Motor Lublin w sezonie 2020

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2020?

Drabik
84
24%
Kasprzak
35
10%
Smektala
43
12%
Jamrog
9
3%
Doyle
33
9%
Hancock
1
0%
Fricke
15
4%
Milik
3
1%
Zagar
29
8%
Lambert
43
12%
Woryna
9
3%
Iversen
2
1%
Jeleniewski
14
4%
Walasek
3
1%
Bober
17
5%
Gala :)
11
3%

Liczba głosów: 351

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin w sezonie 2020

#476 Postautor: Gelo » 13 września 2019, o 22:34

Za wcześnie na panikę ale jakoś kiepsko to wygląda. Wydaje się, że mamy wszystkie atuty w ręku. Więc o co chodzi?

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#477 Postautor: Perez » 13 września 2019, o 22:36

Holta nocuje dziś w Lublinie jutro podpisuje list intencyjny info pewne KMO 100%.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

KibicMotoru
Szkółkowicz

#478 Postautor: KibicMotoru » 13 września 2019, o 22:38

Gelo pisze:Za wcześnie na panikę ale jakoś kiepsko to wygląda. Wydaje się, że mamy wszystkie atuty w ręku. Więc o co chodzi?

Jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniądze. Kępa zaproponował mu kontrakt ale dostał pewnie lepszą ofertę i dlatego pójdzie tam gdzie płacą więcej to zrozumiałe w jego przypadku.Nawet jeśli przyjdzie Zagar ( o ile to prawda) to w miejsce Łaguty.A więc w sumie fifty - fifty.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#479 Postautor: Gelo » 13 września 2019, o 22:43

Taka zamiana to żadne fifty fifty. My mieliśmy wymienić dwa ogniwa i taką koncepcję uważam za jedyną słuszną. Jak Grisza miałby odejść to potrzebujemy trzech zawodników. Tylko jak to jest, że nikt z GP u nas nie jeździ? Gdzie jest haczyk?

ezbeg
Trener

#480 Postautor: ezbeg » 13 września 2019, o 22:52

Brak chętnych sponsorów poza TBV na gwiazdorskie kontrakty sponsorskie. Jedyne co przychodzi mi na myśl. Bo, że daleko to dla mnie żadna wymówka zwłaszcza że trasa na Warszawę niedługo będzie skończona.

Flagg
Trener

#481 Postautor: Flagg » 13 września 2019, o 22:53

OJP. Na forum wbija jakiś gość z Rybnika, rzuca hasłem, ze Grisza spierdziela do Falubazów (zapewne wyczytawszy o tym na jakimś Sportsboardzie czy innym wiarygodnym źródle) i momentalnie wzbudza panikę, ze Motór jest w czarnej dupie :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#482 Postautor: Gelo » 13 września 2019, o 22:58

Mój wpis nie dotyczył Griszy. Bardziej Doylea. Jeżeli wierzyć kuluarom to w Grudziądzu rzeczywiście ktoś miał refleks.

Awatar użytkownika
rhekin

#483 Postautor: rhekin » 13 września 2019, o 23:03

Flagg pisze:OJP. Na forum wbija jakiś gość z Rybnika, rzuca hasłem, ze Grisza spierdziela do Falubazów (zapewne wyczytawszy o tym na jakimś Sportsboardzie czy innym wiarygodnym źródle) i momentalnie wzbudza panikę, ze Motór jest w czarnej dupie :)

Powiedz mi w którym miejscu napisałem że Laguty u was nie będzie? Faktem jest że dostał bardzo atrakcyjna ofertę z Falubazow (nie wiem może to jest kwestia Boll) i faktem jest że ja bardzo poważnie rozważa. I to nie jest informacja z jakiegoś forum., nawet tam nie zaglądam. Nawet nie wiedziałem że ono jeszcze istnieje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#484 Postautor: Gelo » 13 września 2019, o 23:09

Nauczeni Waszym przykładem chyba wszyscy w Lublinie wiemy, że z Griszą dopóki nie ma podpisu nigdy nic nie jest wiadome. Po tym co zrobił jednak w Grudziądzu nie mieści mi się w głowie, że mógłby odejść. Ja wiem - Mrozkowi też się to nie mieściło w głowie, a jednak. Ja nie widzę żadnego argumentu dla którego Łaguta miałby zamienić Lublin na ZG.

Flagg
Trener

#485 Postautor: Flagg » 13 września 2019, o 23:11

Faktem jest, ze na Ziemi żyją kosmici z innej planety

Mój "fakt", jest w tym momencie tak samo dobry, jak te Twoje.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
rhekin

#486 Postautor: rhekin » 13 września 2019, o 23:29

Przekonamy sie za 2 miesiace.
Powiem ci tylko tyle ze rybniczanie to sie chcieli za niego pokroic.
Jezeli wyjdzie na moje licze ze mnie zaprosisz na piwko przy okazji meczu. Mowie tu o potwierdzeniu romansu falubazu z laguta a nie o efekcie dokonanym czyli jego odejsciu. Mimo ze chlopa nie trawie nie zycze wam zle. Jakos wam kibicuje.

Klops1
Senior

#487 Postautor: Klops1 » 13 września 2019, o 23:41

Przecież jak Laguta odejdzie to Kuba chyba wpadnie w amok przepłacania :lol:

Zostanie mu Michelsen, Miesiąc, Trofimow i może młody Lampart.

Czyli skład za czapkę śliwek, a budżet ekstraligowy + TBV.

Byłby prawdziwy rozp&#dol na rynku. Teoretycznie utrata Laguty nie jest w naszym interesie ale mogłoby to przynieść bardzo interesujące skutki dla całego rynku i kto wie czy rykoszetem byśmy czegoś/kogoś nie złowili.

Analizując sytuację Falubazu to nie chce mi się wierzyć jednak żeby to Grisza miałby być tym kto uzupełni dziurę po Nickim. Jeśli z nim rozmawiają to teraz, a oni zupełnie bez żalu i walki odpuścili Pedersena - tak jakby zastępstwo już było dogadane od jakiegoś czasu.

Gdyby to Grisza był tym zastępstwem to nie deklarował by nic w Grudziądzu. Nawet on ma odrobinę instynktu samozachowawczego.

Z drugiej strony w tym sporcie tyle rzeczy się dzieje, które nie mają żadnego logicznego uzasadnienia, że chyba nie ma co aż tak tego analizować tylko spokojnie poczekać.

Ja po Lagucie płakał nie będę.

Płakał za to będę po Wiktorze Lamparcie. Oby te wszystkie plotki, ploteczki się nie sprawdziły.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#488 Postautor: Gelo » 13 września 2019, o 23:49

Również nie widzę żadnego argumentu żeby Wiktor odchodził. Ekstraliga, kasa się zgadza, lokalni sponsorzy, przy dobrym składzie możliwe playoffy a i szkołę zmieniać znowu - bez sensu. Rafał chyba to wie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#489 Postautor: kibicLBN » 13 września 2019, o 23:54

Jaki szał przepłacania. Nikogo konkretnego by nie klepnął tak jak i nie klepnie.
Łaguta to największa Złotówa w dziejach naszego żużla, w żadne jego słowo nie ma znaczenia, bo po prostu facet nie ma odrobiny honoru. Może konkurować z nim jedynie Hancock. Jego deklaracje nic nie znaczą, jednak nie sądzę by odszedł.
Może prezes mnie zaskoczy Kasprzakiem ale przewiduje że trafią nam się same odpady, a i tak odtrąbiony zostanie ,,wielki sukces"
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#490 Postautor: Flagg » 13 września 2019, o 23:56

rhekin pisze:Przekonamy sie za 2 miesiace.
Powiem ci tylko tyle ze rybniczanie to sie chcieli za niego pokroic.
Jezeli wyjdzie na moje licze ze mnie zaprosisz na piwko przy okazji meczu. Mowie tu o potwierdzeniu romansu falubazu z laguta a nie o efekcie dokonanym czyli jego odejsciu. Mimo ze chlopa nie trawie nie zycze wam zle. Jakos wam kibicuje.

