Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
37 punktów to będzie ich wielki sukces. Grudziądz od 2 kolejki jedzie na brązowy medal. Przed sezonem w nich nie wierzyłem, ale sezon życia jedzie Bjerre, a i Buczkowski dawno tak szybki nie był. No i całkiem nieźle trafili z Turowskim, który w młodzieżowych biegach spisuje się nieźle, a i w walce z seniorami nie jest bez szans.
ptgt pisze:istred pisze: W ubiegłym roku natomiast mieliśmy naprawdę mocną drużynę - wyrównaną i w niezłej formie. Zarówno przed barażem z Rzeszowem jak i rewanżem z Rybnikiem mocno wierzyłem w korzystny wynik. Teraz wygląda to niestety znacznie gorzej.
Czyżby? Po starciu z Gnieznem wielu ochrzciło naszą drużynę zlepkiem wypalonych, wiekowych zawodników (z Jeleniewskim na czele) którym pierwsze miejsce wybili z głowy "ogórki" typu Gała czy Krczmar. Po tym meczu większość forumowiczów była już myślami w kolejnym sezonie w II lidze. Na papierze też mieliśmy odstawać I ligowca. Toruń również ma swoje problemy. Wyglądają mi na zespół, gdzie każdy jedzie na swój rachunek, a przynajmniej było tak do czasu odejścia Frątczaka. Jak będzie to czas pokaże.
A u nas nie jezdzi kazdy na swoj rachunek? Zero jazdy parami praktycznie w każdym biegu, Miesiąc klapki na oczach nie ważne kogo ważne żeby gonić, Michelsen chce się wybić do wielkiego żużla i indywidualne wyniki są dla niego najważniejsze, Laguta ma wielką punktówke i "dziengi" sie liczą, Lamparty nie potrafią się obócić do tyłu i spojrzeć kto za nimi jedzie. Jedyny dobry parowy bieg w naszym wykonaniu przypomina mi się w 15 we Wrocławiu jak nasi powieźli Janowskiego i Woffindena. Żal, że Jonsson i Lambert nie są w dobrej dyspozycji bo to najlepiej zespołowo jeżdżący u nas żużlowcy
Już pohamujmy się trochę i nie wrzucajmy na naszych zawodników.
Całe szczęście cele indywidualne poszczególnych zawodników (Michelsen i Łaguta) są zbieżne z celami drużyny - zdobyć jak najwięcej punktów.
Przed sezonem byliśmy zgodni, że skład mamy najsłabszy, a do utrzymania niezbędnych jest kilka czynników. Wymieniano zgodnie dwa - wzniesienie się naszych zawodników na wyżyny swoich umiejętności, a po drugie dobre przygotowanie toru, który będzie zagadką dla rywali.
Oba warunki póki co się nie spełniły. Odpadło nam dwóch poważnych zawodników - Zengota i Jonsson, Lambert złapał zadyszkę, a i juniorzy jadą niestabilnie. Z kolei tor jest zagadką dla naszych, a nie dla rywali.
...ale tak jak pisałem, na podsumowanie będzie czas po sezonie.
To jest sport. Jestem pewien, że każdy zawodnik chce jeździć jak najlepiej, ale nie zawsze to wychodzi. Żeby ktoś przyjechał pierwszy, to ktoś musi przyjechać ostatni...
Całe szczęście cele indywidualne poszczególnych zawodników (Michelsen i Łaguta) są zbieżne z celami drużyny - zdobyć jak najwięcej punktów.
Przed sezonem byliśmy zgodni, że skład mamy najsłabszy, a do utrzymania niezbędnych jest kilka czynników. Wymieniano zgodnie dwa - wzniesienie się naszych zawodników na wyżyny swoich umiejętności, a po drugie dobre przygotowanie toru, który będzie zagadką dla rywali.
Oba warunki póki co się nie spełniły. Odpadło nam dwóch poważnych zawodników - Zengota i Jonsson, Lambert złapał zadyszkę, a i juniorzy jadą niestabilnie. Z kolei tor jest zagadką dla naszych, a nie dla rywali.
...ale tak jak pisałem, na podsumowanie będzie czas po sezonie.
To jest sport. Jestem pewien, że każdy zawodnik chce jeździć jak najlepiej, ale nie zawsze to wychodzi. Żeby ktoś przyjechał pierwszy, to ktoś musi przyjechać ostatni...
https://po-bandzie.com.pl/we-wroclawiu- ... -oszukuje/
Nie wiem czy takie pomówienia i oskarżenia wobec naszego zespołu i klubu nasz zarząd powinien zostawić w spokoju, ale jeśli jesteśmy czyści to wg mnie taka gównoburza godzi w wizerunek naszego klubu.
