Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Ludzie z nowo wybudowanych apartamentowców na pewno by się ucieszyli ;)
Z Kresowego targu w niedzielę miasto tez nie zrezygnuje, bo za duże wpływy do budżetu.
Z Kresowego targu w niedzielę miasto tez nie zrezygnuje, bo za duże wpływy do budżetu.
Naprawdę sądzicie, że w grę wchodzi przystosowanie do żużla na poziomie Ekstraligi/Nice któregoś z lubelskich obiektów? To po co wtedy remontować Z5? Lepiej od razu przystosować na odpowiednim poziomie ten "tymczasowy". Moim zdaniem jedyne rozwiązanie to występy gościnne na już istniejącym obiekcie i to nie byle obiekcie. Rzeszów/Łódź zapewne.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"Bardzo dokładnych kontroli należy spodziewać się przede wszystkim w Toruniu, bo nie dość, że stawką tego meczu może być utrzymanie w PGE Ekstralidze, to dodatkowo właśnie kilku zawodników Speed Car Motoru Lublin było w gronie głównych podejrzanych o stosowanie niedozwolonych metod, w celu poprawienia swoich osiągów."
Tekst Puki w PS. Czy do urwy nedzy klub nie moze zrobic z tym porzadku? Pozwac jednego czy drugiego to sie skonczy wymyslanie jak redakcje beda musialy placic.
Tekst Puki w PS. Czy do urwy nedzy klub nie moze zrobic z tym porzadku? Pozwac jednego czy drugiego to sie skonczy wymyslanie jak redakcje beda musialy placic.
Przede wszystkim zadać pytanie: którzy zawodnicy Motoru Lublin, przez kogo, i z jakiego konkretnie powodu było podejrzanych. I zażądać sprostowania oraz wpłaty określonej kwoty pieniędzy na szkółkę Motoru.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
W tym momencie jesteśmy na etapie walki z Gorzowem o uniknięcie baraży. Toruń nie jest już dla nas rywalem. Jedyne punkty jakie Get Well może jeszcze zdobyć w tym roku to na Grudziądzu. Nie wierzę w to, że Sparta się im podłoży, a tym bardziej Falubaz, który będzie chciał uniknąć 4-tego miejsca w play offach.
Mecz z Zieloną możemy wygrać tylko przyczepnym torem. Jeśli pogoda nam dopisze, a tor wreszcie będzie naszym sprzymierzeńcem, to przy odrobinie szczęścia jesteśmy w stanie 46+ ugrać. Z obliczeń jasno wynika, że jeżeli kolejne mecze pójdą również po naszej myśli, tj. 2 pkty na Częstochowie i 3 na Gorzowie, to ostatnia kolejka w Grudziądzu może być meczem o wejście do play off. Oczywiście szanse na pozytywny rezultat w Grudziądzu są minimalne, tym niemniej emocje towarzyszyć nam mogą do końca. Najważniejszym jednak celem na dziś jest spokojne utrzymanie, czyli uniknięcie baraży.
Mój typ na koniec sezonu zasadniczego to: 1. Leszno, 2. Wrocław, 3. Zielona Góra, 4. Grudziądz, 5. Częstochowa, 6. Lublin, 7. Gorzów, 8. Toruń.
Mecz z Zieloną możemy wygrać tylko przyczepnym torem. Jeśli pogoda nam dopisze, a tor wreszcie będzie naszym sprzymierzeńcem, to przy odrobinie szczęścia jesteśmy w stanie 46+ ugrać. Z obliczeń jasno wynika, że jeżeli kolejne mecze pójdą również po naszej myśli, tj. 2 pkty na Częstochowie i 3 na Gorzowie, to ostatnia kolejka w Grudziądzu może być meczem o wejście do play off. Oczywiście szanse na pozytywny rezultat w Grudziądzu są minimalne, tym niemniej emocje towarzyszyć nam mogą do końca. Najważniejszym jednak celem na dziś jest spokojne utrzymanie, czyli uniknięcie baraży.
Mój typ na koniec sezonu zasadniczego to: 1. Leszno, 2. Wrocław, 3. Zielona Góra, 4. Grudziądz, 5. Częstochowa, 6. Lublin, 7. Gorzów, 8. Toruń.
Mam nadzieję, że wobec oddalonej wizji spadku i całkiem pozytywnych perspektyw finansowo-sportowych, nasi włodarze zaczną myśleć też długoterminowo. Mam na myśli przede wszystkim Wiktora. Po tym sezonie powinniśmy mieć odpowiednie argumenty, żeby związać się z dzieciaczkiem umową do końca jego kariery juniorskiej. Można w to wrzucić klauzulę spadku, jeśli to go uspokoi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Dla mnie klub ma dwa zadania na najbliższy czas: przedłużenie umów z młodym Lampartem (do końca wieku juniora) i Michelsenem (na dwa lata). Biorąc pod uwagę, że tegoroczny okres transferowy może być bardziej gorący, niż poprzedni, ruchy takie należy wykonywać odpowiednio wcześniej, co pokazały Częstochowa (Madsen) i Grudziądz (Łaguta). Może po wygranym meczu z Zieloną Górą? 
