Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Już kurva bez przesady. Z każdego nieprzegranego biegu... Jakbyśmy jechali Szymko, Koniecznym i Dilgerem to można tak pisać. Kibice...
max3 pisze:Budżet łatwo policzyć ( Kibice 2-2,2 mln ,miasto ponad 3 mln, sponsor nc+ 2,5 mln to już mamy ponad 7,5 mln !!!
a gdzie Azoty ,Bogdanka ,Speed car ,Perła i kliku sponsorów po 100 tys i cała gama po 10 tys.
zapytaj tego sponsora, ktory 3,5 banki na Taia wykladal
METHANOL ADVENTURE TEAM
Nie 3 tylko 1mln
Jestesmy w najlepszej zuzlowej lidze swiata po 23 latach. Bedziemy ogladac gosci, ktorych ogladalismy w telewizji albo ktoorych obejrzenie na zywo wiazalo sie z pilowaniem przez pol albo prawie cala Polske. Jestesmy wizytowka Lublina, mamy pelne trybuny, sklad ktory moze odpalic i ktory jest w stanie sie utrzymac. Mamy najlepszego zawodnika mlodego pokolenia, ktory jest pierwszym rezerwowym w GP i ktory zaraz bedzie rozprowadzal cale towarzystwo w lidze i gp po plotach. Mamy niewiele starszego Dunczyka - ktory w elitserien wozi Hampelow i Zmarzlikow i ktory naszych chlopakow na naszym torze w minionym sezonie mijal jak furmanke z sianem wlacznie z Lambertem i (chyba?) Jonssonem. Utrzymalismy, po Karolu Zupinskim, najbardziej utalentowanego polskiego juniora z tych najmlodszych + wyrwalismy najlepszego z tych, ktorzy byli do wyrwania. Nikt z nas tez na pewno nie postawi reki czy klejnotow, ze AJ na pewno w elidze nie pojedzie. Martwi mnie Zengi (nigdy mnie do konca nie przekonywal) oraz Lelek (starty) ale dla jednego to szansa na rehabilitacje a dla drugiego... zyciowa szansa zeby sprobowac sie w zuzlu przez duze "Z"
Badzcie dobrej mysli, nie bedzie tak zle jak myslicie.
Badzcie dobrej mysli, nie bedzie tak zle jak myslicie.
Jedyne o co mogę się trochę przyczepić do obecnego zarządu, to trochę brak długoterminowego planowania. 3 rok z rzędu skład budowany jest na "teraz". Wszystkie umowy są jednoroczne, co powoduje, ze z roku na rok musimy drżeć, czy zawodnik A zostanie czy nie. Tak, wiem, nie jest to do końca zależne od samego zarządu, bo musi być też wola zawodnika, ale w innych klubach jakoś się to udaje, wiec takie tłumaczenie nie do końca mnie przekonuje. Taki ROW ściągając Bewley'a namówił go na 3-letni kontrakt. W Elidze wielu zawodników podpisuje na 2 lata. U nas trzeci rok z rzędu jest to z sezonu na sezon. Np. skoro Lambert miał w głowie, żeby dłużej pojeździć w Nice, to dlaczego nie podpisano go przed 2018 na 2 lata? Awansu nikt nie zakładał, spadku też nie, wiec argumenty ku temu były.
Druga sprawa, to szukanie młodych na dłuższy kontrakt i ewentualne wypożyczenie. Ktoś wcześniej pisał o tym Duńczyku w Wybrzeżu. My mieliśmy Klinga i też nie wiadomo, czy klub zrobił coś, by go zatrzymać i wypożyczyć. Ryzyko z tym związane jest stosunkowo niewielkie, a i koszta raczej nie jakieś olbrzymie. Mam nadzieję, że chodzić Trofimov podpisał na 2 lata, bo inaczej jego transfer definitywny nie miał większego sensu.
