Motor Lublin - GKM Grudziadz (07.04.2019 - 19:00)
Re: Motor Lublin - GKM Grudziadz (07.04.2019 - 19:00)
Ludzie, jak Wy bez Artioma macie wątpliwości czy my wygramy ten mecz, to jakie w ogóle podstawy do wiary w utrzymanie macie? GKM to drużyna z najsłabszą formacją juniorską w lidze i seniorką nie lepszą, niż pozostałe. Wygrana pod nieobecność Łaguty to obowiązek.
-
TreleMorele
- Senior
Jedziemy u siebie więcej wiary;)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Jeśli w kimkolwiek jest satysfakcja, że GKM pojedzie w meczu z nami osłabiony to mu gratuluję... Jestem kibicem może trochę starszej daty i od zawsze szanowałem rywali (z małymi wyjątkami...) ale jeśli wygrać to czysto sportowo a nie kosztem połamanych kości. Tyle.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
TreleMorele
- Senior
A my jedziemy w pełnym składzie ?
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
A czy zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi?
MOTOR LUBLIN
Czterech pozostałych seniorów Grudziądza jest w stanie zastąpić Artema. Na papierze każdy z nich jest lepszy od całej naszej piątki. Jest to osłabienie, ale nie tak znaczne jak brak w naszej drużynie Zengoty czy Griszy od pierwszej kolejki. Szkoda Artema, no ale co zrobić. Pamiętajmy to tylko sport, a w sporcie zdarzają się niespodzianki. W 2014 wygraliśmy w Grudziądzu, chociaż jak cały sezon zakończył się dobrze wiemy. W 2012 dwa razy u siebie ich pokonaliśmy. Wiem wiem, wtedy nie było komisarzy, tor robiło się pod siebie i jakoś to szło. Ale na papierze też wyglądaliśmy blado przy Grudziądzu jak na ówczesne warunki I ligowe. Trzeba wierzyć w naszych i zostawić im robotę na torze. Bo tylko tylko możemy. Żaden z nas nie wsiądzie na motocykl i nie zacznie jechać. A kto wygra? Ten co po 15 biegach będzie miał więcej punktów. Oby Lublin, ale co będzie to życie pokaże :)
Maxx pisze:Jeśli w kimkolwiek jest satysfakcja, że GKM pojedzie w meczu z nami osłabiony to mu gratuluję... Jestem kibicem może trochę starszej daty i od zawsze szanowałem rywali (z małymi wyjątkami...) ale jeśli wygrać to czysto sportowo a nie kosztem połamanych kości. Tyle.
A czy to jest wina nasza/klubu, ze Artiom się połamał? Jasne, przykra sprawa, ale też co mamy zrobić? Apelować o przełożenie spotkania? Przecież na kontuzje łodszego Łaguty nie mieliśmy żadnego wpływu, wiec nie ma powodu, byśmy mieli się z tego powodu czuć winni. Stało się, to sie stało, kontuzje są wpisane w sport. To jest zmartiwenie GKM-u, a nie nasze. Tak jak brak Zengoty jest problemem Motoru, a nie naszych rywali. A juz ostatniego zdania w kontekscie dzisiejszych wydarzeń zupełnie nie rozumiem. To teraz nie wygramy już sportowo, bo Łaguta jadąc w bądź co bądź towarzyskim turnieju, w innym mieście niż Lublin, w wyścigu, w którym nie było zadnego zawodnika lubelskiego klubu, złamał obojczyk?
Zeby nie było, mnie ta kontuzja w zadnym wypadku nie cieszy, ale też nie zamierzam z jej powodu czuć, ze nasze ewentualne zwycięstwo będzie w jakikolwiek sposób mniej cenne.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Taki żużel.
Chyba nie będziemy teraz płakać, że lider naszego przeciwnika doznał kontuzji...
Nie zdziwiłbym się, gdyby pojechał w meczu. Złamanie obojczyka dla żużlowca to jak dla nas draśnięcie palca przy porannym krojeniu pieczywa
Oczywiście przy absencji Artioma nasze szanse na inauguracyjne 2 pkt wzrastają mocno. Nie wierzę, że czwórka ich seniorów jest w stanie pojechać na tyle równo, by w Lublinie wygrać. Nie ma wuja.
48-42.
Chyba nie będziemy teraz płakać, że lider naszego przeciwnika doznał kontuzji...
