Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Obaj mogą być zastępowani od pierwszego wyścigu więc ja problemu nie widzę. Tylko lepiej dla Roberta, który będzie miał przynajmniej pewne cztery starty w meczu.
mustafa pisze:Dokładnie. O ile nie można zarzucić zarządowi, że nie zrobił wszystkiego w sprawie ściągnięcia gwiazd top 10, o tyle można powiedzieć, że dał ciała jeśli chodzi o dopełnienie składu zawodnikiem "średniej półki", pokroju Thomsena, Bjerre czy Ljunga. Skład byłby wtedy fajnie wyrównany, a tak to co, jedziemy Lampartem i Miesiącem w każdym meczu?
Tak jedziemy Lampartem i Miesiącem w każdym meczu.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Polecam przeczytać dokładnie o nr 8/16, bo mam wrażenie że.nie do końca wszyscy się zapoznali. Paweł i Dawid nie będą jeździli razem.
https://www.google.pl/amp/s/zagranie.co ... lidze/amp/
https://www.google.pl/amp/s/zagranie.co ... lidze/amp/
ale co dokladnie masz na mysli? przepis jest dosyc jasny i chyba kazdy wie o co w nim chodzi, zawodnik z numerem 8/16 moze zastepowac zawodnikow z numerami 1-5/9-13, a nasz sklad na ten moment wyglada tak:
1. Zengota
2. Lampart
3. Michelsen
4. Miesiac
5. Jonsson
6. Lampart
7. Trofimow
8. Lambert
wiec teoretycznie Pawel i Dawid beda jezdzili razem, a w praktyce zapewne Lambert bedzie od poczatku zastepowal tego slabszego na treningu
1. Zengota
2. Lampart
3. Michelsen
4. Miesiac
5. Jonsson
6. Lampart
7. Trofimow
8. Lambert
wiec teoretycznie Pawel i Dawid beda jezdzili razem, a w praktyce zapewne Lambert bedzie od poczatku zastepowal tego slabszego na treningu
METHANOL ADVENTURE TEAM
Właśnie chodzi mi o praktykę, że miejsce będzie albo dla Pawła albo dla Dawida.
Kluczem ma być swój tor, atmosfera i zaangażowanie takie wnioski po audycji z Jakubem. Nie mamy gwiazd ale to nie oznacza że jesteśmy skazani na porażkę. Wszystko zweryfikuje tor. Nie wiedziałem że zawodnik który będzie startował pod nr 8, może być tylko jeden i jest wybierany już przed startem sezonu. To że Robert zgodził się na tą pozycje myślę że możemy uznawać za sukces w rozmowach.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Hotell1 pisze:Właśnie chodzi mi o praktykę, że miejsce będzie albo dla Pawła albo dla Dawida.
Nie wiadomo jak będzie. Może być tak, że w ramach dobrej atmosfery Paweł i Dawid będą jechać pierwsze 1-2 starty zanim trener się skapnie kogo zmieniać ;)
Tak naprawde to nr 8 niewiele nam daje. Przykladowo Miesiac dwa starty dwa kible zrobi, to Lambert zacznie zastepowac Miesiaca a nie Lamparta. Czyli w praktyce to Lampart albo Miesiac zostanie rezerwowym. Zadnej walki o sklad. W przypadku kontuzji rezerwowego nie ma.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2018, o 11:20 przez bartollo, łącznie zmieniany 2 razy.
Rusek pisze:Nie wiedziałem że zawodnik który będzie startował pod nr 8, może być tylko jeden i jest wybierany już przed startem sezonu.
albo jest to nowy przepis, ktory bedzie obowiazywal od sezonu 2019, albo ktos (Kuba?) gada glupoty...
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
A jeśli się okaże że Paweł i Dawid dobrze jadą to Robert siedzi na ławce
To byłby słodki problem :) Realnie oceniając to Robert ma w każdym meczu pewne starty - i niekoniecznie musi to być Łełek czy Dawid. Zawsze ktoś nie trafi ze sprzętem lub trafi słabiej, zawsze ktoś może mieć kiepski dzień. Robert również (vide Gdańsk).
