Betard Sparta Wrocław - Speed Car Motor Lublin (31.05.2019, 18:00)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

Re: Betard Sparta Wrocław - Speed Car Motor Lublin (31.05.2019, 18:00)

#151 Postautor: mikas » 31 maja 2019, o 21:46

TreleMorele pisze:Michelsen powiedział jadę 6 startów dziękuję do widzenia ,czego nikt tego nie powie....co ma zrobić sztab..

Że niby nie chciał mieć szansy zarobienia kilkunastu tysięcy złotych rezygnując samemu ze startu? :roll: :roll: :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

TreleMorele
Senior

#152 Postautor: TreleMorele » 31 maja 2019, o 21:49

mikas pisze:
TreleMorele pisze:Michelsen powiedział jadę 6 startów dziękuję do widzenia ,czego nikt tego nie powie....co ma zrobić sztab..

Że niby nie chciał mieć szansy zarobienia kilkunastu tysięcy złotych rezygnując samemu ze startu? :roll: :roll: :roll:

to pytanie do niego podobno był zmeczony..

P.S niech Ziolek powie jak jest , dla mnie to jest żałosne .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#153 Postautor: mikas » 31 maja 2019, o 21:51

Jeśli to tłumaczenie Jacka Ziółkowskiego to nie wierzę w jego jedno słowo. Już raz zawodnik musiał dementować podobne insynuacje...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

PolonistaLublin

#154 Postautor: PolonistaLublin » 31 maja 2019, o 22:09

A tu psikus! Toruń wygra z Gorzowem i będzie nam niewesoło

mema
Senior

#155 Postautor: mema » 31 maja 2019, o 22:10

Speedway pisze:Pan Jacek nadal gra w jeden z dziesieciu. Raz na dziesiec zmiana wypali

I wszystko bierze na siebie.

max3
Zawodowiec

#156 Postautor: max3 » 31 maja 2019, o 22:29

Tak już to widzę Michelsen ma z 4 tys za punkt i odmawia startu .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#157 Postautor: Gelo » 31 maja 2019, o 23:09

Cztery błędy to już chyba miarka się przebrała. Brak MM w czternastym, brak taktyka za Trofimowa puszczanie znowu Dawida i Lamberta i wreszcie brak próby toru dla Griszy to są jaja jakich nie robi nikt. To czego Ziółkowski nie widzi - cała żużlowa Polska ma na widelcu. Temu Panu już dziękujemy. Drugi raz pieprzy nam trzynasty wyścig, który decyduje o dwóch punktach.

Talmai
Junior

#158 Postautor: Talmai » 31 maja 2019, o 23:19

Przed meczem zastanawiałem się czy Grisza jest w stanie tam trzasnąć 21 :)
Z próbą toru mogło to się zdarzyć, albo coś pod komplet.
Każdy kij ma dwa końce, ale nie wiem czy tak ważny był wyjazd Dawida po którym nie spodziewaliśmy się wielu punktów
PolonistaLublin pisze:A tu psikus! Toruń wygra z Gorzowem i będzie nam niewesoło

I wygrałby +10 gdyby nie kretyn sędzia. Ten Gorzów jest strasznie cienki i niesamowita szkoda, że już tam jechaliśmy. Nie dosyć, że bez Griszy to jeszcze nas tam dymali.
Widać, że SE obawia się spadku tych cieniasów.
Co do MM, to żużlowcy na wyjazdach często odmawiają jazdy z taktycznej,
ale wtedy gdy kiepsko punktują. Powód jest prosty, nie chcą sobie psuć średniej.
I kasa za punkt nie ma tu większego znaczenia bo za dobrą średnią można wynegocjować lepszy kontrakt.
Tutak MM był mocny więc tego nie biorę pod uwagę.
Ani "przemęczenia" - co to w ogóle jest? Tory w Polsce proste jak stoły, nie wiem czym można się zmęczyć.
Jedyne co może tłumaczyć to uraz, ale nie to że można pojechać 6 a 7 już nie, bo jak ktoś jedzie 6 razy to jedzie na full time.
Cóż, jest niedosyt ale bonus blisko. Jest się z czego cieszyć.
Ja widzę przyszłość w jasnych barwach. Najbardziej kozacki polski żużlowiec jeździ u nas. Najlepszy żużlowiec też do nas dołączył, do tego z MM trafiliśmy szóstkę w totka, a Lambo powoli będzie się rozjeżdżał.
Obawiałem się że sprzętowo będziemy odstawać w SE, ale skoro nic takiego na razie nie ma miejsca to nie ma potrzeby demonizować siły rywali. Oni, poza Lesznem też mają słabe punkty.