Nie zdziwiłbym się, gdyby pojechał w meczu. Złamanie obojczyka dla żużlowca to jak dla nas draśnięcie palca przy porannym krojeniu pieczywa
Oczywiście przy absencji Artioma nasze szanse na inauguracyjne 2 pkt wzrastają mocno. Nie wierzę, że czwórka ich seniorów jest w stanie pojechać na tyle równo, by w Lublinie wygrać. Nie ma wuja.
48-42.
Ja tylko napisałem, że wkurza mnie to, że ktoś się cieszy, że ktoś z rywali się połamał i dzięki temu pojadą osłabieni. Nic ponad to. Reszta to nadinterpretacja.
MOTOR LUBLIN
Racja jest taka ze Grudziądz jest w gazie gdzie nie jadą tam jadą a nasi się schowali. Nie uczestniczą w żadnych turniejach a sparingi z drużynami z lekka mówiąc niszowymi i to jedynie na wyjazdach mnie osobiście nie przekonują. Zrobią ZZ to wcale nie muszą odczuć braku Łaguty. Turowski na łokcie objechał Pawlickiego na jego domowym torze robi pewne wrażenie przynajmniej co na niektórych którzy trzeźwo podchodzą do tematu.
Grudziądz jest do pokonania czy z Artiomem czy bez niego. I mam nadzieję, że za tydzień tak właśnie będzie.
MOTOR LUBLIN
Mad pisze:Racja jest taka ze Grudziądz jest w gazie gdzie nie jadą tam jadą a nasi się schowali. Nie uczestniczą w żadnych turniejach a sparingi z drużynami z lekka mówiąc niszowymi i to jedynie na wyjazdach mnie osobiście nie przekonują. Zrobią ZZ to wcale nie muszą odczuć braku Łaguty. Turowski na łokcie objechał Pawlickiego na jego domowym torze robi pewne wrażenie przynajmniej co na niektórych którzy trzeźwo podchodzą do tematu.
Gniezno w sparingach jechało jak równy z równym z Eligowcami, a Gdańsk zbierał baty gdzie popadło. Jaki był wynik dzisiejszego meczu?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ge(L)o pisze:Taki żużel.
Nie zdziwiłbym się, gdyby pojechał w meczu. Złamanie obojczyka dla żużlowca to jak dla nas draśnięcie palca przy porannym krojeniu pieczywa![]()
48-42.
5 dni do meczu. Nie ma szans że pojedzie. Artiom nie jest takim typem , wróci spokojnie po 14 dniach zwolnienia żeby była z/z
CKM1946 pisze:5 dni do meczu.
7 :) O dziwo z GKMem jedziemy w niedzielę :)
Flagg pisze:Mad pisze:Racja jest taka ze Grudziądz jest w gazie gdzie nie jadą tam jadą a nasi się schowali. Nie uczestniczą w żadnych turniejach a sparingi z drużynami z lekka mówiąc niszowymi i to jedynie na wyjazdach mnie osobiście nie przekonują. Zrobią ZZ to wcale nie muszą odczuć braku Łaguty. Turowski na łokcie objechał Pawlickiego na jego domowym torze robi pewne wrażenie przynajmniej co na niektórych którzy trzeźwo podchodzą do tematu.
Gniezno w sparingach jechało jak równy z równym z Eligowcami, a Gdańsk zbierał baty gdzie popadło. Jaki był wynik dzisiejszego meczu?
Łaguta fruwał w sparingach niszowych a dzisiaj jak trzeba było się pokazać to był gorszy od każdego seniora GKM-u no poza Artiomem.
Mad pisze:Łaguta fruwał w sparingach niszowych a dzisiaj jak trzeba było się pokazać to był gorszy od każdego seniora GKM-u no poza Artiomem.
W bezpośrednim starciu ograł i Lindbaecka i Pawlickiego, wiec?
Flagg pisze:Mad pisze:Łaguta fruwał w sparingach niszowych a dzisiaj jak trzeba było się pokazać to był gorszy od każdego seniora GKM-u no poza Artiomem.
W bezpośrednim starciu ograł i Lindbaecka i Pawlickiego, wiec?
Ślepej kurze to ziarnko się trafi. Powtarzalność Łaguty a ich?
Racja, trzeba było brać Worynę, albo chociaż Kildemanda. Tez dzisiaj pozamiatali Griszą.
Mad pisze:Ślepej kurze to ziarnko się trafi. Powtarzalność Łaguty a ich?
Serio? Widziałeś zawody czy tylko wynik w internecie?
Łaguta szalał. Nawet nie tyle, że miał pod tyłkiem jakieś kosmiczne fury (nawet uważam, że był wolniejszy od rywali), ale umiejętnościami robił taką robotę, że gdyby nie upadek - jakby nie było, na pierwszym miejscu - to byłby jednym z faworytów to wygrania zawodów.
Oto co na temat jego występu piszą syfy:
Nie tylko w pojedynku z Woryną powracający do żużla po zawieszeniu Łaguta rozgrzał do czerwoności gorzowską publiczność. Jego konfrontację z Przemysławem Pawlickim w 15. odsłonie, gdy panowie zaprezentowali zaciętą batalię na dystansie, oglądało się z zapartym tchem. Aż żal, że podobnego ścigania nie ujrzymy na inaugurację PGE Ekstraligi, w meczu Speed Car Motor Lublin - MRGARDEN GKM Grudziądz. Powód: Łaguta do rozgrywek ligowych będzie mógł wrócić dopiero na szóstą kolejkę. Szkoda, bo Rosjanin, mimo długiej przerwy, jest w świetnej dyspozycję.
Flagg pisze:Racja, trzeba było brać Worynę, albo chociaż Kildemanda. Tez dzisiaj pozamiatali Griszą.
Grisza to wartość dodana która dopiero w maju będzie dostępna. Ja osobiście jako kibic motoru nie wiem na jakim etapie jest nasza drużyna. Treningi w swoim gronie są tak miarodajne jak analiza twardości wody w Wiśle po intensywnych opadach deszczu w Krakowie. Cuda i wiara to nasza dewiza na 1 kolejkę. Griszy nie będzie za tydzień w Lublinie a tylko on miał możliwość się pokazania na tle ligowych rywali.
Mad pisze:Flagg pisze:Racja, trzeba było brać Worynę, albo chociaż Kildemanda. Tez dzisiaj pozamiatali Griszą.
Grisza to wartość dodana która dopiero w maju będzie dostępna. Ja osobiście jako kibic motoru nie wiem na jakim etapie jest nasza drużyna. Treningi w swoim gronie są tak miarodajne jak analiza twardości wody w Wiśle po intensywnych opadach deszczu w Krakowie. Cuda i wiara to nasza dewiza na 1 kolejkę. Griszy nie będzie za tydzień w Lublinie a tylko on miał możliwość się pokazania na tle ligowych rywali.
"kibic"..
Po pierwsze nazwa drużyny to Motor, a motor - to ten przedmiot, na którym siedzą żużlowcy w trakcie wyścigu.
To nie tylko byk ortograficzny, ale przede wszystkim brak szacunku do klubu, którego ponoć jesteś kibicem.
Po drugie, to na jakim etapie jest Motor, ale również GKM, Sparta, Stal czy Unia okaże się co najmniej po pierwszej ligowej kolejce.
Nasi tak samo jechali sparingi i treningi jak zawodnicy Grudziądza. I tak samo dobrze się w nich prezentowali.
To nie tylko byk ortograficzny, ale przede wszystkim brak szacunku do klubu, którego ponoć jesteś kibicem.
Po drugie, to na jakim etapie jest Motor, ale również GKM, Sparta, Stal czy Unia okaże się co najmniej po pierwszej ligowej kolejce.
Nasi tak samo jechali sparingi i treningi jak zawodnicy Grudziądza. I tak samo dobrze się w nich prezentowali.
istred pisze:Po pierwsze nazwa drużyny to Motor, a motor - to ten przedmiot, na którym siedzą żużlowcy w trakcie wyścigu.
To nie jazda figurowa na lodzie. Czy nasi się dobrze prezentowali? Z kim? Na tle kogo? Nie pierwsza kolejka a przynajmniej pierwsza runda pokarze moc lub słabość jakieś drużyny. Po ewentualnej porażce w niedzielę zwątpisz w MOTOR? chyba nie! Na teraz Motor cud i wiara bohaterom.
To może bardziej zrozumiałym językiem.
Nasi zawodnicy wygrywali na torze w wyścigach, w których rywalizowali ze swoimi przedsezonowymi sparingpartnerami, a Motor wysoko pokonywał drużyny, z którymi rywalizował. Przy czym wygrywał z nimi na wyjeździe.
Nasi zawodnicy wygrywali na torze w wyścigach, w których rywalizowali ze swoimi przedsezonowymi sparingpartnerami, a Motor wysoko pokonywał drużyny, z którymi rywalizował. Przy czym wygrywał z nimi na wyjeździe.
Szkoda że nie jechaliśmy z Krakowem czy Bydgoszczą na wyjeździe minki by nam się wówczas śmiały od ucha do ucha z pokonania rywali. Poczekam do 1 kolejki i potem możemy się po przekomarzać.