Druga sprawa, to szukanie młodych na dłuższy kontrakt i ewentualne wypożyczenie. Ktoś wcześniej pisał o tym Duńczyku w Wybrzeżu. My mieliśmy Klinga i też nie wiadomo, czy klub zrobił coś, by go zatrzymać i wypożyczyć. Ryzyko z tym związane jest stosunkowo niewielkie, a i koszta raczej nie jakieś olbrzymie. Mam nadzieję, że chodzić Trofimov podpisał na 2 lata, bo inaczej jego transfer definitywny nie miał większego sensu.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
$korzen$ pisze: Utrzymalismy, po Karolu Zupinskim, najbardziej utalentowanego polskiego juniora z tych najmlodszych
Wiktor Lampart 1,985
Karol Żupiński 1,000
istred pisze:
O finanse specjalnie bym się nie martwił. Wiadomo, że celowaliśmy w gwiazdę. Skoro go nie zakontraktowaliśmy to te pieniądze (przynajmniej w części, w mojej opinii w znacznej części) zostają w klubowej kasie.
To tak nie wygląda. Kasa była na konkretnych zawodników. Nie ma zawodników nie ma kasy. A już na pewno nie została w znacznej części.
max3 pisze:Nie 3 tylko 1mln
Info KMO 100% czy zaslyszane w kuluarach? Te Twoje doniesienia sa tyle warte co zeszloroczny snieg.
max3 jeszcze niedawno napisal pisze:Mamy budżet 12 mln a skład na 7 musi ktoś przyjść nie ma wyjścia .
skoro znasz budzet to po co goraczkujesz o jakies brakujace miliony?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Mikas, nie bede dyskutowal z liczbami, Zupinskiego widzialem wiele razy na zywo + wiele o nim slyszalem. Lige zaczal jechac dopiero w polowie sezonu. Chlopak ledwo skonczyl 15 lat. Nie bede sie rozwodzil - Wiktor Lampart, Karol Zupinski + Cierniak to jest top3 z najmlodszych. Daje 2 max 3 lata i ta trojka zdominuje cale rozgrywki mlodziezowe nie tylko na polskim podworku. Chlopak zanim zaczal jechac w lidze dostawal z Torunia i Czestochowy oferty na setki tysiecy zlotych - mimo faktu, ze nie odjechal jeszcze wowczas zadnego ligowego biegu. Bedzie o nim bardzo glosno, byc moze juz w nowym sezonie. Material Na Golloba i mistrza swiata.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2018, o 16:40 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.
wg mnie Lampart, Cierniak i Bartkowiak to jest top 3 z najmlodszych, ale Zupinski tez daje rade
niech sie ktos zalozy o butelke wodki z korzeniem o tego Zupinskiego, bo nuda
niech sie ktos zalozy o butelke wodki z korzeniem o tego Zupinskiego, bo nuda
METHANOL ADVENTURE TEAM
Opanuj sie troche Korzen :D jakby dopiero skobczyl 15 lat to nie jezdzilby w lidze :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Oczywiście, że jest utalentowany i słusznie wymieniłeś tę trójkę, ale jednak stawiać Wiktora po Karolu na ten moment to lekka przesada. Widziałem, go też kilka razy na żywo i póki co dla mnie jest przereklamowany, chociaż talentu mu odmówić nie można. Być może kolejność się zmieni i prześcignie Wiktora już za rok, ale może być i tak, że Żupiński zostanie drugim Klimkiem. Młodość rządzi się swoimi prawami.
Flagg pisze:Jedyne o co mogę się trochę przyczepić do obecnego zarządu, to trochę brak długoterminowego planowania. 3 rok z rzędu skład budowany jest na "teraz". Wszystkie umowy są jednoroczne, co powoduje, ze z roku na rok musimy drżeć, czy zawodnik A zostanie czy nie. Tak, wiem, nie jest to do końca zależne od samego zarządu, bo musi być też wola zawodnika, ale w innych klubach jakoś się to udaje, wiec takie tłumaczenie nie do końca mnie przekonuje. Taki ROW ściągając Bewley'a namówił go na 3-letni kontrakt. W Elidze wielu zawodników podpisuje na 2 lata. U nas trzeci rok z rzędu jest to z sezonu na sezon. Np. skoro Lambert miał w głowie, żeby dłużej pojeździć w Nice, to dlaczego nie podpisano go przed 2018 na 2 lata? Awansu nikt nie zakładał, spadku też nie, wiec argumenty ku temu były.
