SWC 02.-07.08 Eastbourne, Poole

liga polska, ligi zagraniczne, GP
Wiadomość
Autor
Szymek

#26 Postautor: Szymek » 6 sierpnia 2004, o 11:22

Gawrzyk pisze:pytam sie gdzie, bo dawno w stsie nie gralem. a zatrzymalem sie w momencie gdy zuzel wycofali z zakladow. wczesniej bylem nalogowcem :lol:

Ja odkąd sie dowiedziałem, że można żużel obstawiać zostałem nałogowcem 8) Ekstralige mozna typowac w Toto-Mixie... Jak cuś http://www.totolotek.pl zakłady sa podawane zawsze w dniu zawodów.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#27 Postautor: Apocalips » 6 sierpnia 2004, o 15:27

Wiecie dzieki komu Polska awansowała :?: :P Dzięki... Peterowi Karlssonowi. Gdyby on nie przyjechał w ostatnim biegu przed Crumpem to Polska byłaby przegrana. Więc Szwedzi są zadowoleni z jazdy Karlssona, Polacy chyba też, no i najbardziej napewno kibice i działacze TŻ-u. Już drugi rok pod rząd obcokrajowiec (nie każdy :lol: ) w Lublinie jest strzałem w dziesiątkę, a może nawet i trzeci rok :?: :twisted:

Pozdrawiam

P.S. Ave Peter !
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Krychs
Senior

#28 Postautor: Krychs » 6 sierpnia 2004, o 21:25

Wypowiedź T. Golloba po wczorajszym barażu SWC za Przeglądem Żużlowym:

"Ostatni wyścig był bardzo ciężkim biegiem, ale wiedziałem, że nie mogę zawieźć młodszych kolegów z drużyny. W zawodach jeździlismy ze zmiennym szczęściem, ale "pracowaliśmy" jak zespół i postanawa każdego z nas przyczynila się do końcowego sukcesu. Już nie możemy doczekać się finału - wydaje mi się, że Szwedzi będą mocni, ale my zrobimy wszystko, aby wypaśc jak najlepiej." - zakończył optymistycznie wypowiedź kapitan polskiej reprezentacji.

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#29 Postautor: arek200 » 7 sierpnia 2004, o 23:17

No i proszę. Kto był najlepszym zawodnikiem finału? Peter to jednak jest koleś. praktycznie nieobjechany. Jest niesamowity. Szkoda tylko, że w barwach TŻ nie ma za bardzo wsparcia, bo pokazał, że jest zdecydowanie najlepszym zawodnikiem I ligi i mógłby z powodzeniem startować w e-lidze. Niestety, ale jak tak dalej pójdzie to nie zobaczymy go w przyszłym roku w naszych barwach.

Szkoda komentować postawę Golloba w finale. Nie chcę na niego najeżdżać, bo nie wiem jaka była przyczyna jego fatalnego występu, ale taki zawodnik powinien pokazać dużo więcej. Za to Kołodziej i Rempała to bardzo miłę zaskocznie

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: RadeKas » 7 sierpnia 2004, o 23:29

Jezu. Jakiego my mamy zawodnika w Lublinie :shock:. Jak wejdziemy do e-ligi (modlmy sie), to nie musimy obcokrajowca zmieniac. On bedzie po kilkanascie punktow robil. Jest niesamowity. Wygral Szwedom Mistrzostwo Swiata. Az brak mi slow zeby opisac jego jazde. Cos fantastycznego po prostu.

Ciesze sie ze wygrali Szwedzi, nie tylko dlatego ze jezdzil tam Peter. Najlepsze ze mimo usilnych prob pana "sedziego" (chyba sie uczyl u Kaczmarka) w wydrukowaniu meczu, Szwedzi nie dali sie i wygrali.

O postawie Polakow pisac nie ma co, zenada i tyle. Tylko Kolodziej pokazal ze umie jezdzic. A Gollob pojechal najslabiej od 10 lat chyba :?

I jeszcze jedno. Glownym celem na przyszly sezon musi byc zatrzymanie Petera w Lublinie. Czy bedzie awans czy tez nie.

FORZA PETER !!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#31 Postautor: kdsz » 7 sierpnia 2004, o 23:55

Na tegorocznym DPÅš Peter byl po prostu genialny!! W takiej formie jak obecnie, bez problemu awansuje do GP i za rok pewnie bedziemu musieli szukac kogos innego na pozycje obcokrajowca w naszym klubie :(

Brawa dla mlodziezowcow z Tarnowa. Pokazali kawal dobrego, ofensywnego speedway'a. Za kilka lat, jesli nie rozmieniÄ… sie na drobne, powinnismy cieszyc sie podobnie jak dzisiaj Szwedzi. Bieg, bodajze 19 [ten z udzialem Rempaly], to byl zuzel jaki chce sie ogladac godzinami!

I na koniec mala dygresja...
Tyle mowi sie, ze to w Polsce cyrki z preparowaniem torow, z nieuczciwym sedziowaniem itp. Z kolei Anglia kreowana jest na oaze niewinnosci, gdzie zasada fair play zawsze zwycieza. I tym razem rzeczywiscie zwyciezyla, mimo usilnych staran pana sedziego....
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Krychs
Senior

#32 Postautor: Krychs » 8 sierpnia 2004, o 11:56

I ja dorzuce swoje trzy grosze do zakończonego wczoraj finału SWC.

1 Świetna postawa P. Karlssona - To, że mamy takiego zawodnika w drużynie to naprawdę powód do dumy!

2 Bardzo słaba postawa Polaków - Szczególny zawód sprawił T. Gollob zdobywca aż 1 pkt, choć postawa J. Hampela też była niewiele lepsza. Tylko juniorzy z Tarnowa pokazali, że można pięknie walczyć o każdą pozycję. Brawo dla lidera polskiej reprezentacji J. Kołodzieja jak również dla walecznego debiutanta M. Rempały!!!

3 Żenujący poziom sędziowania zawodów przez brytyjskiego arbitra - Niezrozumiałe decyzje i ogólny chaos. FIM powinna poważniej podejść do wyboru sędziego na finał takiej imprezy jak SWC. Czy zawodów nie mógł sędziować arbiter z kraju innego niż finaliści?

4 Wysoki poziom zawdów - Generalnie finał SWC ( jak również półfinały i baraż ), pokazł kawał dobrego żużla. Dużo walki na torze o każdą pozycje. Dramaturgia do ostatniego biegu. Ogólnie formułe tych zawodów uważam za bardzo ciekawą i z przyjemnością ogląda się żużel na najwyższym światowym poziomie.