Klops1
Senior

#159 Postautor: Klops1 » 31 maja 2019, o 23:28

rafir pisze:Jestem ciekawy co Kępa na to. Przecież chyba widzi, że coś tu nie gra. Najgorsze jest to, że widzą to wszyscy tylko nie Ziółkowski.... Kowalik jest już wolny. Może pora na telefon.

Nie rozumiem o co prosisz.

Przecież Kuba Kępa cały mecz spędził w parku maszyn, w towarzystwie Jacka Ziółkowskiego.

Myślisz, że Pan Jacek nie konsultował z nim decyzji?

Mecz sam w sobie był dziwny. Po niezłym początku Sparta odbiła i zrobiła przewagę, nawet na chwilę nie pozwalając na nadzieję na korzystny wynik.

Tak naprawdę to, w przeciwieństwie do poprzednich wyjazdów, końcowy wynik jest znacznie lepszy niż wynikało to z przebiegu spotkania. Przecież cały czas Wrocław miał dosyć bezpieczną przewagę, a na koniec raptem +4.

To z pewnością miła odmiana w porównaniu do meczu choćby z Falubazem czy Stałą Gorzów.

Co do decyzji taktycznych to osobiście mam wrażenie, że nas sztab stara się utrzymywać morale poszczególnych zawodników na przynajmniej zadowalającym poziomie, poświęcając krótkoterminowy wynik zespołu. Stąd dzisiejsze starty Dawida i stąd start w 14 biegu Roberta. Każdy sobie pojeździł, trochę zarobił, tak naprawdę to jedynie Grisza wykorzystany do maksimum.

Nie chcę oceniać czy to słuszna droga, czy nie. Czy Lambert jadąc od początku zrobiłby więcej punktów niż Dawid? Ciężko ocenić, niby ten tor powinien mu podejść, ale w pierwszym starcie zaprezentował się dramatycznie - znacznie gorzej niż Dawid. Mikkel po upadku narzekał na dłoń, widać było że odczuwa ból. Może naprawdę wolał nie jechać? Nikt z nas nie wie jakie były ustalenia.

Ja bym zbastowal z tym forumowym zwalnianiem Pana Jacka, choćby z powodu o którym napisałem na początku. Ziółkowski w trakcie meczu, pomiędzy poszczególnymi biegami rozmawiał z Kępą wielokrotnie. Raczej nie o pogodzie.

rafir
Junior

#160 Postautor: rafir » 31 maja 2019, o 23:46

Ale nie róbmy sobie jaj w meczu, gdzie wynik jest na styku i przeciwnika mamy niemalże na widelcu. Walczymy o utrzymanie i każdy punkt jest na wagę złota. W takim meczu nie ma mowy o sentymentach. Niewykorzystanie rezerwy taktycznej Mikkela ociera się o skandal. Poza tym jak ma nam się Lambo rozjeżdżać, jak nie dostaje realnych szans ku temu. Wypuszczanie z rezerwy zawodnika raz na jakiś czas przy ciągle zmieniającym się torze, gdy inni na bieżąco regulują sprzęt, jest w pełni świadomym pozbawianiem się punktów. Powtarzam - Dawid ze swoimi problemami sprzętowymi nie miał prawa wystąpić w tym meczu. A przez takie żonglerki męczy się i on i Lambert. A kolejne punkty uciekają.

