Motor Lublin w sezonie 2020

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2020?

Drabik
84
24%
Kasprzak
35
10%
Smektala
43
12%
Jamrog
9
3%
Doyle
33
9%
Hancock
1
0%
Fricke
15
4%
Milik
3
1%
Zagar
29
8%
Lambert
43
12%
Woryna
9
3%
Iversen
2
1%
Jeleniewski
14
4%
Walasek
3
1%
Bober
17
5%
Gala :)
11
3%

Liczba głosów: 351

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Motor Lublin w sezonie 2020

#26 Postautor: Gelo » 24 sierpnia 2019, o 09:16

Robert, który wiele dla nas zrobił, który jeździ fajnie dla oka, który jest młody i perspektywiczny powinien zostać. Ale tylko na pozycję 8 -16. Jego wiek i regulamin to chcąc nie chcąc największy kapitał. W tym sezonie jednak jeździ tak denerwująco słabo, że nie ma powodów do szarogęszenia się. Jako seniora 1-5 poza beniaminkiem to w Ekstralidze ja go nie widzę w żadnej drużynie.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#27 Postautor: Vaginator » 24 sierpnia 2019, o 09:26

To nie piłka nożna, gdzie podpisuje się długie, 4-letnie kontrakty. Robert pójdzie sobie do Garcarków albo Witka i będzie bardzo szczęśliwy. A jeśli stanie się żużlowcem Grand Prix, to na pewno będzie miło wspominał Lublin i chętniej wróci tutaj, niż gdziekolwiek indziej. Ja bym się nad tym Zengotą zastanowił. Woźniak byłby fajnym rozwiązaniem. Młody, przywiązujący się do zespołu, kibiców, rozwojowy. Może pod nr 16 Oskar by chciał przyjść? Umówić się z jakimś klubem z 2PLŻ, że byłby tam gościem, a u nas w razie kontuzji łatał by dziury. Przy dobrym sprzęcie gorszy od Dawida nie będzie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#28 Postautor: mikas » 24 sierpnia 2019, o 09:52

KibicMotoru pisze:Ja widziałbym to tak :
1.Doyle
2.Miesiąc/Zengota
3.Wozniak/Hampel/Kasprzak/Drabik
4.Łaguta
5.Michelsen
6.Lampart
7.Trofimov

A ja tak:
1.Doyle/Vaculik/Sajfutdinow
2.Miesiąc/Zengota
3.Wozniak/Drabik
4.Łaguta
5.Michelsen
6.Lampart
7.Trofimov

Jeśli chodzi o Polaków, nie potrzeba nam wiekowych zawodników odcinających kupony i chyba Kuba Kępa na szczęście myśli podobnie.
Drabik też jest trochę ryzykiem, bo przejście z pozycji juniora na seniora różnie wychodzi, ale myślę, że akurat w jego przypadku to ryzyko jest minimalne.
Pytanie co z G. Zengotą, jeśli w tym roku nie uda mu się jednak wsiąść na motocykl to powinniśmy się mimo wszystko ubezpieczyć i wziąć kogoś na jego miejsce. W takim wypadku Woźniak i Drabik jednocześnie byliby marzeniem.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#29 Postautor: grzesieck » 24 sierpnia 2019, o 10:52

Vaculik ma wazny kontrakt w Falubazie na nastepny sezon
METHANOL ADVENTURE TEAM

qpa
Junior

#30 Postautor: qpa » 24 sierpnia 2019, o 11:16

Zmarzlik :D

A tak serio to co będzie tylko lepiej niż w tym sezonie więc będzie naprawdę super :D

Klops1
Senior

#31 Postautor: Klops1 » 24 sierpnia 2019, o 11:35

Potrzebujemy dwóch nazwisk - obcokrajowca lidera oraz przynajmniej solidnego Polaka. Opcji z Lambertem pod 1-5 nie biorę pod uwagę.

Kandydatów (realnych bardziej bądź mniej) mamy następujących.

Lider - Doyle, Emil, Pedersen, Lindgren, PUK, Zagar, może Fricke.

Polski senior - KK, Woźniak, Hampel, Smektala (?), Drabik (?), Przemek Pawlicki.