No jak Michelsen albo Jonsson będą jechać gorzej od Lamparta i Miesiąca to na pewno będzie emocjonujący mecz :)
Albo Zengi :)
Wątpię, że Robert będzie czekał w każdym meczu 2 serie startów i dopiero później będzie niedopasowany kogoś zastępował. Pewnie na treningach rozstrzygnie się kto będzie zastępowany od początku. Oczywiście wszystko w założeniu, że Lambert będzie lepszy od tych najsłabszych.
Też tak to widzę. Albo będą walczyć we 3 o 2 miejsca albo Robert jedzie od pierwszego biegu za słabszego z pary Łełek/Dawid.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
A jak ten lepszy z treningu w dwóch pierwszych startach przywiezie dwa zera to jedzie ten słabszy ;)
Plan idealny
Plan idealny
never ride faster than your angel can fly
Albo junior! :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
mustafa pisze:Hotell1 pisze:Właśnie chodzi mi o praktykę, że miejsce będzie albo dla Pawła albo dla Dawida.
Nie wiadomo jak będzie. Może być tak, że w ramach dobrej atmosfery Paweł i Dawid będą jechać pierwsze 1-2 starty zanim trener się skapnie kogo zmieniać ;)
Wrzucę jeszcze raz, bo chyba Ci to umknęło.
Darek Śledź w Sparcie Wrocław ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
grzesieck pisze:Rusek pisze:Nie wiedziałem że zawodnik który będzie startował pod nr 8, może być tylko jeden i jest wybierany już przed startem sezonu.
albo jest to nowy przepis, ktory bedzie obowiazywal od sezonu 2019, albo ktos (Kuba?) gada glupoty...
Kuba rzeczywiście coś takiego wczoraj powiedział, ale wydaje mi się, że chodziło o to, żeby w zespole ustalić przed sezonem kto ma jaką rolę. O formalnym zgłoszeniu (jednego) zawodnika pod numer 8/16 wcześniej nie słyszałem
- MikeMistrz
- Senior
Czy coś mnie ominęło i przepisy o zawodniku z numerem 8 się zmieniły ? Dotychczas było tak, że może tam być wstawiony zawodnik do 23 roku życia. Kto miałby u nas pełnić rolę 8-ki, jeśli nie Robert?
Wiktor, Viktor, Emil.
Ósemka musi być zgłoszona. Jedna na cały sezon.
Ósemka musi być zgłoszona. Jedna na cały sezon.
jakies zrodlo tej informacji, ze osemka musi byc zgloszona jedna na caly sezon mozna prosic? i nie chodzi mi o wypowiedz Kepy tylko rzetelna informacje o zmianie przepisu wzgledem sezonu 2018
METHANOL ADVENTURE TEAM
Podejrzewam że pomyliło im się z gościem wypożyczanym do 2 ligi.
7. Klub Ekstraligi do 15 marca danego sezonu zgłasza do podmiotu zarządzającego jednego zawodnika do lat 23 uprawnionego do startu na zasadzie "gościa" pod numerami 1-5 lub 9-13 oraz dowolną liczbę krajowych zawodników młodzieżowych do lat 21 uprawnionych do startu na zasadzie "gościa" pod numerami 1-7 lub 9-15.
7. Klub Ekstraligi do 15 marca danego sezonu zgłasza do podmiotu zarządzającego jednego zawodnika do lat 23 uprawnionego do startu na zasadzie "gościa" pod numerami 1-5 lub 9-13 oraz dowolną liczbę krajowych zawodników młodzieżowych do lat 21 uprawnionych do startu na zasadzie "gościa" pod numerami 1-7 lub 9-15.
Gelo pisze:Gwoli sprostowania - speedrower na Czechowie to Lawinowa (a nie Górska) i nie Piotrek a Wojtek. Kuba jako "młodzieżowiec" Polonii z Lipińskiego powinien to pamiętać ;)
Młodzieżowiec ale z Paganiniego:)
u nas na gościnnych występach, trochę mało jeździł ale nazwisko w programie zobowiązywało
A twoja "grzywka" i słynny "dmuch" do tej pory siedzi mi w pamięci:)))
To były piękne czasy...:)
PS.
tę Waszą żelazną czwórkę to sobie zapamiętałem, Gelo / Marcin D /Andrzej B. no i Wojtek C.
popraw mnie jak się pomyliłem:)
Mike Tyson: "Każdy ma jakiś plan dopóki nie dostanie pięścią w mordę..."