Flagg
Trener

#161 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2019, o 00:05

Sorry Czarek, miałeś w 100% rację. Ziólkowskiego powinni wypierd***ić w podskokach w trybie natychmiastowym. Sorry, nie kupuję tekstów o kontuzji MM, o podtrzymywaniu morale i innych bzdur. Nic ze zmian nie mia ło w tym meczu żadnego sensu. W pierwszym biegu jedzie z ZZ Michelsen, zeby w 5 puścić Lamberta, który wcześniej nawet toru nie powąchał. W 14 jedzie Lambert, chociaż Michelsena puściłby nawet mój kot, który na żużlu zna się mniej wiecej tak, jak przeciętny obywatel Japonii. Nie ma żadnej gwarancji, że byśmy ten mecz zremisowali jakby MM pojechał w 14 biegu. Ale sam fakt, że nawet nie spróbowaliśmy, śiwadczy o tym, że panów Ziółkowskiego i Kuciapę powinno się zwolnić w trybie natychmiastowym
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#162 Postautor: Torsen » 1 czerwca 2019, o 00:08

Widząc składy nominowanych uznałem, że musiał mi umknąć start Michelsena z taktycznej we wcześniejszej fazie meczu. Nadal nie wierzę, że mógł to być skutek niewiedzy, głupoty, czy roztargnienia. To musiało być coś innego, bo po prostu nie mieści się w głowie.
A paluszek i główka, to wiadomo. W XV Mikkel dał radę przywieźć dublet, dałby i w XIV.
Dramat.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#163 Postautor: Gelo » 1 czerwca 2019, o 00:31

Sorry - ale tylko debil nie zobaczy, że Dawid ma kołek w tyłku, Miesiąc i jego jazda w Gorzowie to standard, że Lambert i Jonsson są bez formy, że nasi juniorzy poza 2 wyścigiem nie podejmują walki. Poza dobrym wrażeniem nie robimy punktów, a oddawanie meczu w 13 wyścigu świadczą o kompletnej niewiedzy. Wynocha. Im szybciej tym lepiej.

Flagg
Trener

#164 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2019, o 00:48

Jeszcze jedno. Do zawodników nie mam absolutnie żadnych pretensji. Zrobili co mogli. Grisza, MM, Paweł, Dawid czy nawet Lambo. Jedynie Wiktor nie miał prawa przegrac z Wojdyło w 12 biegu. Dawid w 3 z 4 startów pokonywał zawodnika rywali. Od drugiej lini cięzko oczekiwac czegoś wiecej. Jedynie mogę się przyczepić o zachowanie w 9 biegu, gdzie spokojnie mozna było dowieźć 5:1, ale chłopak zupełnie nie ogarniał gdzie i jak jedzie Michelsen.

I weryfikuje swój pogląd na numer 8/16. Przynosza więcej szkody niż pożytku. Przerobiła to Sparta, przerobił Toruń. Albo zawodnik z 8/16 jedzie od początku za kogoś, albo cierpliwie czeka na swoją szansę. A tak mamy jakiś totalny chaos, gdzie Lambert startuje jako ZZ w 10 biegu, chociaż wcześniej pojechał 1 (JEDEN) wyścig. Dobrze, że w rewanżu nie będzie AJ-a. Będzie jasna sytuacja, kot kiedy jedzie i nikt nie będzie mieć noża na gardle.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#165 Postautor: Fantys » 1 czerwca 2019, o 07:17

Ej meczu nie przegralismy przez brak taktycznych (czytaj bieg 14) , znów głupie błedy na trasie .PW traci głupio punkty , DL z MM walczą jak o mistrza świata . Ta para nie powinna jeźdźić razem , DL zero pogladu na sytuacje wiezie MM mimo że był X razy szybszy . Nie placzcie że mecz przegrany przez brak taktycznych , GŁUPIE BŁEDY powtórze raz jeszcze ! . Taki wynik w ciemno kazdy przed meczem by bral , więc cieszmy się z tego co mamy . Teraz mamy tydzien do rewanżu u nas i skupmy się na ciezkim treningu , bo jest szansa na bonus i to duża a ja w chłopaków wierzę !!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#166 Postautor: Gelo » 1 czerwca 2019, o 08:06