Jeszcze rok temu nie było wiadomo czy np. Bogdanka wejdzie w poważny sponsoring....Długoterminowe planowanie będzie jak podmioty(sponsorzy) zagwarantują płynność finansową i przykładową kwotę na powiedzmy 3lata i wtedy można coś działać. A co do zawodników to nic nie wiemy który co obiecał i jak się zachował i jakie były rozmowy. Uważam,że tak ja my jak i Zarząd jest bardzo rozczarowany tym wszystkim... i póki nie będzie z ich strony jakiegoś komunikatu i uchylenia rąbka tajemnicy to proszę o wstrzymanie się w sprawie osądu. Tak będzie uczciwie w stosunku do nich jak zawodników.
METHANOL ADVENTURE TEAM
meesha pisze:Opanuj sie troche Korzen :D jakby dopiero skobczyl 15 lat to nie jezdzilby w lidze :p
Oj no mialo byc 16
Na ten moment Wiktor to na pewno lepszy zawodnik, kibicuje mu calym serduchem tak samo jak i Lambertowi, nie wyobrazalem sobie tego klubu bez nich w nadchodzacym sezonie i szczerze? duzo smutniej czulbym sie bez Wiktora i Lamberta niz czuje sie bez Woffindena. Nie rozumiem tych zali, bo wole to co mamy niz sklad z Holta, Hancockiem czy Walaskiem lub Ulamkiem.
Jezeli jednak chodzi o skale talentu to stawiam Zupinskiego najwyzej na ten moment. Ale talent bez pracy nic nie znaczy o czym wspomniales Mikas. Jakby nie bylo przynajmniej przez chwile nie bylo zali jaki to mamy slaby sklad. A Zupinski zrobi niedlugo swoje :D
grzesieck pisze:mikas pisze: Młodość rządzi się swoimi prawami.
https://www.youtube.com/watch?v=uSjX3SISTxw
Niezle, nasze przyszle objawienie ekstraligi przegrywa start na swoim torze z Batchelorem i Czaja
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
DMPJ-Nice Cup itp itd to w tym przypadku lepszy wyznacznik. A tam juz tak smiesznie dla rywali Zupinskiego nie bylo :)
Jak dzik w kartofle.grzesieck pisze:mikas pisze: Młodość rządzi się swoimi prawami.
Jeszcze rok temu nie było wiadomo czy np. Bogdanka wejdzie w poważny sponsoring....Długoterminowe planowanie będzie jak podmioty(sponsorzy) zagwarantują płynność finansową i przykładową kwotę na powiedzmy 3lata i wtedy można coś działać
Sponsorzy mają to do siebie, że przychodzą i odchodzą i wielosezonowej gwarancji płynności finansowej mieć nie będziesz nigdy. Bo taka Bodganka zawsze może wymyślić powód na wycofanie się. A tutaj nikt nie mówi o pakowaniu się w wielomilionowe kontrakty z 10 zawodnikami, ale choćby o pojedyncze ruchy z wybranymi zawodnikami, którzy dobrze rokują.
A co do zawodników to nic nie wiemy który co obiecał i jak się zachował i jakie były rozmowy
Jasne, dlatego napisałem, że musi być również wola drugiej strony, tylko że...inne kluby jakoś potrafią zawodników do dłuższych umów przekonać, wiec nie można wszystkiego zganiać na zawodników. Petardy nie ściągnęliśmy - inni ściągnęli, dłuższych kontraktów nie podpisujemy - inni podpisują. Wiesz, to powoli tworzy obraz tego, że jednak nie mamy w klubie takich magików negocjacji, jak nam się wydawało.
