Stelmet Falubaz Zielona Gora- Speed Car Motor Lublin ( 10.05.19 godz. 18:00 )

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Stelmet Falubaz Zielona Gora- Speed Car Motor Lublin ( 10.05.19 godz. 18:00 )

#26 Postautor: Zaratustra » 6 maja 2019, o 14:00

I to chyba powinien być nasz cel na ten mecz: więcej, niż 2,5 zawodnika :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Stelmet Falubaz Zielona Gora- Speed Car Motor Lublin ( 10.05.19 godz. 18:00 )

#27 Postautor: $korzen$ » 6 maja 2019, o 14:11

mundzio pisze:
$korzen$ pisze:Panowie, ale o co wy sie tak spinacie

nie wiem kolego czy zauważyłeś ale tu nie tyle o wynik ale o postawę zawodników jest spór, nie bolały by tak te porażki gdybyśmy mieli więcej niż 2,5 zawodnika co nie nastraja pozytywnie na nadchodzące mecze

Ok, jasna sprawa, ale ja generalnie nie znam II forum na ktorym popadano by ze skrajnosci w skrajnosc tak mocno jak tutaj. Jeszcze po meczu w Czewie nastroje byly mega bojowe, teraz znowu zaczyna panowac stypa bo nas zweryfikowal Mistrz Polski. Serio :cool: ? Ja uwazam, ze jak dojdzie Laguta i wskoczy w miejsce Jonssona to mozemy spokojnie pokonac w Lublinie kazdego do konca sezonu. Jonsson tez doskonale wie, ze wali mu sie grunt pod nogami wiec albo cos zrobi albo duzo w tym sezonie juz nie zarobi, ani nie pojezdzi. Nie popadajmy w paranoje. Prawdziwa "zabawa" i walka na noze zacznie sie po meczu w Zielonej Gorze. Nasza sytuacja wiele sie nie zmienila, solidna wygrana z Toruniem stawia nas w bardzo dobrej sytuacji na reszte sezonu.

Flagg
Trener

#28 Postautor: Flagg » 6 maja 2019, o 14:14

mundzio pisze:

nie wiem kolego czy zauważyłeś ale tu nie tyle o wynik ale o postawę zawodników jest spór, nie bolały by tak te porażki gdybyśmy mieli więcej niż 2,5 zawodnika co nie nastraja pozytywnie na nadchodzące mecze

Nie zgadzam się z tym. Mówienie o Lamparcie, ze to "pół seniora" jest lekko nie na miejscu. Chłopak robi swoje. Nie wiem, może ktoś się spodziewał, ze 12 pkt z inauguracji będzie standardem, ale obiektywnie patrząc, między 4-6 punktów na mecz, to bardzo, ale to bardzo solidny wynik jak na 4-5 seniora w drużynie. Oczekiwanie od Dawida więcej, to stawianie przed nim nierealnych oczekiwań. Dojdzie Grisza i powinniśmy mieć MM i Łagutę będących gwarancją 10+, Pawła, który może zrobić chyba każdy wynik w meczu, od dwucyfrówki po kilka śliwek, Wiktora, który w juniorskich raczej nie zawodzi i dziurę w postaci Lambo-AJ-Trofimov. I trzeba 1-2 z tych dziur jak najszybciej załatać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: dannie » 6 maja 2019, o 14:15

W kontekście dalszej części sezonu warto również zwrócić uwagę na "kapitalny aspekt finansowy". Otóż od początku sezonu punkty przywożą przede wszystkim zawodnicy z najniższymi punktówkami w drużynie ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#30 Postautor: mundzio » 6 maja 2019, o 14:27

$korzen$ pisze:
mundzio pisze:

