Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Fajnie jak niektorzy już dają się ponieść Ostafowej propagandzie i wieszczą nam 14 porazek. Przypomnę tylko, że Tarnów, od którego moim zdaniem mamy silniejszy skład i do tego z nieporównywalnie większym potencjałem, wygrał u siebie i z Toruniem i z Lesznem i z Częstochową. Czy Toruń jest w tym roku mocniejszy? Zamienili Kaczmarka na Bogdanowicza i Przedpełskiego vel Holdera na Kościucha - jak dla mnie silniejsi nie są. Czy Leszno jest mocniejsze? Skoro Unia dała radę, to czemu my mamy nie dać?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
Zaratustra
- Kadrowicz
papi pisze:czytaliście list Dryły? Podobał Wam się? to może przytoczę jeden akapit:Tomasz Dryła pisze:I najważniejsze – Motor w sezonie 2019 nie przegrał jeszcze żadnego meczu. Oczekiwanie, napięcie, dreszcz emocji przed inauguracją, odliczanie dni do tego, na co całe Miasto czekało 24 lata – to jest wielka radość, o której Lublin tak długo marzył. To powinien być najbardziej radosny czas od ćwierćwiecza! Niezależnie od tego, czy Motor zadomowi się w Ekstralidze na sto lat, czy spadnie po roku – po jaką cholerę uprzykrzać Lubelakom ten magiczny, wytęskniony czas? Podobną radość przeżywano niedawno w Tarnowie, Grudziądzu i Rybniku. Motor będzie walczył! I dajmy mu walczyć. Na torze, a nie w jakichś bzdurnych artykułach. Mocno wierzę, że Kibice udowodnią, jak bardzo kochają ten sport. I że będą zawsze z drużyną. Że docenią charaktery, waleczność i oddanie swoich Zawodników.
Czym bliżej sezonu, tym powyższy tekst będzie znajdował coraz większe zastosowanie w rzeczywistości. Jestem o tym przekonany.
Wygrane sparingi przed sezonem, dobra atmosfera pomiędzy zawodnikami będą wpływać i na nastroje kibiców, którzy znowu zaczną wierzyć w drużynę (przynajmniej do pierwszych spektakularnych porażek w sezonie, których mam nadzieję uda się uniknąć.)
Teraz czekamy jak ułoży się nam terminarz. Szczerze trochę nie podoba mi się to że kolejka ma być podzielona na dwa dni. 2 mecze w piątek i 2 w niedziele aby wszystkie mogły być w TV. Ale w sumie jak oni to chcą zrobić skoro w soboty są rundy GP i dzień wcześniej są treningi. To może jak my nie mamy nikogo z cyklu to mecze będziemy jeździć w piątki? :/
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Kto bedzie trenerem/managerem?
Rusek pisze:Teraz czekamy jak ułoży się nam terminarz. Szczerze trochę nie podoba mi się to że kolejka ma być podzielona na dwa dni. 2 mecze w piątek i 2 w niedziele aby wszystkie mogły być w TV. Ale w sumie jak oni to chcą zrobić skoro w soboty są rundy GP i dzień wcześniej są treningi. To może jak my nie mamy nikogo z cyklu to mecze będziemy jeździć w piątki? :/
Decyzja należy do NC+, a nie do klubów/GKSŻ. Aczkolwiek można w ciemno zakładać, że wyjazdy raczej będziemy jeździć w piątki, bo NC+ raczej nie będzie chciało tych meczy pokazywać na swojej antenie. Z domowymi, jeśli będziemy potrafili się "postawić", może być różnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Darth Vader
Na miejscu NC+ delikatnie bym zasugerował władzom Ekstraligi wysyłanie do Lublina "łagodnego" komisarza toru. Bo to jedyne co może uatrakcyjnić widowisko i spowodować że NC+ wykładając dużą kasę może pokazać w miarę ciekawe widowisko z udziałem drużyny lubelskiej.
Dlatego uzupełniamy nawierzchnię w takiej ilości żeby było niezmiernie ciężko ją zabetonować ;)
SF: "Hynek: W ogóle, to mogą w Get Well podziękować temu na górze, że ten zesłał im zaopatrzony w same kewlary Motor Lublin. Chociaż może za ostro poleciałem."
Kolejny spec. Tym razem rodem z Tarnowa. Będzie opisywał popisy swoich idoli w I lidze. Żal dupę ściska jak widać.
Kolejny spec. Tym razem rodem z Tarnowa. Będzie opisywał popisy swoich idoli w I lidze. Żal dupę ściska jak widać.
Wszystkie opinie na ta chwile sa jam prognozy pogody na Sylwestra. Czlowiek nie wie, jak bedzie wygladac nasza druzyna w porownaniu do calej reszty eligi, ale grajkow, ktorzy beda mieli wyzsze srednie od naszych (najlepszych) bedzie powiedzmy, 10-15. A cala reszta to co? Wcale nie zdziwilbym sie gdyby 4 naszych seniorow miala wyzsze srednie od np. Buczkowskiego, Wozniaka czy Fricke. Ktos podskoczy, ktos spadnie.. Grunt zeby gryzli tor jak naszybciej sie da. Sprzet, tor i wiara. Tyle nam zostalo.
W ogole, wasz wymarzony rywal na inauguracje? Ja zdecydowanie jestem za Gorzowem
W ogole, wasz wymarzony rywal na inauguracje? Ja zdecydowanie jestem za Gorzowem
a ja sparte wroclaw w 1 kolejce jak dostaje lomot u nasz w lublinie,
bym chcial najbardziej zobaczyc
bym chcial najbardziej zobaczyc
never ride faster than your angel can fly
Radze sie przyzwyczaic do takich tekstow przynajmniej przez rok.
https://speedwayekstraliga.pl/vaculik-moze-byc-w-czolowce-ligi-a-w-lublinie-jest-ogromny-potencjal/
Chyba pierwszy pozytywny komentarz na temat naszej drużyny spoza naszego miasta.
Chyba pierwszy pozytywny komentarz na temat naszej drużyny spoza naszego miasta.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Dołomiesiewicz już podczas finału z Rowem wypowiadał się dość pochlebnie na nasz temat. Chyba nas lubi ;)
Wstrzymajmy się jeszcze z podsumowaniem okienka transferowego do jego zakończenia, bo nie wszystko jeszcze stracone :) Jeszcze są 3 dni. Motor jeszcze się nie poddał.
-
TreleMorele
- Senior
Będzie dobrze :) Kasa wypłacana na bieżąco to będzie duży atut naszego klubu ,więc sprzęt pod tylkiem musi być co do 1meczu to chciałbym Mistrza Polski na rozgrzewkę :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
A ja bym najbardziej chciał Toruń. Świetne nazwiska, a drużyna raczej w naszym zasięgu. Zwycięstwo na inaugurację mogłoby dobrze wpłynąć na morale drużyny i kibiców. Nie daj Boże dostać u siebie jak Grudziądz z Lesznem
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Ja bym chciał pierwszy mecz jechać na wyjeździe i powalczyć. To da naszym powód do uwierzenia we własne umiejętności i umożliwi wygraną w pierwszym meczu u siebie na przykład z Toruniem :) Takie chciejstwo; )
Będzie Toruń albo Częstochowa, pierwsza kolejka jest zwykle ustawiana tak, żeby kluby miały do siebie jak najbliżej, bo jest duże ryzyko odwołania ze względu na pogodę.
Oj zdziwiłbyś się... i to nie tylko chodzi o ten sezon.
Flagg pisze: Poza tym nikt tu nikomu niczym nie szkodzi. Że użytkownik X napisze coś o Taiu czy innym Doyle'u nie spowoduje, ze ich transfer staniej się mniej/bardziej realny
Oj zdziwiłbyś się... i to nie tylko chodzi o ten sezon.
Wszyscy tylko nie Gorzów i Grudziądz, bo pewnie z nimi powalczymy o bezpieczną lokatę i warto byłoby ich przyjąć u siebie już jako wjeżdzona w swój tor drużyna.
Beniaminek zawsze zaczyna mecz u siebie :) (od kiedy pamiętam)
- tezetomaniak
- Trener
Przecież to nie jest żużel, tylko jakaś zabawa w kałuży
jerry78 pisze:Wstrzymajmy się jeszcze z podsumowaniem okienka transferowego do jego zakończenia, bo nie wszystko jeszcze stracone :) Jeszcze są 3 dni. Motor jeszcze się nie poddał.
Jerry nie wkurzaj już ;-)
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Kaman pisze:Beniaminek zawsze zaczyna mecz u siebie :) (od kiedy pamiętam)
Nie wiedziałem. Jeśli tak jest, to w pierwszej kolejce możemy jechać z każdym, za wyjątkiem Leszna ;)