kibicLBN pisze:Nasz Presidą chyba mocno wkurzony po piątkowym spotkaniu

Toruń wkopal go w niemałe kłopoty. Ciekaw jestem czy pojawi się jakaś wypowiedź odnośnie żużla w najbliższym czasie.
Mnie z kolei krew zalewa jak widzę takie wypowiedzi. Coście się tak uparli, że jak będzie ekstraliga to będzie stadion, a jak nie będzie to stadionu też nie?
Jakoś miastu nie przeszkadzało zbudować stadion dla piątoligowych (?) piłkarzy.
Stadion będzie potrzebny dopóki żużel będzie w Lublinie i dopóki kibice będą chcieli go oglądać. Bez względu na poziom rozgrywkowy. Poza tym każdy przeciętnie rozgarnięty człowiek rozumie, że to że dziś Motor jeździ w ekstralidze nie oznacza, że będzie w niej jeździł za rok, dwa, dziesięć albo piętnaście. Tak samo jak to, że stadion też nie buduje się na rok, dwa, dziesięć czy piętnaście.
Rozumiem, że dyskusja publiczna (szczególnie na tematy polityczne) osiągnęła dno już dawno temu, a teraz to już pewnie muł się kończy, ale to nie znaczy, że tutaj też trzeba osiągać ten poziom.
Z gory przepraszam, ale krew mnie zalewa jak widze take wypowiedzi... Po co dach, po co 20tys, za duzo, za drogo... Jak mozna optowac za bylejakoscia? Ja jak mam wybor zaplacic 5000 lub 10000 za urlop to wybieram te druga opcje, bo gwarantuje mi ona znaczne wyzszy standard, a 5000 wydane na belejakosc, to pieniadze wyrzucone w bloto. Nie ma kasy? Nie robic nic i czekac az bedzie... Na co pelne zadaszenie? Chocby na to, aby organizowac platne treningi dla calej zuzlowej Polski (I nie tylko) od stycznia. Nie wspomne o tym, ze tor bedzie mogl byc przygotowany bez ingerencji komisarza i odwolan meczow nie bedzie.
To po co budować na 20 tys.? Zbudujmy od razy na 70, albo nawet 100 tysięcy. Największy w Polsce, nowocześniejszy od Narodowego. Pół Europy będzie chciało zjeżdżała na organizowane na nim zawody, prawie jak do planowanego centralnego lotniska. A Ukraińcy czy Białorusini będą sobie na nim wesela organizować. 20 tys. jest dla biedaków.
A trochę poważniej. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla Ciebie 10 tys. za urlop gwarantuje Ci wysoki standard. Zapytaj tych z setki najbogatszych Polaków to Ci odpowiedzą, że za 10 tys. to na urlop plebs jeździ.
Pytania są wyłącznie takie - na jaki stadion stać miasto i jaki stadion jest potrzebny. Jeżeli miasto stać na stadion z rozsuwanym dachem to jak najbardziej jestem za tym. Wiem natomiast, że Lublina na takie rozwiązanie nie stać.
I kompletnie nie zgadzam się z tym, że należy czekać, aż będzie stać. Stadion jest potrzebny tu i teraz, a nie za 15 czy 20 lat, a i nie mamy gwarancji, że nawet w takiej perspektywie czasowej Lublin będzie na to stać. Pewnie nie.