Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
W Zielonej Górze nikt nie pozwoli na upadek żużla. Tam żużel to niczym religia. No i jak ktoś powyżej zauważył Falubaz to Falubaz. Chyba najbardziej kojarzony z żużlem klub w Polsce. Chociaż o jakości celebrytów którzy im kibicuja nie będę wypowiadać się bo lepiej tematów polityczno-światopoglądowych tutaj na forum nie poruszać. Zresztą z czym oni mają konkurować. Piłki nożnej na poziomie tam nie ma, na dodatek klub teraz nazywa się... Falubaz. Jest co prawda koszykówka, ale ten sam sponsor - Stelmet.
Bardzo mądre działanie Motoru. Po co nam ich wypożyczenie? Mamy dwóch podstawowych juniorów i przy wypożyczeniu do Lublina Curzytkowie nie mieliby właściwie szans na jazdę w lidze w tym sezonie, co innego transfer. Klub miałby 4 juniorów i pod tym względem byłby świetnie zabezpieczony na kilka lat. Dodatkowo pewnie łatwiejsze byłyby negocjacje z Wiktorami przed kolejnym sezonem - bez względu na to, w której lidze będziemy jeździć.Jak donoszą Supernowości24.pl, jednym z zainteresowanych jest beniaminek PGE Ekstraligi, Speed Car Motor Lublin. - Rozmawiamy z lubelskim klubem, tylko w tym przypadku jest jeden problem. Klub z Lublina chce kupić obu zawodników, a my na to nie możemy się zgodzić. Chcemy ich tylko wypożyczyć na ten sezon, po którym - mam nadzieję - wróciliby oni do Rzeszowa i w sezonie 2020 wystartowali w barwach Stali Rzeszów w lidze - zdradza Józef Lis, szef ZKS Stal Rzeszów.
Z Trofimovem nie będzie czego negocjować, ma kontrakt na 2 lata :)
E: Natomiast co do Curzytków, to oczywiście byłby świetny ruch dla Motoru, ale jak pisałem wcześniej, raczej dla samych braci jak i towarzystwa Stali średnio opłacalny. Wiec pewnie wylądują na wypożyczeniu w Krośnie. Poza tym kibice z Rzeszowa chyba by nas do końca znienawidzili, jakbyśmy im jeszcze braci podebrali :D
E: Natomiast co do Curzytków, to oczywiście byłby świetny ruch dla Motoru, ale jak pisałem wcześniej, raczej dla samych braci jak i towarzystwa Stali średnio opłacalny. Wiec pewnie wylądują na wypożyczeniu w Krośnie. Poza tym kibice z Rzeszowa chyba by nas do końca znienawidzili, jakbyśmy im jeszcze braci podebrali :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Temat Curzytków zgodnie z przewidywaniami upadł, poszli do Poznania. Wedle słów J.Lisa, bardzo chciał ich wypożyczyć do nas, ale Kępa chciał transferu definitywnego. Jak dla mnie decyzja słuszna. Z rocznego wypożyczenia braci, pozytku nie mielibyśmy zadnego.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kolejny cud upadł! Jakiś salceson lubelski na syfach pisał że są u nas.
Bedzie cud w marcu czy nie w koncu? Bo chyba nie chodzilo o kontuzje Zengoty, albo odwodnienie liniowe.
Kshyhu pisze:A było mówione, że to w marcu? :D
Od marca do października
A ja sądzę, że Jacek Ziółkowski mówiąc o cudzie miał na myśli nasze utrzymanie w Elidze
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Bus AJ, mechanicy i motocykle widziani na Z5 :)
No AJ musi wbić na poziom z 2014 roku jeżeli mamy się w tej lidze utrzymać.
bartollo pisze:No AJ musi wbić na poziom z 2014 roku jeżeli mamy się w tej lidze utrzymać.
Spoko będzie cud będzie poziom z 14 roku.
Czy moglby ktos zamowic pogode na pierwsze spotkanie? Wlasnie kupilem bilety lotnicze I nie chcialbym aby sie zmarnowaly ;)
Ja tam czekam az kupie bilet na mecz ;)
GIGI pisze:Czy moglby ktos zamowic pogode na pierwsze spotkanie? Wlasnie kupilem bilety lotnicze I nie chcialbym aby sie zmarnowaly ;)
Sorry ale bedzie lac I pojedziemy w czerwcu
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
GIGI pisze:Czy moglby ktos zamowic pogode na pierwsze spotkanie? Wlasnie kupilem bilety lotnicze I nie chcialbym aby sie zmarnowaly ;)
Tez z nadzieja oczekuje dobrej pogody. Bilety lotnicze jiz dawno zamowione tak samo jak karnet ;)
Oby jutro trening sie odbyl i niech nasi dopasowuja sie na maxa do nawierzchni.
MOTOR LUBLIN
^^^Treningi pewnie nie wcześniej jak koło 20 marca, jeśli słoneczko dopisze.
Hans pisze:Ja tam czekam az kupie bilet na mecz ;)
Ja czekam na dodatkowe karnety ;)
K.A.M.I.L. pisze:Tez z nadzieja oczekuje dobrej pogody. Bilety lotnicze jiz dawno zamowione tak samo jak karnet ;)
Oby jutro trening sie odbyl i niech nasi dopasowuja sie na maxa do nawierzchni.
Miejmy nadzieje ze pogoda bedzie sprzyjala. Dobre spasowanie to polowa sukcesu.
^^^Treningi pewnie nie wcześniej jak koło 20 marca, jeśli słoneczko dopisze.
Czyli jutrzejszy jest odwołany?
piotr81 pisze:^^^Treningi pewnie nie wcześniej jak koło 20 marca, jeśli słoneczko dopisze.
Czyli jutrzejszy jest odwołany?
Patrząc na pogodę za oknem,. to nie robiłbym sobie na to wielkich nadziei.
AJ, Michelsen, Łaguta - chlopaki się zjeżdżają. Może jednak jest jakaś szansa na popyrkanie jutro...
jacur78 pisze:Sorry ale bedzie lac I pojedziemy w czerwcu
Rezerwowy termin jest jeszcze w kwietniu, więc odwołanie nic nam nie da.
istred pisze:jacur78 pisze:Sorry ale bedzie lac I pojedziemy w czerwcu
Rezerwowy termin jest jeszcze w kwietniu, więc odwołanie nic nam nie da.
Na rezerwowym terminie też może lać :). Ja nie mam nic przeciwko.
Michelsen vs Pawlicki
Lampart vs Bjerre
Lambert vs Lindbaeck
Miesiąc vs Buczkowski
Jonsson vs Laguta
Lampart vs Rolnicki
Trofimov vs Wieczorek
Wygląda to blado. Z takim Łagutą i Zengota za Lamparta i Miesiąca skład znacznie zmienia swoje oblicze. To co wydawało się dla nas najlepsze, czyli mecz z Grudziądzem na początek może być teraz naszym gwoździem do trumny :/
Nie wygląda to najgorzej. Weź pod uwagę to, że rezerwowy Lambert może zastępować zarówno Miesiąca jak i Lamparta, dodatkowo w odwodzie mamy młodego Lamparta, który może śmiało rywalizować z seniorami. Najbardziej obawiam się o to, że Łaguta może być niełapany. Więcej wiary w naszych!
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata