Motor Lublin - GKM Grudziadz (07.04.2019 - 19:00)
Re: Motor Lublin - GKM Grudziadz (07.04.2019 - 19:00)
Największym błędem Klubu jest brak sparingów z ekstraligowcami, a tam wszyscy jeżdżą między sobą szlifując formę. Lubelska ekipa, która ubzdurała sobie, że nie wpuści na tor żadnego rywala, bo to utrudni im zadanie, bawi się w treningi we własnym gronie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Największym błędem Klubu jest brak sparingów z ekstraligowcami, a tam wszyscy jeżdżą między sobą szlifując formę. Lubelska ekipa, która ubzdurała sobie, że nie wpuści na tor żadnego rywala, bo to utrudni im zadanie, bawi się w treningi we własnym gronie.
Nasz sztab powiedział jasno, że nie wpuszczamy nikogo z eligi na tor bo ma być naszym handicap'em. Nie dziwi zatem, że esktraligowcy nie chcą wpuszczać i nas. Czy jest to błąd, to okaże się po kilku kolejkach u siebie i na wyjeździe. Rozumiem, że Ty byś wpuszczał wszystkich, jak leci? Edit: przyczepisz się zaraz do słówek więc zapytam inaczej. Kogo byś widział na sparingu w Lublinie?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Chciałbym niektórym przypomnieć, że dwa sezony temu, jesli dobrze pamietam, jechaliśmy sparing jak równy z równym, z występującą wtedy poziom wyżej Wandą Kraków.
Nie przeszkodziło to nam jednak co by potem mieć mokro w Krośnie i u siebie z Gnieznem.
W ówczesnym półfinale w OSTATNIM biegu pokonaliśmy Ostrów,
by dwa dni pózniej gładko przejechać się po Gnieźnie,
którego nie wiele zmieniony skład rok pózniej prawie dostał się do Finału Ligi !
Sezon temu w sparingu, całkiem fajnie walczyliśmy w Częstochowie.
Ten sezon może być całkowicie nieprzewidywalny.
Vaculik w Rybniku oglądał plecy, żeby dzisiaj (jesli dobrze widziałem) oglądać komplet.
Gorzów wygrał w Grudziądzu z Artiomem i Buczkiem, a przegrał w Gnieźnie z Jabłońskim i Galą.
Kudriaszow z Gorzowem pojechał prawie komplet, po to by z Poznaniem być cieniem samego siebie.
Zapamiętajcie jedno:
EVERYTHING IS POSSIBLE !
Nie przeszkodziło to nam jednak co by potem mieć mokro w Krośnie i u siebie z Gnieznem.
którego nie wiele zmieniony skład rok pózniej prawie dostał się do Finału Ligi !
Vaculik w Rybniku oglądał plecy, żeby dzisiaj (jesli dobrze widziałem) oglądać komplet.
Gorzów wygrał w Grudziądzu z Artiomem i Buczkiem, a przegrał w Gnieźnie z Jabłońskim i Galą.
Kudriaszow z Gorzowem pojechał prawie komplet, po to by z Poznaniem być cieniem samego siebie.
Zapamiętajcie jedno:
EVERYTHING IS POSSIBLE !
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
DrPaiHiWo pisze:Chciałbym niektórym przypomnieć, że dwa sezony temu, jesli dobrze pamietam, jechaliśmy sparing jak równy z równym, z występującą wtedy poziom wyżej Wandą Kraków.
Zapamiętajcie jedno:
EVERYTHING IS POSSIBLE !
To co tu opisujesz to normalna rzecz podczas sparingów. Zawodnicy musieliby byc idiotami zeby najlepsze silniki zajeżdżać przed ligą i kręcić niepotrzebne kółka na sprawdzonym sprzęcie. Testują sobie inne silniki oraz ustawienia i stąd takie niespodzianki ;)
samba pisze:To co tu opisujesz to normalna rzecz podczas sparingów. Zawodnicy musieliby byc idiotami zeby najlepsze silniki zajeżdżać przed ligą i kręcić niepotrzebne kółka na sprawdzonym sprzęcie. Testują sobie inne silniki oraz ustawienia i stąd takie niespodzianki ;)
W Lesznie sami mówili, ze osiołków na ligę nawet jeszcze nie próbowali.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tak, przy czym mi chodzi o to,
że nawet podczas ligi mecz meczowi nie równy.
Nie wiem czy wygramy, nie wiem czy przegramy.
Wiem jedno: do pierwszego meczu wszelkie prognozy są warte tyle co śpiew sióstr Godlewskich...
że nawet podczas ligi mecz meczowi nie równy.
Nie wiem czy wygramy, nie wiem czy przegramy.
Wiem jedno: do pierwszego meczu wszelkie prognozy są warte tyle co śpiew sióstr Godlewskich...