Chyba, że Kuba znów wyciągnie kogoś z kapelusza i w listopadzie przyjdzie nam uwierzyć, że taki np. Thomsen jest w stanie tłuc regularnie dwucyfrowki w tej lidze. Ja już Kubie uwierzę we wszystko.

Z powyższych nazwisk tak czysto kibicowsko emocjonalnie chciałbym Doyle, jeśli nie będzie związany z Toruniem na 2021 lub Fredke - zawsze ceniłem jego umiejętności. Emil oczywiście byłby sztosem ale to najmniej realny transfer. Fricka bym nie skreślał, to jest chłopak który ogarnia mocno.

Z Polaków zdecydowany nr 1 to Drabik. Po prostu chciałbym mu kibicować w jego dalszej karierze, najlepiej w naszych barwach. Smyk też spoko opcja, jeśli Leszno nie da mu dobrego numeru. Na przeciwległym biegunie - KK oraz Jarek. Najlepiej by było gdyby na emeryturę dorobili gdzieś indziej, żaden nie budzi we mnie absolutnie żadnej sympatii i kibicowalbym im bardziej z konieczności, niż z autentycznej chęci. Przemek Pawlicki - nie wierzę, że nabierze nas na swoje liderowanie. Kuba to zbyt mądry prezes. Najbardziej rozsądnym i realnym wyborem wydaje się Szymek Woźniak - solidna druga linia, utrzymuje wysoki poziom, względnie młody i może się jeszcze rozwinąć, no i nie jest kojarzony w 100% z jakimś innym środowiskiem - jak KK czy Hampel.

Skład marzeń:

Doyle - kontrakt dwuletni :cool:
Miesiąc
Laguta
Drabik
Michelsen
Lampart
Trofimow

Skład "nie ma bunkrów ale też jest zajebiście"
Lindgren
Miesiąc
Laguta
Woźniak
Michelsen
Lampart
Trofimow

Skład " Kuba organizuje emocjonujący listopad ale i tak mu wierzę"
Fricke
Miesiąc
Laguta
Zengota
Michelsen
Lampart
Trofimow

Bardzo jestem ciekaw jak to się skończy.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2019, o 11:43 przez Klops1, łącznie zmieniany 1 raz.

samba
Senior

#32 Postautor: samba » 24 sierpnia 2019, o 11:37

Zagar, PUK? To juz wole Lamberta na 1-5

Klops1
Senior

#33 Postautor: Klops1 » 24 sierpnia 2019, o 11:44

samba pisze:Zagar, PUK? To juz wole Lamberta na 1-5

Ja tylko wypisałem dostępne opcje.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#34 Postautor: ravajas » 24 sierpnia 2019, o 12:01

grzesieck pisze:Vaculik ma wazny kontrakt w Falubazie na nastepny sezon

Za klasykiem:
"Jak człowiek wierzy w siebie,
To cała reszta to betka,
Nie ma takiej rury na świecie,
Której nie można odetkać".
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#35 Postautor: kibicLBN » 24 sierpnia 2019, o 12:21