Przegraliśmy tylko i wyłącznie przez złe prowadzenie drużyny. Trofimow nie miał prawa jechać w wyścigu 10 Dawid w wyścigu 13 i Lambert w 14. Do tego pogubione punkty Griszy na początku przez brak próby toru. Pewnie każdy taki wynik brałby w ciemno przed meczem ale skoro mamy od losu prezenty jak w Gorzowie czy teraz (dwa zera mistrza świata) trzeba zrobić wszystko żeby się po te punkty meczowe schylić i podjąć. Ja największe pretensje mam znowu o wyścig 13. Znowu kiedy wynik jeszcze nie jest rozstrzygnięty godzimy się na porażkę. Był czas przywyknąć, że jazda parowa z Dawidem jest megatrudna, bo facet kompletnie nie patrzy co się dzieje i że w wyścigach kluczowych dla wyniku z jego udziałem zawsze dzieją się jakieś jaja. Już od zeszłorocznego Rybnika tak jest. A jazda Dawida z Mikkelem już od Grudziądza to wyciskacz łez. Szkoda, że widzi to połowa stadionu a nie osoba odpowiedzialna za prowadzenie drużyny. Wynocha

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#168 Postautor: Kargolo » 1 czerwca 2019, o 08:27

A ja powiem tak. Świetny tor, rewelacyjni zawodnicy i wspaniałe widowisko. To była znakomita promocja żużla i, jak na razie, mecz sezonu.
Widać, że mamy skład skrojony pod tor do walki. Grisza, Mikkel, Paweł dali widowisko. Lambo też by dał, gdyby naszej drużyny nie prowadził taktyczny debil. Dawid jest okropnie wolny na trasie, w dodatku walczy i blokuje wszystkich zawodników, niezależnie od koloru kasku. Słabo to wygląda. Trofimow swoje zrobił. Przywiózł Wojdyłę, ciężko wymagać od niego zwycięstw z Drabikiem czy Frickiem i to we Wrocławiu. Za to przegrana Dzieciaka z Wojdyłą, który jedzie z przymusu już woła o pomstę do nieba.
Za tydzień niestety chłopaki będą się zapewne znowu męczyć na tym gównianym, suchym, ubitym, twardym torze przy Z5 i niewykluczone, że nawet przegramy w podobnym stosunku co wczoraj. Ale mecz o 20:30, więc jest szansa, że tak zły ten tor nie będzie. Bonus na wyciągnięcie ręki, ale nie będzie ZZ, więc Dawid musi koniecznie ogarnąć sprzęt, a Wojdyło nie może zdobyć żadnego oczka.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

blajar
Trener

#169 Postautor: blajar » 1 czerwca 2019, o 08:40

Flagg pisze:Jeszcze jedno. Do zawodników nie mam absolutnie żadnych pretensji. Zrobili co mogli. Grisza, MM, Paweł, Dawid czy nawet Lambo. Jedynie Wiktor nie miał prawa przegrac z Wojdyło w 12 biegu. Dawid w 3 z 4 startów pokonywał zawodnika rywali. Od drugiej lini cięzko oczekiwac czegoś wiecej. Jedynie mogę się przyczepić o zachowanie w 9 biegu, gdzie spokojnie mozna było dowieźć 5:1, ale chłopak zupełnie nie ogarniał gdzie i jak jedzie Michelsen.

I weryfikuje swój pogląd na numer 8/16. Przynosza więcej szkody niż pożytku. Przerobiła to Sparta, przerobił Toruń. Albo zawodnik z 8/16 jedzie od początku za kogoś, albo cierpliwie czeka na swoją szansę. A tak mamy jakiś totalny chaos, gdzie Lambert startuje jako ZZ w 10 biegu, chociaż wcześniej pojechał 1 (JEDEN) wyścig. Dobrze, że w rewanżu nie będzie AJ-a. Będzie jasna sytuacja, kot kiedy jedzie i nikt nie będzie mieć noża na gardle.

Nie wzięliśmy w rozmowach pod uwagę, że być może Lambert ma gwarancję min. 3 startów w meczu?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

