Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Pola polami, ale te umoczone polfinaly i finaly zaczynaja byc w przypadku Bartka niepokojace. Ta sama historia byla z Hampelem w jego optymalnych latach. Ile bylo sytuacji kiedy konczyl zasadnicza w GP na 1 czy 2 miejscu z 13 czy 15pkt? dziesiatki. Pozniej przychodzil polfinal czy final i Jarek nawet nie lapal sie na szpryce. Ta sama historia jest bardzo czesto z Bartkiem, glowa siada w tych najwazniejszych momentach. Nie wiem czy Bartek wspolpracuje z psychologiem sportowym, ale tutaj trzeba juz cos z tym tematem powaznie dzialac.
Polacy przegrali finał w kiepskim stylu. Po słabym starcie za pierwszym razem nie wyciągneli wniosków. Efekt taki, że ani Duzers nie założył tego ch... ani Zmazrlik nie w...ał tego drugiego ;)
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Kalendarz żużlowy+tv 25.07czw - 06.08wt:
https://twitter.com/SpeedwayGM/status/1 ... 3875293185
https://twitter.com/SpeedwayGM/status/1 ... 3875293185
-
zapomnialemhasla
$korzen$ pisze: Nie wiem czy Bartek wspolpracuje z psychologiem sportowym, ale tutaj trzeba juz cos z tym tematem powaznie dzialac.
a czy w Stali nie pracuje Julia Chomska?
Winners never quit and quitters never win.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
W ten weekend 6 meczów TV. Kto interesuję się żużlem, a nie ma ochoty skakać pomiędzy 11 stronami z reklamami w tle...Awizowane składy na weekendowe mecze (mojego autorstwa):
https://twitter.com/SpeedwayGM/status/1 ... 1303211009
https://twitter.com/SpeedwayGM/status/1 ... 1303211009
- Jak ze zdrowiem pańskich zawodników?
- Na razie wszyscy żyją.
Weźcie go zabierzcie z tego parkingu, ewentualnie trzymajcie z dala od kamer.
- Na razie wszyscy żyją.
Weźcie go zabierzcie z tego parkingu, ewentualnie trzymajcie z dala od kamer.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
W.Lampart...facepalm.
Serio nikt z jego otoczenia nie jest w stanie mu powiedzieć...przekazać uwag, a może sam zawodnik nie widzi nie kontroluje, że nawet zawodnicy z GP NIE napędzają się po dużej w tej fazie zawodów...
Serio nikt z jego otoczenia nie jest w stanie mu powiedzieć...przekazać uwag, a może sam zawodnik nie widzi nie kontroluje, że nawet zawodnicy z GP NIE napędzają się po dużej w tej fazie zawodów...
Cegła gejowata fryzura i koszulka z cekinami, Frątczak we fraku rodem z filmów o mafiach sycylijskich, Demski jak zwykle cwaniakuje, prowadzący jak zwykle próbuje sprawiać wrażenie eksperta...
Pora iść spać. Jak nie ma w studiu żadnego aktywnego zawodnika to ten magazyn jest strasznie ciężki.
EDIT: Jeszcze Pan Metanol się dopieprza do startów Łełka. Chce go karać za ruch ciałem, za to że zaryzykował... Ogólnie szuka dziury w całym. Co go tak boli, że Miesiąc w końcu wygrał jakiś start?
Zawsze Krzyśka szanowałem, ale na starość coś mu się porobiło w głowie
Pora iść spać. Jak nie ma w studiu żadnego aktywnego zawodnika to ten magazyn jest strasznie ciężki.
EDIT: Jeszcze Pan Metanol się dopieprza do startów Łełka. Chce go karać za ruch ciałem, za to że zaryzykował... Ogólnie szuka dziury w całym. Co go tak boli, że Miesiąc w końcu wygrał jakiś start?