Na te 2 miejsca moi realni i najbardziej chciani kandydaci to:
Polak:
1. Kasprzak- uważam, że w stabilnym klubie z regularnymi płatnościami 1.9 robi na miękko a nie raz nie dwa jego średnia wynosiła powyżej 2.2 czyli więcej niż ktorykolwiek z naszych w tym roku. Lubelski tor mu odpowiada, nie przeceniał bym to jako niby wielkiego awanturnika, w stosunku do kibiców facet jest w porządku. W okresie transferowym wcale nas nie olał tylko pozostał w klubie, nie wiem więc o co mieć pretensje. A prawda jest taka że Kasprzak w dużym gazie to w warunkach ligowych prawie Madsen czy inny Doyle.
2. Woźniak- stabilny i w końcu jakiś startowiec bo ich nam brakuje. Co prawda wyżej pewnego poziomu nie podskoczy i ciężko liczyć, że bedzie tłukł komplety ale ważny element układanki.
3. Hampel- złotówa, ale jednak gwarantuje poziom nadal. Myślę że punktowane na poziomie Łełka z tego roku to jego dolna granica a stać go by jeszcze koło 2.0 się zakręcić. Ale niestety kruche gnaty i coraz bardziej chimeryczny z wiekiem.
Pozostają jeszcze Pawlicki i ew. jakieś Miedzińskie ale to moim zdaniem tylko 1-2 poziomy w górę względem Lamparta A wczorajszy mecz pokazał że trzeba więcej. Bo z 1 ligi kogo? Toż nie ma co się wyglupiac ze Szczepaniakiem czy Musielakiem (z całym szacunkiem) bo to na 2 uda i podobny poziom do Dawida. Ale jak wyciagniemy tylko Przemka to też dobrze, trza brać cokolwiek lepszego.
Obcokrajowiec:
1.Doyle - nie ma chyba co pisać. Nawet jak na rok to trzeba brać i bez dyskusji. W połączeniu z KK w super formie jak reszta składu powtórzy taki sezon to ,,świat to za mało "
2. Lindgren - wszyscy wiedzą że jest niesamowity, co ważne ma kapitalna formę na otwarcie sezonu i na jesieni, więc po awansie do PO może dac ogromną wartość. Minus że nie do końca stabilny i lubi od czasu do czasu zaliczyć dzwonka.
Reszta to podobna półka, ale nam brakuje terminatora, którym często jest Doyle i którym W formie jest Lindgren. Wszyscy chyba kojarzą jak przez 5 czy 6 kolejek miał rok temu średnią w okolicach 2.8-2.9 :shock:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

SwiDarek
Junior

#36 Postautor: SwiDarek » 24 sierpnia 2019, o 15:50

Ja do tego składu jaki jest zdecydowany pozostać dodałbym dwa nazwiska:
J. DOYLE
M.DRABIK
I jak dla mnie paka jest optymalna na powalczenie o medale. Pod warunkiem ofkoz że wszyscy co nsjmniej utrzymają obecną formę.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Flagg
Trener

#37 Postautor: Flagg » 24 sierpnia 2019, o 20:43

Patrząc realnie kto może być do wyjęcia na rynku (zakładam, ze Gorzów wygra baraże)

Leszno - Hampel, Kurtz
Wrocław - Milik, Drabik, Czugunov, Jamróg
Zielona Góra - Pedersen
Częstochowa - Lindgren, Przedpełski, Miedziński, Zagar
Grudziądz - Prz. Pawlicki, Lindbaeck
Lublin - Jonsson, D.Lampart, Lambert
Gorzów - Wozniak, Kasprzak, Kildemand
Toruń - Doyle, Ch.Holder, J.Holder, Iversen, Holta, Kościuch
Nice liga - Kułakow, Ljung, Lebiediev, Lahti

Wcale nie wygląda to jakoś porażająco.

Z rodzimych zawodników kogo byśmy nie wzięli to i tak będzie upgrade w stosunku do Dawida, który od meczu w Toruniu wozi praktycznie same śliwki. Nawet Przedpełski. Patrząc na tu i teraz to Kasprzak albo Hampel byliby najlepszym wyborem, ale ja bym się naprawdę pochylił nad Woźniakiem. Chłopak nie gwiazdorzy, jest świetnym startowcem, stosunkowo młody, no i najtańszy z tej trójki. Do tego od 4 lat notuje systematyczny progres. Nie jest to wymiatacz na poziomie Janowskiego czy Zmarzlika, ale bardzo solidny zawodnik. W tym roku średnia 1.952. Wydaje mi się, że pasowałby do naszego zespołu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Barti
Junior

#38 Postautor: Barti » 24 sierpnia 2019, o 20:46

Pawlicki już przyklepany w Grudziądzu na 2020.
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

CKM1946
Zawodowiec

#39 Postautor: CKM1946 » 24 sierpnia 2019, o 20:53

Musieli mu wczoraj mocno podsypać siana bo jeszcze w zeszłym tygodniu się u nas dogadywał. This is speedway :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#40 Postautor: Gelo » 24 sierpnia 2019, o 21:37

Na sf kibice GKM twierdzą, że po meczu Andreas ogłosił, że kończy karierę. Ciekawe czy to prawda. Druga kwestia, która mnie interesuje to ważność kontraktu... Zmarzlika. Tu zdania są podzielone. Od pewnego czasu nie jest to mój ulubieniec ale jednak maszynka do robienia punktów, a jak się słyszy Gorzów jedzie na zeszyt.

CKM1946
Zawodowiec

#41 Postautor: CKM1946 » 24 sierpnia 2019, o 22:00

Podobno Jonsson ma wrócić do Bydgoszczy po awansie i to miałoby sens :cool:

W Gorzowie wszyscy jadą na zeszyt oprócz Zmarzlika który dostaje w większości kase od lokalnych sponsorów. On jest priorytetem dlatego po kolei odchodzili Iversen,Zagar,Vaculik,Pawlicki itd bo zawsze brakowało przy kredycie do spłacenia zawodników. Jestem ciekaw jakby się zachował po spadku. Bo że jest w normalnych okolicznościach do wyjęcia to nie uwierzę.

To tak jakby Drabik miałby dołączyć. Nikt nie jest w stanie przebić oferty Częstochowy dla niego bo jest wielka zbiórka na mieście. Kwestia czy odkocha się w jeździe w Sparcie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#42 Postautor: ravajas » 24 sierpnia 2019, o 23:04

Jeśli Andreas zakończy karierę zawodniczą, to może jest jakaś sytuacja, by został w klubie jako... No właśnie, znalazłaby się jakąś fucha dla niego?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Kaman
Kadrowicz

#43 Postautor: Kaman » 24 sierpnia 2019, o 23:28

CKM1946 pisze: Nikt nie jest w stanie przebić oferty Częstochowy dla niego bo jest wielka zbiórka na mieście. Kwestia czy odkocha się w jeździe w Sparcie.

Taka do kapelusza czy tornistra?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#44 Postautor: Gelo » 25 sierpnia 2019, o 00:12

Dla mnie AJ jest od zawsze Bydgoszcz - jego powrót przy awansie Polonii to naturalny kierunek. Bardzo lubię gościa. W żadnym klubie, z którego odchodził nie zostawił smrodu. Wielka klasa.

CKM1946
Zawodowiec

#45 Postautor: CKM1946 » 25 sierpnia 2019, o 01:13

Kaman pisze:
CKM1946 pisze: Nikt nie jest w stanie przebić oferty Częstochowy dla niego bo jest wielka zbiórka na mieście. Kwestia czy odkocha się w jeździe w Sparcie.

Taka do kapelusza czy tornistra?

Zbiórka sponsorów ze względu na nazwisko a nazwisko Drabik w Częstochowie znaczy coś więcej niż nikt inny. Klub praktycznie nic nie dokłada do interesu. To tylko kwestia wybory Czewa vs Wrocek.

Raf
Zawodowiec

#46 Postautor: Raf » 25 sierpnia 2019, o 07:11

ravajas pisze:Jeśli Andreas zakończy karierę zawodniczą, to może jest jakaś sytuacja, by został w klubie jako... No właśnie, znalazłaby się jakąś fucha dla niego?

Można go zatrudnić jako skauta. Jeździłby do Rosji i szukał talentów... Całkiem nieźle mu to do tej pory wychodziło :D

Sledzio
Trener
Kontakt:

#47 Postautor: Sledzio » 25 sierpnia 2019, o 13:29

A ja bym widział w Lublinie Bjerre z Grudziądza. W Lublinie pokazał kawał żużla i również byłby dobrym wzmocnieniem. Z Polaków widział bym jednego z nich Hampel, Kołodziej, Drabik lub Smektałe :) Pomarzyć można, ale myślę że teraz mamy większą kartę przetargową i to co przed obecnym sezonem było nierealne tak teraz 50% chciało by w Lublinie śmigać.

Barti
Junior

#48 Postautor: Barti » 25 sierpnia 2019, o 19:00

Bierzemy Ryśka Holtanskiego na Polaka? :shock:
Czasami coś napisze

Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!

CKM1946
Zawodowiec

#49 Postautor: CKM1946 » 25 sierpnia 2019, o 19:03

Nie mówiłem że Ryszard jeszcze potrafi :cool: