Nasi rywale w sezonie 2020

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

Re: Nasi rywale w sezonie 2020

#126 Postautor: radonis » 10 września 2019, o 14:35

$korzen$ pisze:Potrafi doregulowac? To chyba troche na wyrost :cool: Poza Wroclawiem Czugunow nie istnieje, srednia 1.1 ... o czym my wogole rozmawiamy? 37 srednia w lidze, nie wiele lepsza od Holty, Milika czy naszych Dawida oraz Lamberta. Czugunow ma Rysia, Lambert ma wiekszy talent. Taka wymiana nie ma sensu. Mnie ten Czugunow nie przekonuje na tyle, zeby wymieniac go z Lambertem. To nasz dzieciaczek wykrecil srednia 1,54 a jakos nie widze propozycji, zeby ktos go wstawial pod numer 1-5...

Umówmy się, że Lambo też na wyjeździe nie błyszczał. 1,077 to jego śr.

Ja absolutnie nie jestem zwolennikiem takiej wymiany, ale Lamberta w tej formie nie widzę w przyszłym roku w składzie nawet na rezerwie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#127 Postautor: Gelo » 10 września 2019, o 14:41

A ja uważam, że ściągamy obcokrajowca na 8-10 punktów - za AJ, seniora Polaka za Dawida, Łełek z Zengim walczą o skład, a Lambo z rezerwy z gwarancją 2-3 startów.

Flagg
Trener

#128 Postautor: Flagg » 10 września 2019, o 14:48

Gwarancja 2-3 startów? Za kogo jeśli będziemy mieć w teorii 5 seniorów na minimum 7 pkt. A co z Wiktorami? 3 biegi i prysznic?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Klops1
Senior

#129 Postautor: Klops1 » 10 września 2019, o 14:56

My sobie możemy chcieć Lamberta, Kuba może chcieć mu pomóc i podpowiedzieć jak pokierować swoją karierą.

Pytanie czy Robert chce coś zmienić?

Może on uważa, że tak jak jest czyli setka zawodów w sezonie, to optymalny sposób na rozwój kariery i nikt nie będzie w stanie go przekonać, że jest inaczej? Co jeśli Robert odrzuci pomoc w budowaniu profesjonalnego teamu? Co jeśli nie chce słuchać rad?

Co wtedy? Idziemy ślepo w chłopaka wiedząc, że brniemy w ślepy zaułek czy jednak stawiamy dobro klubu nad dobrem i komfortem Lamberta i puszczamy go w świat?

To jest cholernie ciężki wybór, bo pewnie w zarządzie klubu tak samo traktują Roberta jak my tutaj - praktycznie jak wychowanka. Natomiast to do niego należy ostateczna decyzja jak pokieruję swoją przyszłością.

Jeśli woli opuścić ten klub, bo uważa że w Ekstralidze sobie nie poradzi, nie zamierza przeprowadzać głębokich reform i po prostu woli obniżenie wymagań wobec siebie zamiast próby podjęcia wyzwania, to rola klubu w zasadzie ogranicza się do akceptacji jego decyzji.

Czugunow może i brzydziej siedzi na siodełku, może nie ma takich umiejętności, talent też ma prawdopodobnie mniejszy. Ale widać nie tylko w jeździe tego chłopaka ale i w każdej jego wypowiedzi, że on wie czego chce i wie jak to osiągnąć. Jest zdeterminowany i pewny siebie, a to są kluczowe atrybuty dla sportowca. W jakiejkolwiek dyscyplinie sportu.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#130 Postautor: $korzen$ » 10 września 2019, o 14:59

radonis pisze:
Umówmy się, że Lambo też na wyjeździe nie błyszczał. 1,077 to jego śr.

Ja absolutnie nie jestem zwolennikiem takiej wymiany, ale Lamberta w tej formie nie widzę w przyszłym roku w składzie nawet na rezerwie.

Ja wiem o tym, malo tego, ja tez nie widze Lambo w takiej formie w przyszlym sezonie. Ale wiem co widzialem wczesniej i po prostu wierze, ze ten chlopak ma jakis chwilowy dolek. Wiemy na co go stac i znamy miare jego talentu. Moze zabraklo doswiadczenia, moze nie trafil w silnik, moze zaplacil frycowe? a moze po prostu gdzies przygwiazdorzyl i zuzel utarl mu nosa? Jakby nie bylo warto dac temu chlopakowi szanse. Zawiodl, mnie tez mocno, ale mlodzi zawodnicy maja czesto wahania formy. Dajmy mu szanse, niech zostanie i przygotuje sie do sezonu z zespolem. Niech stanie pod tasma. Moze jakis konkretny mechanik z duzym eligowym doswiadczeniem? Tak czy siak uwazam, ze propozycja wymiany Lamberta na Czugunowa to brak szacunku dla naszego zawodnika.