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Strasznym pesymizmem ostatnimi czasy zalatuje na forum. Czytam opinie, w których przewija się co chwilę a to "dziadek" a to brak tego czy owego. Sytuacja jest taka, że mamy zawodników jakich mamy. Nie jest to światowa czołówka ani nawet nasza krajowa ale przypomnę dwie kwestię. Primo: Nazwiska nie jeżdżą. Duo: Żużlem w Lublinie nie kierują amatorzy. I to jest wystarczający powód aby tchnąć nieco optymizmu. Kontuzja Zengoty skomplikowała sytuację ale nadal mamy kim jechać i kim wygrywać. Ekstraliga to nie jest jakiś kosmos.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Dodam tylko, że jesli posiłkować się wynikami zeszłorocznego SEC to mamy w składzie zawodników lepszych niż Lindbaeck, Sajfuninow i Kasprzak...
- tezetomaniak
- Trener
Jeśli posiłkować się wynikami zeszłorocznego Grand Prix, to nie mamy zawodników ;)
blajar pisze:Czarek pisze:Największym błędem Klubu jest brak sparingów z ekstraligowcami, a tam wszyscy jeżdżą między sobą szlifując formę. Lubelska ekipa, która ubzdurała sobie, że nie wpuści na tor żadnego rywala, bo to utrudni im zadanie, bawi się w treningi we własnym gronie.
Nasz sztab powiedział jasno, że nie wpuszczamy nikogo z eligi na tor bo ma być naszym handicap'em. Nie dziwi zatem, że esktraligowcy nie chcą wpuszczać i nas. Czy jest to błąd, to okaże się po kilku kolejkach u siebie i na wyjeździe. Rozumiem, że Ty byś wpuszczał wszystkich, jak leci? Edit: przyczepisz się zaraz do słówek więc zapytam inaczej. Kogo byś widział na sparingu w Lublinie?
Wpuściłbym jeden klub. Częstochowę.
Grudziądz potrafił jechać z Gorzowem tylko w Gorzowie. Oby jazda tylko z 1 ligą nie wyszła nam bokiem. Nasz tor ma być naszą wartością dodaną i tu się obawiam o wynik. Wiadomo że liga praktykuje beton a my zaczynamy się uczyć naszego toru po wojażach w 1 lidze gdzie nawierzchnia była inna. Ktoś pisał że ubijano nawierzchnię do momentu gdzie nie można było wbić wkrętaka w nawierzchnię. Mnie osobiście przygotowania drużyny do ligi nie przekonują i obym się kó..a mylił.
Mad pisze:Grudziądz potrafił jechać z Gorzowem tylko w Gorzowie.
Czyżby? https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/rel ... tal-gorzow
Gelo kolego po awansie GKM-u do ligi. Jezu ludzie.
50-40 dla Motoru !
Na moje nawet 1 punktem byle 2 pkt meczowe.
35:55. Uzasadniam: długość grudziądzkiego toru to 379 metrów, szerokość - 10 prosta, 15 - łuki. Brzmi znajomo, a poza tym mamy załatwione, że w dniu meczu nawierzchnia będzie ubita na beton.
Czarek pisze:35:55. Uzasadniam: długość grudziądzkiego toru to 379 metrów, szerokość - 10 prosta, 15 - łuki. Brzmi znajomo, a poza tym mamy załatwione, że w dniu meczu nawierzchnia będzie ubita na beton.
Co z tego ze brzmi znajomo ? I dlaczego zakładasz że będzie ubita na beton ?
Wiadomo , toru w ekstralidze są ubijane przez Komisarzy, ale bezprzesady ;) inna nawierzchnia, inne ścieżki i wydaje mi się że tak łatwo nie będą mieli ;) My na pewno nie się położymy i nie będziemy chłopcem do bicia u nas na torze. Na plus że mamy mocna pare Juniorów i tu może być widoczna różnica w meczu z GKM !
ML
Jeśli uważasz, że centrala pozwoli na uznanie przyczepnego toru w Lublinie za regulaminowy w meczu przeciwko GKM to jesteś wielkim optymistą. Mogę się założyć, że tor będzie ubijany tak aż ciągniki spuchną.
Spodziewam sie meczu na styku i niezwykle ciezko wskazac faworyta. My powinnismy nadrobic juniorami, ale z drugiej strony wiadomo jak z mlodymi jest.
Sklanialbym sie rowniez nad opcja z Gosikiem w skladzie i Lambertem pod 16.
Sklanialbym sie rowniez nad opcja z Gosikiem w skladzie i Lambertem pod 16.
Co z ZZ za Zengotę?
Nie można.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Tylko 3 pierwszych z listy opublikowanej przez GKSŻ?
Tylko pierwszy. Dwóch następnych w przypadku kolizji terminów.
Richie Faulkner:
Gdyby u nich Laguta tez nie jechal to szanse bylyby wyrownane. Grudziadz ma bardziej wyrownany sklad i niestety to ma duze znaczenie. Po 10 pkt Jonssona, Lamberta i Michelsena moze byc za malo.
Nie wiem czy uznaja przyczepny tor za regulaminowy. Pewnie będzie ubity, ale nie będzie to Beton jak w Gnieźnie ;) po 4 biegach się trochę odsypie i będzie dobrze ! Wierze w to ! 47-43
ML