Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Chłopak nie sprostał oczekiwaniom w 2 lidze a wy go chcecie do ekstraligi...
A ja bym się aż tak bardzo nie martwił o formę Zengiego... Na motocyklu raczej pamięta jak się jeździ, a co do formy fizycznej to uwierzcie, że robotę jaką teraz wykonuje na rehabilitacji, to niejeden żużlowiec przez całą karierę nie zrobił... To jest naprawdę wiele pracy, żeby dojść do sprawności. Wystarczy zobaczyć jakie filmiki umieszcza na fb... Wbrew pozorom żużlowcy w trakcie sezonu nie bardzo mają czas żeby utrzymywać formę fizyczną, a zengi od kilku miesięcy dzień w dzień zapierdziela fizycznie i wydolnościowo
Dajcie spokój z tym Dawidem. Ostaf cos rzucił i wszyscy juz go do składu wpisują.
Co do Zagara, to chyba najlepiej pasuje tutaj "jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma". Nie był to mój wymarzony transfer. Wolałbym Fricke'a czy nawet Iversena, na i nad Lindbaeckiem był się wcześniej zastanowił. Ale ważne, ze coś jest (w teorii). Matej to stabilny zawodnik na 1.7-1.8. Medali nam nie da, ale o utrzymanie raczej nie powinniśmy drżeć. A czy będziemy walczyć o coś wiecej, to będzie zależeć od tego, kto zapełni drugą dziurę. Mi się wydaje, że Kuba też mocno liczy na to, ze nasi będą się poprawiać względem poprzedniego sezonu. MM, Wiktory i Grisza. Jeśli by tak było, to uzupełnieni Zagarem, Miesiącem i Zengotą/Lambertem/kimś na podobnym poziomie, mozemy o to PO powalczyć. A jakby się udało dorzucić np. KejKeja, to i szansa na medal by się otworzyła.
Co do Zagara, to chyba najlepiej pasuje tutaj "jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma". Nie był to mój wymarzony transfer. Wolałbym Fricke'a czy nawet Iversena, na i nad Lindbaeckiem był się wcześniej zastanowił. Ale ważne, ze coś jest (w teorii). Matej to stabilny zawodnik na 1.7-1.8. Medali nam nie da, ale o utrzymanie raczej nie powinniśmy drżeć. A czy będziemy walczyć o coś wiecej, to będzie zależeć od tego, kto zapełni drugą dziurę. Mi się wydaje, że Kuba też mocno liczy na to, ze nasi będą się poprawiać względem poprzedniego sezonu. MM, Wiktory i Grisza. Jeśli by tak było, to uzupełnieni Zagarem, Miesiącem i Zengotą/Lambertem/kimś na podobnym poziomie, mozemy o to PO powalczyć. A jakby się udało dorzucić np. KejKeja, to i szansa na medal by się otworzyła.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Dajcie spokój z tym Dawidem. Ostaf cos rzucił i wszyscy juz go do składu wpisują.
Oczywiscie, nie zapominajmy ze Wiktory sie rozwijaja i beda chcieli wiecej startow. Lampart juz w tym sezonie potrafil przywozic dwucyfrowki, a w nastepnym moze byc tylko lepiej.
Ja uważam, że taki równy skład z dobrymi juniorami daje nam realną szansę na medale... Wygląda na to, że poza Doyle, Częstochowa nikogo już raczej nie dostanie, bo Hampel zostaje w Lesznie. Gorzów to wiadomo, niby na papierze skład git, ale w tym roku też był git i co z tego wyszło? Zielonka jak nie ściągnie nikogo za Nickiego, a wszystko wskazuje na to że tak będzie, to też raczej bez szans na PO. Sam Vaculik tego wózka nie udźwignie. ROW jest w takiej czarnej, że prawdopodobnie zostawią Woryne, Szczepaniaka, Bawleya i Łogaczewa. Nawet jeśli Brytol pójdzie pod 8 i ściągną dwóch zawodników średniaków z PGEE, to bez juniorów będzie blamaż...
Myślę, że Walczymy z Częstochową, Grudziądzem i Wrocławiem o Play-off... Częstochowa wygląda z tego najlepiej, ale tylko pod warunkiem, że Miśkowiek odpali w lidze...
