Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#1326 Postautor: _piotrusss » 22 listopada 2018, o 10:16

Nie wiem ile karnetów, ale internetowa sprzedaż biletów będzie utrzymana.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1327 Postautor: mikas » 22 listopada 2018, o 10:38

Fantys pisze:
mikas pisze:Po ogłoszeniu cen karnetów nasuwa się jedno pytanie. Po co była przedsprzedaż w zakładach pracy, skoro nie były one tańsze dla tych zakładów? Zakłady pracy nie dostały też fizycznie karnetów wcześniej. W poprzednich latach chyba była inna polityka. Nie da oprzeć się wrażeniu, że w tym roku przedsprzedaż w zakładach pracy miała jedynie na celu wcześniejsze zgromadzenie środków w klubie, bez żadnych profitów z tego tytułu dla tych, którzy te środki wcześniej postanowili przekazać :roll: Trochę to słabe...

mikas ja w zakładzie pracy płacę 150 zł , resztę dokłada pracodawca więc dla mnie bomba.

Jasne, ale to jest indywidualna decyzja pracodawcy, który dopłaca z funduszu. Nie ważne. Mnie i tak to nie dotyczy. Takie dotarły do mnie informacje, że niektórzy spodziewali się profitów z racji wcześniejszego zakupu i przekazania pieniędzy do kasy klubu, a ich praktycznie nie było i się zastanawiają jaki był sens wcześniej pozbywać się gotówki, jak mogą kupić karnet w tej samej cenie obecnie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1328 Postautor: _piotrusss » 22 listopada 2018, o 14:09

Karnety są już dostępne w sklepie internetowym. Normalnych zostało około 250 szt (było 300).
Andrzej Waligórski

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1329 Postautor: Apocalips » 22 listopada 2018, o 15:20

Normalnych zostalo ~100, a ulgowych ~60.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

tck
Senior

#1330 Postautor: tck » 22 listopada 2018, o 16:13

o 14:30 w cartmaxie w kolejce stało ze 20 osób

maretzky99

#1331 Postautor: maretzky99 » 22 listopada 2018, o 16:26

Przed chwilą kupiłem w Cartmaxie, nie ma żadnej kolejki

blajar
Trener

#1332 Postautor: blajar » 22 listopada 2018, o 17:03

Obstawiałem tydzień na wykupienie wszystkich, a tu najwyraźniej w niedzielę się skończą :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

mema
Senior

#1333 Postautor: mema » 22 listopada 2018, o 17:34

Apocalips pisze:Normalnych zostalo ~100, a ulgowych ~60.

Do sklepu na pewno nie trafiła cała pula.Z czasem będą pewnie "dosypywać" ale i tak bardzo szybko schodzą.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1334 Postautor: maestro76 » 22 listopada 2018, o 19:11

A ten sklep internetowy to? Wiem że można poszukać ale szybciej zapytać
never ride faster than your angel can fly

tck
Senior

#1335 Postautor: tck » 22 listopada 2018, o 19:26

sklep.motorlublin.com.pl

tutaj nawet coś przybyło w od ~16
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2018, o 19:28 przez tck, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1336 Postautor: maestro76 » 22 listopada 2018, o 19:27

Hvala;)
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1337 Postautor: Torsen » 22 listopada 2018, o 20:27

Szczerze mówiąc, przy braku numerowanych miejsc, czy choćby wydzielenia miejsc w liczbie odpowiadającej sprzedanym karnetom, oszczędności na jednym meczu na poziomie 5 zł i wreszcie możliwości kupowania biletów bez wychodzenia z domu - nie widzę żadnego sensu w kupowaniu karnetów.
Kupiony karnet to zakład, że przyjdzie się na wszystkie mecze w ciągu całego sezonu - prawdopodobieństwo przegrania zakładu jest duże, a u mnie graniczy z pewnością. Kupując bilet na dwa dni przed meczem przez internet jestem w dokładnie tej samej sytuacji, co posiadacz karnetu, tzn. nie muszę stać w kolejce w kasie, nie mam zagwarantowanego miejsca na stadionie. Ale ryzykuję mniej, bo w ciągu dwóch dni mniej się może wydarzyć, a w razie czego, w odróżnieniu od posiadacza karnetu, łatwo sprzedam bilet.

Ge(L)o
Trener

#1338 Postautor: Ge(L)o » 22 listopada 2018, o 21:01

Brawo Ty. :mrgreen:
www.spryciarze. pl

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1339 Postautor: Torsen » 22 listopada 2018, o 21:51

Nie chodzi o mnie, tylko o to, że realną korzyścią z karnetu powinno być przypisane do niego miejsce i możliwość przyjścia na stadion 5 minut przed pierwszym biegiem - a nie oszczędność 5 zł na jednym meczu, która z dużym prawdopodobieństwem będzie stratą, jak raz czy dwa razy nie będziesz mógł pójść na mecz.

tck
Senior

#1340 Postautor: tck » 22 listopada 2018, o 23:31

spoko, kupuj bilety, o karnety się nie martw, zejdą wszystkie;)

Flagg
Trener

#1341 Postautor: Flagg » 23 listopada 2018, o 10:08

Zapewne wszystkie się rozejdą, co nie zmienia faktu, że w tym roku klub nie zaproponował praktycznie żadnych korzyści z kupna karnetu (bo takim nie jest oszczędność 5 zł na bilecie, która na dodatek ma miejsce tylko jeśli pójdziesz na wszystkie mecze). W tamtym roku można było choćby wprowadzić jedno dziecko za darmo na karnet. W tym roku nawet tego nie ma.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1342 Postautor: $korzen$ » 23 listopada 2018, o 10:49

Na stadionowej jest taki pseudo-klub pilkarski. Tam maja pewnie tansze karnety, fajny staidon, pewnie nawet dostaniecie swoje przypisane miejsca, poziom sportowy kazdy kibic ustala sobie natomiast sam. :-P

Ekstraliga kosztuje, przeciez oczywistym bylo, ze ceni biletow pojda w pulap 40-50zl a kupujac karnet bilet masz za 35zl. To i tak bardzo atrakcyjna cena. Jezeli natomiast ktos nie jest pewien, czy bedzie na wszystkich meczach lub czy jest prawdziwym kibicem i zniesie ewentualne porazki to min. dla takich kibicow uruchomiono sprzedaz na tubilety.pl

Wiem, ze chcielibyscie jeszcze do tego kielbaske i browar w pakiecie, no ale klubu widocznie na to nie stac.

Flagg
Trener

#1343 Postautor: Flagg » 23 listopada 2018, o 11:55

Ja nie mam pretensji do klubu, ani o cenę karnetu, ani o ewentualną cenę biletu, który będzie zapewne oscylować w okolicach 40 zł. Zawracam jedynie uwagę, że, w porównaniu do innych klubów, nie tylko żużlowych, kupno karnetu nie daje praktycznie żadnych benefitów, nawet tak podstawowych jak miejsce siedzące na stadionie. A w zamian jednak trzeba wysupłać kwotę niemałą - np. w moim przypadku to 550 zł (2xnormalne, 1 dla dziecka). I klub nie zdecydował się tego w żaden sposób zrekompensować. Wiem, ze nie wszystko jest do końca zależne od nich, jak np. numerowanie krzesełek. Być może nie byli w stanie zaoferować nic więcej, bo, jak napisałeś, klubu na to nie stać. Spoko, ale nie odbiera mi to prawa do wyrażenia swojej opinii na ten temat. Ja nikogo do kupna karnetu nie zniechęcam. Każdy ma chyba swój rozum i jest w stanie samodzielnie podejmować decyzję. A to nie jest tez tak, ze klub ma wy***ne na to, czy sprzeda 100 czy 5 tys karnetów. Karnet to pewny wpływ kasy, który można zaksięgować w budżecie jeszcze przed startem sezonu, wiec raczej zależy im na tym, by sprzedać ich jak najwięcej.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1344 Postautor: $korzen$ » 23 listopada 2018, o 12:15

