Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Wreszcie wypowiedz prawdziwego eksperta a nie teoretyka ktory nigdy w zyciu nie posadzil dupy na motocyklu:
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... zy/lkmsvvl
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... zy/lkmsvvl
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
W dzisiejszym Tygodniku Żużlowym jest bardzo ciekawa rozmowa(niespełna strona A4) Wojciecha Koerbera z Jakubem Kępą.
Wg mnie najciekawszy fragment:
-W.Koerber: Robert Lambert rzeczywiście wie, że wedle założenia czeka go rola rezerwowego?
-J.Kępa: Tak wie. Myślę, że będzie wskakiwał od razu. W minionym sezonie był mocniejszym zawodnikiem od Miesiąca i Lamparta, choć nie chcę już dziś niczego przesądzać i nikogo sreślać. Pierwsze sparingi pokażą, kto w jakiej jest dyspozycji. Ale sądzę, że Lambert na rezerwie to taktycznie najlepsze rozwiązanie.
-W.Koerber: A kto będzie tę taktykę ustalał?
-J.Kępa: Jacek Ziółkowski. Sądzę, że da sobie radę. Ma doświadczenie jestem o niego spokojny. Zresztą już w ostatnim czasie miał spory wpływ na taktyczne ruchy. Kiedy zdecydowałem się wejść w żużel, mówiłem, że Jacek musi być po mojej prawej stronie, bo szanuję go jako człowieka i fachowca.
Także wątpliwości chyba rozwiane
Jesli to prawda to znow raczej rozczarowanie. Liczylem na kogos pokroju Kryjoma. Panu Jackowi doswiadczenia i wiedzy odmowic nie mozna ale przydalby sie menedzer potrafiacy postawic sie komisarzom i innym waznym oraz trzymajacy rygor w druzynie. A o to jakos Pana Jacka jakos nie podejrzewam...
Okno transferowe zawodnicze i trenerskie należy uznać za porażkę. Teraz pozostaje tylko wiara i nadzieja...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Jacek Ziolkowski to niespotykanie spokojny czlowiek. Wada to czy zaleta? Okaze sie podczas sezonu. Nie sadze aby byl gorszym taktykiem od Darka. Zawsze zostaje zuzel.info gdzie taktykow i trenerow w jednym jest pod dostatkiem :)
Niech wszystkie decyzje podejmuje forum przez głosowanie w ankietach, natomiast w trakcie meczu będzie głosowanie na czacie.
Problem w tym, że wypełniać program i taktycznie prowadzić zespół może każdy kto ma trochę rozumu i wiedzy o regulaminie. Gorzej jak trzeba się znać na polewaniu toru i go obserwować w trakcie meczu. A tu Śledź jako były zawodnik ma przewagę.
Prezydent zachował się jak rasowy polityk. Nikt Ci tyle nie da ile polityk przed wyborami obieca. A po wyborach kopa w tyłek naiwniakom. A na czwartoligowych kopaczy i babskiego zbijaka miliony ciągle się znajdują...
-
TreleMorele
- Senior
Prezydent zawsze beee. A czemu klub nie złożył propozycji aby miasto weszło w spółkę która i tak trzeba założyć wtedy by kasa była większa. Sam Żuk wspominał o tym .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Może dlatego, że nie chcieli być kontrolowani przez ratusz?
Polityk z przeszłością w PO coś obiecał przed wyborami i nie dotrzymał słowa, cóż za zaskoczenie
Teraz czekamy na wycofanie się z obietnic stadionowych.
Polityk z przeszłością w PO coś obiecał przed wyborami i nie dotrzymał słowa, cóż za zaskoczenie
Teraz czekamy na wycofanie się z obietnic stadionowych.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
TreleMorele
- Senior
Trafiłeś w setno sprawy .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
- Darth Vader
A nie wpadliście na myśl że obietnica 4 mln była w momencie kiedy były większe potrzeby klubu i szanse na drogich top zawodników?
Przy tym aktualnym składzie to wystarczą 2 mln z miasta+ wpływy z biletów+ kasa z telewizji + sponsorzy.
Przy tym aktualnym składzie to wystarczą 2 mln z miasta+ wpływy z biletów+ kasa z telewizji + sponsorzy.
dokładnie, lamentować będzie można gdy klubowi będzie brakować pieniędzy- co miasto ma dać z góry 4 bańki żeby klub "zafirę" za nadwyżkę kupił?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Jeśli dostaniemy z miasta 2mln+ to trzeba się cieszyć, a nie biadolić, że nie ma 4mln. To i tak będzie spora kwota. Szkoda, że klub dostanie te pieniądze zapewne w iluś tam ratach, a nie w jednej transzy. Myślę, że o finanse w tym roku (przy takim składzie) możemy być spokojni.
Druga kwestia to słowa polityków. Ja żadnemu nie wierzę, jak... ;) Ze sprawą stadionu mogą się dziać cuda jeszcze jakiś czas. Po pierwsze to trzeba się utrzymać w Elipie. Najlepiej zapewnić sobie to utrzymanie jak najwcześniej
Trzecia kwestia to pomoc finansowa miasta dla piłkarzy i piłkarek:
Drużyna kobieca to wizytówka miasta (czy komuś się to podoba, czy nie) i dopóki nie będziemy się bić w żużlu o najwyższe cele (oby to się stało szybciej od koszykówki męskiej), to tak zapewne będzie. Popularność dyscypliny w wymiarze krajowym, oraz to, że to sport kobiecy nie jest w tym przypadku aż tak znaczące.
Z kolei piłkarski Motor będzie ciągnięty za uszy, żeby nie wiem co (jedynie figury w samym Motorze mogą być zmieniane). Powstał stadion i w końcu musi się pojawić piłka na poziomie przynajmniej zaplecza Ekstraklasy. Pozostawienie tego klubu bez dużej pomocy z miasta sprawi, że szybko na boisku zacznie "rosnąć koniczyna i pojawią się kretowiska", a to byłby policzek dla władz miasta ;)
Druga kwestia to słowa polityków. Ja żadnemu nie wierzę, jak... ;) Ze sprawą stadionu mogą się dziać cuda jeszcze jakiś czas. Po pierwsze to trzeba się utrzymać w Elipie. Najlepiej zapewnić sobie to utrzymanie jak najwcześniej
Trzecia kwestia to pomoc finansowa miasta dla piłkarzy i piłkarek:
Drużyna kobieca to wizytówka miasta (czy komuś się to podoba, czy nie) i dopóki nie będziemy się bić w żużlu o najwyższe cele (oby to się stało szybciej od koszykówki męskiej), to tak zapewne będzie. Popularność dyscypliny w wymiarze krajowym, oraz to, że to sport kobiecy nie jest w tym przypadku aż tak znaczące.
Z kolei piłkarski Motor będzie ciągnięty za uszy, żeby nie wiem co (jedynie figury w samym Motorze mogą być zmieniane). Powstał stadion i w końcu musi się pojawić piłka na poziomie przynajmniej zaplecza Ekstraklasy. Pozostawienie tego klubu bez dużej pomocy z miasta sprawi, że szybko na boisku zacznie "rosnąć koniczyna i pojawią się kretowiska", a to byłby policzek dla władz miasta ;)
No tak. To nic że obiecał, nie potrzebujemy teraz, więc może złamać obietnicę. Co więcej, trzeba się cieszyć, że w ogóle coś dał.
Przez takie myślenie politycy obiecują złote góry, żeby później się wycofywać i kręcić kolejne biznesy. I tak jesteśmy dymani w skali zarówno miejskiej, jak i ogólnopolskiej od prawie 30 lat. Od małych spraw jak te miejskie 4 melony, po wielkie, krajowe, miliardowe afery.
Ludzie, co z Wami? Naprawdę macie gdzieś, że ktoś z Was robi debili?
Przez takie myślenie politycy obiecują złote góry, żeby później się wycofywać i kręcić kolejne biznesy. I tak jesteśmy dymani w skali zarówno miejskiej, jak i ogólnopolskiej od prawie 30 lat. Od małych spraw jak te miejskie 4 melony, po wielkie, krajowe, miliardowe afery.
Ludzie, co z Wami? Naprawdę macie gdzieś, że ktoś z Was robi debili?
Kargolo pisze: Polityk z przeszłością w PO coś obiecał przed wyborami i nie dotrzymał słowa, cóż za zaskoczenie![]()
Z przeszłością w PO? :) czyżbyś dał się nabrać na usunięcie logo partii ciągnącego na dno z wyborczych plakatów? :)
Nie dałem się nabrać. Po prostu napisałem w zgodzie z oficjalną przynależnością. Chyba nie tylko on podjął taki krok, widząc jak alergicznie ludzie reagują na PO.
I żeby mi zaraz forumowicze nie zarzucili, że jestem wyznawcą PiS czy coś, to uprzedzam, że nie. Uważam, że jedni i drudzy kłamią, nastawiają ludzi przeciw "tym drugim" i to wielki pech Polski i Polaków, że takie szuje nami rządzą na przemian.
Do wyznawców naszego presidente:
Krzysztof Żuk też Was oszukał, a Wy nie potraficie nawet tego przyznać :)
I żeby mi zaraz forumowicze nie zarzucili, że jestem wyznawcą PiS czy coś, to uprzedzam, że nie. Uważam, że jedni i drudzy kłamią, nastawiają ludzi przeciw "tym drugim" i to wielki pech Polski i Polaków, że takie szuje nami rządzą na przemian.
Do wyznawców naszego presidente:
Krzysztof Żuk też Was oszukał, a Wy nie potraficie nawet tego przyznać :)
Ale w kwestii przynależności prezydenta nic się nie zmieniło :) to był zabieg ogólnopolski przedstawicieli tej partii.
Oficjalną przynależnością do komitetu wyborczego. Przecież wiesz o co mi chodzi, po co to drążyć? 
Po prostu jak był w PO - tak jest nadal. W każdym bądź razie nie słyszałem o tym żeby wyszedł z partii. A po co drążyć? Może niektórzy dzisiaj przejrzeli na oczy jak zostali na czysto wydymani.
Spokojnie, nowo powstala spolka zuzlowa ma przejac bank za zlotowke. Na razie jeszcze niewiadomo jaki bo trzeba go najpierw doprowadzic do upadlosci. Mial byc Getin ale sie nie udalo.
Co do el presidente to mam nadzieje ze sie sprawa szybko wyjasni. W kampani mowil ze "rozmawiaja o podwojeniu" kwoty z tego roku. Widocznie rozmowy poszly tak jak transfery. A piszac bardziej serio to nam w tym sezonie az taka kasa chyba nie jest potrzebna? Nie znamy kuluarow wiec trzeba czekac na info z klubu. Priorytetem jest na pewno stadion i tu trzeba cisnac z jakiejkolwiek parti by kto nie byl.
Co do el presidente to mam nadzieje ze sie sprawa szybko wyjasni. W kampani mowil ze "rozmawiaja o podwojeniu" kwoty z tego roku. Widocznie rozmowy poszly tak jak transfery. A piszac bardziej serio to nam w tym sezonie az taka kasa chyba nie jest potrzebna? Nie znamy kuluarow wiec trzeba czekac na info z klubu. Priorytetem jest na pewno stadion i tu trzeba cisnac z jakiejkolwiek parti by kto nie byl.
Kiedy nam ma być bardziej potrzebna kasa jak nie teraz? Wszelkie znaki na niebie wskazują że personalnie jesteśmy do spadku. Możemy próbować coś ugrać sprzętem (chociaż tutaj każdy leszcz jest uzbrojony po zęby) i trochę torem. Stadion? Jak tu cisnąć cokolwiek jak widać jak na dłoni, że temat jest nie do ogarnięcia? Miasto chce robić na Z5 ale coś kombinuje zamiast zobaczyć jak to bezboleśnie zrobili w Gorzowie. Klub natomiast wolałby w innym miejscu ale żeby nie powtórzył się scenariusz łódzki - czyli do momentu powstania nowego stadionu jeździmy na Zygmuntowskich. Obie strony mają rację dlatego sytuacja jest patowa. Trzeba kogoś z jajami żeby podjął wiążącą decyzję.
Co do stadionu to ratusz gra na czas licząc na nasz szybki spadek i ucięcie tematu. Czyli dyma kibiców żużlowych podwójnie.