Cegła zawsze był uszczypliwy, a tu nie czepiał się startów Pawła tylko tego jak Demski interpretuje wstrzeliwanie się w taśmę. Ja tu żadnych złośliwości w stronę Miesiąca nie widzę.
Dawid za to błysnął... oby utrzymać Wiktora, ale od starszego brata trzymać się z daleka. Młodemu też przydadzą się lepsze wzorce, także sportowe, bo poziomem Dawida już przeskoczył
Dawid za to błysnął... oby utrzymać Wiktora, ale od starszego brata trzymać się z daleka. Młodemu też przydadzą się lepsze wzorce, także sportowe, bo poziomem Dawida już przeskoczył
Co takiego Dawid zrobil?
rzucił bluzgi do Ziółkowskiego jak miał jechać w 13 biegu. Nie do końca rozumiem co tam się zadziało, czy był pomysł żeby Dawid pierwszy raz jechał w momencie jak było -6 na 3 biegi przed końcem, ale słownictwo i to w stosunku do własnego sztabu na poziomie rynsztoka
- Dragon_Juventino
- Junior
Dawid poleciał po bandzie. Nie zdziwie się jak dłużej odpocznie. Wszystko w obecności sztabu i Kuby. Słabe to było na maksa. Rzucił jeszcze żeby za niego Wiktora posłać.
W studiu konsternacja, Cegła próbował wymijajacą odpowiedzieć, że... może oni mają tam taką atmosferę, tego nie wiemy.
W studiu konsternacja, Cegła próbował wymijajacą odpowiedzieć, że... może oni mają tam taką atmosferę, tego nie wiemy.

Dawid po wczorajszym materiale w magazynie powinien być spalony. Frustracja frustracją, ale tak się po prostu nie godzi. Potwierdza się, że starszy braci jest tym, co robi największy gnój w parkingu. Oby tylko Wiktor nie wystąpił tutaj znowu w postaci karty przetargowej. Młodemu chyba u nas źle nie jest
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dragon_Juventino pisze:Dawid poleciał po bandzie. Nie zdziwie się jak dłużej odpocznie. Wszystko w obecności sztabu i Kuby. Słabe to było na maksa. Rzucił jeszcze żeby za niego Wiktora posłać.
Obawiam się jednak, że takie zachowanie zawodników to standard i nie dotyczy tylko Dawida. Jak pokazał przykład Zmarzlika zawodnicy dużo tracą przy "bliższym poznaniu" od kuchni. Nawet Protasa przyłapali kiedyś jak rzucał mięsem - o co bym go nie posądzał. A zachowanie Dawida - no cóż - być może na tym polega ta "mityczna świetna atmosfera" budowana na obozach integracyjnych. Sztab trenerski widać cieszy się "wielkim autorytetem" wśród zawodników ;)
dzie można to obejrzeć?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
ravajas pisze:dzie można to obejrzeć?
Było we wczorajszym magazynie PGE. Nie wiem czy gdzieś do złapania na necie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
W niedługim czasie pojawi się na Facebooku nSport+ kuchnia meczowa, więc wrzucę link ;)
Kargolo pisze:Cegła gejowata fryzura i koszulka z cekinami, Frątczak we fraku rodem z filmów o mafiach sycylijskich, Demski jak zwykle cwaniakuje, prowadzący jak zwykle próbuje sprawiać wrażenie eksperta...
Tak z ciekawości. Jest jakiś żużlowy dziennikarz albo ekspert, którego szanujesz? Oczywiście poza ubóstwianym Tomkiem Dryłą.
Ja po Waszych wpisach z ciekawości obejrzałem Magazyn i jakichś wielkich kontrowersji nie zauważyłem.
Demski wszystko rzeczowo tłumaczył, choć po części zgodzę się z Cegielskim, że interpretacja startów się zmieniła. Inna sprawa, że w słuszny sposób. Wcześniej wielokrotnie można było usłyszeć, że zawodnik puścił sprzęgło tak szybko, że nie była to "naturalna reakcja zawodnika" - cokolwiek miałoby to oznaczać - tylko zaryzykował i się "wstrzelił". Tutaj mieliśmy bardzo fajne ujęcia, w których wyraźnie było widać, ze najpierw idzie taśma, a później Miesiąc startuje.
Ja bym zaryzykował tezę, że Miesiąc nie jest aż tak złym startowcem jak się go opisuje, tylko ma sprzęt ustawiony w taki sposób, że nie potrafi startów ogarnąć. Było kilka meczów, w których Miesiąc wygrywał starty - choćby wczorajszy, ale także drugoligowy finał w Gnieźnie. Wczoraj Miesiąc poza momentem startowym miał dobry dojazd do pierwszego łuku, co czasami też u niego kulało.
Co do Lamparta to nie zamierzam komentować jego kultury wypowiedzi. Zwrócę jedynie uwagę, że Dawid... miał rację. Trzeba byłoby być wybitnym strategiem (takim, które obecne umysły ludzie nie ogarniają, takim który zostanie doceniony dopiero po śmierci, przez kolejne, światlejsze pokolenie) żeby puszczać zawodnika po raz pierwszy w 13 biegu. Pomijając, że byłoby to ze szkodą dla drużyny, ale pewnie i dla samego Dawida. Wyjechałby na tor pierwszy raz, gdy rywale są już idealnie spasowani, przywiózłby zero jadąc daleko z tyłu i menadżer mógłby powiedzieć - widzisz dałem ci szansę, a ty jej nie wykorzystałeś.
Wracając do tematu, drażnił mnie komentarz Korościela, który przypieprzał się do naszych zawodników w każdej możliwej sytuacji: "nieee, teraz to Miesiąc już musi dostać ostrzeżenie" - podczas gdy powtórka doskonale pokazuje, że wystartował prawidłowo. Aż w konsternację wprowadził współkomentującego.
istred pisze:Ja po Waszych wpisach z ciekawości obejrzałem Magazyn i jakichś wielkich kontrowersji nie zauważyłem.
Demski wszystko rzeczowo tłumaczył, choć po części zgodzę się z Cegielskim, że interpretacja startów się zmieniła. Inna sprawa, że w słuszny sposób. Wcześniej wielokrotnie można było usłyszeć, że zawodnik puścił sprzęgło tak szybko, że nie była to "naturalna reakcja zawodnika" - cokolwiek miałoby to oznaczać - tylko zaryzykował i się "wstrzelił". Tutaj mieliśmy bardzo fajne ujęcia, w których wyraźnie było widać, ze najpierw idzie taśma, a później Miesiąc startuje.
Problem polega na tym, że zdaniem Demskiego nic się nie zmieniło, a on od ponad 2 lat przekonuje wszystkich, ze przepis jest interpretowany w ten sam sposób. Co jest wierutną bzdurą. Problem z Panem Leszkiem jest taki, ze u niego wykładnia i interpretacja zmienia się w zależności od decyzji sędziowskiej, którą komentuje. Siedząc w tym samym fotelu, w tym samym studiu, w tym sezonie mówił, że "wstrzelenie" się w start powinno być traktowane jako jego kradzież. Wczoraj nagle zmienił zdanie i o ile maszyna ruszy się pierwsza, a potem zawodnik (chocby to i zajęło 0,001 sekundy), to wszystko jest ok. Kolejny, po sytuacjach Pedersen-Miedzinski, Vaculik - Smektała, przykład rozdwojenia jaźni u tego Pana.
Co do Lamparta to nie zamierzam komentować jego kultury wypowiedzi. Zwrócę jedynie uwagę, że Dawid... miał rację. Trzeba byłoby być wybitnym strategiem (takim, które obecne umysły ludzie nie ogarniają, takim który zostanie doceniony dopiero po śmierci, przez kolejne, światlejsze pokolenie) żeby puszczać zawodnika po raz pierwszy w 13 biegu. Pomijając, że byłoby to ze szkodą dla drużyny, ale pewnie i dla samego Dawida. Wyjechałby na tor pierwszy raz, gdy rywale są już idealnie spasowani, przywiózłby zero jadąc daleko z tyłu i menadżer mógłby powiedzieć - widzisz dałem ci szansę, a ty jej nie wykorzystałeś.
Nie wiemy po którym biegu odbyła się ta "rozmowa" i jaki był wtedy wynik. Nie znamy też okoliczności w jakich się odbyła. Moze Ziółkowski chciał, żeby Dawid pojechał w 13 w przypadku gdyby było już pozamiatane? Po 10 biegu dostawaliśmy 12 punktami. Była całkiem spora szansa, ze w kolejnych dwóch Unia przewagę powiększy. Zresztą, to nie ma znaczenia. Jak Ci trener każe jechać, to jedziesz, a jak Ci każe iść do muzeum lotnictwa, to idziesz do muzeum lotnictwa, k*** jego mac. I w dupie mam, czy Dawid byłby spasowany, czy nie i czy zero popsułoby mu średnią. Ma kontrakt z klubem, dostaje kasę i jego psim obowiązkiem jest się z tego kontraktu wywiązywać, a nie szczekać na wszystkich dookoła. Że Ziółkowski z Kuciapą nie mają jakiegoś wybitnie udanego sezonu jest oczywiste, ale niedługo zaczniemy ich obarczać winą za 40-stopniowe upały i dni deszczowe na urlopie. Dawid po prostu zachował się jak 15-latka, której mama zabroniła wyjść na dyskotekę. I nie szukajmy na siłę argumentów w jego obronie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
istred pisze:Tak z ciekawości. Jest jakiś żużlowy dziennikarz albo ekspert, którego szanujesz? Oczywiście poza ubóstwianym Tomkiem Dryłą.
Tomek Piszcz, Robert Wardzała, ostatnio fajnie się słucha Mirka Jabłońskiego, przestał się głupkawo śmiać i gada do rzeczy ;)
Chociaż fakt. Z Krzyśkiem Cegielskim mnie poniosło, przepraszam. Ale jak zaczął gadać, że Miesiąc powinien dostać ostrzeżenie za ruch ciałem, chociaż motocykl stał w miejscu to coś we mnie pękło. No i ta koszulka rodem z remizy spotęgowała moje odczucie ;)
Podsumowując. Cegła - zwracam honor. Reszta - podtrzymuję.
Problem polega na tym, że zdaniem Demskiego nic się nie zmieniło, a on od ponad 2 lat przekonuje wszystkich, ze przepis jest interpretowany w ten sam sposób. Co jest wierutną bzdurą. Problem z Panem Leszkiem jest taki, ze u niego wykładnia i interpretacja zmienia się w zależności od decyzji sędziowskiej, którą komentuje. Siedząc w tym samym fotelu, w tym samym studiu, w tym sezonie mówił, że "wstrzelenie" się w start powinno być traktowane jako jego kradzież. Wczoraj nagle zmienił zdanie i o ile maszyna ruszy się pierwsza, a potem zawodnik (chocby to i zajęło 0,001 sekundy), to wszystko jest ok. Kolejny, po sytuacjach Pedersen-Miedzinski, Vaculik - Smektała, przykład rozdwojenia jaźni u tego Pana.
No i co z tego? On ma takie zdanie na ten temat, ktoś inny ma inne. Gdyby wszyscy się zgadzali to by było nudno.
Ja również uważam, że interpretacja się w tej kwestii zmieniła. Jednak dalej nie widzę jego "cwaniakowania". Gość tłumaczy wszystko bardzo rzeczowo i jego obecność jest ogromną wartością dodaną w tym programie.
Dyskusję o derbach przewinąłem, bo mnie szkoda mi było czasu.
Myślę, że gdyby się Ziółkowski uparł to Dawid by wyjechał na tor.Nie wiemy po którym biegu odbyła się ta "rozmowa" i jaki był wtedy wynik. Nie znamy też okoliczności w jakich się odbyła. Moze Ziółkowski chciał, żeby Dawid pojechał w 13 w przypadku gdyby było już pozamiatane? Po 10 biegu dostawaliśmy 12 punktami. Była całkiem spora szansa, ze w kolejnych dwóch Unia przewagę powiększy. Zresztą, to nie ma znaczenia. Jak Ci trener każe jechać, to jedziesz, a jak Ci każe iść do muzeum lotnictwa, to idziesz do muzeum lotnictwa, k*** jego mac. I w dupie mam, czy Dawid byłby spasowany, czy nie i czy zero popsułoby mu średnią. Ma kontrakt z klubem, dostaje kasę i jego psim obowiązkiem jest się z tego kontraktu wywiązywać, a nie szczekać na wszystkich dookoła. Że Ziółkowski z Kuciapą nie mają jakiegoś wybitnie udanego sezonu jest oczywiste, ale niedługo zaczniemy ich obarczać winą za 40-stopniowe upały i dni deszczowe na urlopie. Dawid po prostu zachował się jak 15-latka, której mama zabroniła wyjść na dyskotekę. I nie szukajmy na siłę argumentów w jego obronie.
Ja ich o nic nie obwiniam. Nie wiem gdzie mogłeś się tego doszukać w mojej wypowiedzi.
Ogólnie nie jestem typem człowieka, który potrafi się bezwzględnie podporządkować i szanuję ludzi myślących podobnie. Zawodnik ma prawo, a nawet powinien powiedzieć trenerowi, że nie czuje się na siłach żeby wyjeżdżać na tor. Dawid dokładnie to zrobił, choć w mało kulturalny sposób. Gdyby trener chciał postawić na swoim to Dawid by wyjechał, przywiózł zero i wszyscy byliby zadowoleni. Ale chyba nie o to chodzi...
A pomysł trenera był wyjątkowo głupi i całe szczęście, że w końcu ktoś mu to zakomunikował.
Też się z nim w tej kwestii nie zgadzam (zresztą Demski mu to bardzo krótko wytłumaczył), ale czy to powód żeby go nie szanować?Chociaż fakt. Z Krzyśkiem Cegielskim mnie poniosło, przepraszam. Ale jak zaczął gadać, że Miesiąc powinien dostać ostrzeżenie za ruch ciałem, chociaż motocykl stał w miejscu to coś we mnie pękło. No i ta koszulka rodem z remizy spotęgowała moje odczucie ;)
Ubioru nie komentuję. Bez przesady.
W tym wszystkim Dawid zapomniał tylko o jednej kwestii. O meczu w Toruniu. Też zaczął w drugiej części meczu i okazał się cichym bohaterem. Być może tym razem zdał sobie sprawę, że skala trudności jest znacznie większa. Nie podejmuję się oceny czy Dawid miał rację czy nie. Jednak forma jaką zastosował jest moim zdaniem niedopuszczalna. Ale tak to już jest jak trener jest kolegą po imprezach integracyjnych, ktory daje się klepać po plecach i który decyzje personalne podejmuje w trybie:"czy w przypływie dobrej woli i łaskawości nie zechciałbyś pojechać w wyścigu trzynastym?"
istred pisze:No i co z tego? On ma takie zdanie na ten temat, ktoś inny ma inne. Gdyby wszyscy się zgadzali to by było nudno.
Ja również uważam, że interpretacja się w tej kwestii zmieniła. Jednak dalej nie widzę jego "cwaniakowania". Gość tłumaczy wszystko bardzo rzeczowo i jego obecność jest ogromną wartością dodaną w tym programie.
Demski nie jest tam od tego, że prezentować swoje zdanie, a tłumaczyć kontrowersyjne sytuacje w oparciu o oficjalny regulamin. Jeśli na początku sezonu tłumaczy ostrzeżenie dla Janowskiego za ruszanie ciałem (nie motocyklem) na starcie jako słuszne, a teraz mówi, że za ruchy ciałem ostrzeżeń się nie daje, to co to ma do interpretacji przepisów? Przecież sam Demski powiedział, że w tej kwestii nic się nie zmieniło i tak samo jest od 3 lat.
Idźmy dalej, czyli rzekoma zmiana interpretacji przepisu o kradzieży startu. Z niecierpliwością czekam na kolejne spotkania naszej ligi. Mam przekonanie, graniczące z pewnością, że jeszcze kilka biegów z tego powodu będzie przerwane :)
Sprawa Pedersen-Miedzinski, Vaculik-Smektała nie ma nic do wczorajszych derbów. Są to właściwie identyczne sytuacje z dwóch różnych spotkań, gdzie sędziowie podjęli dwie różne decyzje i Demski obie tłumaczył jako prawidłowe. W sposób tak debilny, że szkoda właściwie dłużej się nad tym rozwodzić.
Jego obecność byłaby wartością dodaną, gdybyśmy co magazyn nie dowiadywali się, że w naszej lidze przepisy interpretuje się inaczej właściwie co kolejkę.
Co do Lamparta jeszcze ostatnie słowo. Nie odbieram zawodnikom prawa do wygłaszania własnej opinii i kwestionowania poleceń przełożonych, jeśli robią to w sposób kulturalny, rzeczowy i w cztery oczy z osobą zainteresowaną. Tutaj nikt z nas nie zna szczegółów. Nie wiemy w jakich okolicznościach był rozważany start Dawida, co się działo przed jego rantem i co później. Wiemy tylko że mógł pojechać w biegu 13. Ty nie nalezysz do osób, które potrafią się bezwzględnie podporządkować, ja nie należę do osób, które wydają wyroki nie znając wszystkich okoliczności. Tutaj oceniam zachowanie Dawida, które widzieliśmy na ekranach TV. I tego nic nie jest w stanie usprawiedliwić.
Przecież Demski kładzie ten cały magazyn. Ja rozumiem, że nie każdy jest medialnym zwierzęciem ale ten facet ma totalnego kija w dupie.
W ogóle ten magazyn jest napięty do granic możliwości, kontrowersje, poważne dyskusje, jakieś docinki. Wszyscy chyba zapomnieli, że to ma być przede wszystkim niedzielna rozrywka i fun dla kibiców.
Co do Dawida to powiedział co myślał. W taki, a nie inny sposób ale jeśli ktoś myśli, że oni tam są ą i ę i sobie Panują, dziękują i przepraszają to chyba mu poprawność polityczna umiejętność rzeczowej oceny sytuacji zaślepiła. Oni tam tak rozmawiają na codzien. Mieli jedynie niefarta, że złapała ich kamera i swietojebliwi eksperci nsportu mieli używanie.
W ogóle ten magazyn jest napięty do granic możliwości, kontrowersje, poważne dyskusje, jakieś docinki. Wszyscy chyba zapomnieli, że to ma być przede wszystkim niedzielna rozrywka i fun dla kibiców.
Co do Dawida to powiedział co myślał. W taki, a nie inny sposób ale jeśli ktoś myśli, że oni tam są ą i ę i sobie Panują, dziękują i przepraszają to chyba mu poprawność polityczna umiejętność rzeczowej oceny sytuacji zaślepiła. Oni tam tak rozmawiają na codzien. Mieli jedynie niefarta, że złapała ich kamera i swietojebliwi eksperci nsportu mieli używanie.
- tezetomaniak
- Trener
No dobra dobra, możecie zacytować Lamparta i Ziółkowskiego? Nie wszyscy oglądali, a też się chcą pooburzać na te przekleństwa w miejscu pracy!