Młody junior z jednorocznym kontraktem to zawsze będzie łakomy kąsek dla innych. Tym bardziej że on nie jest wychowankiem także skrupułów mieć się będzie w razie czego.
Motor Lublin w sezonie 2020
-
CKM1946
- Zawodowiec
Re: Motor Lublin w sezonie 2020
Wygląda na to że ktoś młodego zaprosił na kawe i pokazał mu walizkę z dolarami 
Młody junior z jednorocznym kontraktem to zawsze będzie łakomy kąsek dla innych. Tym bardziej że on nie jest wychowankiem także skrupułów mieć się będzie w razie czego.
Wiktor chce po prostu ugrac jak najwiecej. Nie ma w tym nic dziwnego. O tym ze zostaje Wiktor, Mikkel I Pawel poinformowal sam Kuba Kepa wiec ja nie przewiduje zadnych niespodzianek ;)
-
CKM1946
- Zawodowiec
To obrał fatalną taktyke. Dogadać się z Kępą a potem w mediach podbijać stawkę.
Świącik jaki głupek jest to każdy widzi ale takiego Madsena zaprosił na konferencje prasową i obaj podpisali się pod umowami sponsorskimi i mimo że jesteśmy poza okienkiem transferowym to inni się mogą już w dupe pocałować.
Swoją drogą dziwne że ta umowa jest tylko jednoroczna z Wiktorem.
Świącik jaki głupek jest to każdy widzi ale takiego Madsena zaprosił na konferencje prasową i obaj podpisali się pod umowami sponsorskimi i mimo że jesteśmy poza okienkiem transferowym to inni się mogą już w dupe pocałować.
Swoją drogą dziwne że ta umowa jest tylko jednoroczna z Wiktorem.
Mlody jest....a mlodosc rzadzi sie swoimi prawami. Swoja droga to artykul napisaly Sportowefakty I na to tez trzeba brac poprawke.
CKM1946 pisze:Swoją drogą dziwne że ta umowa jest tylko jednoroczna z Wiktorem.
Akurat tutaj nie było w niej nic dziwnego. Wiktor chciał jeździć w Elidze, a nie było przecież żadnej gwarancji, ze Motor w niej zostanie. Natomiast jeśli dojdzie w tym roku do jej przedłużenia, to bezwzględnie Kuba powinien naciskać, by trwała ona do końca wieku juniora.
Powodów takiego stanu może być kilka:
1. Ktoś dał więcej i Wiktor negocjuje
2. Do gry włączył się brat i coś próbują ugrać
3. Może właśnie długość kontraktu jest problemem? Wiktor chce 1-roczny, Kuba dłuższy?
4. SyFy coś pokręciły, wyrwały wypowiedz Wiktora z kontekstu.
Poczekamy, zobaczymy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jeżeli jest coś na rzeczy, to mi przychodzi tylko jedno. Z tego co obecnie wiadomo, Cierniak wypiął się na Wrocław i zostaje w Tarnowie, bo przechodzenie gdziekolwiek po słabszym sezonie nie ma sensu. W tej sytuacji Wrocław musi kogoś znaleźć, a niby do kogo ma w pierwszej kolejności iść jak nie do Lamparta i Miśkowiaka? Szukają i takie ich prawo.
Wiktor to junior, który robi różnicę i uważam, że powinien być priorytetem dla klubu nawet kosztem braku kasy na jedno wzmocnienie formacji seniorów.
Wiktor to junior, który robi różnicę i uważam, że powinien być priorytetem dla klubu nawet kosztem braku kasy na jedno wzmocnienie formacji seniorów.
-
CKM1946
- Zawodowiec
To samo od razu pomyślałem że Rusko i Klocowa mogą maczać w tym palce. Tylko oni jak go wezmą to już zmuszą do podpisania do końca juniorki.