Nie znam szczegółów negocjacji, ani możliwości i stabilności finansowej naszego klubu, dlatego nie kieruje w stronę zarządu jakieś otwartej krytyki. To bardziej zaczepka, że na tym polu, póki co żadnych osiągnięc praktycznie nie mamy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
OK :)Flagg pisze:Jeszcze rok temu nie było wiadomo czy np. Bogdanka wejdzie w poważny sponsoring....Długoterminowe planowanie będzie jak podmioty(sponsorzy) zagwarantują płynność finansową i przykładową kwotę na powiedzmy 3lata i wtedy można coś działać
Sponsorzy mają to do siebie, że przychodzą i odchodzą i wielosezonowej gwarancji płynności finansowej mieć nie będziesz nigdy. Bo taka Bodganka zawsze może wymyślić powód na wycofanie się. A tutaj nikt nie mówi o pakowaniu się w wielomilionowe kontrakty z 10 zawodnikami, ale choćby o pojedyncze ruchy z wybranymi zawodnikami, którzy dobrze rokują.A co do zawodników to nic nie wiemy który co obiecał i jak się zachował i jakie były rozmowy
Jasne, dlatego napisałem, że musi być również wola drugiej strony, tylko że...inne kluby jakoś potrafią zawodników do dłuższych umów przekonać, wiec nie można wszystkiego zganiać na zawodników. Petardy nie ściągnęliśmy - inni ściągnęli, dłuższych kontraktów nie podpisujemy - inni podpisują. Wiesz, to powoli tworzy obraz tego, że jednak nie mamy w klubie takich magików negocjacji, jak nam się wydawało.
Nie znam szczegółów negocjacji, ani możliwości i stabilności finansowej naszego klubu, dlatego nie kieruje w stronę zarządu jakieś otwartej krytyki. To bardziej zaczepka, że na tym polu, póki co żadnych osiągnięc praktycznie nie mamy.
- tezetomaniak
- Trener
A pamiętacie ile IMŚ miał zrobić Paweł Hlib? Karol Ząbik?
Nie mówiąc oczywiście o Klimku
Nie mówiąc oczywiście o Klimku
-
rumburaque
- Szkółkowicz
grzesieck pisze:mikas pisze: Młodość rządzi się swoimi prawami.
Akcja roku !!!
Akcje roku to zrobił kuluar, oczerniając nas w mediach.
Podejrzewam, że to on nam paru zawodników odstraszył i pewnie paru sponsorów.
Podejrzewam, że to on nam paru zawodników odstraszył i pewnie paru sponsorów.
Mlody Miskowiak też miał być nie łapany a coś jakoś równia pochyła
never ride faster than your angel can fly
Korzeń, poszukaj jakiegoś zakładu, że Żupiński zdobędzie IMŚ, na przykład w ciągu najbliższych 15 lat. Przy postawieniu powiedzmy 20 zł z takim wyprzedzeniem czasowym możesz zostać milionerem, a to przecież pewniaczek.
Tak serio to nie wiem co takiego nadzwyczajnego widzisz w tym chłopaku. Fakt, jest dobry, ale nie jakiś rewelacyjny. Wiktor w jego wieku jeździł bardziej imponująco, a moim zdaniem Cierniak będzie od niego lepszy w przyszłym sezonie.
Oczywiście się nie zakładam, bo specyfika żużla sprawia, że i Korneliussen może być czołowym riderem jak trafi w sprzęt
Tak serio to nie wiem co takiego nadzwyczajnego widzisz w tym chłopaku. Fakt, jest dobry, ale nie jakiś rewelacyjny. Wiktor w jego wieku jeździł bardziej imponująco, a moim zdaniem Cierniak będzie od niego lepszy w przyszłym sezonie.
Oczywiście się nie zakładam, bo specyfika żużla sprawia, że i Korneliussen może być czołowym riderem jak trafi w sprzęt
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!