Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#1626 Postautor: dannie » 21 maja 2019, o 22:10

Chyba, że w umowie określono, jakie zdolności przepustowe mają serwery tubilety i na ile są w stanie pociągnąć, a klub to zaakceptował.

Nie sądzę, aby tak było, ale teoretycznie taka możliwość istnieje.
Obrazek

blajar
Trener

#1627 Postautor: blajar » 21 maja 2019, o 22:10

Moim zdaniem nie chodzi o koszt, a o "technikalia". Nie wiem na jakiej bazie działają tubilety, a na jakich inni operatorzy, może flagg coś więcej by powiedział i jak wygląda kwestia umowna dotycząca udostępniania tych danych podmiotom trzecim.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1628 Postautor: Torsen » 21 maja 2019, o 22:16

tubilety nie jest administratorem tych danych - przetwarza je w imieniu klubu. Właścicielem bazy danych może być, ale nie robi łaski, skoro nie jest w stanie wykonać umowy - musi ją odpowiednio wyeksportować na własny koszt.

blajar
Trener

#1629 Postautor: blajar » 21 maja 2019, o 22:28

Zapewne gdyby dogadać się, że nie będą musieli płacić kar umownych to chętniej by wyeksportowali i pozbyli sie problemu bo wizerunkowo też dostają po dupie. Trzeba pytać w klubie, ja tylko starałem się znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie.
Czytał Łukasz Benz

Flagg
Trener

#1630 Postautor: Flagg » 21 maja 2019, o 22:30

tubilety nie jest administratorem tych danych - przetwarza je w imieniu klubu. Właścicielem bazy danych może być, ale nie robi łaski, skoro nie jest w stanie wykonać umowy - musi ją odpowiednio wyeksportować na własny koszt.

Moze nie być administratorem danych osób, które kupują bilety. Natomiast same kody QR, które sa generowane przez portal już pozostają jego własnością. Chyba ze klub w umowie zastrzegł sobie inaczej, ale mało która firma IT się na to godzi. I nie byłbym taki pewien, ze ma obowiazek na własy koszt wyeksportować cała bazę i przekazać ją komu innemu. Moze ją obciąć z danych, których jest właścicielem, a do których klient nie ma praw. POza tym nie znamy szczegółów umowy i uzgodnień między klubem, a portalem. W takich przypadkach przewaznie są określone wskaźniki w jakich musi się zmieścić usługodawca np. że sprzedaż biletów będzie dostępna przez 99% uzgodnionego czasu. Jeśli taki wskaźnik nie jest spełniony, to usługodawca płaci kary. Taka jest normalna praktyka w tej sytuacji.

O kwestii działania na szkodę reputacji klienta etc. wypowiadać sie nie będę, bo się na tym nie znam :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1631 Postautor: kibicLBN » 21 maja 2019, o 22:36

Szczerze? Guzik mnie to obchodzi. Obecna sprzedaż internetowa to kompromitacja klubu, po prostu. Nie wiem czy nie lepiej było by z niej zrezygnować i wszystko sprzedać w kasach, jawnie przyznając się, że nie spodziewali się aż takiego zainteresowania.
Kupię bilet normalny. Jakby ktoś miał proszę o info...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1632 Postautor: RadeKas » 21 maja 2019, o 22:39

Raz na ruski rok wydarzenie się włącza, ale żeby te trzy kliknięcia do kupna biletu zrobić już czasu nie ma. W tym kilka razy zatrzymałem się na "rezerwacja nie powiodła się" czy coś. Mimo to jakimś cudem bilety schodzą, bo zostało już tylko 900. Cytując klasyka

https://www.youtube.com/watch?v=Nx4AkBUH0NI
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
falisty

#1633 Postautor: falisty » 21 maja 2019, o 22:41

Kupiłem 4 :cool:

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1634 Postautor: dannie » 21 maja 2019, o 22:41

Mi się udało z 10 minut temu, jak wydarzenie na chwilkę się pojawiło. Trzeba trafić w lukę pomiędzy pojawieniem się na nowo wydarzenia, a atakiem na bilety kolejnego sortu kibiców.

Masakra.
Obrazek

blajar
Trener

#1635 Postautor: blajar » 21 maja 2019, o 22:53

dannie pisze:Mi się udało z 10 minut temu, jak wydarzenie na chwilkę się pojawiło. Trzeba trafić w lukę pomiędzy pojawieniem się na nowo wydarzenia, a atakiem na bilety kolejnego sortu kibiców.

Masakra.

To samo, kupiłem kumplowi właśnie 5 minut temu.
Czytał Łukasz Benz

tck
Senior

#1636 Postautor: tck » 21 maja 2019, o 23:06

właśnie pokazało, że pozostało 131 biletów, dalej się przejść nie udało

blajar
Trener

#1637 Postautor: blajar » 21 maja 2019, o 23:09

Jacyś janusze biznesu na grupie Motoru na FB już jawnie się reklamują, że sprzedadzą po 70-75zł. Paranoja.
Czytał Łukasz Benz

Sober
Senior

#1638 Postautor: Sober » 21 maja 2019, o 23:10

3 razy udalo mi sie dojsc do etapu, kiedy mozna kliknac 'rezerwacja', po zaznaczeniu zadanej liczby biletow, a dalej juz nie idzie. Ja nie wiem jak Wy to kupujecie. Cudowny wieczor

blajar
Trener

#1639 Postautor: blajar » 21 maja 2019, o 23:12

Ja też nie wiem bo do tego etapu, o którym mówisz też kilka razy doszedłem i praktycznie miałem już dać sobie spokój. Klikając od 18 udało mi się ok. 22:50.
Czytał Łukasz Benz

Flagg
Trener

#1640 Postautor: Flagg » 21 maja 2019, o 23:19

"Jest nam niezmiernie przykro, ze względu na to, że serwery po raz kolejny nie wytrzymały obciążenia.
W związku zaistniałą sytuacją, w trosce o naszych kibiców, jesteśmy zmuszeni zrezygnować ze współpracy z portalem tubilety.pl na meczach ligowych w sezonie 2019.
Ze względu na krótki czas, który pozostał do niedzielnego spotkania, podjęliśmy decyzję, że bilety na niedzielny mecz będziemy sprzedawać stacjonarnie w piątek od godziny 17:00.
W imieniu całego klubu jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z problemem kupna biletów."

O proszę. A jednak się dało :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

owen1989
Senior

#1641 Postautor: owen1989 » 21 maja 2019, o 23:27

Kupie 2 bilety normalne i 2 dziecięce

tck
Senior

#1642 Postautor: tck » 21 maja 2019, o 23:34

owen1989 pisze:Kupie 2 bilety normalne i 2 dziecięce

zapraszam w kolejkę w piątek rano;)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1643 Postautor: niespokojny » 21 maja 2019, o 23:34

Czyli ekstraliga była dla januszy i sezonowców. Stracony wieczór i nerwy. 3 razy rezerwacje biletów miałem i poprzepadało bo serwer nie wytrzymał jeszcze 5 sekund. Obrzygany się czuję do tego stopnia, że mam gdzieś jak się skończy ten niedzielny mecz. Wolę normalność w I lidze niż to gówno, które dzieje się teraz. Nikt w klubie nie panuje ani nad biletami ani nad strechowaniem całych sektorów dzień wcześniej. Nie panuje bo nie chce, hajs się zgadza i tak. Możesz spędzić 6 h klikajac jak przygłup f5 a i tak nie dostaniesz biletu. Potem możesz stać kilka godzin przed bramą a i tak nie masz pewności, że gdzieś usiadziesz, pozostaje stanie przez 4 godziny jak dobrze pójdzie. Żal tyłek ściska bo człowiek tyle lat chodzi na ten żużel, i fajnie by było tą biedę w większości II ligową, zamknąć klamrą z drugiej strony meczem ekstraligowym w Lublinie, ale jak mam tak próbować co mecz to mnie pocałujcie tam gdzie światło nie dochodzi szanowny zarządzie. Bez odbioru.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1644 Postautor: Gelo » 21 maja 2019, o 23:43

Najgorsze jest to, że nie za bardzo jest rozwiązanie tego problemu. W Częstochowie (która w przeciwieństwie do nas miała już kilka sezonów do oswojenia się z Ekstraligą) można bylo spokojnie przyjść półtorej godziny przed meczem, kupić bilety i usiąść gdzie się chce. Wydaje się że jedynym sposobem jest wywalenie stadionu na 30 tysiecy z założeniem że w połowie będzie pusty. Nie może być tak, że nie dość, że nie można kupić biletów w sieci, to jeszcze trzeba czekać na wejście na stadion cztery godziny przed meczem trzymając miejsce w kolejce do kolejki.