Niemniej jednak uważam, że cały artykuł został tak napisany aby położyć nacisk na coś, co dla samego Wiktora w jego wypowiedzi nie był istotne. Tak się robi w obecnym, nazwijmy to górnolotnie, "dziennikarstwie". Temat transferów zawsze był, jest i będzie bardzo poczytny i paradoksalnie jest to temat, w którym rzetelnych informacji jest absolutne minimum, bo żaden działacz, któremu zależy na pracodawcy nikomu nic nie powie, tym bardziej ze nawet w klubach wtajemniczane jest tylko bardzo wąskie grono najważniejszych osób, a taki co by się wygadał zapewne od razu zostałby wyalony. Większość to domysły wynikające ze znajomości rynku klubowego. Sam kiedyś dosyć sporo działałem w tym temacie na poczytnym portalu siatkarskim, gdzie rynek zarówno zespołów i zawodników jest znacznie większy. W tak hermetycznym środowisku jakim jest żużel bardzo łatwo połączyć fakty na podstawie dwóch danych wejściowych 1. Kto szuka? i 2. Kto jest wolny.
Wywiad z Lampartem to drugi rodzaj informacji. Czyli rozmawiamy z zawodnikiem, który gdzieś w trakcie rozmowy dodał coś, co dla niego nie ma znaczenia. W tym przypadku było słowo "raczej". Już wiemy, że mamy kurę znoszącą złote jaja i pochwała od naczelnego już się grzeje. Taki "dziennikarz" nie dopytuje o to, bo jeszcze by mu taki zawodnik odpowiedział, że już zadeklarował jazdę w przyszłym sezonie, a zostało dogadać szczegóły czym zajmować się będzie jego menadżer wraz z prezesem Kępą, bo jeszcze urwał by tej kurze złote jaja. Kliknięcia idą w górę, a niby kto za rok będzie pamiętał, że w Syfach pojawił się artykuł, który poddawał w wątpliwość że Lampart zostaje w Motorze?
Wywiad z Lampartem to drugi rodzaj informacji. Czyli rozmawiamy z zawodnikiem, który gdzieś w trakcie rozmowy dodał coś, co dla niego nie ma znaczenia. W tym przypadku było słowo "raczej". Już wiemy, że mamy kurę znoszącą złote jaja i pochwała od naczelnego już się grzeje. Taki "dziennikarz" nie dopytuje o to, bo jeszcze by mu taki zawodnik odpowiedział, że już zadeklarował jazdę w przyszłym sezonie, a zostało dogadać szczegóły czym zajmować się będzie jego menadżer wraz z prezesem Kępą, bo jeszcze urwał by tej kurze złote jaja. Kliknięcia idą w górę, a niby kto za rok będzie pamiętał, że w Syfach pojawił się artykuł, który poddawał w wątpliwość że Lampart zostaje w Motorze?
Coś mi tu śmierdzi. "Czy ten wywiad był autoryzowany"? Jakoś mi nie pasuje wypowiedź, że "będziemy jeszcze rozmawiać z klubem" do chłopaka, który na pytanie co zmieniliście w motocyklu odpowiada "coś tam Rafał założył i pojechałem". Jeżeli ten artykuł miał wywołać niepokój - to osiagnął skutek...
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Strata młodego Lamparta byłaby największym możliwym osłabieniem. Raczej bym się nie łudził w temacie kaczki dziennikarskiej, aczkolwiek pewne wątpliwości nasunął Gelo. Ktoś próbuje maczać paluchy w temacie Wiktora, oby nie był to nikt poważny. :)
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
KeslleY pisze:Raczej bym się nie łudził w temacie kaczki dziennikarskiej, aczkolwiek pewne wątpliwości nasunął Gelo. Ktoś próbuje maczać paluchy w temacie Wiktora, oby nie był to nikt poważny. :)
Mam nadzieję, że po prostu tak jak każda firma walczą o jak najlepsze warunki współpracy ;)
Rok temu było tak:
Na przeglądzie widziałem artykuł, że Motor przymierza się do Doyle i Hampela. Przynajmniej nie DJ KK.
Szkoda tylko, że Hampel tak słabo w tym roku na wyjeździe jeździ. Oby się poprawił w przyszłym roku. Ale nawet gdyby jednak Lublin go pozyskał, a sam Jarosław nie poprawił występów na wyjeździe to chociaż byłaby okazja żeby Lambert jeździł w takim wypadku.
