił się Tai... Gość zwyczajnie nie radzi sobie z ewentualną rywalizacją o skład. Pytanie też czy w tej jego metamorfozie nie było przypadkiem jakiegoś transferu silnikowego najpierw od Janowskiego, a potem Taia... Choć to drugie wydaje mi się mało prawdopodobne, bo przecież w zeszłym roku w Tarnowie też bardzo dobrze jechał, a tam już miał swoje silniki...
Dziś w magazynie w Eleven podobno gościem Drabik.
To wszyscy w Lublinie przed telewizorem o 21?
To wszyscy w Lublinie przed telewizorem o 21?
Zeby posluchac, ze zostaje we Wrocławiu? Bez sensu.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Jak już napisaliście - Kuba Jamróg nie radzi sobie z presją walki o skład - i to nie ma znaczenia według mnie czy będzie walczył o pewną 2 lub 10 czy o punkty i nie bycie zastępowanym.
Co do sprzętu uważam, że jak kręcił w Sparcie wynik to śmigał na silnikach Janowskiego (bodaj w którymś wywiadzie przdmeczowym było wspomniane, że Tajski i Magic wspomogli drużynę swoim parkiem maszynowym).
W Tarnowie wyniki miał świetne - ale tam patrząc na skład to jego nazwisko "nie odstawało" tak bardzo jak we Wrocku.
Obstawiam, że Łełek w mocnym składzie typu Wrocek, Leszno, Cze-wa, Zielonka też wykręciłby nieco mniejszą średnią jak w tym roku u nas.
Co do sprzętu uważam, że jak kręcił w Sparcie wynik to śmigał na silnikach Janowskiego (bodaj w którymś wywiadzie przdmeczowym było wspomniane, że Tajski i Magic wspomogli drużynę swoim parkiem maszynowym).
W Tarnowie wyniki miał świetne - ale tam patrząc na skład to jego nazwisko "nie odstawało" tak bardzo jak we Wrocku.
Obstawiam, że Łełek w mocnym składzie typu Wrocek, Leszno, Cze-wa, Zielonka też wykręciłby nieco mniejszą średnią jak w tym roku u nas.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Według ostatnich informacji w tej sytuacji lublinianie postanowili wdrożyli w negocjacjach plan B. Powiedzieli Brytyjczykowi, że mają w planach zakontraktować zawodnika oczekującego, za którego w meczach od pierwszej występowałby właśnie on. Jeśli taka koncepcja przekona Lamberta (dał sobie czas do namysłu), to najprawdopodobniej przedłuży kontrakt ze Speed Car Motorem.
Co by oznaczało, że żadnego Drabika czy Kasprzaka nie będzie a jedynie np Oskar jako kevlar.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Jeżeli nie udało się z Drabikiem i Kasprzakiem, to jest to najrozsądniejsze rozwiązanie. Lambert w przyszłym sezonie może być tylko lepszy, poza tym to jest taki "swój chłop". Od II ligi z nami :)
Zagar > Jonsson (z tego roku oczywiście) oraz Lambert > Lampart
Zagar > Jonsson (z tego roku oczywiście) oraz Lambert > Lampart
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips