Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Byłych zawodników Stali Rzeszów nie obowiązuje okienko. Moga podpisać w dowolnym momencie. Tak jak Sundstroem i Morris w Rybniku.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Co do zakazów to nie zawsze ubezpieczenie wymaga ograniczenie pewnych aktywności dość często jeśli nie częściej jest to wymóg pracodawców. Co do firmowania nazwiskiem to raczej bardziej odbieranym na zewnątrz jest nazwisko Marka a nie Kuby ... No cóż są te same więc nie ma szans żeby zbadać które miało wpływ a które nie ... Ja jednak upieram się że to Marek swym nazwiskiem ten klub legitymizował, ale mogę się mylić ...
Co decyzji niestety nie mogę napisać ale uwierz mi są taki symptomy, nie mówię tu o tym że to jest mocne zjawisko, ale o tym że takie symptomy są (choć nie wykluczam że jestem przewraźliwiony w tym temacie, ale jak to mówią lepiej dmuchać na zimne)
To że miał prawo zachować się w sprawie Grega tak jak się zachował było to dość duże nadużycie... mimo wszystko ja twierdzę że nie, no chyba że ta decyzja była konsultowana ze sponsorami (dla mnie do nadal dziecinada) ...
Co do transferów mogę napisać jedno, rzeczywiście jest to kwestia względna jednak mając około 5 mln + utrzymanie składu można to było trochę inaczej rozegrać. Ja na pewno zrobił bym to inaczej, ale tutaj na tym trudnym rynku, Kuby nie zamierzam krytykować.
Ale żeby nie było tak słodko widzę są od Kuby też na rynku gracze którzy byli by lepsi np. choćby Marek, jednak patrząc w przyszłość stawiałbym na Kubę pod warunkiem że czasem ojca trochę posłucha :-)
Co decyzji niestety nie mogę napisać ale uwierz mi są taki symptomy, nie mówię tu o tym że to jest mocne zjawisko, ale o tym że takie symptomy są (choć nie wykluczam że jestem przewraźliwiony w tym temacie, ale jak to mówią lepiej dmuchać na zimne)
To że miał prawo zachować się w sprawie Grega tak jak się zachował było to dość duże nadużycie... mimo wszystko ja twierdzę że nie, no chyba że ta decyzja była konsultowana ze sponsorami (dla mnie do nadal dziecinada) ...
Co do transferów mogę napisać jedno, rzeczywiście jest to kwestia względna jednak mając około 5 mln + utrzymanie składu można to było trochę inaczej rozegrać. Ja na pewno zrobił bym to inaczej, ale tutaj na tym trudnym rynku, Kuby nie zamierzam krytykować.
Ale żeby nie było tak słodko widzę są od Kuby też na rynku gracze którzy byli by lepsi np. choćby Marek, jednak patrząc w przyszłość stawiałbym na Kubę pod warunkiem że czasem ojca trochę posłucha :-)
zamiast 500 + program Beryl +
piotr76 pisze:Ale żeby nie było tak słodko widzę są od Kuby też na rynku gracze którzy byli by lepsi np. choćby Marek, jednak patrząc w przyszłość stawiałbym na Kubę pod warunkiem że czasem ojca trochę posłucha :-)
Ale na jakiej podstawie wyciągasz wniosek, że Marek Kępa byłby lepszy na rynku od syna? Czy starszy Kępa kiedykolwiek negocjował transfer jakiegoś zawodnika? Bo powiedzenia w mediach, ze klub potrzebuje tego i tamtego jednak za wiele z rzeczywistymi negocjacjami nie ma. Jasne, ten sezon trochę obalił mit Kuby jako cudotwórcy w kwestii ściągania zawodników, ale nie dość, ze trafił na największy zastój na rynku w ostatniej dekadzie (jak nie dłuzej), to jeszcze akurat Bieńkowskiemu zachciało się odbudować wielki Falubaz. Nie popadajmy jednak ze skrajności w skrajność. Przez 2 lata młodszemu nie wyszedł właściwie jeden transfer - Sam Masters. Cała reszta to były duże, lub bardzo duże sukcesy. Ściągniecie Jelenia i Miesiąca do 2 ligi, Bober, Lamparty, Jonsson, Lambert. Nawet ściągniecie na 3 mecze Klinga było sukcesem, bo w każdym spotkaniu dokładał swoją cegiełkę Teraz po odejściu Oskara potrafił zapełnić lukę w juniorce niemal najlepszy możliwy sposób (przynajmniej na papierze). . Domagaliśmy się lidera? Domagaliśmy i wydawało się, ze w przegranej już sprawie udało mu się wyciągnąć Griszę. Oczywiście z tegorocznych ruchów bedzie można go rozliczyć dopiero po sezonie, ale naprawdę mam duże wątpliwości, czy Marek byłby w stanie ugrać cokolwiek więcej. Chyba ze się czepiamy tego Hancocka.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No właśnie "tego Hancocka" się czepiamy.
Ale nie mając wiedzy nt. rzeczywistej sytuacji finansowej klubu możemy się poczepiać czysto teoretycznie.
Ale nie mając wiedzy nt. rzeczywistej sytuacji finansowej klubu możemy się poczepiać czysto teoretycznie.
Motor mocnyj!
-
TreleMorele
- Senior
W obecnej sytuacji bardziej by nam się przydał Greg ( jazda od 1kolejki )niż Laguta .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Choćby po tym, że mialo ni być AJ-a a miał być Pająk (jeszcze przed Gregiem) i nie wiem jakim cudem Markowi udało się wybić z głowy ten pomysł... Może i Pająk też by się tu odbudował, mamy tutaj taki klimat na odbudowę :) Blisko Nałęczowa czy coś takiego :-)
Co do transferów bardzo trafnie to opisałeś i tutaj polemiki z mojej strony się nie spodziewaj Kuba zrobił co mógł, ja bym próbował to
rozegrać inaczej co nie znaczy że wyszło by lepiej. Tak jak napisałeś to było jedno najtrudniejszych okienek w historii żużla.
Co do reszty lidera w postaci Laguty mogliśmy się spodziewać i całe szczęście to potwierdza w obecnych treningach bo wcale nie było to na 100% KMO pewne :)
Co do formacji juniorskiej mi trochę żal Emila, nie wiem czy jak by był 2 w kadrze to by się zdecydował na zakończnie kariery, a tak po
prostu żal i tyle ... jednak jazda swoimi wychowankami trochę bardziej mi się podoba, ale to moje zdanie ... tak ja bym zapełniał lukę po Oskarze a te pieniądze poszły by na kogo innego.
Czy Marek więcej by ugrał hmm myślę że raczej nie no może poza Gregiem to chyba raczej nie ma tu różnic zresztą razem działają.
Choć chyba Marek mocniej by zawalczył o "polską armatę".
Marek celnie zauważył nam potrzeba 1 polskiego lidera po awansie i to powinien być priorytet ...
Tak jak napisałeś rozliczać będzie można po sezonie, dlatego sercem jestem za klubem a co za tym idzie z Kubą, mam głęboką nadzieję
że będę musiał wycofać się z wielu spraw po utrzymaniu się Motoru w e-lidze.
Swoją drogą nie napisałem nic o tym jak postrzegam skład itp.. ale brak czasu ... może jeszcze przed sezonem uda mi się trochę sklecić ... znów będzie pole do polemiki :-)
Co do transferów bardzo trafnie to opisałeś i tutaj polemiki z mojej strony się nie spodziewaj Kuba zrobił co mógł, ja bym próbował to
rozegrać inaczej co nie znaczy że wyszło by lepiej. Tak jak napisałeś to było jedno najtrudniejszych okienek w historii żużla.
Co do reszty lidera w postaci Laguty mogliśmy się spodziewać i całe szczęście to potwierdza w obecnych treningach bo wcale nie było to na 100% KMO pewne :)
Co do formacji juniorskiej mi trochę żal Emila, nie wiem czy jak by był 2 w kadrze to by się zdecydował na zakończnie kariery, a tak po
prostu żal i tyle ... jednak jazda swoimi wychowankami trochę bardziej mi się podoba, ale to moje zdanie ... tak ja bym zapełniał lukę po Oskarze a te pieniądze poszły by na kogo innego.
