Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
blajar
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#4301 Postautor: blajar » 17 marca 2019, o 17:53

Kaman pisze:
grzesieck pisze:ja bylem czujny i screenshot zrobilem ;)

Obrazek

Tylko ja nie widze na żadnej przeglądarce? hmm

skopiowałem adres obrazka i wkleiłem w przeglądarkę, widać.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Czarek
Trener

#4302 Postautor: Czarek » 17 marca 2019, o 17:59

blajar pisze:
Czarek pisze:Opis tego kevlaru nie wygląda najlepiej, ale dzisiejsze okołostadionowe wieści (jedyny ciekawy element niedzielnego spędu "na trening") jeżą włos na głowie. Mam nadzieję, że chociaż część z nich nie okaże się być prawdą, bo zacznę tęsknić za I ligą.

Co tam ciekawego powiadają?

Nie będę tu rozpowiadał plotek, zwłaszcza że są bardzo smutne. Oficjalne komunikaty w tych sprawach muszą ukazać się w najbliższym czasie, więc dowiesz się z pewnego źródła.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

piotr81

#4303 Postautor: piotr81 » 17 marca 2019, o 18:10

Aż strach się bać :( Co może być jeszcze gorszego niż nasza obecna sytuacja kadrowa?

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#4304 Postautor: Rusek » 17 marca 2019, o 18:18

Może już znane są wyniki meczów ? ;-)
Też jestem ciekawy o co chodzi...
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Flagg
Trener

#4305 Postautor: Flagg » 17 marca 2019, o 18:18

Czarek pisze:Opis tego kevlaru nie wygląda najlepiej, ale dzisiejsze okołostadionowe wieści (jedyny ciekawy element niedzielnego spędu "na trening") jeżą włos na głowie. Mam nadzieję, że chociaż część z nich nie okaże się być prawdą, bo zacznę tęsknić za I ligą.

Brawo, na podstawie opisu Samby, z którego wynika jedynie, ze kevlary sa w barwach....klubu, wyciągasz wniosek, ze sa kiepskie :D No Mistrz :)

A co do tych Twoich okołostadionowych wieści - jeśli sa takie same jak 95% informacji, jakimi się tutaj "chwalisz" to jestem zadziwiająco spokojny, że nigdy o nich nie usłyszymy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#4306 Postautor: ezbeg » 17 marca 2019, o 18:30

Kevlary jak kevlary. Trochę za dużo niebieskiego, ale mogą być. Osobiście wolałbym żeby było jak z 10 lat temu że każdy jeździł we "własnym" stroju. Było kolorowo, a tak trochę zbyt jednolicie :lol: Tylko niech Kępa załatwi na treningi plastrony, bo szkoda nowych kevlarów. W elipie jest taki przepis że zespół trenujący na własnym torze musi jeździć albo w kevlarach z logo sponsora ligi albo w plastronach. W innym przypadku kara. Wczasy na Malediwach kosztują.

Klops1
Senior

#4307 Postautor: Klops1 » 17 marca 2019, o 19:51

Czarek pisze:
blajar pisze:

Nie będę tu rozpowiadał plotek, zwłaszcza że są bardzo smutne. Oficjalne komunikaty w tych sprawach muszą ukazać się w najbliższym czasie, więc dowiesz się z pewnego źródła.

Z całym szacunkiem ale smutne to jest marudzenie na wszystko i wszystkich. Jeśli kevlary są w barwach klubu to z urzędu mają ocenę "może być".

Mamy powody do obaw ale kevlary, przed ich oficjalną prezentacją, z pewnością do nich nie należą.

Robson
Senior

#4308 Postautor: Robson » 17 marca 2019, o 20:23

https://zapodaj.net/images/be5bbb4a8faf6.jpg tu kevlar jakby komu sie nie udalo zobaczyć w poprzednim poście

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4309 Postautor: Gelo » 17 marca 2019, o 21:04

Dla mnie super. Im więcej czarnego tym bardziej elegancko :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4310 Postautor: tezetomaniak » 17 marca 2019, o 21:36

Czarek pisze:
blajar pisze:

https://www.youtube.com/watch?v=CszjRJNcbOo

Ge(L)o
Trener

#4311 Postautor: Ge(L)o » 17 marca 2019, o 21:51

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4312 Postautor: Gelo » 17 marca 2019, o 22:18

Jedyne co mi się nasuwa na zdrowy rozsądek to kiepsko z Zengim. Prawdopodobnie kontuzja jest poważniejsza od Jelenia a to oznacza sezon z głowy

ezbeg
Trener

#4313 Postautor: ezbeg » 17 marca 2019, o 22:57

Albo i w gorszym wypadku koniec kariery.

bartollo
Senior

#4314 Postautor: bartollo » 17 marca 2019, o 23:35

Zaraz mina 3 tyg jak chlop w szpitalu siedzi. Musi byc naprawde zle :(

Flagg
Trener

#4315 Postautor: Flagg » 17 marca 2019, o 23:55

"Grzegorz miał duży problem, ale już czuje się lepiej. Proszę o jeszcze chwilę cierpliwości, on sam się lada moment wypowie - kwituje Kępa temat kontuzji Zengoty."

"Nie ma żadnej decyzji o wzmocnieniu zespołu - stwierdza Kępa. - Usiądziemy sobie ze sztabem szkoleniowym, by na spokojnie przedyskutować ten temat i to jest wszystko, co mogę powiedzieć "

Jeszcze niedawno, Kuba jasno i wyraźnie mówił, ze Łaguta jest ostatnim wzmocnieniem. Teraz trochę spuścił z tak radykalnego tonu. To i wypowiedz o Grześku (ze sam sie wypowie do mediów) dla mnie jest jasnym sygnałem, że Zengota w tym roku na torze raczej za szybko, jeśli w ogóle, nam nie pomoże
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#4316 Postautor: Popek » 18 marca 2019, o 00:32

Wg mnie mamy teraz dwie sciezki do obrania przez zarzad:

1. Jedziemy tym co mamy, praktycznie bez zadnych rezerwowych, podejmujac wielkie ryzyko spadku + byc moze jest szansa odjechac sezon mniejszym kosztem i utrzymac sie przez powiekszenie ekstraligi.
2. Utrzymac sie za wszelka cene - zakontraktowac Hancocka. Jesli faktycznie Grzeska ma nie byc do konca sezonu to dziadek moze duzo nam pomoc. Dopoki nie przyjdzie Łaguta to będzie jechać tak jakby zamiast Zengoty (więc będziemy silniejsi niz z Zengota w tych pierwszych kolejkach), a jak Grisza zostanie zatwierdzony to bedzie pauzowac najslabszy z dwojki Michelsen - Jonsson. W tej sytuacji szkoda jednego i drugiego, ale z drugiej strony mala jest szansa ze obaj odpala forme zycia, wiec odsuniecie od skladu tego slabszego stworzy nam sytuacje w ktorej mamy Łagute, Hancocka i dwóch solidnych zawodniow (Lambert + Jonsson/Michelsen) + Miesiąc z Lampartem walczący o jedno miejsce i mocni juniorzy. W tym drugim wariancie najwiekszy kwas bylby w razie kontuzji Lamberta, bo wtedy Miesiac i Lampart musza obaj byc w podstawowym składzie.

Pod koniec tamtego roku wszystko w klubie wydawalo sie super, teraz juz nie jestem taki pewien, ani naszych celow ani sytuacji finansowej, ale jesli nie chcemy zostawiac utrzymania tylko w gestii szczescia to powinnismy zakontraktowac Hancocka i bic sie z calych sil o jak najlepszy wynik w lidze.

samba
Senior

#4317 Postautor: samba » 18 marca 2019, o 01:09

Popek pisze:Wg mnie mamy teraz dwie sciezki do obrania przez zarzad:

1. Jedziemy tym co mamy, praktycznie bez zadnych rezerwowych, podejmujac wielkie ryzyko spadku + byc moze jest szansa odjechac sezon mniejszym kosztem i utrzymac sie przez powiekszenie ekstraligi.
2. Utrzymac sie za wszelka cene - zakontraktowac Hancocka. Jesli faktycznie Grzeska ma nie byc do konca sezonu to dziadek moze duzo nam pomoc. Dopoki nie przyjdzie Łaguta to będzie jechać tak jakby zamiast Zengoty (więc będziemy silniejsi niz z Zengota w tych pierwszych kolejkach), a jak Grisza zostanie zatwierdzony to bedzie pauzowac najslabszy z dwojki Michelsen - Jonsson. W tej sytuacji szkoda jednego i drugiego, ale z drugiej strony mala jest szansa ze obaj odpala forme zycia, wiec odsuniecie od skladu tego slabszego stworzy nam sytuacje w ktorej mamy Łagute, Hancocka i dwóch solidnych zawodniow (Lambert + Jonsson/Michelsen) + Miesiąc z Lampartem walczący o jedno miejsce i mocni juniorzy. W tym drugim wariancie najwiekszy kwas bylby w razie kontuzji Lamberta, bo wtedy Miesiac i Lampart musza obaj byc w podstawowym składzie.

Pod koniec tamtego roku wszystko w klubie wydawalo sie super, teraz juz nie jestem taki pewien, ani naszych celow ani sytuacji finansowej, ale jesli nie chcemy zostawiac utrzymania tylko w gestii szczescia to powinnismy zakontraktowac Hancocka i bic sie z calych sil o jak najlepszy wynik w lidze.

Argumentacja spoko tylko przykładowo ciężko mi sobie wyobrazić sytuację po przyjściu Hancocka, w której z czwórki obcokrajowców bijącej się o 3 miejsca w składzie (Lamberta traktujemy jako 8) najsłabszy okazuje sie byc Jonsson i go odstawiamy. Po tym jak nas wprowadzil do ekstraligi, pierwszy ogłosił że zostaje i widac ze jest w jakis tam sposób zaangażowany w nasz klub. Wiadomo za zasługi się nie jeździ i pozostanie w elidze jest tym celem nadrzędnym ale mimo wszystko nieprzyjemna sytuacja dla każdego. Ale to już niech zarząd się tym wszystkim martwi, my kibice i tak przyjdziemy na stadion :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4318 Postautor: Gelo » 18 marca 2019, o 08:09

Witek Zwierzchowski nie miał z tym problemu - najsłabszy na treningu po prostu nie jechał w meczu. Najgorsze w tej całej sytuacji jest to, że przy dojściu Grega na "wylocie" jest ktoś z dwójki Jonsson/Michelsen, a pewne miejsce w składzie mają Łełek i Lampart. AJ rzeczywiście utożsamia się z drużyną, jest jej mentorem i dobrym duchem. MM natomiast jest materiałem na objawienie ligi - na co osobiście liczę. Reasumując - najbardziej czego nam potrzeba to polskiego seniora "na sztukę". Z tych realnych czyli bez pewnego miejsca w składzie w swoich drużynach - Suchecki, Baran i o zgrozo... Ułamek.

Mad
Senior

#4319 Postautor: Mad » 18 marca 2019, o 08:50

Gelo pisze:Dla mnie super. Im więcej czarnego tym bardziej elegancko :)

...a gdzie tam Widzisz ,,dużo czarnego,, Ja widzę dużo granatowego. Mi osobiście się podobają.

blajar
Trener

#4320 Postautor: blajar » 18 marca 2019, o 08:59

Czy tylko mnie ten kevlar kojarzy się z ogrodniczkami? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Mad
Senior

#4321 Postautor: Mad » 18 marca 2019, o 09:09

blajar pisze:Czy tylko mnie ten kevlar kojarzy się z ogrodniczkami? :)

Twierdzisz po tym zdjęciu z egipskiej perspektywy? Masz foty z przodu?

bartollo
Senior

#4322 Postautor: bartollo » 18 marca 2019, o 09:27

AJ bardzo szanuje ale troche argument z d... Za zaslugi i za to ze jest fajny ma jezdzic? Juz widzimy jak sie konczy jak nie ma rezerwowego. Teraz jest panika bo jedna kontuzja i budzimy sie z reka w nocniku. 5-6 meczow dla jednego z zawodnikow i funkcja rezerwowego to nie jest zly deal moim zdaniem. A Dziadek robilby przynajmniej 10 pkt bo to fenomenalny startowiec. Czy zrobi tyle Jonsson lub Michelsen? Watpie. Obaj zawodnicy sa na 6-8 pkt.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4323 Postautor: Gelo » 18 marca 2019, o 09:37

Nie - ma jeździć, bo był najlepszym zawodnikiem 1 ligi i wprowadził nas do Ekstraligi. Nie ma ani jednego powodu żeby najlepszego zawodnika ligi, byłego wicemistrza świata odsuwać od składu - jak się rozważało np. Worynę. Można oczywiście na siłę argumentować, że Ekstraliga to dla niego za wysokie progi, co pokazał sezon w Częstochowie - ale sezon sezonowi nierówny. Jak trafi z silnikami - może być bardzo mocny - bo wciąż jeździ pięknie i odważnie. A Greg - wiadomo - przyciśnięty do płotu - zamknie gaz.

Mad
Senior

#4324 Postautor: Mad » 18 marca 2019, o 09:39

To znaczy ze apele łapiących się za łby zaczynają się sprawdzać?

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#4325 Postautor: Kshyhu » 18 marca 2019, o 09:46

Sprawa jest prosta - jeśli nas stać - warto sięgnąć po dziadka i zawalczyć o utrzymanie, w przyszłym roku powinno być znacznie łatwiej na giełdzie transferowej.

ALE

Jeśli nas nie stać / miałoby narazić to klub na straty po sezonie - jedźmy tak, jak jest, ew. próbujmy wypożyczyć jakiegoś polskiego seniora (o ile w ogóle kogokolwiek dałoby się jeszcze wyłuskać).
Motor mocnyj!