Nie wiem czy takie pomówienia i oskarżenia wobec naszego zespołu i klubu nasz zarząd powinien zostawić w spokoju, ale jeśli jesteśmy czyści to wg mnie taka gównoburza godzi w wizerunek naszego klubu.
Nie ma już nadziei dla Motoru wg takiego jednego zgorzkniałego starca... Zobaczymy.
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ac/nsdhdl4
A przed sezonem mówił, że Motor nie zdobędzie nawet punktu...
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ac/nsdhdl4
A przed sezonem mówił, że Motor nie zdobędzie nawet punktu...
Nie tylko nie ma nadzei. My mamy ciężki terminarz i nie zdobędziemy punktu, ale Stal Gorzów, która ma beznadziejny terminarz bije się o PO :D
Swoja droga Krzystyniak jest tak beznadziejny, ze chyba go nawet z SyFów wywalili, bo do tej pory tam pisywał swoje "felietony"
Swoja droga Krzystyniak jest tak beznadziejny, ze chyba go nawet z SyFów wywalili, bo do tej pory tam pisywał swoje "felietony"
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Jasio ewidentnie ma coś do Lublina. Jakoś nie kojarzę sytuacji, którą moglibyśmy mu podpaść.
Myślę, że nie tyle ma coś do Lublina ile ma coś z głową (i piszę to zupełnie serio). Ja jego felietony przestałem czytać w ubiegłym sezonie, zanim jeszcze zaczął cokolwiek o Lublinie pisać.
Trochę to wygląda tak, jakby się ścigał sam ze sobą na bycie kontrowersyjnym w swoich opiniach. Wychodzą z tego przeważnie babole intelektualne.
Nie czytać dziada i problem z głowy. Nikt jego opinii nie bierze na poważnie. Już Władek Gollob zachował więcej oleju w głowie. A Janek? Zawiść go zżera, że w jego czasach nie było takich pieniędzy w żużlu jak teraz, ot cała tajemnica wylewającej się żółci.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Gelo pisze:Jasio ewidentnie ma coś do Lublina. Jakoś nie kojarzę sytuacji, którą moglibyśmy mu podpaść.
Może chciał przyjść na trenera i mu podziękowali
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Patrzyło się kiedyś z zazdrością na płynność finansową, organizację i wyniki w Rzeszowie. A teraz nie ma komu wziąć się za lokalny żużel. Mogłaby Pani Marta chociaż drugoligowy poziom tam podtrzymywać.
^^^Po co ,lepiej wspomóc ekstraligowy Motor :)
Pani Marta zainwestowała już przecież w drugoligowy żużel w Krośnie.
I jak to u niej, pieniądze są, Wilki pięknie się prezentują na zdjęciach, tylko wielkich wyników brak.
I jak to u niej, pieniądze są, Wilki pięknie się prezentują na zdjęciach, tylko wielkich wyników brak.
Nie ma chyba problemu żeby motor w EL jeździł w Rzeszowie w trakcie budowy nowego stadionu :D
Ja bym miał z tym problem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Bo? Jakie inne rozwiązanie na dwa lata proponujesz?
- tezetomaniak
- Trener
Jest tu jakiś cwaniak? :)tezetomaniak pisze:Ale co, masz jakiś problem?
mundzio pisze:Bo? Jakie inne rozwiązanie na dwa lata proponujesz?
Nie wiem. Ale miałbym problem z moją drużyną jeżdżącą 150 km od Lublina. Myślę, że klubowy budżet też mógłby mieć problem, bo nie sądzę, żeby Rzeszowiacy walili drzwiami i oknami oglądać Motor w elidze, tak jak Lublinianie mają w zwyczaju.
Niech myśli ktoś mądrzejszy nad rozwiązaniami.
Richie Faulkner:
Czy ktoś będzie mieć z tym problem czy nie, na tą chwilę wydaje się być mało istotne. Nikt się nas o zdanie pytac nie będzie. Albo będziemy się tłoczyć 4 godziny przed meczem pod bramami obecnego stadionu, albo jakoś się rok/dwa przemęczymy jeźdżąc gdzie indziej. Innego wyjścia na chwilę obecną nie ma
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Vaginator pisze:Patrzyło się kiedyś z zazdrością na płynność finansową, organizację i wyniki w Rzeszowie. A teraz nie ma komu wziąć się za lokalny żużel. Mogłaby Pani Marta chociaż drugoligowy poziom tam podtrzymywać.
za jej kadencji była tylko płynność finansowa i nic więcej. praktycznie nie osiągnęła nic w stosunku do włożonych pieniędzy.
O to by było dobre. Zwłaszcza jak byśmy się utrzymali. A może na byłym stadionie Lublinianki. Obecnie jest w trakcie przebudowy to można by dostosować :)Perez pisze:Kresowa? ^^