Myślę, że Walczymy z Częstochową, Grudziądzem i Wrocławiem o Play-off... Częstochowa wygląda z tego najlepiej, ale tylko pod warunkiem, że Miśkowiek odpali w lidze...
Może ale wcale nie musi. Ja już się rok temu dziwiłem czym się kieruje Kuba robiąc podchody pod Zagara jako pierwszy cel. Serio nie rozumiem. Mając Lindgrena i Madsena można sobie pozwolić na czekanie na dobry występ trzeciego. Ale należało przepłacić Jasona i wykorzystać ostatni rok Trofimowa. Argument o składzie na lata do mnie nie trafia
W przepłacanie już Zielonka się pobawiła... podobno Pedersen i Vaculik zostali bardzo mocno przebici i tylko ewentualny sukces mógł to przykryć... Więc przyszłym roku szykuje się chudy sezon...
Gelo pisze:Może ale wcale nie musi. Ja już się rok temu dziwiłem czym się kieruje Kuba robiąc podchody pod Zagara jako pierwszy cel. Serio nie rozumiem. Mając Lindgrena i Madsena można sobie pozwolić na czekanie na dobry występ trzeciego. Ale należało przepłacić Jasona i wykorzystać ostatni rok Trofimowa. Argument o składzie na lata do mnie nie trafia
Zgadza się. Mogliśmy mieć skład na podium DMP, co byłoby ostatecznym argumentem za nowym stadionem, a znowu zakończymy w rejonie miejsc 5-7, bo ktoś wymyśla ekipę na lata, której i tak nie będzie. Zagar na lata zamiast Doyle'a na jeden sezon?! Dobry żart!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
KibicMotoru pisze:A może trzeba się odezwać do Oskara Bobera ? Jeśli miałby dobry sprzęt można dać mu szansę wobec problemów z Polakami. Jest młody, ambitny.W Pile nie miał okazji się wykazać ze względu na problemy finansowe.Ale przy odpowiednim podejściu i przepracowaniu okresu przygotowawczego oraz dobrym sprzęcie na straconej pozycji nie stoi. Jak są plany ( o zgrozo ) z pozostawieniem starszego Lamparta to ja wolę postawić na naszego wychowanka i dać mu szansę.
Za zaśmiecanie forum takimi bzdurami powinien być ban na pół roku.
Wbijcie sobie w końcu do głowy, że Bober jest za słaby nawet na trzecią ligę a jedziemy w pierwszej!
Na swoi ulubionym torze w Pile czasem w tej trzeciej lidze miał problem żeby zdobyć 5 pkt,
a za parę lat najpewniej zostanie czyimś mechanikiem.
Raf pisze:ROW jest w takiej czarnej, że prawdopodobnie zostawią Woryne, Szczepaniaka, Bawleya i Łogaczewa. Nawet jeśli Brytol pójdzie pod 8 i ściągną dwóch zawodników średniaków z PGEE, to bez juniorów będzie blamaż...
Na szczęście Mrozek jest wyważonym prezesem. Ja na jego miejscu rzuciłbym większe środki na jakiego zawodnika niby nie do wyjęcia, żeby trochę zamieszać na rynku i liczyć że poprzestawia się trochę.
Raf pisze:A ja bym się aż tak bardzo nie martwił o formę Zengiego... Na motocyklu raczej pamięta jak się jeździ, a co do formy fizycznej to uwierzcie, że robotę jaką teraz wykonuje na rehabilitacji, to niejeden żużlowiec przez całą karierę nie zrobił...
Tym tokiem myślenia nie ma się co bać też o formę Dawida Stachyry. Zengota ostatnio jeździł (dobrze) 2 lata temu. Potem miał marny sezon, w którym zdarzały mu się koszmarne występy, następnie opuścił cały sezon.
kibicLBN pisze:Zagar to zawodnik na lata jak twierdzi Kępa? W przyszłym sezonie będzie miał 37 lat.
W żużlu nie ma kontraktowania na lata, umowa na dłużej niż rok należy do rzadkości, a nawet jeśli jest to często potem o aneks trzeba się siłować. Większość żużlowców o jakimś dorobku ma właśnie tyle lat co Zagar, Kasprzak Hampel, w kolejnych rocznikach liczba zawodników stopniowo malała, zresztą tegoroczne GPCh pokazało co Iveres z Zagarem znowu zrobili z "młodymi" wilkami (m.in Michelsenem i Lambo)
Trzycyfrówki???samba pisze:Lampart juz w tym sezonie potrafil przywozic dwucyfrowki, a w nastepnym moze byc tylko lepiej.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
- niespokojny
- Trener
Zagar na ten tor bedzie niezly bo w Krsko jest chyba podobny. 8 pkt powinien robic ale to nie jest material na prowadzacego pare. A moze ten transfer ma przekonac Cysia? Niestety jak tak patrzę na inne ekipy to oprocz Rybnika, znowu blado wygladamy na ich tle. Chyba ze juniorzy wejda na poziom Smektaly i Kubery. Miejmy nadzieje ze jeszcze jakis Polak na srednia 2,0 dolaczy, jeszcze mozemy sie połudzić.
Laguta
Miesiac/Zengota
Kasprzak/Drabik
Zagar
Michelsen
Lampart
Trofimow
i walka o braz z Czestochowa, Falubazem i Gorzowem by byla.
Laguta
Miesiac/Zengota
Kasprzak/Drabik
Zagar
Michelsen
Lampart
Trofimow
i walka o braz z Czestochowa, Falubazem i Gorzowem by byla.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
ravajas pisze:Trzycyfrówki???samba pisze:Lampart juz w tym sezonie potrafil przywozic dwucyfrowki, a w nastepnym moze byc tylko lepiej.
Dokladnie tak
niespokojny pisze:Zagar na ten tor bedzie niezly bo w Krsko jest chyba podobny. 8 pkt powinien robic ale to nie jest material na prowadzacego pare. A moze ten transfer ma przekonac Cysia? Niestety jak tak patrzę na inne ekipy to oprocz Rybnika, znowu blado wygladamy na ich tle.
Szczerze mówiąc, to nie wiem dlaczego mielibyśmy nawet z Zagarem i np. Zengotą słabiej wyglądać od Grudziądza, Gorzowa czy nawet Zielonej. Falubaz ma ten problem, ze oni nie wymieniając juniorów praktycznie nie mogą być mocniejsi, mogą jedynie próbować równać do poziomu z tego roku. A tutaj żadnej przepaści nie było. I naprawdę doceńmy siłę naszych juniorów. Tu nie chodzi nawet o to, ze wiekszość juniorskich powinniśmy wygrywać 5-1. Ale oba Wiktory dają praktycznie w kazdym meczu realną szansę na punkty zdobywane na seniorach. Ci młodzi z Grudziądza, Gorzowa, Zielonej czy nawet Czewy nie potrafili robić punktów na Dawidzie, Lambercie czy AJ-u, to na Zagarze będą?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
niespokojny pisze:Zagar na ten tor bedzie niezly bo w Krsko jest chyba podobny.
On akurat toru w Krsko bardzo nie lubi, tylko jedno pudło za juniora z dziką kartą, a potem głównie padaka. Zresztą on Lublany jest a nie z Krsko. Jeśli rzeczywiście prawdą jest szybkie klepnięcie Słoweńca, to daje to jakieś bezpieczeństwo i dużo czasu na walkę o jakiegoś mocniejszego Polaka.
Może Kępa nas zaskoczy i będzie to ktoś o kimś się nie mówi. Np. Miedziński.
Już chyba wolę Pieszczka niż Miedzińskiego 
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Daniel jest od Krystiana lepszy. Jak nie wyjdzie z zawodnikiem pokroju KK, to Daniel jest naprawdę dobrą opcją. Wiem, że pół forum marzy o Drabiku, ale Kuba chyba nie buja w obłokach i realnie stąpa po ziemi. Jak z Zagarem:
Flagg pisze:"jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma".
Każdemu jego Everest...
Jeleń jest ok, ale pamiętajmy, że połowę spotkań jedziemy na wyjeździe.
Richie Faulkner:
Adrian Gała. Ja się zastanawiam dlaczego nie padła ta propozycja.
Skoro był Pieszczek, Jeleniewski, gdzieś przewinął się Musielak.
A tak serio - najlepiej byłoby wziąć KK, ale jeśli nie wyjdzie to może jednak kierunek gdański - Pieszczek. Historycznie wychowankowie Wybrzeża nie jeździli u nas tragicznie. Stenka był krajowym liderem, a Dera solidną drugą linią.