Sober
Senior

#1645 Postautor: Sober » 21 maja 2019, o 23:51

To jest jakis dramat. Przy probie kupna biletu na Grudziadz sfrustrowany odpuscilem po 4 godzinach. Na Lesznie nie moglem byc. Dzis siedzialem bite 6 godzin odswiezajac niemal non stop, a i tak sie nie udalo. Pytanie do tych, ktorzy kupowali juz w tym sezonie stacjonarnie - jesli koncze prace o 16, pod stadionem bede o 16:30, to jest jakakolwiek szansa, ze dostane bilet? Ewentualnie - odsprzeda ktos 2 normalne? Czlowiek poszedlby na zuzel w koncu w tym sezonie...
Ostatnio zmieniony 21 maja 2019, o 23:51 przez Sober, łącznie zmieniany 1 raz.

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#1646 Postautor: arek200 » 21 maja 2019, o 23:51

Ja sugeruję próbować dalej. Przed chwilą kupiłem jeszcze jeden - dziecięcy. Dosłownie 2 minuty temu. Kątem oka zobaczyłem, ze w puli było 7 sztuk obecnie znów jest 0. Ale wcześniej przez długi czas pokazywało też 0.

rafir
Junior

#1647 Postautor: rafir » 21 maja 2019, o 23:53

Gelo pisze:Najgorsze jest to, że nie za bardzo jest rozwiązanie tego problemu. W Częstochowie (która w przeciwieństwie do nas miała już kilka sezonów do oswojenia się z Ekstraligą) można bylo spokojnie przyjść półtorej godziny przed meczem, kupić bilety i usiąść gdzie się chce. Wydaje się że jedynym sposobem jest wywalenie stadionu na 30 tysiecy z założeniem że w połowie będzie pusty. Nie może być tak, że nie dość, że nie można kupić biletów w sieci, to jeszcze trzeba czekać na wejście na stadion cztery godziny przed meczem trzymając miejsce w kolejce do kolejki.

30 to może nie ale 20 z perspektywą organizowania najważniejszych imprez z GP włącznie jak najbardziej. Bardziej okrojone koncepcje nie powinny w ogóle być brane pod uwagę.

Klops1
Senior

#1648 Postautor: Klops1 » 21 maja 2019, o 23:56

rafir pisze:30 to może nie ale 20 z perspektywą organizowania najważniejszych imprez z GP włącznie jak najbardziej. Bardziej okrojone koncepcje nie powinny w ogóle być brane pod uwagę.

Niech najpierw ogarną dystrybucję biletów i miejsc na tym stadionie który jest, potem możemy rozmawiać o większych wyzwaniach.

Flagg
Trener

#1649 Postautor: Flagg » 22 maja 2019, o 00:02

Klops1 pisze:
rafir pisze:30 to może nie ale 20 z perspektywą organizowania najważniejszych imprez z GP włącznie jak najbardziej. Bardziej okrojone koncepcje nie powinny w ogóle być brane pod uwagę.

Niech najpierw ogarną dystrybucję biletów i miejsc na tym stadionie który jest, potem możemy rozmawiać o większych wyzwaniach.

Przecież to nie klub będzie ten stadion budować.

Ge(L)o
Trener

#1650 Postautor: Ge(L)o » 22 maja 2019, o 00:02

niespokojny pisze:Czyli ekstraliga była dla januszy i sezonowców.

Ekstraliga dla prawdziwych kibiców, którzy przed sezonem kupili karnet.
Staram się Was wszystkich zrozumieć i współczuję Wam. Ale sorry, jak można było nie przewidywać, że będzie kłopot z bezproblemowym kupnem pojedynczych biletów na mecz... Ekstraliga po 25 latach, #Lublintozuzel, itp.
Ja też nie czuję się komfortowo wśród kilku tysięcy sezonowców i pytam, gdzie byli, jak żeśmy chodzili w 1000 osób na 2 ligę, gdzie można było przyjść 10 minut przed meczem, kupić bilet, kupić program i siąść, gdzie dusza zapragnie. Ale Panowie, bez przesady... To Ekstraliga, nie ma przebacz na torze, nie ma przebacz w kolejce po bilety ani na stadionie.