Czy Marek więcej by ugrał hmm myślę że raczej nie no może poza Gregiem to chyba raczej nie ma tu różnic zresztą razem działają.
Choć chyba Marek mocniej by zawalczył o "polską armatę".
Marek celnie zauważył nam potrzeba 1 polskiego lidera po awansie i to powinien być priorytet ...
Tak jak napisałeś rozliczać będzie można po sezonie, dlatego sercem jestem za klubem a co za tym idzie z Kubą, mam głęboką nadzieję
że będę musiał wycofać się z wielu spraw po utrzymaniu się Motoru w e-lidze.
Swoją drogą nie napisałem nic o tym jak postrzegam skład itp.. ale brak czasu ... może jeszcze przed sezonem uda mi się trochę sklecić ... znów będzie pole do polemiki :-)
zamiast 500 + program Beryl +
Ciekawy jestem czy sparing odbedzie sie w Tarnowie. Jeszcze w sobote zapowiedziane lekkie opady deszczu. Zas w niedziele najcieplejszy dzien w tym roku. W audycji 5-1 Lamparty raczej sceptycznie sie wypowiadali, ale wydaje mi sie, ze to raczej ich domysly. Oba kluby poki co milcza, wiec raczej sparing 50/50.
My tu gadu gadu a za niespełna miesiąc pierwsze historyczne wydarzenie. Mecz z Grudziądzem a tu cisza! Łapki mnie świerzbią do założenia tematu meczowego ale na wstępie zawsze trzeba coś napisać takie tam blablabla.Kuźwa nigdy się w tym temacie nie czułem dobrze! Koleżanki i koledzy może już czas?
Napinke czas zaczac!
Zluzujcie majty, najpierw czekamy na prezentacje drużyny, nowe kevlary etc.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
3 tygodnie do meczu a tobie wybiegi i sukienki w głowie!
Jednak przelozony...
W porozumieniu z klubem z Lublina niedzielny trening punktowany Unii Tarnów ze Speed Car Motorem Lublin został przeniesiony na czwartek 21 marca na godzinę 16:00.
Kierownictwo obu drużyn zdecydowało, że trening punktowany rozegrany zostanie po odbyciu kilku sesji treningowych, aby nie narażać żużlowców na niepotrzebne urazy. Ze względu na prace przy bandzie oraz nawierzchni toru pierwszy trening na torze w Mościcach planowany jest końcówką tygodnia.
W porozumieniu z klubem z Lublina niedzielny trening punktowany Unii Tarnów ze Speed Car Motorem Lublin został przeniesiony na czwartek 21 marca na godzinę 16:00.
Kierownictwo obu drużyn zdecydowało, że trening punktowany rozegrany zostanie po odbyciu kilku sesji treningowych, aby nie narażać żużlowców na niepotrzebne urazy. Ze względu na prace przy bandzie oraz nawierzchni toru pierwszy trening na torze w Mościcach planowany jest końcówką tygodnia.
Perez pisze:Zluzujcie majty, najpierw czekamy na prezentacje drużyny, nowe kevlary etc.
23 marca ma być prezentacja.
W ostatnim wywiadzie było wspomniane, że nowe kevlary są dziwne i jeszcze nikt takich nie miał
Ciekawe co wymyślili.
A wiadomo kiedy rzucą bilety? Czy może coś przegapiłem i już nie wejdę? :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kevlary, prezentacje....
