Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#1976 Postautor: Zaratustra » 30 października 2018, o 21:38

"Dłubał" za dużo sam przy sprzęcie? :-P ;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1977 Postautor: papi » 30 października 2018, o 21:41

Gollob też dłubał, a był regularnie na podium IMŚ, ale to nie ma znaczenia.

W cytowanym wcześniej poście padła sugestia, że AJ nie był "klientem najlepszych tunerów".

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1978 Postautor: maestro76 » 30 października 2018, o 21:45

Nie mówię ze aj nie miał dojścia kiedyś tam.
Mówię ze teraz trzeba mieć dobre dojścia
Ostatnio zmieniony 30 października 2018, o 21:50 przez maestro76, łącznie zmieniany 1 raz.
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1979 Postautor: Kshyhu » 30 października 2018, o 21:48

O co tu chodzi na tym forum, że średnio co 5 stron przeplata się pozytywne myślenie z czarnowidztwem? :) Już tylko kilkadziesiąt godzin i będzie wszystko wiadomo, wyluzujcie.
Motor mocnyj!

bartollo
Senior

#1980 Postautor: bartollo » 30 października 2018, o 21:57

Zengota
Lambert z rezerwy
Jonsson
Michelsen
Doyle
Nawet takim skladem byloby szalenie trudno sie utrzymac. Lambert i Michelsen to zawodnicy ktorzy moga odpalic a moga totalnie zawalic jak Masters. Zengota i Jonsson to tez niewiadoma. Ostatni sezon Zengoty to srednia 1,5 a Jonssona 1.1... Osobiscie zakladalbym ze obaj wykreca kolo 1.7 ale to wciaz malo nawet przy jedym pewniaku. No nic, zobaczymy co to bedzie ale wart by bylo utrzymac sie w ekstralidze przynajmniej do momentu w ktorym wbita zostanie lopata pod nowy stadion.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1981 Postautor: Gelo » 30 października 2018, o 22:01

Zaratustra pisze: Skład, który krąży w kuluarach powinien być naszym celem, gdybyśmy nie awansowali. Myślę, że każdy by się nosił z możliwością odejścia młodego Lamparta, a celem numer jeden byłoby zatrzymanie Lamberta. Drugim celem byłoby zastąpienie Mastersa i tu Michelsen nadawałby się idealnie :) Został nam jeszcze Zengota. I tu mam problem, bo bardzo dobrą końcówkę sezonu miał Paweł Miesiąc i być może chcielibyśmy wymienić tylko jedno ogniwo i dokoptować jakiegoś juniora.

Tylko, że my tutaj powinniśmy rozmawiać o extralidze, a nie pierwszej lidze :)
To trochę życzeniowe podejście do tematu. Flagg ma tutaj rację. Zaznaczam, że nie znam naszego składu, ale może po prostu nie dało się wyciągnąć żadnej petardy lub dwóch z innych klubów? Jeżeli pieniądze nie są wystarczającym bodźcem to chyba mało kto rozumie o co w tym wszystkim chodzi. Kuba pokazał, że jest świetnym dyrektorem sportowym. Jestem pewny, że zrobił wszystko co można było. I dlatego niezależnie od tego kto będzie u nas jeździł trzeba im kibicować i walczyć.

samba
Senior

#1982 Postautor: samba » 30 października 2018, o 22:03

bartollo pisze:Zengota
Lambert z rezerwy
Jonsson
Michelsen
Doyle
Nawet takim skladem byloby szalenie trudno sie utrzymac. Lambert i Michelsen to zawodnicy ktorzy moga odpalic a moga totalnie zawalic jak Masters. Zengota i Jonsson to tez niewiadoma. Ostatni sezon Zengoty to srednia 1,5 a Jonssona 1.1... Osobiscie zakladalbym ze obaj wykreca kolo 1.7 ale to wciaz malo nawet przy jedym pewniaku. No nic, zobaczymy co to bedzie ale wart by bylo utrzymac sie w ekstralidze przynajmniej do momentu w ktorym wbita zostanie lopata pod nowy stadion.

Z takim składem być może byśmy się utrzymali ze względu na juniorów, którzy zrobią różnice. Jak wielki wpływ mają oni na wyniki zespołu widzielismy w tym sezonie gdzie ekstralige i 1 lige wygrały drużyny, które miały dwóch mocnych i wyrównanych młodzieżowców.

bartollo
Senior

#1983 Postautor: bartollo » 30 października 2018, o 22:05

Ok ale kosztem kogo? Chyba wlasnie Torunia jezeli nikogo na zastepstwo za Doyla by nie znalezli.

samba
Senior

#1984 Postautor: samba » 30 października 2018, o 22:13

Wyrywając lidera z obojętnie której drużyny poza Lesznem i Falubazem doprowadzamy do tego że staje się ona mniej więcej porównywalna siłą do naszej. Tak mi się wydaje :) mogę się mylić ale taki Gorzów bez Kasprzaka albo Toruń bez Doyla już nie są tacy straszni.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1985 Postautor: boxing » 30 października 2018, o 22:22

