Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Jeżeli nie otrzymam biletu, za który zapłaciłem na portalu tubilety.pl to będzie to pierwszy mecz od kilkunastu lat, na którym nie będę z przyczyny innej niż losowa. Ta sytuacja to jawny skandal.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
Tak narzekacie, a w niedzielę i tak będzie pełny stadion 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wina za to jak wygląda sprzedaż biletów leży w pełni po stronie klubu.
Jeśli kontrahent nie jest w stanie wykonać umowy w sposób należyty to taką umowę się rozwiązuje i jeszcze nalicza kary umowne, które na taką sytuację powinny być przewidziane.
Sytuacji ze sprzedażą biletów nawet nie mam ochoty komentować. Dla mnie to najzwyklejsze lekceważenie kibica. Podobnie jak wpuszczanie kilka tysięcy nadprogramowych widzów, którzy potrafią rezerwować miejsca na ciągach komunikacyjnych czy doprowadzenie do sytuacji, w której przychodząc na stadion 2 godziny przed meczem nie mogę znaleźć jednego miejsca siedzącego.
Ja na każdy mecz jadę po 400 km w obie strony, a na ten ponad 800. Czas odpuścić i przeprosić się z telewizorem.
Jeśli kontrahent nie jest w stanie wykonać umowy w sposób należyty to taką umowę się rozwiązuje i jeszcze nalicza kary umowne, które na taką sytuację powinny być przewidziane.
Sytuacji ze sprzedażą biletów nawet nie mam ochoty komentować. Dla mnie to najzwyklejsze lekceważenie kibica. Podobnie jak wpuszczanie kilka tysięcy nadprogramowych widzów, którzy potrafią rezerwować miejsca na ciągach komunikacyjnych czy doprowadzenie do sytuacji, w której przychodząc na stadion 2 godziny przed meczem nie mogę znaleźć jednego miejsca siedzącego.
Ja na każdy mecz jadę po 400 km w obie strony, a na ten ponad 800. Czas odpuścić i przeprosić się z telewizorem.
czy osoby, którym udało się zapłacić dostały na meila bilet?
Ja kupiłem około 18:30 i jeszcze nie dostałem biletów
Ja kupilem, ale nie dostalem na maila. Za to w pewnym momencie udało mi się odświeżyć stronę i w zakładce moje konto były bilety, które profilaktycznie pobrałem na kompa w razie jakby mialy zniknąć ;)
Ile żali. A wystarczyło kupić karnet...
Kto jak kto, ale żużlozjeby z zuzel.info to powinni mieć karnety jak jeden mąż
Ja przychodzę na 15 minut przed meczem i siedzę, gdzie chcę
Kto jak kto, ale żużlozjeby z zuzel.info to powinni mieć karnety jak jeden mąż
Ge(L)o pisze:
Zdradź tajemnicę jak to robisz? Folia stretch?
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
Wspaniale. Cieszę się razem z tobą.Ja przychodzę na 15 minut przed meczem i siedzę, gdzie chcę
Nie każdy może z góry założyć, że w ciągu sezonu uda mi się dojechać choćby na jeden mecz do Lublina. Poza tym nie ma to znaczenia. Skoro klub puszcza do sprzedaży bilety to powinien tą sprzedaż zorganizować w sposób cywilizowany, a nie zmuszając ludzi do spędzenia wieczoru na klikaniu na przycisk odśwież.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2019, o 21:00 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam karnet. Pewnie jak wiekszosc forum. Ale kazdy chcialby czasem kogos zabrac
istred pisze: Skoro klub puszcza do sprzedaży bilety to powinien tą sprzedaż zorganizować w sposób cywilizowany, a nie zmuszając ludzi do spędzenia wieczoru na klikaniu na przycisk odśwież.
Czyli jaki sposób ? Bilety do kas ? Wolisz stać 12 godzin w kolejce do kasy czy wieczorkiem wygodnie klikać sobie odśwież ?
Chyba, że masz inny sposób na rozprowadzenie 5 tys biletów na 30 tys chętnych.
Kupię bilet dziecięcy. W zamian mogę odstąpić karnet na mecz z Gorzowem 11.08. 2019 (Wcześniej zaplanowany urlop)
Zapewnić sprawny kanał dystrybucji internetowej. Wtedy spóźnialscy mogliby mieć pretensje tylko do siebie.
Ge(L)o pisze:Czyli jaki sposób ? Bilety do kas ? Wolisz stać 12 godzin w kolejce do kasy czy wieczorkiem wygodnie klikać sobie odśwież ?
Sprawny kanał dystrybucji to taki, w którym portal nie pada pod wpływem liczby osób zainteresowanych kupnem.
Mówiąc wprost, choć wydaje mi się to bardziej niż oczywiste...
Klub mówi, że sprzedaż startuje o 18 (czy dowolnej innej godzinie). Sprzedaż rusza i kończy się po jak bilety zostaną sprzedane, choćby do miało nastąpić po dwóch czy trzech minutach.
To chyba oczywiste, że nikt nie ma pretensji o to, że nie ma wystarczającej puli biletów (na to klub nie ma wpływu), a o to, że ma zmarnowany wieczór (na to klub ma wpływ).
Nie wiem jakie Ty masz zajęcia, może sprawia Ci frajdę spędzanie wieczoru na klikaniu przycisku odśwież - nie wnikam. Ja mam jednak ciekawsze rzeczy do roboty.
Ge(L)o pisze:istred pisze: Skoro klub puszcza do sprzedaży bilety to powinien tą sprzedaż zorganizować w sposób cywilizowany, a nie zmuszając ludzi do spędzenia wieczoru na klikaniu na przycisk odśwież.
Czyli jaki sposób ? Bilety do kas ? Wolisz stać 12 godzin w kolejce do kasy czy wieczorkiem wygodnie klikać sobie odśwież ?
poczytaj sobie w jakim czasie rozchodzą się dziesiątki tysięcy biletów na topowe koncerty. Da się, tylko trzeba korzystać z usług profesjonalnych firm, a nie jakiegoś ścierwa
Dokładnie tak.
I jestem w stanie zrozumieć jedną pomyłkę, nawet dwie - może firma zarzekała się, że problem rozwiązała.
Jednak jeśli sytuacja powtarza się za każdym kolejnym razem to jest to już zwyczajne olewanie sprawy i lekceważenie kibica.
I jestem w stanie zrozumieć jedną pomyłkę, nawet dwie - może firma zarzekała się, że problem rozwiązała.
Jednak jeśli sytuacja powtarza się za każdym kolejnym razem to jest to już zwyczajne olewanie sprawy i lekceważenie kibica.
istred pisze:Nie wiem jakie Ty masz zajęcia, może sprawia Ci frajdę spędzanie wieczoru na klikaniu przycisku odśwież - nie wnikam. Ja mam jednak ciekawsze rzeczy do roboty.
Też mam ciekawsze rzeczy do roboty i pewne rzeczy przewidziałem, więc zamiast się stresować, kupiłem sobie karnet.
Tak jak ktoś pisał wyżej, niektórzy jeździli ze znajomymi. Klub dzisiaj zlekceważył kibica. Trzeci raz tłumaczenie "że my nic nie możemy zrobić" będzie po prostu żenujące. Nie po to klub pracował na swoją markę, żeby dać się teraz dymać jakiemuś mizernemu portalowi.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2019, o 21:36 przez mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.
Gratuluję przewidywania.
Ja chyba jestem człowiekiem zbyt dużej wiary, że wierzyłem w to, że w 2019 r., gdy sprzedaż kilkudziesięciu tysięcy biletów na wielkie wydarzenia sportowe czy kulturalne przebiega sprawnie, sprzedaż internetowa biletów na żużel w Lublinie będzie przeprowadzona bez takich cyrków.
Ja chyba jestem człowiekiem zbyt dużej wiary, że wierzyłem w to, że w 2019 r., gdy sprzedaż kilkudziesięciu tysięcy biletów na wielkie wydarzenia sportowe czy kulturalne przebiega sprawnie, sprzedaż internetowa biletów na żużel w Lublinie będzie przeprowadzona bez takich cyrków.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2019, o 21:36 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi raczej o to, że karnety są zapewne w bazie, bilety są generowane z qr kodami, które są sczytywane przez system tubilety. Żeby zmienić operatora trzeba by przenieść wszystkie karnety, które też mają unikalne qr kody i każdy kibić musiałby w jakiś sposób "pokazać" swój karnet nowemu systemowi. Boję się, że niewykonalne w chwili obecnej.
Jedyna możliwa rzecz, jaka przychodzi mi do głowy to pozostawienie systemu tubilety tylko dla karnetów i wpuszczanie oddzielną bramą z czytnikami tubilety, a sprzedaż "normalnej" puli przez inny system i postawienie tam wpuszczających z czytnikami nowego operatora. Taka ewentualność byłaby łatwiejsza do przeprowadzenia technicznie i czasowo ale wszystko zależy od szczegółów umowy. Wypowiedzenie umowy jest pewnie zagwarantowane ale wtedy leży system karnetowy. Pozostawienie systemu gwarantuje to, co dzieje sie teraz.
Ciężka sprawa ale fakt, że to jest jakaś tragedia.
Jedyna możliwa rzecz, jaka przychodzi mi do głowy to pozostawienie systemu tubilety tylko dla karnetów i wpuszczanie oddzielną bramą z czytnikami tubilety, a sprzedaż "normalnej" puli przez inny system i postawienie tam wpuszczających z czytnikami nowego operatora. Taka ewentualność byłaby łatwiejsza do przeprowadzenia technicznie i czasowo ale wszystko zależy od szczegółów umowy. Wypowiedzenie umowy jest pewnie zagwarantowane ale wtedy leży system karnetowy. Pozostawienie systemu gwarantuje to, co dzieje sie teraz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ge(L)o pisze:istred pisze:Nie wiem jakie Ty masz zajęcia, może sprawia Ci frajdę spędzanie wieczoru na klikaniu przycisku odśwież - nie wnikam. Ja mam jednak ciekawsze rzeczy do roboty.
Też mam ciekawsze rzeczy do roboty i pewne rzeczy przewidziałem, więc zamiast się stresować, kupiłem sobie karnet.
to skoro rozumiesz, że można mieć ciekawsze rzeczy do roboty, to pewnie zrozumiesz, że można mieszkać dobry kawałek od Lublina i mieć pewne trudności z dotarciem na mecze w piątek. A jeśli z 7 meczów, 3 odpadają (a wg pierwotnego terminarza nawet 4, nie licząc Leszna w długi weekend) to zakup karnetu był zwyczajnie bezsensowny.
Natomiast problemy z zakupem przez internet trudno było przewidzieć i jestem pewny, że nie to motywowało Cię do zakupu karnetu, więc proszę nie zgrywaj wielkiego mędrca i nie dorabiaj ideologii. Klub nawiązał współpracę z firmą, która działa w sposób amatorski, zdecydowanie poniżej standardów i to jest fakt niezaprzeczalny
Rozumiem frustrację, ale obawiam się, ze musimy się do tego przyzwyczaić. Szanse na przeniesienie się na inna platformę sa podejrzewam równe zero. To nie jest tylko kwestia dystrybucji biletów, ale również mechanizmu ich skanowania i wpuszczania ludzi na stadion. Wasze/nasze karnety również są pod ten portal podpięte. Oni mają bazę danych karnetów, oni generują kody również do biletów normalnych. Zeby teraz zrezygnować z ich usług, to trzebaby te wszystkie kody zreplikować na innym portalu. A to raczej nie jest nawet technicznie możliwe. Ewentualnie wyciągnąć od nich bazę danych, ale jak pisałem wcześniej, szczerze wątpię, by się na to zgodzili, bo to nie klub jest jej właścicielem. Więc moze i klub chciałby zmienić dystrybutora, ale od strony technicznej moze to być niemożliwe na tym etapie.