Ok, jasna sprawa, ale ja generalnie nie znam II forum na ktorym popadano by ze skrajnosci w skrajnosc tak mocno jak tutaj. Jeszcze po meczu w Czewie nastroje byly mega bojowe, teraz znowu zaczyna panowac stypa bo nas zweryfikowal Mistrz Polski. Serio :cool: ? Ja uwazam, ze jak dojdzie Laguta i wskoczy w miejsce Jonssona to mozemy spokojnie pokonac w Lublinie kazdego do konca sezonu. Jonsson tez doskonale wie, ze wali mu sie grunt pod nogami wiec albo cos zrobi albo duzo w tym sezonie juz nie zarobi, ani nie pojezdzi. Nie popadajmy w paranoje. Prawdziwa "zabawa" i walka na noze zacznie sie po meczu w Zielonej Gorze. Nasza sytuacja wiele sie nie zmienila, solidna wygrana z Toruniem stawia nas w bardzo dobrej sytuacji na reszte sezonu.

a to że jest taka przepaść pomiędzy nastrojami na plus i na minus to chyba wynika tylko z tego jaki koloryt osobników się tu udziela - część od początku sezonu zakłada baty w każdym meczu, część wygrywanie spotkań nawet na wyjeździe, brak jedynie realistów którzy liczą na wygrane ale spodziewają się rezultatów które są w naszym zasięgu :P

Flagg pisze:
mundzio pisze:

Nie zgadzam się z tym. Mówienie o Lamparcie, ze to "pół seniora" jest lekko nie na miejscu. Chłopak robi swoje. Nie wiem, może ktoś się spodziewał, ze 12 pkt z inauguracji będzie standardem, ale obiektywnie patrząc, między 4-6 punktów na mecz, to bardzo, ale to bardzo solidny wynik jak na 4-5 seniora w drużynie. Oczekiwanie od Dawida więcej, to stawianie przed nim nierealnych oczekiwań. Dojdzie Grisza i powinniśmy mieć MM i Łagutę będących gwarancją 10+, Pawła, który może zrobić chyba każdy wynik w meczu, od dwucyfrówki po kilka śliwek, Wiktora, który w juniorskich raczej nie zawodzi i dziurę w postaci Lambo-AJ-Trofimov. I trzeba 1-2 z tych dziur jak najszybciej załatać.

w żadnym wypadku nie miałem na myśli tego że Dawid nie spełnia oczekiwań w nim pokładanych, 2,5 zawodnika odzwierciedla mniej więcej zdobycze punktowe tych którzy w ogóle dla drużyny punktują. Miałem więc na myśli 2,5 punktówki solidnie punktującego w EL zawodnika. Nie wliczamy tu oczywiście juniorów i punktów na trupie pozostałych ;)

dannie pisze:W kontekście dalszej części sezonu warto również zwrócić uwagę na "kapitalny aspekt finansowy". Otóż od początku sezonu punkty przywożą przede wszystkim zawodnicy z najniższymi punktówkami w drużynie ;)

tu to poleciałeś, Mikkel to chyba najniższej punktówki nie ma :P

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#31 Postautor: Dobromir » 6 maja 2019, o 14:28

dannie pisze:W kontekście dalszej części sezonu warto również zwrócić uwagę na "kapitalny aspekt finansowy". Otóż od początku sezonu punkty przywożą przede wszystkim zawodnicy z najniższymi punktówkami w drużynie ;)

Nie byłbym taki pewny. W ekstralidze często zawodnicy 2 linii mają bardzo zbliżona punktówkę do liderów, bo wiadomo, że o punkt trudniej więc czymś trzeba zachęcić takiego zawodnika co jedzie pod 2/10. Pozatym nie wiadomo czy któryś z naszych nie ma tez ryczałtu za mecz.

Mad
Senior

#32 Postautor: Mad » 6 maja 2019, o 14:30

Nie wierzę że Lublinianin to może pisać.