Kasprzak z Gorzowa, Doyle z Torunia i Laguta z Grudziądza - 2 z tych 3 i mamy mocno oslabionych rywali i górną czwórkę tabeli :) A że trzeba będzie podbić stawkę do 2,5 banki - no będzie trzeba, ale przy mocnych sponsorach i nadkomplecie ludzi przy wygranych pewnie budżet i tak się zepnie :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

bartollo
Senior

#1986 Postautor: bartollo » 30 października 2018, o 22:52

O Woffindenie i Wroclawiu zapomniales :-P

Klops1
Senior

#1987 Postautor: Klops1 » 30 października 2018, o 23:17

Teraz to już chyba nikt nic nie wie :D

Na forum huśtawka nastrojów. Albo 2-3 armaty albo skład pierwszoligowy.

"Dobrze poinformowani blisko klubu" mają wersje, które się wzajemnie wykluczają.

Syfy i pudelek twierdzą, że jesteśmy pewniakiem do spadku ale jednocześnie prowadzimy rozmowy ze wszystkimi i próbujemy wszystkich podkupić.

Zarząd ogłasza wczesne podanie składu jakby chciał wybić zęby krytykantom mocnym prawym sierpowym.

Już głowa pęka. Dwa dni do ogłoszenia składu, a zwykły kibic nie ma pojęcia czego się spodziewać i o co jedziemy w przyszłym sezonie.

Nie wiem jak Kubie wyjdą te transfery ale napięcie przed odkryciem kart zbudował perfekcyjnie.

CKM1946
Zawodowiec

#1988 Postautor: CKM1946 » 31 października 2018, o 00:28

Klops1 pisze:Teraz to już chyba nikt nic nie wie :D

Na forum huśtawka nastrojów. Albo 2-3 armaty albo skład pierwszoligowy.

"Dobrze poinformowani blisko klubu" mają wersje, które się wzajemnie wykluczają.

Syfy i pudelek twierdzą, że jesteśmy pewniakiem do spadku ale jednocześnie prowadzimy rozmowy ze wszystkimi i próbujemy wszystkich podkupić.

Zarząd ogłasza wczesne podanie składu jakby chciał wybić zęby krytykantom mocnym prawym sierpowym.

Już głowa pęka. Dwa dni do ogłoszenia składu, a zwykły kibic nie ma pojęcia czego się spodziewać i o co jedziemy w przyszłym sezonie.

Nie wiem jak Kubie wyjdą te transfery ale napięcie przed odkryciem kart zbudował perfekcyjnie.

Składy ekstraligowe są już gotowe od jakiegoś czasu takie jak podaje "kuluar" i nic już się nie wydarzy. To jest tak małe środowisko że jakby była jakaś bomba to byśmy już o tym wiedzieli bo przecieki są w każdym klubie.

Jedyną małą niewiadomą jest to czy Kasprzak dostał już pieniążki z Gorzowa czy dalej czeka. Ale znając zarząd Gorzowski wykopią z pod ziemi i go spłacą bo nie maja wyjścia.

Zaratustra
Kadrowicz

#1989 Postautor: Zaratustra » 31 października 2018, o 07:01

Gelo pisze:
Zaratustra pisze: Skład, który krąży w kuluarach powinien być naszym celem, gdybyśmy nie awansowali. Myślę, że każdy by się nosił z możliwością odejścia młodego Lamparta, a celem numer jeden byłoby zatrzymanie Lamberta. Drugim celem byłoby zastąpienie Mastersa i tu Michelsen nadawałby się idealnie :) Został nam jeszcze Zengota. I tu mam problem, bo bardzo dobrą końcówkę sezonu miał Paweł Miesiąc i być może chcielibyśmy wymienić tylko jedno ogniwo i dokoptować jakiegoś juniora.

Tylko, że my tutaj powinniśmy rozmawiać o extralidze, a nie pierwszej lidze :)
To trochę życzeniowe podejście do tematu. Flagg ma tutaj rację. Zaznaczam, że nie znam naszego składu, ale może po prostu nie dało się wyciągnąć żadnej petardy lub dwóch z innych klubów? Jeżeli pieniądze nie są wystarczającym bodźcem to chyba mało kto rozumie o co w tym wszystkim chodzi. Kuba pokazał, że jest świetnym dyrektorem sportowym. Jestem pewny, że zrobił wszystko co można było. I dlatego niezależnie od tego kto będzie u nas jeździł trzeba im kibicować i walczyć.