Nie wiem skad w was tyle optymizmu, bo po kontuzji Zengiego jestesmy w tak arcy-trudnej sytuacji, ze az glowa mnie boli od samego myslenia. Zakladajac porazki w Gorzowie, Czestochowie u siebie z Lesznem i w Zielonej mecz z Grudziadzem wygrac MU-SI-MY. Tutaj nie moze byc porazki bo w innym wypadku od 6 kolejki wszystko u siebie jedziemy "o zycie" i kazda strata punktow u siebie wlasciwie spuszcza nas z ligi. No a my do tej 6 kolejki kadrowo wygladamy tak, ze wymienilismy Jelenia, Mastersa, Bobera na Michelsena i Trofimova nie majac przy tym zadnego alternatywnego juniora. Kontuzja Zengiego to gigantyczny problem, jestesmy w wiekszej dziurze niz przed kontraktem Laguty. Jezeli jeszcze go nie poskladali, to logika nakazuje nastawiac sie, ze z ta noga jest bardzo kiepsko.... no ale nic, mamy w klubie ludzi od misji niemozliwych wiec wierzyc trzeba. Ale jak my ta E-lige utrzymamy przy kontuzji Zengoty to ludziom z klubu trzeba bedzie postawic nie tylko pomnik, ale nazwa jakiejs ruchliwej ulicy w Lublinie tez bylaby wskazana. Bylem sporym optymista o czym wiecie, ale wobec az tak ciezkiej kontuzji Zengoty czeka nas tak trudne zadanie, ze na prawde od myslenia o tym az zaczyna bolec mnie glowa.
Korzen, zadbaj lepiej aby twoi redakcyjni koledzy wybierali lepszych ekspertow, bo Pan Aszenberg w zadnym stopniu z zuzlem mi sie nie kojarzy 
Ja tez mam bol glowy, bo 3 tygodnie do inauguracji a czlowiek nie wie o tym, o ktorej bedzie mecz i czy bedzie mial czym na niego przyleciec ;)
Rozum mowi, ze do 40 nie dobijemy z GKM, bo Lublin zawsze ma problemy na inauguracje, ale moze akurat?
Zengi bedzie mogl sie skupic na studiach i nc+, bo zanim wyzdrowieje to juz bedzie po lidze dla Nas.
Ja tez mam bol glowy, bo 3 tygodnie do inauguracji a czlowiek nie wie o tym, o ktorej bedzie mecz i czy bedzie mial czym na niego przyleciec ;)
Rozum mowi, ze do 40 nie dobijemy z GKM, bo Lublin zawsze ma problemy na inauguracje, ale moze akurat?
Zengi bedzie mogl sie skupic na studiach i nc+, bo zanim wyzdrowieje to juz bedzie po lidze dla Nas.
$korzen$ pisze:Kevlary, prezentacje....Nie wiem skad w was tyle optymizmu, bo po kontuzji Zengiego jestesmy w tak arcy-trudnej sytuacji, ze az glowa mnie boli od samego myslenia. Zakladajac porazki w Gorzowie, Czestochowie u siebie z Lesznem i w Zielonej mecz z Grudziadzem wygrac MU-SI-MY. Tutaj nie moze byc porazki bo w innym wypadku od 6 kolejki wszystko u siebie jedziemy "o zycie" i kazda strata punktow u siebie wlasciwie spuszcza nas z ligi. No a my do tej 6 kolejki kadrowo wygladamy tak, ze wymienilismy Jelenia, Mastersa, Bobera na Michelsena i Trofimova nie majac przy tym zadnego alternatywnego juniora. Kontuzja Zengiego to gigantyczny problem, jestesmy w wiekszej dziurze niz przed kontraktem Laguty. Jezeli jeszcze go nie poskladali, to logika nakazuje nastawiac sie, ze z ta noga jest bardzo kiepsko.... no ale nic, mamy w klubie ludzi od misji niemozliwych wiec wierzyc trzeba. Ale jak my ta E-lige utrzymamy przy kontuzji Zengoty to ludziom z klubu trzeba bedzie postawic nie tylko pomnik, ale nazwa jakiejs ruchliwej ulicy w Lublinie tez bylaby wskazana. Bylem sporym optymista o czym wiecie, ale wobec az tak ciezkiej kontuzji Zengoty czeka nas tak trudne zadanie, ze na prawde od myslenia o tym az zaczyna bolec mnie glowa.
Wiesz, nie dla wszystkich świat się kończy na żużlu :) Niektórzy chcą po prostu pójść na stadion i obejrzeć mecz, a nie martwić się na zapas, czy skończymy sezon z 0 czy może 4 pkt. Będzie co ma być, ktoś z tej ligi spaść musi. Jak padnie na nas, to trudno, życie toczy się dalej. Rybnik czy Tarnów udowodniły, że spadek nie musi oznaczać końca klubu. A od naszego biadolenia tutaj i obgryzania paznokci Miesiąc kompletów nie zacznie trzaskać. Mamy skład jaki mamy i chyba najwyższy czas się pogodzić z tym, ze inny nie będzie. Dopóki chłopaki nie wyjadą na tor i nie pokażą w którym miejscu jesteśmy, to nie ma bardzo nad czym się rozwodzić. Dlatego zamiast snuć czarne wizje, proponuję poczekać chociaż do 7 kwietnia. Wtedy będziemy trochę mądrzejsi.
