Lubelskie programy żużlowe
No cóż zabiorę i ja głos w tej sprawie. Moim zdaniem układ programu jest czytelny i wygodny w użyciu (przynajmniej dla mnie) poza jedną drobnostką - program jest klejony, a nie jak poprzednio zszywany co było wygodniejsze przy składaniu. Dobra i wygodna jest rozpiska dla obu zestawów. Szata gragficzna, szczerze mówiąc nędzna a informacji dodatkowych na temat przeciwnika i gospodarzy po prostu nie ma. Cena adekwatna do oferowanego towaru. Bardzo ciekaw jestem także dlaczego programów nie drukuje klub skoro bodajże Gawrzyk napisał, że byłoby to opłacalne.
Talib pisze:Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń. Skoro tak to nie ma co narzekać, jak dla mnie kredowy papier nie jest niezbędny, a jak na gazetę, która kosztuje 1 zł to i tak to nieźle wygląda. Grunt, że się wygodnie wypełnia.
Ja wiem czy tak dobrze.Nieraz masz 10 dłuopisów i tylko jeden bedzie Ci pisał na Tych programach.Mi się zdarza że w trakcie meczzu musze kupować długopisy bo mi przestają pisać i to mnie denerwuje;/
Ten nasz prgram jeszcze by jakos sie prezentowal gdyby byl na jakims przyzwoitym papierze drukowany, a to co jest obecnie to nadaje sie tylko do podtarcia d... , zaznaczam ze mi nie sa potrzebne jakies opisy przeciwnika itp itd bo jak ktos zna sie na zeczy to jest to zbedne. Ale papier dobrej jakosci musi byc i mam nadzieje ze zarzad pomysli o tym jak najszybciej, bo gdzie nie pojade to sie smieja z naszych programow a to nas serio denerwujace jest.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Jak dla mnie najładniejsze programy były za czasów (sic!) LKŻ-u (sezon 1996 )
Można było wtedy zatypować wynik nawet
Fakt zawartości to one nie miały ale miały ładną szatę graficzną. W późniejszych latach już zaczęto drukować programy na papierze toaletowym więc zaczął się "szit" trwający do dzisiaj
Nie wiem jak Wy ale ja lubie sobie czasem siąść i powspominać dawne dzieje Motoru z programów
Pozdrawiam
P.S. Jestem za lepszymi programi
Pozdrawiam
P.S. Jestem za lepszymi programi
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
i tak cieszmy sie, że nie ma takich jak były w pamiętnym roku 2002, kiedy to awansowaliśmy: pamiętam, ze programy robił wtedy kurier lubelski a program to po była po prostu środkowa strona z gazety, taka fotmatu ówczesnego kuriera, więc kto pamięta ten wie ile się trzeba było namachac, żeby wpisać wyniki biegu i punkty do rubryk zawodników
sam mam taki program do dziÅ› z meczu TÅ» Lublin -WKM Warszawa
pozdrawia:
Rafał Borowski
pozdrawia:
Rafał Borowski
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Również ładne programy miał Motor w 95r. tylko nie raz zdjęcia miały dziwne kolory. Np. na programie z meczu Motor-Sparta w 95r. bodajże Marek Kępa ma zielony kask
Co do programów z 99r. to są one bardzo podobne do tych co mamy dzisiaj. Chociaż w 99r. były również na kilku meczach takie czarno białe programy
Mi te programy co są aktualnie wystarczą choć można dokonaćby kilku zmian:
-zmienić papier na którym są drukowane
-dodać stronę np. z artykułem "Nasi Goście" i z paroma informacjami jeszcze.
Pozdrawiam
Co do programów z 99r. to są one bardzo podobne do tych co mamy dzisiaj. Chociaż w 99r. były również na kilku meczach takie czarno białe programy
Mi te programy co są aktualnie wystarczą choć można dokonaćby kilku zmian:
-zmienić papier na którym są drukowane
-dodać stronę np. z artykułem "Nasi Goście" i z paroma informacjami jeszcze.
Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
ravajas pisze:i tak cieszmy sie, że nie ma takich jak były w pamiętnym roku 2002, kiedy to awansowaliśmy: pamiętam, ze programy robił wtedy kurier lubelski a program to po była po prostu środkowa strona z gazety, taka fotmatu ówczesnego kuriera, więc kto pamięta ten wie ile się trzeba było namachac, żeby wpisać wyniki biegu i punkty do rubryk zawodników![]()
pozdrawia:
Rafał Borowski
Też mam tamten badziewiasty program, jeszcze dodatkowo z autografem Magnusa Zetterstrom`a.
Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że programy mamy kiepskie. I papier i forma są beznadziejne. Wystarczy zobaczyć na programy z Gniezna. Nie wiem co prawda jakie są teraz ale podczas naszego wyjazdowego meczu w Gnieźnie, były naprawdę porządnie zrobione.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Carlito pisze:Te programy z Brązowego Kasku już troszeczke lepsze ,bo przynajmniej pare fotek dali...ale i tak jakość papieru jest do d...
Papier wcale nie jest taki zły. wole taki niż kredowy po ktorym po kilku biegach nic juz sie nie daje napisać.
A programik na Brązowy Kas był już całkiem przyzwoity. A gdyby była jeszcze jedna dodatkowa karteczka z jakimiś ciekawostkami, historią BZ itd - byłoby niemal idealnie.
Ar2rB pisze:Carlito pisze:Te programy z Brązowego Kasku już troszeczke lepsze ,bo przynajmniej pare fotek dali...ale i tak jakość papieru jest do d...
Papier wcale nie jest taki zły. wole taki niż kredowy po ktorym po kilku biegach nic juz sie nie daje napisać.
A programik na Brązowy Kas był już całkiem przyzwoity. A gdyby była jeszcze jedna dodatkowa karteczka z jakimiś ciekawostkami, historią BZ itd - byłoby niemal idealnie.
Ciekawostki, a właściwie lubelskie wątki BK były do przeczytania w piątkowym wydaniu Dziennika Wschodniego.
Ar2rB pisze:
Papier wcale nie jest taki zły. wole taki niż kredowy po ktorym po kilku biegach nic juz sie nie daje napisać..
są przecież specjalne pisaki po których nic się nie rozmazuje...jak nie całość w papierze kredowym to chociaż okładke by mogli dać,zawsze to jakiś wygląd by miało.
A pamietacie (heh niektorzy zapewne maja) program z 23-czerwca-2002r. z meczu tz sipma - tz lodz.
Program jak na ostatnie lata pierwsza klasa no tylko to skladanie troche nie wÄ…skie ale papieru nikt by nie pozazdroscil
, szkoda tylko ze na kolejny mecz program byl tragedia 
Program jak na ostatnie lata pierwsza klasa no tylko to skladanie troche nie wÄ…skie ale papieru nikt by nie pozazdroscil
mailto:gracek105@wp.pl
gg: 2190460
gg: 2190460
Jeśli chodzi o jakość papieru to pewnie tak, ale może ktoś niekoniecznie związany z klubem, a interesujący się żużlem mógł coś takiego przygotowac i dostarczyć do redakcji np. w postaci projektu dodatkowych 4 stron z informacjami o torze, zespołach, historii pojedynków pomiędzy nimi oraz aktualną tabelą.