Ok. Ja to rozumiem, ale czego jeszcze oczekujesz kolego w kwocie 250zl na ekstralige? Na I lige bilet byl za 30, kupujac karnet w e-lidze zaplacisz ledwie 5zl wiecej. Nie musisz martwic sie, czy bedziesz stal w kolejce az po gale ani czy koniki wykupia Ci bilety na tubilety. Wchodzisz bez kolejek. Miejsca numerowanego nie masz, bo nie ma poki co takiej mozliwosci. Dla mnie cena jest w porzadku. Niech niezadowoleni napisza najlepiej czego jeszcze oczekuja w pakiecie do karnetu to nastepnym razem klub wypusci zapewne jakas limitowana edycje gold :cool: z kielbasa, piwem i lyzka musztardy sarepskiej gratis.

Mi sie wydaje, ze klub przede wszystkich chcial zaproponowac "tani karnet" dla zagorzalych fanow i jako taki ten karnet spelnia swoja role. Tak uwazam. A jak nie mam pewnosci czy bede na kazdym spotkaniu to po prostu karnetu nie kupuje. A jak mam pewnosc to kupuje i 1 mecz mam wlasciwie gratis.

rumburaque
Szkółkowicz

#1345 Postautor: rumburaque » 23 listopada 2018, o 12:39

Dokładnie, karnet daje spokojną głowę że na mecz tak czy inaczej wejdę, a jak nie będę mógł to pójdzie świagier :). Co do numeracji krzesełek to byłoby coś!!!! Niestety ale obawiam się że po kilku kolejkach problem z miejscami sam się rozwiąże. Ja zamierzam też kupić dwa dla dzieci bo one zawsze decydują się "za pięć dwunasta" czy idą na mecz, a z karnetem nie muszę się martwić o bilety w ostatniej chwili. A że stracę lub oszczędzę 35 zł tego nie biorę pod uwagę.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1346 Postautor: Torsen » 23 listopada 2018, o 14:01

$korzen$ pisze:Na stadionowej jest taki pseudo-klub pilkarski. Tam maja pewnie tansze karnety, fajny staidon, pewnie nawet dostaniecie swoje przypisane miejsca, poziom sportowy kazdy kibic ustala sobie natomiast sam. :-P
(...)
Jezeli natomiast ktos nie jest pewien, czy bedzie na wszystkich meczach lub czy jest prawdziwym kibicem i zniesie ewentualne porazki to min. dla takich kibicow uruchomiono sprzedaz na tubilety.pl

Wiem, ze chcielibyscie jeszcze do tego kielbaske i browar w pakiecie, no ale klubu widocznie na to nie stac.

Nie wiem, po co to pajacowanie. Argumenty, które powodują, że kupno karnetu, w naszych warunkach, jest pozbawione sensu, zostały przedstawione. Nikt też nie napisał, że są one za drogie. W odpowiedzi opowiadasz coś od rzeczy. Czemu ma to służyć?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1347 Postautor: $korzen$ » 23 listopada 2018, o 15:39

Jak to pozbawione jest sensu? Dostajesz bilet za 35zl. Taniej niz w sprzedazy stacjonarnej w trakcie sezonu. Na najlepsza lige zuzlowa swiata. Na lige nizej (jezeli nie miales karnetu) placiles ledwo 5zl mniej. Chyba obaj sie zgodzimy, ze doplata 5zl za ogladanie Woffindena, Doyle'a, Zmarzlika, Dudka, Sajfutdinova to nie jest wygorowana kwota? Kto nie kupi karnetu zaplaci pewnie 10 wiecej. W razie fajnej formy naszych zawodnikow nie musisz martwic sie, czy bedziesz musial rozkladac namiot i parawany pod gala czekajac w kolejce po bilet. Nie musisz martwic sie, ze nie wejdziesz na spotkanie no generalnie kwestia biletow Cie nie interesuje. Mamy ten sam pulap co Tarnow przed rokiem, taniej mieli tylko w Grudziadzu. Takze ja nie rozumiem narzekania. Ty rozumiesz to tak - "wykladam kase wczesniej, chce cos extra" - tym czyms extra jest cena 35zl za bilet na ekstralige. W Tarnowie czy Grudziadzu zadnych bonusow tez nie mieli - dodatkowo tylko numerowane miejsca, ale u nas poki co zrobic sie tego nie da. Klub natomiast (tak wnioskuje) traktuje karnety jako uklon w strona zagorzalych fanow, ktorzy dostaja tansze bilety i nie obchodzi ich nic poza dojechaniem na samo spotkanie. Jezeli chcesz dodatkowo kielbasy, lozy, ogrzewanego miejsca to zglos ten postulat do klubu i tyle. Moze cos z tym zrobia. Ja tam jednak sens i logike w tym widze. Oczekiwales, ze kupujac karnet dostaniesz bilet na poziomie 25-30zl ? serio?