Ja też wiem , że robi wszystko, co w jego mocy i że (zgodnie z poprzednimi sezonami ) stara się wyjąć jakąś medialną, jak i sportową lokomotywę. I nie będę wieszać na nim psów. Może po prostu także i on musi zapłacić frycowe. Piszę tylko, że podany skład jest delikatnie mówiąc nienajmocniejszy i że nie ma co nastawiać się na wynik :) Uważam tak na podstawie tego, co mają w konkurencji. Kibiców, dopingu naszym nie zabraknie, tego jestem pewien. Szykuje się ambitny skład, któremu po prostu brakować może lidera. A jak się kończą najczęściej takie sytuacje raczej chyba wiemy.

Do jutra jeszcze trochę czasu jest, może coś się wydarzy. Ale tak, jak pisał kolega powyżej , to tak małe środowisko, że ktoś by się raczej z tą wiedzą wysypał.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1990 Postautor: lombard » 31 października 2018, o 07:57

Ekstraliga jest zabetonowana i ciężko jest powtórzyć ten sam manewr co w II a potem I lidze. Pieniądze są ważne ale nie dla wszystkich decydujące. Utrzymanie się będzie sukcesem i pozwoli być może wyhaczyć kogoś bardziej luźnego na kolejny sezon.
Przeważnie wyrywało się zawodników spadkowiczom. Wychodzi na to jednak, że nie byliśmy zainteresowani ani Jamrogiem ani Bjerre a przynajmniej nie aż tak zainteresowani. Dlatego jeśli potwierdzi się z Zengotą to jest to pozytywny transfer.
Czy coś ujedziemy? To będzie w dużej mierze zależało czy rzeczywiście między ligami jest przepaść. Dużo też będzie zależało od atutu własnego toru, gdyż ambicji naszym zawodnikom bym nie odbierał, a w przypadku zwycięstw u siebie, będą niesieni dopingiem pełnych trybun i o to w tym sporcie chodzi.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1991 Postautor: RadeKas » 31 października 2018, o 08:20

Ja się obawiam, że sezon zbierania batów w elidze doprowadzi do powolnej śmierci mody żużlowej w tym mieście. Pierwsze kilka spotkań to będzie mega szał i walka o przestrzeń do oddychania na stadionie, ale wiemy jacy są kibice. Wystarczy, że nie wygramy meczu przez kilka pierwszych kolejek i nagle te 35-40zł za bilet zacznie wyglądać bardzo drogo. Obym się mylił.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

dobek
Senior

#1992 Postautor: dobek » 31 października 2018, o 08:25

Trzeba wierzyć.......

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1993 Postautor: Łoptymista » 31 października 2018, o 08:39

Wierzyć.
Poczekać.
Przetrwaliśmy czasy LKŻ Inter Polan to i wytrwamy do listopada. ;)
Miło, że dzisiaj Ostafa nic nie pisze. Już po 8, a jeszcze nie było tekstu Motor najgorszy, nie ma szans blablabla.

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#1994 Postautor: arek200 » 31 października 2018, o 08:42

Łoptymista pisze:Miło, że dzisiaj Ostafa nic nie pisze. Już po 8, a jeszcze nie było tekstu Motor najgorszy, nie ma szans blablabla.

Był. Około 7.30, ale zaraz zniknął ;)

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1995 Postautor: _piotrusss » 31 października 2018, o 08:43

Nie chwal dnia przed zachodem słońca. Dzisiaj już 31 to może robi większe podsumowanie i rozpisuje naszą punktówkę we wszystkich meczach sezonu. Połączy to z danymi historycznymi i wykaże, że w historii nie było słabszej drużyny w najwyższej lidze od Motoru 2019.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

blajar
Trener

#1996 Postautor: blajar » 31 października 2018, o 08:46

Przyznam, że i mnie raz wyprowadził z równowagi ale nie ma się co podniecać. Znalazł chwytliwy temat, na którym ma pierdyliard odsłon i komentarzy to wyciska go jak przysłowiową cytrynkę. Jak się ludzie znudzą i przestaną to komentować to znajdzie inny. Hajs ma się zgadzać :)
Ostatnio zmieniony 31 października 2018, o 08:47 przez blajar, łącznie zmieniany 1 raz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1997 Postautor: Łoptymista » 31 października 2018, o 08:47

Szczerze? To klawiatura mu w oko.

Nadrobiłem kilka ostatnich stron forum i jest pod wrażeniem... nastroje pływają z góry na dół jak po solidnym zjeździe na prochach. :) Dobry temat dla psychologów.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1998 Postautor: Gelo » 31 października 2018, o 08:56

Ja w kontekście "armat" zaliczyłem zjazd po szczycie :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1999 Postautor: Łoptymista » 31 października 2018, o 09:01

To teraz wagonik zaczyna mozolnie piąć się do góry... :)

blajar
Trener

#2000 Postautor: blajar » 31 października 2018, o 09:03

No ja jeszcze jestem w temacie jednej armaty Łoptymistą :D Tyle, że moim zdaniem nie na początku okienka :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz