Motor Lublin w sezonie 2020
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Jeleniowi dac dobra fure i bedzie lepiej smigal od Dawida ;d
I cały czas pamiętajmy, ze na chwilę obecną, to my mamy właściwie półtorej zawodnika na przyszły sezon. Ani Lampart, ani Miesiąc, ani MM nie zostali "oficjalnie" w mediach potwierdzeni, ani przez klub, ani przez nich samych. Tak jak to miało miejsce np. z Wozniakiem, Madsenem, Lindgrenem, Buczkiem czy Pawlickim. Mamy więc Trofimova z ważnym kontraktem i Łagutę, którego słowo akurat trzeba dzielić przez 2 :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
samba pisze:Jeleniowi dac dobra fure i bedzie lepiej smigal od Dawida ;d
Nie obraźcie się za słowa o wychowanku. Ale Jeleniowi to należy dać furę żeby sdąd jak najdalej odjechał... ten chłopak ambicji ma mniej jak Dawid Lampart do tego jest konfliktowy. Przypominam jego wygłupy po tym jak stracił miejsce w składzie... Kapitan od siedmiu boleści.
EDIT:
Z wychowanków to najbardziej mi szkoda Oskara... i jego widziałbym na dobrym sprzęcie pod 8
Ostatnio zmieniony 3 września 2019, o 19:45 przez SwiDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
- tezetomaniak
- Trener
Macie w większości błędne założenie, że ze składem może być tylko lepiej ;)
Ciężko nie mieć takiego założenia skoro klub z sezonu na sezon idzie do przodu, realizuje kolejne cele sportowe, finansowo stoimy chyba nieźle, no i ten boom na żużel.
Ja tam jestem dobrej myśli :)
Ja tam jestem dobrej myśli :)
Ciężko mieć inne założenie jak obok Kildemanda mieliśmy parę najsłabszych seniorów w lidze. Parę, która pojechała w 13tym wyścigu w Częstochowie jak jeszcze można było poszarpać i można było zrobić taktyka. Do tego Dawid - jeden z najsłabszych seniorów krajowych.
Jazda starszego Lamparta na dystansie wywoływała ból, większy z każdą następną kolejką. Nawet Holta zaraz po kontuzji wyglądał lepiej.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Propozycje zatrudniania Jeleniewskiego traktuję jak mało śmieszny żart. Już chyba wolałbym Kościucha.
Jestem ostatnim chyba kibicem, który miałby tak żartować :) Ja wiem, że Ostrów łatwy tor, że niedawno tam jeździł w lidze, że czasami mu wyjdzie tam mecz. Ale pojechał rewelacyjne zawody i co wywołuje szok - wyprzedził ze dwa razy. Rynek jest wąski, a Jeleń ma tę przewagę, że może trenować codziennie nawet ze szkółką, co zresztą praktykował. Jak mamy się zastanawiać nad Pieszczkami czy Musielakami to nasz wychowanek i matador tego toru nie będzie gorszy ani od Miesiąca ani od Dawida.
Z tym matadorem to niezła miejska legenda. Kiedy on się tu ścigał z kimś poważnym w zawodach o stawkę ?
Trzeba łykać Kasprzaka albo dać na mszę o cudowne ozdrowienie Zengoty. Wszystko tylko nie Jeleń na Ekstraligę. Przecież to się skończy tak, że zaczniemy go lubić wszyscy jeszcze mniej.
Trzeba łykać Kasprzaka albo dać na mszę o cudowne ozdrowienie Zengoty. Wszystko tylko nie Jeleń na Ekstraligę. Przecież to się skończy tak, że zaczniemy go lubić wszyscy jeszcze mniej.
Heh. Ja bym go brał na mecze u nas. Na wyjazdy absolutnie nie. Kilka razy u nas brakowało tego spasowanego startu. A Jeleń ostatnio chyba w SEC dwa razy strzelił spod taśmy. Wiadomo, że to nie jest najwyzsza półka ale Kasprzak Hampel i Drabik może nam się nie trafić...
- tezetomaniak
- Trener
Musiałby mieć zapisane w kontrakcie, że jeździ tylko u siebie, bo inaczej kwas gotowy. Jeżeli ktoś twierdzi, że jest to możliwe, niech przeleje mi polowe swojej pensji :)
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pge-ekstraliga/zuzel-jason-doyle-w-niedziele-spotkal-sie-z-dzialaczami-forbet-wlokniarza-czestochowa/qm1r9pn
A na pudelku już artykuł o innej wymowie.
Istotny szczególnie ostatni akapit - Doyle nie wraca do Torunia.
A na pudelku już artykuł o innej wymowie.
Istotny szczególnie ostatni akapit - Doyle nie wraca do Torunia.
W mojej opinii Doyle jeździ po kraju i podbija sobie cenę nabycia. Negocjuje zapewne z każdym by wyrwać kasy jak najwięcej się da. Uważam, że prędzej podpisze u nas jak w Cze-wie ale widocznie cena nie chce wzrastać do zadowalającego poziomu. Powiedzcie mi skąd tam nagle tyle kasy u Świącika, że stać ich na popłacanie kilkuletnich kontraktów z Madsenem i Fredką i jeszcze na Doyle'a a na Drabika żebrają po sponsorach bo kasy nie ma?
SPOKOJNIE CZEKAĆ NIE PANIKOWAĆ...