Skoro był Pieszczek, Jeleniewski, gdzieś przewinął się Musielak.
A tak serio - najlepiej byłoby wziąć KK, ale jeśli nie wyjdzie to może jednak kierunek gdański - Pieszczek. Historycznie wychowankowie Wybrzeża nie jeździli u nas tragicznie. Stenka był krajowym liderem, a Dera solidną drugą linią.
Biorąc pod uwagę co się dzieje na rynku, osobiście transfer Zagara (o ile do niego dojdzie) oceniam pozytywnie, chociaż chciałbym aby był to sygnał, że głównym celem jest krajowy senior, o którego będzie równie ciężko jak przed rokiem. Większość z Was widzi w składzie Hampela, Drabika, Woźniaka czy Kasprzaka ale patrząc na to realnie to żaden z klubów w których występują nie ma w interesie się ich pozbywać, zwłaszcza dla Stali Gorzów, gdzie zmienia się kierownictwo, mogłoby to oznaczać rychły spadek. Unii Leszno, jeśli celuje w kolejne mistrzostwo, na rękę jest jechać ze Smektałą pod 8. Równie dobrze pod 8ką w Sparcie może się znaleźć Drabik, co nie oznacza, że obaj zawodnicy będą grzać ławę.
Wymienianie Pieszczka w ramach wzmocnień jest równie zabawne jak tatuaż na jego klatce. Jeśli patrzycie już w kierunku pierwszej ligi to drugim polskim seniorem był Tobiasz Musielak.
Wymienianie Pieszczka w ramach wzmocnień jest równie zabawne jak tatuaż na jego klatce. Jeśli patrzycie już w kierunku pierwszej ligi to drugim polskim seniorem był Tobiasz Musielak.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
- niespokojny
- Trener
Sciagnac dobrego polskiego zawodnika pewnie da rade. Ale wtedy trzeba dac mu kontrakt Woffindena, Sajfutdinova albo Zmarzlika. Zawodnicy wymienieni nie przez przypadek. Wtedy robi sie komin placowy i zaczynaja kwasy. Jednym slowem trzeba takiego zawodnika przeplacic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
KibicMotoru pisze:Jest młody, ambitny.
Za kołnierz nie wylewa i na busa zbiera.
Pieszczek to jest jakiś pomysł. Tylko do niego w pakiecie trzeba koniecznie spróbować ściągnąć jeszcze Mroczkę... ;)
Dla tych, co nie oglądali/sluchali 5:1kilk newsów odnośnie transferów (jak wiarygodne jest to źródło pozostawiam do indywidualnej oceny):
1) Wiktor zostaje i jest to decyzja ostateczna. Wynajem mieszkania we Wrocku nie doszedł do skutku
2) Zagar będzie jeździć dla Motoru w 2020 roku
3) Z Polaków w grę wchodzą 3 nazwiska: Hampel, Drabik i Kasprzak
4) Lambo odchodzi. Nie chce jeździć pod 8, a Kępa nic innego nie jest mu w stanie dać. Szans na zatrzymanie młodego Anglika praktycznie nie ma.
1) Wiktor zostaje i jest to decyzja ostateczna. Wynajem mieszkania we Wrocku nie doszedł do skutku
2) Zagar będzie jeździć dla Motoru w 2020 roku
3) Z Polaków w grę wchodzą 3 nazwiska: Hampel, Drabik i Kasprzak
4) Lambo odchodzi. Nie chce jeździć pod 8, a Kępa nic innego nie jest mu w stanie dać. Szans na zatrzymanie młodego Anglika praktycznie nie ma.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Głowy bym nie położył ale po tym jak Baron dziś powiedział dla SyFów że Hampel nigdzie nie odchodzi to nikt z tej trójki nie jest do wyjęcia bo wszyscy zostaną tam gdzie są.
CKM1946 pisze:Głowy bym nie położył ale po tym jak Baron dziś powiedział dla SyFów że Hampel nigdzie nie odchodzi to nikt z tej trójki nie jest do wyjęcia bo wszyscy zostaną tam gdzie są.
I tutaj się z Tobą w 100% zgodzę :)