Juniorzy wobec seniorki Drabika, Smektały, Chmiela będą w przyszłym roku języczkiem u wagi. Zatrzymując u nas Wiktora, wystarczy ściągnąć Doylea (ten to będzie miał komfort w wyborach) i jakiegoś dobrego Polaka (trudno może być Hampel) i można utrzymując pozostałych realnie myśleć o playoffach. Postawilbym jednak na dłuższą ławkę żeby uniknąć sytuacji że ktoś będzie sobie chciał poskakać na crossie
-
Zaratustra
- Kadrowicz
No i chyba tak powinno być. Wiemy, ze do wymiany powinny być dwa ogniwa (Jonsson i D.Lampart). Hampel raczej będzie chciał zmienić otoczenie (a może raczej będzie musiał), Doyle także. Tyle, że o obu będzie piekielna walka kilku klubów. Dlatego ważne, by klub odpowiednio wcześniej zaczął działać, także z zawodnikami, których chce zatrzymać na przyszły rok.
Jakie Hampele. Idziemy po Drabika jak dzik w żołędzie 
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
A czy istnieje choćby teoretyczna szansa na ściągnięcie do nas jako seniorów Drabika albo Smyka ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Teoretyczna zawsze jest :) Ale taki Drabik to chyba byłby droższy of Woffindena :) Bo tam jeszcze Sparcie chyba za wyszkolenie trzeba jakąś sumę odpalić.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Moim zdaniem wyrwanie kogoś z tej dwójki będzie graniczyło z cudem. Smykowi zrobią miejsce za Kurtza pewnie i nigdzie się nie ruszy. Drabik z mojego wywiadu czy mógłby zasilić Częstochowe o czym wszyscy marzą w mieście to niestety dużo mu bliżej do Wrocławia :(
Tu już nawet nie chodzi o pieniądze bo na Drabika każdy by dał , to nazwisko to magnes w Częstochowie ale on czuje się świetnie we Wrocławiu.
Tu już nawet nie chodzi o pieniądze bo na Drabika każdy by dał , to nazwisko to magnes w Częstochowie ale on czuje się świetnie we Wrocławiu.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2019, o 11:35 przez CKM1946, łącznie zmieniany 1 raz.
Szansa jest zawsze. Ale w tym przypadku minimalna. I Drabik i Smyk są od kilku sezonów przymierzani na seniorów w swoich klubach. I jest to całkiem naturalne. We Wrocławiu lekką ręką mogą się pozbyć Jamroga i Milika, w Lesznie Hampela, Kurtza czy Lidseya. Wskakuje Drabik lub Smyk i jest bezboleśnie. Dlatego bardziej prawdopodbne jest ściągnięcie do nas zawodnika którego Drabik lub Smyk wypchną z składu. Dodatkowo jak wierzyć plotkom Hampel nie ma wysokich notowań w Lesznie
-
Zaratustra
- Kadrowicz
CKM1946 pisze:
To jest stała tendencja w EL, czego dowodem są ostatnie wydarzenia w Częstochowie i Grudziądzu. Pewnie w wielu klubach robią już listy zawodników, którzy mogą chcieć zmienić otoczenie lub będą teoretycznie do wyjęcia :)
Stan na dzisiaj to: Hampel, Doyle, Iversen, Lindbaeck, może Zagar. Czekamy jeszcze na wydarzenia w Zielonej Górze ;) Wymieniam oczywiście zawodników z TOP.
Jak widać po zestawieniu Hampel będzie miał w czym wybierać. Polaków jak na lekarstwo. Może się okazać, ze na przyszły sezon zostaniemy z parą Lampart-Miesiąc :)
I ja bym tą parę zostawił i do niej kogoś dokoptował. Hampel nikogo po trasie nie wyprzedzi, jest nudny do zarzygania, ale z jego sprzętem i kradzionymi startami na nasz tor byłby ok. Może się rozwiąże kwestia Zengoty.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Jazda Hampela w Motorze, to było moje drugie marzenie (zaraz po Kołodzieju). Należy jednak wziąć pod uwagę, że "lubią" go kontuzje, po których staje się już tylko słabszym zawodnikiem. To jednak wciąż zawodnik "na extraligę".
Powinniśmy mieć trzech Polaków w kadrze (biorąc pod uwagę, że Lambert zostaje pod ósemką). Najlepiej, gdy byłoby to coś w stylu Hampel - Miesiąc - (sprawny)Zengota.
Ale wyobrażam sobie nawet coś takiego: Miesiąc - Lampart - Bober , bo wiem jaki jest rynek.
Powinniśmy mieć trzech Polaków w kadrze (biorąc pod uwagę, że Lambert zostaje pod ósemką). Najlepiej, gdy byłoby to coś w stylu Hampel - Miesiąc - (sprawny)Zengota.