SPOKOJNIE CZEKAĆ NIE PANIKOWAĆ...
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Jedyne racjonalne wytłumaczenie tego, że Doyle jeszcze nie dogadał się z żadnym klubem, a Święcik go publicznie pokazał jest to, że prezes Włókniarza pogodził się z tym, że na Doyle'a nie będzie kasy i chce osłabić przeciwników podbijając im cenę.... Każdy inny scenariusz, z podpisaniem kontraktu w Czewie z terminem listopadowym włącznie, to frajerstwo Święcika, bo w takiej sytuacji cenę podbił sobie sam...
Raf pisze:Jedyne racjonalne wytłumaczenie tego, że Doyle jeszcze nie dogadał się z żadnym klubem, a Święcik go publicznie pokazał jest to, że prezes Włókniarza pogodził się z tym, że na Doyle'a nie będzie kasy i chce osłabić przeciwników podbijając im cenę.... Każdy inny scenariusz, z podpisaniem kontraktu w Czewie z terminem listopadowym włącznie, to frajerstwo Święcika, bo w takiej sytuacji cenę podbił sobie sam...
Nie można zapominać o sponsorze jakim jest forBET. Już jakiś czas temu prezes bukmachera zapowiedział, że tylko Częstochowie zamierzają lokować pieniądze jeśli chodzi o żużlowy klub. Popularnością już chyba zbliżają się do STS.
"W ramach umowy klub otrzymywać będzie stałą, ustaloną kwotę oraz dodatkową transzę uzależnioną od aktywności kibiców forBET Włókniarza Częstochowa, którzy zostaną klientami forBET."
- niespokojny
- Trener
We wrześniu zeszłego roku to u nas był Vaculik i Kasprzak. Pogłoski zaczęły się potwierdzać dopiero od połowy października, więc spokojnie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
O ile SyFy mają jeszcze dość dobrą skuteczność w plotkach transferowych, tak Pudelkowi nie wierzyłbym ani przez chwilę. Wczoraj artykuł, że Doyle dostał mniej kasy w Czewie, ze dalej negocjuje ze wszystkimi, a dzisiaj już Puka pisze, że jest dogadany i raczej nic tego nie zmieni :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Miałem to samo pisać. Artykuły na Przeglądzie są tak spójne ze sobą, że nic tylko brać ich treści za pewnik :)
Chciałoby się, żeby ta zastana extraliga trochę się ruszyła w okresie transferowym. Ale do tego trzeba gracza, który będzie potrafił namieszać. Teoretycznie Kępa będzie miał lepszą kartę przetargową , niż rok temu, ale łatwo nie będzie.
Jeśli wejdzie Rybnik, to jestem ciekaw, co wymyśli Mrozek. Pedersen? Hampel? Zagar?
Chciałoby się, żeby ta zastana extraliga trochę się ruszyła w okresie transferowym. Ale do tego trzeba gracza, który będzie potrafił namieszać. Teoretycznie Kępa będzie miał lepszą kartę przetargową , niż rok temu, ale łatwo nie będzie.
Jeśli wejdzie Rybnik, to jestem ciekaw, co wymyśli Mrozek. Pedersen? Hampel? Zagar?
A według SF Bjerre na wylocie z Grudziądza i jedzie do ZG, co by oznaczało, że na rynek trafia Pedersen, a Falubaz wycofuje się z Doyle'a
-
Zaratustra
- Kadrowicz
To, by oznaczało, że Bjerre chciał dużej podwyżki (słusznie z resztą), a Grudziądz po zatrzymaniu trzonu zespołu, ma chyba mocno ograniczony budżet. Nie wiem, czy będą mogli celować w zawodników typu Nicki, czy Hampel. Myślę, że w tej sytuacji spróbują postawić na kogoś, kto może wystrzelić, ale obecnie nie ma wysokiej karty przetargowej, jak Bjerre. Biorąc pod uwagę chimeryczną formę Buczkowskiego i Lindbaecka, przyszły sezon może być dla nich ciężki.
Ciekawie. Tym samym Grudziądz musi wejść do gry o czołowych grajków. Inaczej będzie z nimi krucho. Obstawiam jednak, że Nickiego dorwie Rybnik.
A Grisze trzeba zamknąć w szafie do listopada.
A Grisze trzeba zamknąć w szafie do listopada.
rafir pisze:Ciekawie. Tym samym Grudziądz musi wejść do gry o czołowych grajków. Inaczej będzie z nimi krucho. Obstawiam jednak, że Nickiego dorwie Rybnik.
Nicki i Woryna w jednym składzie ojojoj. A jeżeli Grudziądza nie stać na podwyżkę dla Bjerre (ciekawe jak dużą zresztą) to ciężko im będzie powalczyć o PO. Jeśli zostanie Lindbaeck, odjedzie Bjerre to jedynym ich wyjściem będzie Holder lub Zagar, o ile ten drugi nie trafi do nas.
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Inaczej. Rybnik będzie skazany na Nickiego. Ja trzymam mocno kciuki za wymianę: KK do nas, Zagar do Gorzowa.
Grudziądz ma dodatkowy problem, bo musi szukać drugiego juniora. Rolnicki i Wieczorek kończą i zostają im chyba tylko Lotarski i młodziutki Łobodziński, który nie jest jeszcze na Elige raczej gotowy.