Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Żużel w TV

#8726 Postautor: niespokojny » 28 sierpnia 2019, o 23:44

Marcelina to powinna czytac te stopki pod reklamami lekow. Fajnie wyglada ale mi sie jej ciezko slucha mimo ze angielski ok i pytania ok. Brak intonacji, wieczny pospiech jakby chciala miec juz to z glowy i nie brzmi to imteresujaco. Osobiscie wole Anite bo jest ciekawiej.

Z komentatorki lubie Dryle ze Swiderskim albo Korościela z Kuzbickim/Mitrutem. Za to Olkowicza z Kowalikiem albo Feddka/Lorka ze Swistawa po prostu nie da sie sluchac. Juz wole tego goscia z Wasem z pubu z czarnego charakteru o Motorze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8727 Postautor: Torsen » 29 sierpnia 2019, o 00:02

Świderski i Cegła to najlepsi eksperci.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8728 Postautor: Gelo » 29 sierpnia 2019, o 00:07

Co do Cegły nie zgadzam się z nim tylko w kwestii startów...

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#8729 Postautor: GIGI » 29 sierpnia 2019, o 00:07

grzesieck pisze:Kuzbicki
Korosciel
Mitrut
Dryla
Koerber
Jablonski
Anita :cool:

wszyscy z nich daja rade, jeszcze lubie tego co czasem GP komentuje, ale zawsze zapominam jak sie nazywa, Dankiewicz?

cala reszta to wiekszym lub mniejszym stopniu dramat, a najgorsi sa Swist, Lorek, Olkowicz (ostatnio z Kowalikiem chyba dobrze tankowali przed transmisja), no i oczywiscie Lukasz 'how are you feel?' Benz

Dryla to absolutna czolowka jesli chodzi o komentowanie zawodow sportowych.

Pana wyglo, przyglo, pociaglo ...Swista nie trawie kompletnie aczkolwiek kiedy ida pytania o sprzet I ustawienia to wtedy opowiada ciekawie.

Telewizja ma cierpliwosc do tego Benza. Tyle lat z mikrofonem ''lata'' a jego jezyk angielski jest ciagle na etapie 6 klasy szkoly podstawowej.

O T. Lorku, rzeczniku prasowym klubu z Rybnika I przydupasie Mrozka wypowiadal sie nie bede ;)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#8730 Postautor: grzesieck » 29 sierpnia 2019, o 00:19

blajar pisze: To "how are you feel" świdruje mi czaszkę za każdym razem, nikt mu nie może zwrócić uwagi?

probowalem, ale bez odzewu ze strony nc+ :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Klops1
Senior

#8731 Postautor: Klops1 » 29 sierpnia 2019, o 00:28

Generalnie mam wrażenie, że ekipa z Eleven wygląda bardziej jak paczka dobrych znajomych, którzy po prostu sobie gadają o żużlu przed kamerą. Nie ma w nich żadnego nadęcia i sztuczności, jest swoboda i dużo luzu. Ja to kupuję, bo żużel dla mnie to powinna być przede wszystkim rozrywka.

Dlatego, choć pewnie wielu się tym naraze, nie lubię magazynu nc+ z udziałem Tomasza Golloba. Nie mam do niego pretensji o jakieś stronnicze komentarze, czy wygłaszanie aż nazbyt wyważonych opinii. Jest mi po prostu go...szkoda, gdy oglądam magazyn. Widać, że cierpi i zamiast spędzić miło czas to popadam w jakiś refleksyjny i melancholijny nastrój.

CKM1946
Zawodowiec

#8732 Postautor: CKM1946 » 29 sierpnia 2019, o 02:03

Fakty są takie że Gollob jest tam zapraszany bo chcą mu pomóc finansowo itp.

Jest 14 kolejka a on nie zna nazwiska Thomsen tylko mówi kolega z Danii to samo było z Czugunovem. Ja go nie lubie jako eksperta, mega stronniczy w strone Gorzowa i GKM-u i niewiele wnosi do dyskusji bo nie potrafi nic konkretnie powiedzieć tylko na około rzuca banałami.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#8733 Postautor: GIGI » 29 sierpnia 2019, o 02:19

Jak kolega odczuwalby taki sam bol jak Tomek Gollob to pewnie nie wiedzialby z jakiego miasta jest CkM Wlokniarz…..

CKM1946
Zawodowiec

#8734 Postautor: CKM1946 » 29 sierpnia 2019, o 02:31

Jeśli odczuwa ból to czy program w TV na żywo jest odpowiednim miejscem dla niego ?

Wiem że jestem dosyć kontrowersyjny w tej kwestii ale tak to wygląda. Cegielskiego też dotknęła tragedia ale ma zupełnie inne podejście do zawodu.

P.S Jeśli już jest w roli eksperta i się na to decyduje to ja oceniam go nie ważne czy ma na nazwisko Gollob czy inny dziennikarz czy obojętnie kto jest w studio.