Piękna inauguracja 07.04.2019 godzina 19, żużel przy świetle lepiej nie mogłem sobie tego wymarzyć .
Ufff, juz sie balem ze bedzie o 16 i trzeba bedzie pedzic na wariata :)
Przy okazji Ekstraliga podała oficjalne nazwy drużyn. Falubaz jest jedyną drużyną bez sponsora tytularnego.
O czym to świadczy?
O tym, że można zbudować budżet na Pedersena, Vaculika, Protasiewicza i Dudka wyłącznie na małych sponsorach?
Czy o tym, że od połowy sezonu miejsce Duńczyka w składzie meczowym zajmie pewien Egipcjanin?
Co do naszej sytuacji to jest ona w tym momencie dramatyczna. Liczyłem na Zengiego, to miał być nasz najlepszy senior. Mimo wszystko dałbym na razie spokój z tymi rewelacjami o sezonie z głowy. Pamiętajmy, że żużlowcy są ulepieni z innej gliny. Szybciej się regenerują oraz mają zupełnie inny próg bólu, potrafią jeździć z niewyleczonymi do końca kontuzjami.
W każdym razie ta kontuzja nie oznacza, że mamy złożyć broń i się rozpłakać. Kontuzje się zdarzają.
Przed barażami z Rzeszowem i przed rewanżem z Rybnikiem mieliśmy prawdziwy natłok płaczów i żali na forum, okazało się, że tak czy siak jesteśmy w Ekstralidze.
O czym to świadczy?
O tym, że można zbudować budżet na Pedersena, Vaculika, Protasiewicza i Dudka wyłącznie na małych sponsorach?
Czy o tym, że od połowy sezonu miejsce Duńczyka w składzie meczowym zajmie pewien Egipcjanin?
Co do naszej sytuacji to jest ona w tym momencie dramatyczna. Liczyłem na Zengiego, to miał być nasz najlepszy senior. Mimo wszystko dałbym na razie spokój z tymi rewelacjami o sezonie z głowy. Pamiętajmy, że żużlowcy są ulepieni z innej gliny. Szybciej się regenerują oraz mają zupełnie inny próg bólu, potrafią jeździć z niewyleczonymi do końca kontuzjami.
W każdym razie ta kontuzja nie oznacza, że mamy złożyć broń i się rozpłakać. Kontuzje się zdarzają.
Przed barażami z Rzeszowem i przed rewanżem z Rybnikiem mieliśmy prawdziwy natłok płaczów i żali na forum, okazało się, że tak czy siak jesteśmy w Ekstralidze.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Kargolo pisze:Przy okazji Ekstraliga podała oficjalne nazwy drużyn. Falubaz jest jedyną drużyną bez sponsora tytularnego.
O czym to świadczy?
.
A może marka Falubaz sama przyciąga dużych sponsorów? I żeby jakaś firma mogła załapać się na człon w nazwie trzeba wyłożyć horrendalną sumę? :)
Kiedyś w piłce mieliśmy do czynienia między innymi z nazwami typu Legia Daewoo. Wyglądało to ohydnie. Takie kluby, jak Legia, czy Lech nie pozwoliłyby sobie już na dodatkowe człony w nazwie.
Mi osobiście marzy się nazwa Motor Lublin i budżet bez sponsora w nazwie około 10 milionów :) No ale póki co marka Motor jest taka, jaka jest.
Tak przyciąga sponsorów, że brakuje im troszkę hajsu, żeby zamknąć budżet 
Kargolo pisze:O tym, że można zbudować budżet na Pedersena, Vaculika, Protasiewicza i Dudka wyłącznie na małych sponsorach?
Bieńkowskiego i jego Stelmetu nie nazwałbym raczej małym sponsorem :)