Stadion
Re: Stadion
A skąd to zaskoczenie? Wykonawcy mają termin realizacji do końca marca
Wg Ciebie koniec marca to termin zakończenia prac na torze?!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Byłem dziś na torze i blisko końca są zostało ułożyć tylko cały system do odwodnienia(nie mylić rur itp.) plus krawężniki
To jednak sporo, wliczając w to odbiory prac.
A ja myślę, że przez ten czarny sport widzisz wszystko w czarnych barwach ;)
Sporo. Zapewne do końca tygodnia będzie pozamiatane.
Ja mam takie pytanie, w związku z budową tego odwodnienia będzie możliwość późniejszego poszerzenia i skrócenia toru? Wygląda mi to na trwałą robotę choć na budownictwie się nie znam.
spokojny pisze:Ja mam takie pytanie, w związku z budową tego odwodnienia będzie możliwość późniejszego poszerzenia i skrócenia toru? Wygląda mi to na trwałą robotę choć na budownictwie się nie znam.
W tym momencie wygląda to tak, jakby tor na wejściach w łuki i szczycie pierwszego łuku został przesunięty do środka, ponieważ tu to odwodnienie liniowe jest najdalej od krawężnika. Albo po prostu ten krawężnik będzie tak szeroki. Byłem dwa razy na stadionie i to wygląda tak, jakby na wejściach linia została przesunięta metr w stronę boiska.
Jeśli to zaledwie metr to ja nie widzę możliwości przebudowy toru przez najbliższe 10 lat...
To chyba jasne, że odwodnienie toru wyklucza zmianę jego geometrii po stronie wewnętrznej.
Czyli przez kolejne lata mamy zapewniony nudny żużel :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
To co jest robione teraz to chyba tylko żeby startować w lidze. Natomiast zmiana geometrii toru przy zachowaniu w 90% składu pierwszoligowego to nie jest dobry pomysł. Do tego pewnie będzie potrzebne boisko treningowe na u-20 czy cośtam. I będzie "po lubelsku" czyli nic nowego. Żeby to podsumować - skrócenie toru i profil łuków - tak- pod warunkiem utrzymania w Ekstralidze i zbudowania składu na mistrzostwo Polski. Teraz mamy się utrzymać.
Czy w związku z wygranym 2 razy budzetem obywqtelskim na stadionie się będzie coś działo z tego tytułu? Czy obecne prace są z tego budżetu? Czytałem dzisiaj że stadion sygnału nie ruszony a środki okrojone a też miało być z BO
Na profilu FB Lublina pojawiła się informacja:
"Sprawdziliśmy, co się dzieje na stadionie przy al. Zygmuntowskich i jest już prawie gotowy do pierwszego meczu. Lada dzień skończą się tam najważniejsze prace przy modernizacji do ekstraligowych wymogów, a na stadionie pojawią się nowe miejsca, które mocno zmienią wygląd obiektu przy al. Zygmuntowskich:
➡Przede wszystkim od strony Bystrzycy, przy granicy stadionów żużlowego i lekkoatletycznego ustawiona zostanie wkrótce przenośna trybuna.
➡Zainstalowany zostanie telebim
➡Na stadionie pojawi się również piętrowy kontener, na którego parterze znajdzie się studio telewizyjne, a także pomieszczenie z ekranem, gdzie mecz będą mogli oglądać zawodnicy, którzy nie będą brać udziału w poszczególnych biegach. Na piętrze kontenera będzie przeszklony sky box
➡Wraz z końcem marca skończą się prace przy modernizacji oświetlenia, które będzie mocniejsze niż do tej pory
➡W parku maszyn pojawią się zaś dodatkowe boksy dla żużlowców.
➡Ważna część prac przy dostosowaniu stadionu do potrzeb Ekstraligi - odwodnienie liniowe toru. Budowa odwodnienia jeszcze trwa, ale mamy dobre informacje dla klubu i kibiców. Skończy się znacznie wcześniej niż zakładano. Choć wykonawca odwodnienia miał termin do końca tego miesiąca, to prace skończą się do 22 marca, by tor był już gotowy, a żużlowcy będą mogli rozpocząć treningi na własnym obiekcie.
➡Do tego dodajmy remont budynku przy stadionie, remont maszyny startowej i wymiana oraz uzupełnienie nawierzchni toru."