rumburaque
Szkółkowicz

#170 Postautor: rumburaque » 1 czerwca 2019, o 08:52

Jestem daleki od teorii spiskowych ale tego meczu nie mogliśmy wygrać tak jak nie mogliśmy wysoko przegrać. U nas wygramy a "języczkiem uwagi będzie pkt bonusowy". U nas tor zrobią też do walki ponieważ nie sądzę żeby Śledzio przyjechał i kwestionował przygotowanie toru, my nie protestowaliśmy i szeroka przyczepna, kreda ubita a same widowisko nie zabite:). To jest tor, to jest widowisko, to jadą faceci a nie pizdki co kwiczą że tor jest niejednolity sic!!! Co do naszych zawodników: Juniorzy szczerze po za biegami juniorskimi to brak plusów dodatnich, nawet Karczmarze coś więcej jadą na wyjazdach niż nasi:( D.Lampart to już napisane generalnie wszystko. Mi przypomina się sezon bodajże za sipmy ktoś wtedy mówił z klubu że Dawid pod presją nie wytrzymuję i potrzebuję psychologa, i lekko pod koło. Po czym po krótkiej przerwie śmigał aż miło. Na deser Pawełek: to co zrobił na starcie startując z 4 pola to łojojoj, On wszystko robi na opak:) zamiast napędzać się po szerokiej to przegrywa start i przycina do krawężnika, jak wszyscy robią na odwrót i to z efektem. Dlaczego nasi na początku zawodów jechali przy kredzie, jak Wrocław zasuwał po bandzie i wyprzedzał naszych jak furmanki?! Nikt nie ogląda biegów?

max3
Zawodowiec

#171 Postautor: max3 » 1 czerwca 2019, o 08:53

Jak ma gwarancje startów to klub zapłaciłby karę i po temacie .

Czarek
Trener

#172 Postautor: Czarek » 1 czerwca 2019, o 09:00

Czarek pisze:W tej sytuacji widzę ogromną szansę na sukces we Wrocławiu, ale kątem oka widzę jak nasi w tradycyjnie głupi sposób tracą punkty na torze lub poprzez decyzje w parkingu i wszystkie nadzieje trafiają do kosza.

Teraz jestem przekonany, że spadniemy właśnie przez powyższe. Był czas (skandal w Częstochowie) by wymienić tzw. sztab szkoleniowy. Nie zrobiono tego i mamy nie tylko ogromne straty w tabeli punktowej, ale i straty wizerunkowe, bo nawet komentatorzy na wizji śmieją się z nas i pytają o adres domu wariatów w Lublinie. Co do wczorajszego koszmaru to o amatorskim prowadzeniu drużyny powiedziano już wiele, w tym o idiotycznym wykorzystaniu Lamberta i braku taktycznych w odpowiednich momentach, ale trzeba podkreślić jedno: już po próbie toru, a najdalej po pierwszym biegu wiadomo było, że szybka ścieżka jest pod bandą. Tymczasem nasi zorientowali się dopiero w 2-3 serii, a niektórzy (D.Lampart, Lambert) nie wiedzieli o tym do końca. Skoro widzieliśmy to podczas transmisji, widzieli to komentatorzy Eleven to wiedziałby to średniej klasy trener, ale go nie ma, Panie Kępa!!!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

tck
Senior

#173 Postautor: tck » 1 czerwca 2019, o 09:01

dokładnie, to jest sport DRUŻYNOWY i liczy się DRUŻYNA a nie jednostka, w tym momencie nie wierzę w żadne teorie spiskowe ws choroby AJ, w tym klubie nikt czegoś takiego by nie wymyślił

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#174 Postautor: Hans » 1 czerwca 2019, o 09:23

Po pierwsze i tak mecz nie byl do wygrania, Sparta i tak dowiozlaby wygrana. Co do rezerwy za Trofimova to jaki mialaby ona sens skoro Lampart na jarmuzu jedzie piach? Jeszcze do kamery mowi, ze on sie ustawieniami nie zajmuje tylko Trojan. Mam wrazenie ze sufit zaczyna sie tam zamieniac z podloga.

Michelsen jest charakterny i to kazdy wie. Nie czul sie komfortowo, ale po gorszych dzwonach zawodnicy jechali.

Za tydzien musi byc bonus, choc Sparta na wyjezdzie jwat piekielnie mocna.

Flagg
Trener

#175 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2019, o 09:34

blajar pisze:
Nie wzięliśmy w rozmowach pod uwagę, że być może Lambert ma gwarancję min. 3 startów w meczu?

Chyba jednak nie ma, skoro ponoć Ziółkowski chciał puścić Michelsena, ale ten nie był pewny "utrzymania motocykla" :D Nie wiem, wczorajsza frustracja powoli mija. Trzeba powoli zapominać o wczorajszym meczu i skupiać się na rewanżu. Zmiana sztabu to i tak scenariusz rodem z fantasy, bo Kępa sie na nic takiego nie zdecyduje