Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
W zeszłym roku Lambert walił komplety wszędzie, gdzie się dało, a w Polsce bywało bardzo różnie.
Teraz po prostu się skupi na polskiej lidze, stąd ten wynik dziś. W niedzielę min 10pkt.
Teraz po prostu się skupi na polskiej lidze, stąd ten wynik dziś. W niedzielę min 10pkt.
Ge(L)o pisze:W zeszłym roku Lambert walił komplety wszędzie, gdzie się dało, a w Polsce bywało bardzo różnie.
Mecz będzie miał status zagrożonego , bo przewidziane opady na niedziele :/ wiec beton na 100%. Z tego co pamietam to dla Lamberta im bardziej pod Koło tym lepiej wiec 10 pkt będzie mega wynikiem !
ML
Były zamykane Zygmuntowskie z przeznaczeniem na parking a teraz będzie bezpłatna linia Żużel spod Areny https://www.ztm.lublin.eu/pl/aktualnosc ... ia-br.html

W Rybniku dziś jakaś impreza amatorów czy to mecz 1 ligi?
Poziom wyszkolenia technicznego zawodnikow mocno spada. Ale gdzie oni maja sie uczyc troche ciezszej nawierzchni jak wszedzie beton?
bartollo pisze:Poziom wyszkolenia technicznego zawodnikow mocno spada. Ale gdzie oni maja sie uczyc troche ciezszej nawierzchni jak wszedzie beton?
To jest przerażające jak się patrzy na to co się działo własnie w Rybnikuw biegu młodzieżowym. No ale dalej betonujmy w Polsce wszystko co się da i róbmy licencje na sztuki...
Fajną rzecz właśnie powiedział Woryna - tor jest znakomity (przypominam, ze Kacper akurat był jednym z tych, który nie narzekał na nasz tor w finale). Ale Woryna jeździ w Anglii, wiec na widok czegoś innego niż beton nie trzęsie portkami
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dzisiejszy żużel to 90% sprzęt.
Umiejętności zawodników coraz mniejsze. Ten sport umiera niestety.
Jednego nie rozumiem. Jeżdżą na tych crossach przed sezonem, tam raczej super równo i twardo nie jest. A taki tor jak dziś (na moje zajebisty, ale ja się nie znam) i po robocie, dzwony na pół gazie. Zawodnicy na sztukę, nie zawodowcy.
Umiejętności zawodników coraz mniejsze. Ten sport umiera niestety.
Jednego nie rozumiem. Jeżdżą na tych crossach przed sezonem, tam raczej super równo i twardo nie jest. A taki tor jak dziś (na moje zajebisty, ale ja się nie znam) i po robocie, dzwony na pół gazie. Zawodnicy na sztukę, nie zawodowcy.
- tezetomaniak
- Trener
Ge(L)o pisze:Jeżdżą na tych crossach przed sezonem, tam raczej super równo i twardo nie jest. A taki tor jak dziś (na moje zajebisty, ale ja się nie znam) i po robocie, dzwony na pół gazie. Zawodnicy na sztukę, nie zawodowcy.
Zupełnie inna konstrukcja zawieszenia motocykla zapewne nie ma z tym nic wspólnego.
Musimy szukać dalej.
Za mało zajęć siłowo-wytrzymałościowych w okresie przygotowawczym i chyba tyle. No i wiadomo szkolenie. Uczymy się na betonie, a potem trochę popada na jakichś zawodach międzynarodowych i zawodnicy gubią się patrz zeszłoroczne GP Niemiec. Chociaż kwestia szkolenia, jak i egzaminów w Polsce to też ciekawy temat.
Ja jestem przeciwko torom selektywnym, torom gdzie zawodnicy walczą by przejechać 4 kółka ale i jestem przeciwko betonowaniu wszystkiego. Tor ma być jednakowy na całej długości i szerokości. Nie określili w wytycznych, że ma być twardy. Ale no wiadomo mniej roboty w trakcie spotkania mają jak ubiją.