Nie zaproszę. z prostego powodu. Jesteś internetowym no-name'em (tak samo jak ja). Nie masz na swoim koncie żadnej historii sprawdzonych plotek z okienka transferowego w żużlu. Gdybym miał wierzyć każdemu anonimowi co pisze w internecie, to bym w zimie w trampkach chodził. Czy Falubaz złożył ofertę Griszy? Możliwe, nawet bardzo. Tak jak możliwe jest, ze Falubaz złożył ofertę 10 innym zawodnikom. Czy ją rozważa? Jeśli nie jesteś Griszą, to praktycznie nie masz prawa mieć takiej wiedzy. Wiec co? Jeśli Grisza nie przejdzie do Falubazu, to będziesz mieć rację, czy nie? W jaki sposób chcesz mi udowodnić, że Łaguta w jakikolwiek sposób negocjował z Zieloną? Raczej nie będziesz w stanie.

Grisza jest jaki jest. Nie wiem, czy w 2020 będzie jeździć w Motorze, Falubazie, Unii Leszno czy może Wandzie Kraków. Przekonam się pewnie dopiero w listopadzie, jak go PZMot do którejś drużyny potwierdzi. Ale na chwilę obecną nie jesteś choćby w najmniejszym stopniu wiarygodnym źródłem, by wierzyć w plotki przez Ciebie rozsiewane. Przecież kibice w Rybniku nie mieli pojęcia, że Grisza ich w ch**a ładuje do momentu jak Kępa się tym na FB nie pochwalił. A teraz nagle wiecie nie tylko o tym, jakie oferty dostaje, ale nawet co z nimi robi? :)

Mam nadzieję, ze rozumiesz mój sceptycyzm :)

Jeśli podasz źródło tej informacji, to wtedy może być zupełnie inna rozmowa

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#491 Postautor: Perez » 13 września 2019, o 23:58

Gelo pisze:Mój wpis nie dotyczył Griszy. Bardziej Doylea. Jeżeli wierzyć kuluarom to w Grudziądzu rzeczywiście ktoś miał refleks.

Fiałkowski.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

CKM1946
Zawodowiec

#492 Postautor: CKM1946 » 14 września 2019, o 00:03

Jedyna przesłanka która może to potwierdzać to że Falubaz tak łatwo odpuścił Pedersena i ten cały Goliński wygląda na pewnego siebie że coś już upolował na rynku transferowym. Stelmet tam kładzie bardzo duży hajs na stół i rusek mogłby sie ewentualnie na to skusić.

Klops1
Senior

#493 Postautor: Klops1 » 14 września 2019, o 00:05

kibicLBN pisze:Jaki szał przepłacania. Nikogo konkretnego by nie klepnął tak jak i nie klepnie.
Łaguta to największa Złotówa w dziejach naszego żużla, w żadne jego słowo nie ma znaczenia, bo po prostu facet nie ma odrobiny honoru. Może konkurować z nim jedynie Hancock. Jego deklaracje nic nie znaczą, jednak nie sądzę by odszedł.
Może prezes mnie zaskoczy Kasprzakiem ale przewiduje że trafią nam się same odpady, a i tak odtrąbiony zostanie ,,wielki sukces"

Eee, akurat tworzenie alternatywnej rzeczywistości to nie jest domena naszego klubu. W listopadzie zeszłego roku nikt nie twierdził, że odnieśliśmy sukces na rynku transferowym. Owszem, były zapewnienia o wierze w drużynę ale w sumie tylko do tego ograniczała się narracja klubu.

Jedyna przesłanka która może to potwierdzać to że Falubaz tak łatwo odpuścił Pedersena i ten cały Goliński wygląda na pewnego siebie że coś już upolował na rynku transferowym. Stelmet tam kładzie bardzo duży hajs na stół i rusek mogłby sie ewentualnie na to skusić.

Ale to by musiało się mega szybko stać i Falubaz w ostatnich tygodniach musiałby zrezygnować z Nickiego, a GKM błyskawicznie dogadać Pedersena.

To wygląda bardziej jakby w Zielonej Górze już od dawna kogoś mieli więc czillowali w temacie Nickiego. Ale w sumie kto ich tam wie...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#494 Postautor: niespokojny » 14 września 2019, o 00:31

Podobno Grisza w Czewie dogadany bo ze Swiacikiem lazili po galerii.