Wygląda na to, że uda sie potrenować trochę wcześniej, o ile pogoda pozwoli.
"Sprawdziliśmy, co się dzieje na stadionie przy al. Zygmuntowskich i jest już prawie gotowy do pierwszego meczu. Lada dzień skończą się tam najważniejsze prace przy modernizacji do ekstraligowych wymogów, a na stadionie pojawią się nowe miejsca, które mocno zmienią wygląd obiektu przy al. Zygmuntowskich:
➡Przede wszystkim od strony Bystrzycy, przy granicy stadionów żużlowego i lekkoatletycznego ustawiona zostanie wkrótce przenośna trybuna.
➡Zainstalowany zostanie telebim
➡Na stadionie pojawi się również piętrowy kontener, na którego parterze znajdzie się studio telewizyjne, a także pomieszczenie z ekranem, gdzie mecz będą mogli oglądać zawodnicy, którzy nie będą brać udziału w poszczególnych biegach. Na piętrze kontenera będzie przeszklony sky box
➡Wraz z końcem marca skończą się prace przy modernizacji oświetlenia, które będzie mocniejsze niż do tej pory
➡W parku maszyn pojawią się zaś dodatkowe boksy dla żużlowców.
➡Ważna część prac przy dostosowaniu stadionu do potrzeb Ekstraligi - odwodnienie liniowe toru. Budowa odwodnienia jeszcze trwa, ale mamy dobre informacje dla klubu i kibiców. Skończy się znacznie wcześniej niż zakładano. Choć wykonawca odwodnienia miał termin do końca tego miesiąca, to prace skończą się do 22 marca, by tor był już gotowy, a żużlowcy będą mogli rozpocząć treningi na własnym obiekcie.
➡Do tego dodajmy remont budynku przy stadionie, remont maszyny startowej i wymiana oraz uzupełnienie nawierzchni toru."
Wygląda na to, że uda sie potrenować trochę wcześniej, o ile pogoda pozwoli.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Remont maszyny startowej? Naprawde?
zombie pisze:Remont maszyny startowej? Naprawde?
Chodzi o montaż czerwonej diody.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Realny problem czy propaganda?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/81000 ... -konca-cze
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/81000 ... -konca-cze
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
3....2....1.... Czarek? Gdzie jesteś?
Doszly mnie sluchy ze krawezniki zostaly przesuniete metr do srodka i geometria ulegla zmianie. M.in jest wieksze pochylenie lukow. Ktos potwierdzi?
bartollo pisze:Doszly mnie sluchy ze krawezniki zostaly przesuniete metr do srodka i geometria ulegla zmianie. M.in jest wieksze pochylenie lukow. Ktos potwierdzi?
Nie wiem ale jeśli tak to robimy sami sobie ,,a kuku,,. Liga nie zna naszego toru a teraz nawet my nie będziemy znać naszego owalu? Nie wierzę że zmieniamy geometrię jako beniaminek.
Zeby odwodnienie liniowe dzialalo to pochylenie musi byc przynajmniej 3-4 stopnie. W to jestem w stanie uwierzyc od razu. Zastanawia mnie natomiast to przesuniecie kraweznikow.
Przesunięcie krawężników to ingerencja w geometrię toru! Pytanie czy to zrobiono? Zrobiono? Jeśli tak to znaczy ze była taka wola i tyle!
Niby jak może się zmienić pochylenie jeżeli roboty były na metrze ? Nie róbmy z tego wielkiego wydarzenia, to odwodnienie nic nie zmieniło ;) Nawet jeżeli jest szerzej o ten jeden metr to co to za różnica..
Z tego co zauwazylem drugi łuk jest bardziej nachylony i zmienione jest wyjście z łuku. Z pewnością odbyło się to po konsultacjach i za wiedzą zawodników. A nie zdziwiłbym się jakby wszelkie zmiany odbywały się według ich wytycznych.
Mad pisze:Nie wiem ale jeśli tak to robimy sami sobie ,,a kuku,,. Liga nie zna naszego toru a teraz nawet my nie będziemy znać naszego owalu? Nie wierzę że zmieniamy geometrię jako beniaminek.
Ha ha ha, zasmiala sie ksiezniczka i poszla prac skarpety.