Ja jestem przeciwko torom selektywnym, torom gdzie zawodnicy walczą by przejechać 4 kółka ale i jestem przeciwko betonowaniu wszystkiego. Tor ma być jednakowy na całej długości i szerokości. Nie określili w wytycznych, że ma być twardy. Ale no wiadomo mniej roboty w trakcie spotkania mają jak ubiją.
Ja nawet nie odnosiłem się bezpośrednio do tego, czy tor w Rybniku był regulaminowy, czy nie. Ale nawet jeśli nie był, to technika jazdy całej czwórki w 2 biegu była zatrważająca. Sam fakt, ze Ci chłopacy nie umieją utrzymać się na motocyklu trafiając na pierwszą lepszą nierówność pokazuje, ze coś z ich techniką jest nie tak.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Batch robi rekord toru po czym przerywają mecz... co z tym żużem???
Jak to co ? Końcówka. Chyba, że ktoś będzie chodził w przyszłości na wirtuozów typu Giera czy Pióro.
Robson pisze:Batch robi rekord toru po czym przerywają mecz... co z tym żużem???
pewnie taki rekord toru jak u nas Jelenia
nie mogli patrzec w program, w ktorym widnialo 'Rekord toru - G. Laguta' i zmierzyli Batcha w polowie ostatniego wirazu ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Szkoda, że całe środowisko żużlowe idzie w stronę tęczowego speedwaya. Łezka się oku kręci jak się patrzy na facetów jeżdżących w błocie po kierownicę. Dajemy teraz uprawnienia gówniarzom bez elementarnego przygotowania, bez znajomości techniki. Hodujemy żużlowych inwalidów. Byle się zmieścić w czasie i nie dostać kary za brak szkolenia. Spadnie deszcz i połowa zamyka gaz. Co to jest? Andersen jedzie prostym motocyklem, kiedy jeździ w Anglii od 150 lat? Batch jechał normalnie. Wystarczyło trzymać łychę.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
W sieci pojawił się bardzo ciekawy pełen bogatych treści: "Czarny Skarb 2019" - 94 strony dostępny za darmo.
https://rafalmartuszewski.com/2019/04/0 ... e-z-pasja/ oprócz online jest też opcja pobrania pdf.
Źródło: https://twitter.com/martuszewskiraf/sta ... 8514582528
https://rafalmartuszewski.com/2019/04/0 ... e-z-pasja/ oprócz online jest też opcja pobrania pdf.
Źródło: https://twitter.com/martuszewskiraf/sta ... 8514582528
Powiedzcie mi jeszcze gdzie w Lublinie można to w miarę tanio wydrukować i oprawić. Druk oczywiście na zwykłym papierze, oprawa jak najtańsza. Do 15 zł gdzieś się wyrobię? ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Kargolo pisze:Powiedzcie mi jeszcze gdzie w Lublinie można to w miarę tanio wydrukować i oprawić. Druk oczywiście na zwykłym papierze, oprawa jak najtańsza. Do 15 zł gdzieś się wyrobię? ;)
Z doświadczenia wiem, że konkurencyjne(stosunkowo tanie) ceny są w punktach xero niedaleko lubelskich uczelni.
Powyższy darmowy skarb kibica jest ok i skoro jest za darmo online można zajrzeć, poczytać, no nawet jak komuś się bardzo podoba i ma fundusze wydrukować i oprawić.
Jeśli chodzi jednak o najlepszy w mojej ocenie Skarb Kibica 2019 spośród wszystkich w tym sezonie-to polecam ten Przeglądu Sportowego: https://ksiegarnia.przegladsportowy.pl/ ... sezon-2019
Był dostępny za 4,90zł z gazetą. Obecnie można zamówić wersję papierową za około 12,90zł (w tej cenie dostawa do domu).
Na grupie facebook "MOTOR LUBLIN SPEEDWAY" jeden z kibiców umieścił strony dotyczące naszego klubu: https://www.facebook.com/groups/2458985 ... 581198644/ i w ten sposób jest opisany również każdy inny zespół Ekstraligi(czyli 3 strony/klub) +po 1 stronie każdy zespół z Nice 1.ligi oraz są wszystkie składy 2.ligi umieszczone na ostatniej stronie. Do tego dochodzą terminarze lig, sportu żużlowego oraz wywiad z Tomaszem Gollobem.
Polecam Xerofax koło kebabow na polibudzie ;) multum projektów tam wydrukowałem swojego czasu, A szefa spotkałem po 5 latach wczoraj na stadionie, to może i rabat będzie ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Wiem jak wygląda mniej więcej skarb kibica z PS. Mam egzemplarz sprzed roku, w tym roku chyba nie zdążyłem, bo już nigdzie nie mieli. #LublinToŻużel chyba zrobił swoje ;)
Zapytałem o druk, bo ten Czarny Skarb wygląda bardzo ciekawie, a że (pomimo młodego wieku ;) ) jestem starej daty to wolę mieć takie rzeczy na papierze, pdf mnie nie urządza.
W tym roku klasycznie Świat Żużla zakupiłem. Od lat te gazetki od Awapress towarzyszą mi w trakcie sezonu i... drażnią oczy niedbałym wykonaniem i ciągle tą samą szatą graficzną. Ale może w tym właśnie tkwi jakaś ich magia ;)
Najlepszy żużlowy skarb kibica jaki miałem w rękach to Speedway Pilot z 2012 roku. Niestety wyszedł tylko na ten jeden sezon i projekt nie był kontynuowany.
PS: Dziękuję za podpowiedzi! ;)
Zapytałem o druk, bo ten Czarny Skarb wygląda bardzo ciekawie, a że (pomimo młodego wieku ;) ) jestem starej daty to wolę mieć takie rzeczy na papierze, pdf mnie nie urządza.
W tym roku klasycznie Świat Żużla zakupiłem. Od lat te gazetki od Awapress towarzyszą mi w trakcie sezonu i... drażnią oczy niedbałym wykonaniem i ciągle tą samą szatą graficzną. Ale może w tym właśnie tkwi jakaś ich magia ;)
Najlepszy żużlowy skarb kibica jaki miałem w rękach to Speedway Pilot z 2012 roku. Niestety wyszedł tylko na ten jeden sezon i projekt nie był kontynuowany.
PS: Dziękuję za podpowiedzi! ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Tu akurat fajny tekst o kibicach z Lublina. Miłe, że ktoś zwrócił uwagę na takie rzeczy :)
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ze/sr0x0wt
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ze/sr0x0wt
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Kargolo pisze:W tym roku klasycznie Świat Żużla zakupiłem. Od lat te gazetki od Awapress towarzyszą mi w trakcie sezonu i... drażnią oczy niedbałym wykonaniem i ciągle tą samą szatą graficzną. Ale może w tym właśnie tkwi jakaś ich magia ;)
Mam to samo od lat!
Gdyby ktoś z Czubów lub okolic potrzebował Świata Żużla Skarb Kibica 2019 to na Bursztynowej 17 (w punkcie Ruchu) widziałem dziś jeszcze 2 egzemplarze!
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Ciekawostka. Władze SE rozważają wprowadzenie limitu wieku, nie zapamiętałem dokładnie ale coś pomiędzy 40 a 45 lat. Protasiewicz, Holta i Hancock poszliby na emeryturę. Propozycja ma być rozważana na czerwcowym zjeździe i wejść w życie od nowego sezonu. Źródło - TOK FM.
Chyba późny prima aprilis.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
istred pisze:Ciekawostka. Władze SE rozważają wprowadzenie limitu wieku, nie zapamiętałem dokładnie ale coś pomiędzy 40 a 45 lat. Protasiewicz, Holta i Hancock poszliby na emeryturę. Propozycja ma być rozważana na czerwcowym zjeździe i wejść w życie od nowego sezonu. Źródło - TOK FM.
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ge/2jkmgzm