Za to na nasz tor sie przyda taki startowiec
Wolałbym dać tą super ofertę Woźniakowi.
samba pisze:Za to na nasz tor sie przyda taki startowiec
Tylko z nim jest obecnie taki problem, ze jak nie wystartuje tak juz nie walczy i nie mija. Zazwyczaj po pierwszym luku pozycji nie zmienia.
Robson pisze:Wolałbym dać tą super ofertę Woźniakowi.
Dokładnie. Mam nadzieję, że to się nie potwierdzi.
Ale na Arenie nie wiadomo jaki tor będzie
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Dobrym startowcem jest też Dawid Lampart przecież i jakie wyniki osiąga to wszyscy wiemy.
Ja bym jednak nie widział Hampela u nas. Już prędzej Szymka Woźniaka.
Saeyl pisze:samba pisze:Za to na nasz tor sie przyda taki startowiec
Dobrym startowcem jest też Dawid Lampart przecież i jakie wyniki osiąga to wszyscy wiemy.
Ja bym jednak nie widział Hampela u nas. Już prędzej Szymka Woźniaka.
Bardzo trafne porównanie
-
TreleMorele
- Senior
Jak przyjdą ci dwaj rajderzy to zapowiada się długi sezon :)
Doyle
Miesiąc
Hampel
Laguta
Michelsen
Lampart
Trofimow
Lambert
Zengota
Potrzebny stadion na 30tys przy takim składzie :)
Doyle
Miesiąc
Hampel
Laguta
Michelsen
Lampart
Trofimow
Lambert
Zengota
Potrzebny stadion na 30tys przy takim składzie :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
To może jedźmy na Narodowym
Zakładając utrzymanie obecnego składu (Wiktory, Miesiąc, Zengi, Michelsen, Laguta) potrzebujemy dwóch transferów, żeby walczyć o złoto. Przy czym muszą to być armaty, czyli Doyle/Vaculik/Sajfutdinov/Tai i Dudek/Kołodziej.
Transfery w stylu Kasprzak, Hampel, Woźniak, Iversen (a czemu nie) to krok do przodu, który Kępa wykona, tego jestem pewien; ale za słabo na mistrza. Żal by było nie wykorzystać tego żużlowego lubelskiego boomu, który nie wiadomo kiedy się powtórzy.
Myślę, że realne jest pozyskanie Doyla i Hampela bądź Kasprzaka. Wtedy niewątpliwie czeka nas jeszcze fajniejszy sezon niż 2019.
Tylko Motor.
Zakładając utrzymanie obecnego składu (Wiktory, Miesiąc, Zengi, Michelsen, Laguta) potrzebujemy dwóch transferów, żeby walczyć o złoto. Przy czym muszą to być armaty, czyli Doyle/Vaculik/Sajfutdinov/Tai i Dudek/Kołodziej.
Transfery w stylu Kasprzak, Hampel, Woźniak, Iversen (a czemu nie) to krok do przodu, który Kępa wykona, tego jestem pewien; ale za słabo na mistrza. Żal by było nie wykorzystać tego żużlowego lubelskiego boomu, który nie wiadomo kiedy się powtórzy.
Myślę, że realne jest pozyskanie Doyla i Hampela bądź Kasprzaka. Wtedy niewątpliwie czeka nas jeszcze fajniejszy sezon niż 2019.
Tylko Motor.
Na dziś najbardziej widzę Jasona i Woźniaka plus Robert na 8-16. Jak nie Woźniak to KK a potem Hampel. W takiej kolejności.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Żeby Woźniak się gdzieś ruszył to trzeba mu zagwarantować prowadzącego parę. Woźniak czuje tor w Gorzowie (zdobył tam IMPJ i IMP i ma średnią 2.2) i wątpliwe że on w ogóle rozważa zmianę otoczenia.
Kolejny sezon transferowy zapowiada się że bedą szroty jeśli chodzi o Polskich seniorów.
Kolejny sezon transferowy zapowiada się że bedą szroty jeśli chodzi o Polskich seniorów.