Jasne, napiszecie, ze guzik Was to obchodzi, ze to problem klubu i ja się zgadzam. Ale realia są niestety takie, ze będzie to tak wyglądać do końca sezonu. Tubilety nie zainwestują kilku/kilkudziesięciu tysięcy złotych w infrastrukturę, bo na kilka wydarzeń w roku ktoś im serwery przeciąża. Najzwyczajniej w świecie im się to nie kalkuluje. Natomiast to, jak cała sprawa prowadzona jest w "mediach" przez klub to już zupełnie inna historia. Nabranie wody w usta i jakieś puste slogany tylko pogłębiają frustrację kibiców.
Jasne, napiszecie, ze guzik Was to obchodzi, ze to problem klubu i ja się zgadzam. Ale realia są niestety takie, ze będzie to tak wyglądać do końca sezonu. Tubilety nie zainwestują kilku/kilkudziesięciu tysięcy złotych w infrastrukturę, bo na kilka wydarzeń w roku ktoś im serwery przeciąża. Najzwyczajniej w świecie im się to nie kalkuluje. Natomiast to, jak cała sprawa prowadzona jest w "mediach" przez klub to już zupełnie inna historia. Nabranie wody w usta i jakieś puste slogany tylko pogłębiają frustrację kibiców.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
blajar pisze:Chodzi raczej o to, że karnety są zapewne w bazie, bilety są generowane z qr kodami, które są sczytywane przez system tubilety. Żeby zmienić operatora trzeba by przenieść wszystkie karnety, które też mają unikalne qr kody i każdy kibić musiałby w jakiś sposób "pokazać" swój karnet nowemu systemowi. Boję się, że niewykonalne w chwili obecnej.
Tubilety dają ciała po całości -> wypowiadasz im umowę -> podpisujesz umowę z jakąś firmą która nie jest krzakiem -> na swoim wallu wzywasz karnetowiczów do stawienia się w klubie w celu wymiany karnetów na zgodne z nowym systemem -> sprzedajesz bilety jak na 2019 rok przystało.
Być może będzie to kosztowało ale skoro stać nas na Łagutę to stać nas również na sprawny kanał sprzedaży biletów.
Klops1 pisze:Tubilety dają ciała po całości -> wypowiadasz im umowę -> podpisujesz umowę z jakąś firmą która nie jest krzakiem -> na swoim wallu wzywasz karnetowiczów do stawienia się w klubie w celu wymiany karnetów na zgodne z nowym systemem -> sprzedajesz bilety jak na 2019 rok przystało.
Być może będzie to kosztowało ale skoro stać nas na Łagutę to stać nas również na sprawny kanał sprzedaży biletów.
Łatwiej byłoby zrobić jak napisałem. Zostawić karnetowiczów na systemie tubilety i wpuszczać jedną/dwoma bramami na skanerach ich systemu, a sprzedaż detaliczną zrobić z nowym operatorem na jego systemie i jego czytnikach. To nie jest niewyobrażalnie skomplikowana operacja pod warunkiem, że umowa na to pozwala. Migracja bazy przy wypowiedzeniu umowy w wariancie, jaki przedstawiłeś to logistyczna masakra.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Jeśli tubilety nie wykonuje należycie umowy, to odpowiada za SZKODĘ z tego wynikającą. W tym wypadku szkodą jest całkowity koszt przeniesienia wszystkiego do kogoś, kto to uciągnie.