Raf
Zawodowiec

#8735 Postautor: Raf » 29 sierpnia 2019, o 05:51

A propos Golloba, to patrzcie tu:

Skład kapituły Gali PGE Ekstraligi 2019:

Tomasz Dryła (dziennikarz nc+),
Tomasz Gollob (ekspert nc+),
Wojciech Koerber (dziennikarz PoBandzie),
Marcin Majewski (szef żużla nc+)
Anita Mazur (dziennikarka Eleven Sports)
Dariusz Ostafiński (dziennikarz WP Sportowe Fakty),
Mateusz Puka (dziennikarz Przeglądu Sportowego),
Piotr Świderski (ekspert nc+),
Przemysław Szymkowiak (PGE Ekstraliga).

20 lat kariery, ilość sukcesów taka, że trzeba scrollować na wikipedii kilka stron, a tu tytuł "ekspert nc+". Nie ujmując nic Piotrowi Świderskiemu, to tytułowanie ich podobnie to skandal... Nie można było napisać nie wiem "Mistrz świata na żużlu"?

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#8736 Postautor: Fantys » 29 sierpnia 2019, o 07:28

A co chcecie od komentarza Tomka Piszcza ? Według mnie równiez ,potrafi się dobrze wypowiadac , a nie samo "yyy" . Dobrze się go słucha .

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#8737 Postautor: mikas » 29 sierpnia 2019, o 07:41

Tomka Piszcza to chyba odkrył kiedyś Jarek Siwek, jak komentowali wspólnie mecze wyjazdowe naszej drużyny dla ITVL. Już wtedy były głosy, że Tomek powinien być zatrudniony przez ogólnopolską telewizję, bo bił w tamtym czasie wszystkich "ekspertów" na głowę. Teraz poziom pozostałych troszkę się podniósł, ale Tomek niezmiennie jest w czołówce. Chce się go słuchać.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8738 Postautor: Gelo » 29 sierpnia 2019, o 07:55

GIGI pisze: Pana wyglo, przyglo, pociaglo ...Swista nie trawie kompletnie aczkolwiek kiedy ida pytania o sprzet I ustawienia to wtedy opowiada ciekawie.

Pociągło go tam gdzie było ślizgo, a gdyby pojechał wężej to by nie dojechał w to odsypane.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8739 Postautor: kdsz » 29 sierpnia 2019, o 08:35

T. Dryłę bardzo lubię, jednak niezmiernie drażnią mnie patetyczne wstawki w GP - "za nas, za kraj, za Polskę!". Mimo tego zastrzeżenia Tomek to dla mnie nr 1 jeśli chodzi o komentowanie wyścigów. W tym aspekcie gorzej wypada Kuźbicki, natomiast świetnie się sprawdza jako prowadzący wywiady oraz ekspert w studio. Udaje mu się nie popadać w banał i ma naturalny luz, którego brakuje takim tuzom jak Benz, Marcelina i szczególnie Karolina Mikołajczyk z Leszkiem Demskim (pamiętacie losowanie numerów do IMME? [emoji38] ). Korościel i Mitrut radzą sobie bardzo dobrze i stanowią świetny duet komentatorski. Michał Korościel ponadto świetnie trzyma klimat w magazynie Eleven i to głównie dzięki niemu magazyn ogląda się tak dobrze. Brak takiej osobowości szczególnie widać podczas zapowiedzi kolejki w wykonaniu pary Anita Mazur - Marcin Kuźbicki. Merytorycznie nie jest źle, ale chromu brakuje. Olkowicz w parze z Korościelem jeszcze w zeszłym roku dawał radę, jednak obecnie komentując z ekspertem (np. z takim przykładowym Kowalikiem) wypada bardzo blado.
W nsporcie z komentatorów, poza Tomkiem Dryłą, reszta jest do zapomnienia. Z prowadzących studio broni się w zasadzie tylko Waliszko, bo Darii niestety jakoś nie widać w tym sezonie. Z ekspertów lubię Dankiewicza, Cegielskiego, Jabłońskiego i Piszcza. Neutralny stosunek mam do Świderskiego, Stachyry i Kryjoma, chociaż ten ostatni czasem ma ciekawe spostrzeżenia. Wymiękam przy Kowaliku, Demskim i Widerze.
Polsat to masakra. Nudny Feddek odczytuje statystyki z kartki. Śwista pociąga i komentuje w stylu "no, oooo, pójdzie, oooo... nie.... ale...... oooo!". Lorek żyje w swoim świecie pełnym anglosaskich żużlowych arystokratów i polskich drobnych cwaniaczków. On nawet komentując tenis potrafi opowiadać o Liborze Padmolu, Travisie Pastranie, Valentinie Rossim i Lewisie Hamilltonie. Wyjątkowo ciężki przypadek, ale ma przynajmniej wiedzę z historii speedway'a.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2019, o 08:35 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#8740 Postautor: Perez » 29 sierpnia 2019, o 08:58

Gelo pisze:
GIGI pisze: Pana wyglo, przyglo, pociaglo ...Swista nie trawie kompletnie aczkolwiek kiedy ida pytania o sprzet I ustawienia to wtedy opowiada ciekawie.

Pociągło go tam gdzie było ślizgo, a gdyby pojechał wężej to by nie dojechał w to odsypane.