Gelo pisze:A ja uważam, że ściągamy obcokrajowca na 8-10 punktów - za AJ, seniora Polaka za Dawida, Łełek z Zengim walczą o skład, a Lambo z rezerwy z gwarancją 2-3 startów.

Gelu, to sie nie uda. Beda kwasy w zespole.

Zaratustra
Kadrowicz

#131 Postautor: Zaratustra » 10 września 2019, o 15:06

Flagg pisze:Gwarancja 2-3 startów? Za kogo jeśli będziemy mieć w teorii 5 seniorów na minimum 7 pkt. A co z Wiktorami? 3 biegi i prysznic?

Wszystko zależy od tego, jaką decyzję podejmie klub odnośnie Grześka Zengoty. Jeśli zdecydowanie postawią na niego i Pawła Miesiąca, wtedy możemy się spodziewać jednego dużego transferu np. Kasprzak. Zakładając, że nasi juniorzy, a szczególnie Wiktor mają jechać po 4-5 razy, to możemy mieć coś takiego:

1. Kasprzak/Hampel
2. Miesiąc
3. Łaguta
4. Zengota
5. Michelsen
6. Trofimov
7. Lampart
8. Lambert

Taki skład może nam się wydawać mocno średni i niekoniecznie na walkę o play-off, ale Kępa może mieć inne zdanie na ten temat ;)

Jeśli nie stawiamy na Zengotę (póki co, to ja nie widze powodu, by na niego stawiać), to wtedy potrzebujemy dwóch transferów. I wtedy raczej nie będzie u nas w zespole Lamberta...
Nie jest też powiedziane, czy w klubie biorą pod uwagę jazdę ósemką zawodników, czy wolą, by pod numerem ósmym był na przykład adept ze szkółki.

Klops1
Senior

#132 Postautor: Klops1 » 10 września 2019, o 15:09

Zaratustra pisze:
Flagg pisze:Gwarancja 2-3 startów? Za kogo jeśli będziemy mieć w teorii 5 seniorów na minimum 7 pkt. A co z Wiktorami? 3 biegi i prysznic?

Wszystko zależy od tego, jaką decyzję podejmie klub odnośnie Grześka Zengoty. Jeśli zdecydowanie postawią na niego i Pawła Miesiąca, wtedy możemy się spodziewać jednego dużego transferu np. Kasprzak. Zakładając, że nasi juniorzy, a szczególnie Wiktor mają jechać po 4-5 razy, to możemy mieć coś takiego:

1. Kasprzak/Hampel
2. Miesiąc
3. Łaguta
4. Zengota
5. Michelsen
6. Trofimov
7. Lampart
8. Lambert

Taki skład może nam się wydawać mocno średni i niekoniecznie na walkę o play-off, ale Kępa może mieć inne zdanie na ten temat ;)

Jeśli nie stawiamy na Zengotę (póki co, to ja nie widze powodu, by na niego stawiać), to wtedy potrzebujemy dwóch transferów. I wtedy raczej nie będzie u nas w zespole Lamberta...

No ale albo próbujemy stawiać na Zengotę i go odbudować (na co moim zdaniem nie ma czasu) i dajemy mu bez stresu konieczną do tego ilość startów albo stawiamy na Lamberta.

To się wzajemnie wyklucza. Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka.

Zaratustra
Kadrowicz

#133 Postautor: Zaratustra » 10 września 2019, o 15:12

Czyli wychodzi na to, że Lamberta raczej u nas nie będzie ;) Tyle, że taki skład, jak podałem, dodatkowo bez Lamberta śmierdzi problemami w razie spadku formy Pawła Miesiąca, czy długiego dochodzenia do formy przez Zengotę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#134 Postautor: Gelo » 10 września 2019, o 15:22

Od przybytku możliwości taktycznych głowa nie boli (chyba, że Pana Jacka) "w teorii 5 seniorów na 7 punktów" ... hm. ja nie wiem kogo będziemy mieć - to raz. Nie jestem w stanie postawić złamanego grosza, że Łełek powtórzy taki sezon jak ten - to dwa. Zengi - nikt nie wie w jakiej będzie dyspozycji i czy w ogóle - to trzy. Jeden z liderów zawsze może mieć gorszy dzień - to cztery. Są urazy i kontuzje - to pięć. Robert nie dał tegoroczną jazdą żadnych argumentów, żeby zaproponować mu coś lepszego - to sześć.

Flagg
Trener

#135 Postautor: Flagg » 10 września 2019, o 15:31

Ok, ale to była Twoja propozycja. Obco i Polak na 8-10 pkt + MM + Grisza i Miesiąc z Zengotą na walkę o skład. I w tym całym ambarasie Lambo z gwarancją 2-3 startów. To się po prostu nie może udać. A jak jeszcze Wiktor będzie jeździć swoje, to prędzej czy później zacznie się domagać 4-5 startów. Nie damy mu ich? Żaden problem, w 2021 roku znajdzie sobie taki klub, co mu da.

Sciągnięcie 2 dobrych seniorów i pozostawienie w składzie Zengoty automatycznie wyklucza jakiekolwiek szanse na Lamberta. Albo rybki, albo akwarium
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#136 Postautor: niespokojny » 10 września 2019, o 15:35

Patrząc na to co się dzieje to ekipę na walkę o PO zmontować będzie niezwykle trudno. Mam nadzieję chociaż na skład na spokojne utrzymanie bez drżenia cały sezon jak w 2019.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Klops1
Senior

#137 Postautor: Klops1 » 10 września 2019, o 15:35

Gelu fajnie to wczoraj Cieślak wyjaśnił w magazynie Eleven. W ogóle jeden z najlepszych magazynów do tej pory, jak ktoś nie oglądał to polecam.

Generalnie skrytykował w ogóle przepis z nr 8, opisując to na przykładzie swoich zawodników.

O ile ma wyrzuty sumienia, że zmarnował Drozdzowi kolejny sezon, o tyle jasno określił, że nie miał innego wyboru. Miał dwóch torunian "z problemami" wymagającymi odbudowy oraz pomocy i mógł to zrobić jedynie poprzez dawanie im możliwości startów, nawet jeśli notowali również słabe występy.

Żaden zawodnik nie podniesie się po kontuzji, czy z kryzysu, jeśli po nieudanym starcie nie będzie miał szansy poprawy. On musi nabrać objeżdżania, pewności siebie i może to zrobić jedynie na torze, podczas zawodów. Zabieranie tej możliwości to wpędzanie w jeszcze większy kryzys i jeszcze większe problemy.

W ciemno obstawiam, że mając Zengotę, Miesiąca oraz Lambo pod 8, nie odbudujemy Grzegorza, Lelek może nie powtórzyć sezonu, a Lambo po raz kolejny udowodni że potencjał to nie wszystko.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#138 Postautor: kdsz » 10 września 2019, o 15:40

Niezmiennie zaskakują mnie takie sugestie:
rafir pisze:podpisać z Lambertem 3-letni kontrakt i wypożyczyć go ligę niżej na przyszły rok.

Jaki interes w podpisaniu takiej umowy ma sam zawodnik?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Flagg
Trener

#139 Postautor: Flagg » 10 września 2019, o 15:43

kdsz pisze:Niezmiennie zaskakują mnie takie sugestie:
rafir pisze:podpisać z Lambertem 3-letni kontrakt i wypożyczyć go ligę niżej na przyszły rok.

Zawodnik żadnego, ale ze strony klubu warto spróbować, prawda? :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#140 Postautor: Gelo » 10 września 2019, o 15:52

Flagg pisze:Ok, ale to była Twoja propozycja. Obco i Polak na 8-10 pkt + MM + Grisza i Miesiąc z Zengotą na walkę o skład. I w tym całym ambarasie Lambo z gwarancją 2-3 startów. To się po prostu nie może udać. A jak jeszcze Wiktor będzie jeździć swoje, to prędzej czy później zacznie się domagać 4-5 startów. Nie damy mu ich? Żaden problem, w 2021 roku znajdzie sobie taki klub, co mu da.

Sciągnięcie 2 dobrych seniorów i pozostawienie w składzie Zengoty automatycznie wyklucza jakiekolwiek szanse na Lamberta. Albo rybki, albo akwarium

Moja propozycja to nic innego jak to jakim modelem jechaliśmy po dojściu Griszy. To wymiana dwóch ogniw, których u nas nie będzie - jeden do jednego. Z czego ubywa jedno z dwóch potencjalnych źródeł kwasu. Głowa w tym zarządu żeby każdy wiedział na co się pisze i jakie ma zadania. Mój stosunek do rezerwowego jest w zasadzie obojętny. Cieślakowi może się to nie podobać, bo miał na tyle słabego zawodnika, że nie był w stanie zastąpić żadnego zdrowego seniora. Ale już taki Śledź wykończył Falubaz Glebem. Czyli przy rezerwowym w dobrej formie można odpowiednimi manewrami dużo ugrać.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#141 Postautor: Vaginator » 10 września 2019, o 15:56

Dokładnie. Jak czytam o przedłużaniu kontraktów na trzy lata to śmiech zalewa. W piłce nożnej można sobie kupić młody talent i wypożyczać do niższych lig, nie w żużlu. Nam potrzeba jednego transferu - Kasprzaka lub Zagara. Podzielmy się z Gorzowem. Do tego powrót Zengoty. ROW będzie miał tak kijowy skład, że choćby każdy nasz zawodnik nie trafił z formą, to z ligi leci Mrozek. A przy pace Kasprzak, Zengota, Miesiąc, Grisza, Michelsen, Wiktory przy odrobinie sportowego szczęścia robimy medal. Tak samo dyskusja o rezerwowym... Żeby nie było kwasu, to rezerwowym może być co najwyżej Bober, który byłby gościem w Krośnie lub w przypadku reaktywacji - w Rzeszowie. Ewentualnie jakiś ruski od Łaguty chcący się pokazać na treningach. Nikt nie będzie rezygnował z zarobku...

rafir
Junior

#142 Postautor: rafir » 10 września 2019, o 16:20

kdsz pisze:Niezmiennie zaskakują mnie takie sugestie:

Wszystko zależy od warunków kontraktu. Można np. spróbować załatwić zawodnikowi kogoś w rodzaju opiekuna/mentora na polską ligę, kogoś kto pomoże mu wskoczyć na ten wyższy szczebel. W tym roku obserwujemy choćby współpracę Zagar - Ułamek, czy młody Misiek - Haj. O ile oczywiście sam zawodnik byłby zainteresowany takim pomysłem. Do tego wspólny cykl przygotowawczy do sezonu na poziomie ekstraligowym, możliwość trenowania, czy pasowania sprzętu w trakcie sezonu, itp. To takie luźne pomysły ale można próbować rozegrać to tak, żeby zawodnik również czuł satysfakcję z takiego układu. Ale fakt faktem największą korzyść odnosi klub, bo zabezpiecza sobie perspektywicznego zawodnika na parę lat naprzód.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#143 Postautor: Vaginator » 10 września 2019, o 16:28

Kudriaszow i Lebiediew swego czasu związali się długoletnimi kontraktami odpowiednio w Czewie i Wrocławiu. Jak to dla nich się skończyło wszyscy wiemy. Wątpie, czy ktokolwiek będzie tak głupi. Długoletni kontrakt to może sobie podpisać Madsen, który ma wtedy 3-letnią gwarancję zarobków na najwyższym poziomie.

CKM1946
Zawodowiec

#144 Postautor: CKM1946 » 10 września 2019, o 16:59

Lambertowi kończy się kontrakt w po tym sezonie ?

samba
Senior

#145 Postautor: samba » 10 września 2019, o 17:56

Tak, poza Trofimowem nikt nie miał dłuższego kontraktu

CKM1946
Zawodowiec

#146 Postautor: CKM1946 » 10 września 2019, o 18:08

No to on nie ma interesu w tym żeby dłużej się wiązać z wami jeśli nie będzie miał gwarancji 1-5. Ktoś z 1 ligi może go wyłapać dając po prostu podstawowy skład i jazde w każdym meczu od początku.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#147 Postautor: niespokojny » 10 września 2019, o 18:15

A moim zdaniem Lambert zostanie i bedzie ubezpieczeniem Zengoty. Pewnie bedzie cos takiego:

1. Laguta
2. Miesiac
3. Zagar/Kasprzak
4. Zengota/Lambert
5. Michelsen
6. Lampart
7. Trofimow
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#148 Postautor: Perez » 10 września 2019, o 18:30

Znacie Kubę 3 sezon i uważacie że pozbędzie się Lamberta? Jak dla mnie nonsens, byłbym w szoku.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#149 Postautor: Flagg » 10 września 2019, o 19:14

Ale ja myślę, że Kuba absolutnie nie będzie chciał się Lamberta pozbywać. Problem polega na tym, że to raczej po stronie Roberta jest piłeczka i Kuba musi znaleźć sposób, żeby wpasować go w koncepcję składu, tak by było to z korzyścią dla drużyny jak i samego Lamberta. A na koniec jeszcze go do tej koncepcji przekonać :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#150 Postautor: Gelo » 10 września 2019, o 20:21

Ale Gleb pocisnął Zmarzlika i to po trasie :)