tck
Senior

#1348 Postautor: tck » 23 listopada 2018, o 16:00

tak abstrahując od tematu "opłacalności" karnetów- zauważyliście brak na nich speed caru? Jest sam Motor Lublin- czyżby szykowały się zmiany w tytularnym sponsorze?

Flagg
Trener

#1349 Postautor: Flagg » 23 listopada 2018, o 16:31

$korzen$ pisze: Ty rozumiesz to tak - "wykladam kase wczesniej, chce cos extra" - tym czyms extra jest cena 35zl za bilet na ekstralige. W Tarnowie czy Grudziadzu zadnych bonusow tez nie mieli - dodatkowo tylko numerowane miejsca, ale u nas poki co zrobic sie tego nie da.

No właśnie, te numerowane miejsca. Niby taki szczegół, ale niezwykle istotny. To jest jeden z głównych argumentów, by karnet kupić - masz swoje miejsce na stadionie. Nie musisz siedzieć przed netem i śledzić, kiedy bilety pojawią się w sprzedaży, żeby ktoś Ci nie buchnął dobrej miejscówki. U nas się tego nie da wprowadzić - spoko, ale to z automatu powoduje, ze karnet staje się dużo mniej atrakcyjny

Klub natomiast (tak wnioskuje) traktuje karnety jako uklon w strona zagorzalych fanow, ktorzy dostaja tansze bilety i nie obchodzi ich nic poza dojechaniem na samo spotkanie.

Mylisz się, to nie jest żaden ukłon ze strony klubu. Karnety to jest pewny dochód z biletów, bo płacisz z góry. Klubu, z finansowego punktu widzenia, nie interesuje wtedy, czy po 4 porażkach do 30 przyjdziesz na stadion. Nawet jak nie przyjdziesz, to do klubowej kasy już swoje wpłaciłeś, wiec finansowo klub na Twojej nieobecności nie traci.

Oczekiwales, ze kupujac karnet dostaniesz bilet na poziomie 25-30zl ? serio?

Nie wiem czemu znów krążysz koło ceny, skoro ani ja, ani Torsen na nią nie narzekaliśmy. Daleko mi do postawy kibica - konsumenta (płacę, żądam), ale też nie jestem zwolennikiem przegięcia w drugą stronę (kibic - darczyńca, który daje kasę i nie ma żadnego głosu, a wszystko ma grzecznie akceptować). Musi być równowaga między obiema postawami. Jeśli komuś pasuje tegoroczna oferta karnetowa - super, niech kupuje. Gdybyśmy mieli miejsca numerowane na stadionie, sam bym kupił bez zastanowienia, nawet jakby cena wychodziła tak samo jak w normalnej dystrybucji, nawet wiedząc, ze ze względu na pracę nie mam gwarancji bycia na każdym spotkaniu. Ale jeśli nadal muszę przychodzić na stadion 2 godziny przed meczem, żeby znaleźć przyzwoite miejsca dla żony i córki, to mnie osobiście po prostu oferta nie zadowala. Tyle.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1350 Postautor: _piotrusss » 23 listopada 2018, o 16:57

tck pisze:tak abstrahując od tematu "opłacalności" karnetów- zauważyliście brak na nich speed caru? Jest sam Motor Lublin- czyżby szykowały się zmiany w tytularnym sponsorze?

W ubiegłym roku było tak samo.
Andrzej Waligórski