Ale wyobrażam sobie nawet coś takiego: Miesiąc - Lampart - Bober , bo wiem jaki jest rynek.
jak ma zostać Lampart to weźmy Jelenia, przynajmniej swój, u siebie gorszy nie będzie
Ale nie powiem, zestaw Hampel, Miesiąc, Jeleń jest realny i dla mnie jak najbardziej akceptowalny :)
Ale nie powiem, zestaw Hampel, Miesiąc, Jeleń jest realny i dla mnie jak najbardziej akceptowalny :)
papi pisze:jak ma zostać Lampart to weźmy Jelenia, przynajmniej swój, u siebie gorszy nie będzie
A aspekt finansowy byłby kapitalny !
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
-
CKM1946
- Zawodowiec
Tego Hampela to ja nie byłbym taki pewny że będzie wolny na rynku. Do odwalenia w Lesznie jest na pewno beznadziejny Brady Kurtz.
Jak zawsze rynek Polaków jest tragicznie biedny. Wolni powinni być Przedpełski , Holta i być może ktoś z Gorzowa Kasprzak albo Woźniak. I to by było na tyle.
Jak zawsze rynek Polaków jest tragicznie biedny. Wolni powinni być Przedpełski , Holta i być może ktoś z Gorzowa Kasprzak albo Woźniak. I to by było na tyle.
Holty to ja bym nawet w razie spadku nie chciał, gość już tylko do Niemiec się nadaje.
Hampel sportowo na pewno jest lepszy od Kurtza, ale Rusiecki nie po to ściąga Australijczyków żeby ich odstrzeliwać. Brady jest dużo młodszy i myślę, że w Lesznie bardziej patrzą w tę stronę
Hampel sportowo na pewno jest lepszy od Kurtza, ale Rusiecki nie po to ściąga Australijczyków żeby ich odstrzeliwać. Brady jest dużo młodszy i myślę, że w Lesznie bardziej patrzą w tę stronę
CKM1946 pisze:Tego Hampela to ja nie byłbym taki pewny że będzie wolny na rynku. Do odwalenia w Lesznie jest na pewno beznadziejny Brady Kurtz.
Rusiecki na punkcie swoich kangurów ma podobna fiksacje jaką mają w Toruniu. Do tego zainwestowali mnóstwo kasy w nich. A Kurtz wcale nie jest beznadziejny. Nie robi dużo punktów, ale robi ważne punkty. I do tego jest młody. Jak dla mnie prędzej z Hampela zrezygnują niż z Brady'ego
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ja już wiem gdzie wyląduje Holta ja ostatecznie upadnie temat Drabika :D
Holta w Częstochowie reaktywacja odcinek: 5367
Rusiecki jak bedzie chciał się liczyć w walce o medale to musi zostawić Hampela (1,63) , Kurtz ma (1,08) a wczoraj po trasie zrobiła go nawet dwójka mongołów z Torunia. Może jakieś wypożyczenie.
Leszno nie może sobie pozwolić na duet seniorski Kurtz - Smektała bo na juniorce bedzie juz dużo słabszy Pludra albo Szlauderbach. Tak przynajmniej ja to widze
Holta w Częstochowie reaktywacja odcinek: 5367
Rusiecki jak bedzie chciał się liczyć w walce o medale to musi zostawić Hampela (1,63) , Kurtz ma (1,08) a wczoraj po trasie zrobiła go nawet dwójka mongołów z Torunia. Może jakieś wypożyczenie.
Leszno nie może sobie pozwolić na duet seniorski Kurtz - Smektała bo na juniorce bedzie juz dużo słabszy Pludra albo Szlauderbach. Tak przynajmniej ja to widze
Ja na przyszy sezon widziałbym parę polskich seniorów: zdrowy Zengota - Miesiąc (D. Lampart) Gorszy siada na ławie tak jak było w nice z Miesiącem i Mastersem. Nic lepszego pod względem Polaków w tej lidze nie osiagniemy, a już wolę taką sytuację niż jaką ma Częstochowa z parodystami z Torunia co nie potrafią we dwóch 5 pkt razem przywieźć. Chyba, że zdarzą się jakieś Kępowe cuda i uda mu się za wszelką cenę przekonać jakiegoś Smyka ale to bardziej science fiction. Jeśli chodzi o zagranicznych zwodników to szykuje się waka o Doyle (prawdopodobnie głównie z Mrozkiem na co nie mogę się już doczekać :>). Ciekawi mnie jedynie kwestia jego 2 letniego kontraktu z Get Well. Gdyby nie udało się pozyskać Kangura to widziałbym u nas Thomsena, a do Gorzowa niech sobie wraca stary PUK. Nikt inny raczej nie jest warty uwagi bo najepsi są już dogadani albo za chwilę będą, a Hancock nas nie interesuje. Mam też nadzieję, że Kępa nie zrealizuję pomysłu z poprzedniego okienka czyli ściągnięcie Zagara.