:lol:
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

blajar
Trener

#8741 Postautor: blajar » 29 sierpnia 2019, o 09:09

Gelo pisze:Pociągło go tam gdzie było ślizgo, a gdyby pojechał wężej to by nie dojechał w to odsypane.

Bo dostał szwunga! :lol:
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8742 Postautor: ravajas » 29 sierpnia 2019, o 09:38

Ale akurat Stachyry słucha się dobrze. Chłopak - może niektórzy uznają, że wbrew swojemu wyglądowi - składa zdania bardzo dobrze i nawet ciekawie je urozmaica, dodaje świetne ozdobniki, może trochę staroświeckie, ale malownicze i poetyckie. Podobnie - co ze wstydem przyznam, że było dla mnie zaskoczeniem - Tomasz Piszcz. Można powiedzieć, że Lublin pod tym względem ma całkiem niezłą parę wychowanków.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8743 Postautor: kibicLBN » 29 sierpnia 2019, o 09:54

Stachyra co ostatnio odwalił za teksty, to węgiel w piwnicy kiełkował:
,, Bratobójczy pojedynek dwóch najmocniejszych drużyn" o meczu Wrocław - Leszno :lol:
I coś jeszcze, używa słów jakby zupełnie nie znał ich znaczenia. I 2 takie totalne wtopy w ciągu 3 minut.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8744 Postautor: kdsz » 29 sierpnia 2019, o 10:06

Starcie Dawida z Goliatem - tak, zdaniem Stachyry, zapowiadano mecz Wrocław-Leszno.

Tytani czy Dawid-Goliat, jedna cholera.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#8745 Postautor: niespokojny » 29 sierpnia 2019, o 10:19

CKM1946 pisze:Fakty są takie że Gollob jest tam zapraszany bo chcą mu pomóc finansowo itp.

Jest 14 kolejka a on nie zna nazwiska Thomsen tylko mówi kolega z Danii to samo było z Czugunovem. Ja go nie lubie jako eksperta, mega stronniczy w strone Gorzowa i GKM-u i niewiele wnosi do dyskusji bo nie potrafi nic konkretnie powiedzieć tylko na około rzuca banałami.

Nie zgadzam się, jak Motor wygrał u siebie z Grudziądzem bez Jonssona to był zachwycony nasza drużyną i ogólnie czuć było jego sympatie do Lublina i to w starciach z jego byłymi klubami. A że mówi na wszystkich kolega to inna para kaloszy. On tak mówi nawet na znane sobie nazwiska. Ogólnie to szkoda chłopa, bo to idol 90% ludzi interesujących się żużlem dłużej niż 5 lat. GP bez niego już nie budzi we mnie takich emocji jak kiedyś, a jak się patrzy jaki on jest w tym nsporcie osowiały, być może na lekach to smutno się robi. Ale mi to nie przeszkadza. I w sumie fajnie że są dwa magazyny, jeden gdzie każdy jest spięty, jakby połknął kij od szczotki jak kolega Dembski, a drugi to pogaduchy o wszystkim i o niczym paczki znajomych jak to trafnie ktoś określił.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#8746 Postautor: grzesieck » 29 sierpnia 2019, o 10:20

mikas pisze:Tomka Piszcza to chyba odkrył kiedyś Jarek Siwek, jak komentowali wspólnie mecze wyjazdowe naszej drużyny dla ITVL. Już wtedy były głosy, że Tomek powinien być zatrudniony przez ogólnopolską telewizję, bo bił w tamtym czasie wszystkich "ekspertów" na głowę. Teraz poziom pozostałych troszkę się podniósł, ale Tomek niezmiennie jest w czołówce. Chce się go słuchać.

Piszcz bardzo spoko, ale wydaje mi sie, ze w roli komentatora pierwszy raz pojawil sie zanim nastaly czasy ITVL.
Pamietam, ze komentowal kiedys (z 10 lat temu?), wspolnie z Lorkiem, lige angielska na C+ czy gdzie to tam wtedy lecialo.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#8747 Postautor: niespokojny » 29 sierpnia 2019, o 10:22

Na Polsacie Sport. Nie wiem czy to nie czasy jak nam się rozwalił na Miszkolc w 2009.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#8748 Postautor: RadeKas » 29 sierpnia 2019, o 10:25

kdsz pisze:Starcie Dawida z Goliatem - tak, zdaniem Stachyry, zapowiadano mecz Wrocław-Leszno.

No ale ostatecznie miał rację, tylko tym razem Goliat nie dostał kamieniem :cool: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#8749 Postautor: kibicLBN » 29 sierpnia 2019, o 11:06

kdsz pisze:Starcie Dawida z Goliatem - tak, zdaniem Stachyry, zapowiadano mecz Wrocław-Leszno.

O to to,
,,starcie równych rywali jak Dawida z Goliatem" coś pięknego :lol:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#8750 Postautor: GIGI » 29 sierpnia 2019, o 11:29

Gelo pisze:

To naturalna kolej rzeczy ;) ;)

Pamietacie pana Wanio I jego komentarze? To byla dopiero przygoda.