Robson
Senior

#33 Postautor: Robson » 6 maja 2019, o 14:34

Taa... I nie trzeba bylo wydawać fortuny na Zagara żeby zapewnił nam byc może utrzymanie ...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#34 Postautor: dannie » 6 maja 2019, o 14:39

Dobromir, możesz mieć rację. Aczkolwiek myślę, że jednak tych kilka zł/euro więcej w kontrakcie mogą mieć Lambert i AJ niż Miesiąc i Dawid. Choć oczywiście to takie luźne dywagacje i proszę moją uwagę traktować z przymrużeniem oka (jako nawiązania do czasów minionych ;) ).
Obrazek

blajar
Trener

#35 Postautor: blajar » 6 maja 2019, o 14:43

Dobromir pisze:

Nie byłbym taki pewny. W ekstralidze często zawodnicy 2 linii mają bardzo zbliżona punktówkę do liderów, bo wiadomo, że o punkt trudniej więc czymś trzeba zachęcić takiego zawodnika co jedzie pod 2/10. Pozatym nie wiadomo czy któryś z naszych nie ma tez ryczałtu za mecz.

Mnie się gdzieś obiło o uszy/oczy, że w Lublinie jest w ogóle jakiś "inny" system płacowy. Któryś z zawodników o tym wspominał ale szczerze mówiąc nie drążyłem tematu bo nie moja sprawa.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

samba
Senior

#36 Postautor: samba » 6 maja 2019, o 14:52

$korzen$ pisze:
Ok, jasna sprawa, ale ja generalnie nie znam II forum na ktorym popadano by ze skrajnosci w skrajnosc tak mocno jak tutaj. Jeszcze po meczu w Czewie nastroje byly mega bojowe, teraz znowu zaczyna panowac stypa bo nas zweryfikowal Mistrz Polski.

Taka natura kibiców. Na forum Gorzowa już wieszczą spadek po wczoraj a dopiero co zachwycali się swoim wyjazdem do Leszna. Niektórzy kibice z Torunia z kolei chcą zaorać klub :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#37 Postautor: Gelo » 6 maja 2019, o 15:37

Absolutnie nie wolno pojechać do ZG z nastawieniem odjechania meczu. Zresztą jestem przekonany, że naszym chłopakom nie trzeba mówić, że mają walczyć o zwycięstwo. To sportowcy, którzy mają swoje ambicje i cele finansowe. Trzeba walczyć o każdy punkt. Zauważyłem wśród niektórych kibiców "opad fazy" po Lesznie ale przecież nikt trzeźwo myślący nie zakładał wygranej. Ja oczekuję walki.

Ge(L)o
Trener

#38 Postautor: Ge(L)o » 6 maja 2019, o 15:43

Gelo pisze:przecież nikt trzeźwo myślący nie zakładał wygranej

Ja zakładałem jak zobaczyłem ledwo żywego Kołodzieja. I skład gości z jadącymi w pełnym wymiarze Lidseyem i Kurtzem. Zje&aliśmy ostatni mecz i tyle. A przed meczem byłem jeszcze "trzeźwo" myślący.
Co do najbliższego meczu. Motorze tylko zwycięstwo.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#39 Postautor: tezetomaniak » 6 maja 2019, o 15:49

Ja przeboleję brak walki, byle nikt się nie kontuzjował oraz nie stracił sprzętu. Wiadomo jakiego kalibru jest kolejny mecz.

Flagg
Trener

#40 Postautor: Flagg » 6 maja 2019, o 15:55

Gelo pisze: Zauważyłem wśród niektórych kibiców "opad fazy" po Lesznie ale przecież nikt trzeźwo myślący nie zakładał wygranej

Widząc Leszno bez Hampela, z informacją, ze Kołodziej jest chory, ze w 1 biegu jedzie Lindsey - to ja wygranej oczekiwałem. Nie zasłaniajmy się sloganem, ze to porażka z Mistrzem Polski. Hampel nie jedzie, Kołodziej jedzie 2 biegi, Sajfudinov robi 8 pkt, Smektała 6, a my ledwo 40 pkt robimy i zostajemy pozamiatani przez 2-ligowca z Australii i najsłabsze ogniwo z tego mistrzowskiego składu - Kuberę. Wiec luz, porażka była wliczona w "koszta", ale patrząc na jej okoliczności, to też nie udawajmy, ze białe jest czarne. Z matematycznego punktu widzenia nic się nie stało. Plan minimum mamy wyrobiony przed powrotem Griszy, zabawa zacznie się 26 maja, ale i w Gorzowie i z Lesznem sobie nie pomogliśmy. Mieliśmy rywali wystawionych centralnie pod lufę, a strzelaliśmy ślepakami.

A co do ZG, to wiadomo, ze zawodnicy nie mogą sobie tylko meczu "odjechać" Muszą i na pewno będą walczyć. Natomiast dla kibica nastawienie może być już zupełnie inne. Ja sobie nadziei na jakiś mega występ robić nie będę. No i przede wszystkim niech unikają Dzika, bo 15:75 w ZG różnicy nam nie zrobi, ale brak któregoś zawodnika 26 maja już moze :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#41 Postautor: Popek » 6 maja 2019, o 16:14

No ale co to za argumenty, że Lindsey drugoligowiec, liczy się dyspozycja w meczu. Tak samo Kubera, jechał piach do tej pory w tym sezonie, a teraz zrobił 11 punktów, więcej niż Smektala czy Sajfutdinow. Pocisneli nas w pierwszej połowie, potem to my byliśmy lepsi, ale cóż..

Ciężko jakiekolwiek sensowne wnioski wyciągnąć po tym meczu, oprócz tego że jazda Jonssona wygląda tragicznie.., a Lambert jest bardzo wolny.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#42 Postautor: kibicLBN » 6 maja 2019, o 16:23

Zgadzam się z przedmówcą, czepiliście się tego biednego Lidseya, jakby wam krzywdę zrobił. A on po prostu pojechał świetny mecz. Nie wolno mu?
A Nickiego nie trzeba się bać. Jeździ bezpieczniej niż kiedyś, ale jak się nie śledzi tylko powtarza frazesy to tak zostaje. Co innego Przemek Giera...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#43 Postautor: Czarek » 6 maja 2019, o 16:25

Popek pisze:No ale co to za argumenty, że Lindsey drugoligowiec, liczy się dyspozycja w meczu. Tak samo Kubera, jechał piach do tej pory w tym sezonie, a teraz zrobił 11 punktów, więcej niż Smektala czy Sajfutdinow. Pocisneli nas w pierwszej połowie, potem to my byliśmy lepsi, ale cóż..

Ciężko jakiekolwiek sensowne wnioski wyciągnąć po tym meczu, oprócz tego że jazda Jonssona wygląda tragicznie.., a Lambert jest bardzo wolny.

Obaj są fatalni przy czym u Lamberta można oczekiwać zwyżki formy, a u Jonssona nie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#44 Postautor: Hans » 6 maja 2019, o 16:28

Dobrego Sedziego nam dali do Zielonej :cool:

Stelmet Falubaz Zielona Góra - Speed Car Motor Lublin, godz. 18:00, Eleven Sports 1
Sędzia: Paweł Słupski
Komisarz toru: Jacek Krzyżaniak

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#45 Postautor: ravajas » 6 maja 2019, o 16:31

Gawrzyk się przeprowadził fizycznie i mentalnie? :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#46 Postautor: Hans » 6 maja 2019, o 16:34

Cicho, bo juz widze artykul na SF, "Sedzia Slupski dogadany z Miesiacem! Beda starty na raz, dwa, trzy! " :mrgreen:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#47 Postautor: Speedway » 6 maja 2019, o 16:43

Jesli to prawda to nasze zuzlowe wladze jeszcze jednak ciagle potrafia mnie zaskoczyc swoja glupota. Przeciez to nonsens wiekszy niz w reklamach t-mobile
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#48 Postautor: tezetomaniak » 6 maja 2019, o 16:47

Miesiąc gotów przegrać taki start :lol:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#49 Postautor: Apocalips » 6 maja 2019, o 16:49

Debilizm. Tylko problemy mogą z tego być.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#50 Postautor: Hans » 6 maja 2019, o 16:53

Jest to ujowa sytuacja dla Pawla i Motoru i powinno to byc zmienione i tyle.