Ja sie moge zalozyc ze bedzie jezdzil dla Motoru w 2020 roku. Nikt mu w Lublinie nie kaze jezdzic za czapke sliwek, jak sie spali w kazdym klubie to mu ich w koncu zabraknie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

samba
Senior

#495 Postautor: samba » 14 września 2019, o 00:33

Co do Łaguty - mnie nic nie zdziwi, nawet po tym co gadał w Grudziądzu. Michelsen szacunek, może akurat w jego przypadku to klepanie się po herbie Motoru i serducha w stronę kibiców coś mogły znaczyć ;). Co do transferów - na ten moment zadowoliłby mnie Fricke/Czugunow z naciskiem na pierwszego. Jeden z nich i jedźmy z Lambertem z 8 za kevlara dopoki Zengota nie będzie w pełni sił.

CKM1946
Zawodowiec

#496 Postautor: CKM1946 » 14 września 2019, o 00:35

niespokojny pisze:Podobno Grisza w Czewie dogadany bo ze Swiacikiem lazili po galerii.

Ja sie moge zalozyc ze bedzie jezdzil dla Motoru w 2020 roku. Nikt mu w Lublinie nie kaze jezdzic za czapke sliwek, jak sie spali w kazdym klubie to mu ich w koncu zabraknie.

Masz racje można było ich często spotkać w ulubionej kawiarni prezesa Cafe Portugal. Szkoda tylko że prezes nigdy nie na mawiał Griszy na kontrakt a były to tylko spotkania czysto towarzyskie.

Raf
Zawodowiec

#497 Postautor: Raf » 14 września 2019, o 07:30

Ja Wam mówię, brać Maxa Fricke, do tego KKeja jeśli się uda, a jeśli nie to zostawiamy Lamberta i czekamy na Zengotę... Myślę, ze jak Lambert poprawi się na przynajmniej 1,6 pkt/bieg to nawet możemy pyknąć PO.

Średnie z tego roku:

Grisza - 2.122
Mikkel - 2.013
Fricke - 1.829
Łełek - 1.623
KK-1.681
Lampart - 1.544
Trofymov- 1.295
Lambo - 1.227

Gdzie Grisza, Mikkel, Fricke, KK i Lampart mają bardzo duże szanse na poprawienie średniej... Grisza i KK dlatego, że ten sezon nie był dla nich jakiś super, a trzej pozostali ze względu na rozwój swoich talentów.

Wtedy zwróćcie uwagę, że mamy naprawdę super skład na lata z trzema liderami Lambo, Fricke i Mikkel + młody lampart na seniorce... Jakby jeszcze Oskar się ogarną, to dołożyć go jaką piątego seniora i patrzenie na lubelski żużel z przyjemnością i troską stanie się faktem...

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#498 Postautor: Vaginator » 14 września 2019, o 10:01

Wielkim fanem talentu Fricke nie jestem, ale prawda jest taka, że to rozwojowy zawodnik, a dodatkowo ściągnięcie go jest na pewno realne. Wrocław w tym roku, żeby utrzymać skład musi się mocno wykosztować. Zatrzymanie Drabika to spora podwyżka, do tego Fricke po awansie do GP krzyknie na pewno większe pieniążki, kto wie czy nie większe, niż Drabik. Tak więc Sparta może mieć problem z utrzymaniem go. W koncepcje młodego składu by się to wpisało.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#499 Postautor: kibicLBN » 14 września 2019, o 10:25

Weź rusz głową. Słabszy obcokrajowiec, będzie droższy od mocniejszego Polaka?! przy takiej sytuacji na rynku i takim regulaminie ?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#500 Postautor: grzesieck » 14 września 2019, o 11:24

wez zacznij zwracac sie kulturalniej do innych uzytkownikow forum i przestac kreowac sie na alfe i omege, jeden Gelo nam wystarczy.

kolega tylko napisal, ze Fricke moze zazyczyc sobie wieksze 'pieniazki' niz Drabik, wiec Sparta moze miec problem z zatrzymaniem go u siebie.
METHANOL ADVENTURE TEAM