Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Pedersen, Thomsen, Milik - wyrwanie kogoś z tej trójki mogłoby lekko pozmieniać układ w elidze. Szczególnie skłaniałbym się ku osłabianiu przeciwnika w walce o utrzymanie, bo coś wydaje mnie sie, ze to bedzie Gorzów, wiec Thomsen mógłby być jakims pomysłem. ( Jesli oczywiscie Nicki tak bardzo kocha Falubaz)
Tez sie nie zgadzam z teoria ze mamy sklad gorszy od Unii. Nie mamy prawdziwego lidera ale to wcale nie oznacza ze jestesmy slabsi. Rowny sklad jest pewniejszy niz taki z jednym liderem i dwoma przecietniakami. Michelsen z Robertem nie beda chlopcami do bicia a Zengota z pewnoscia bedzie chcial udowodnic ze Falubaz nie mial racji rezygnujac z jego uslug. Draznia mnie wypowiedzi na temat inwestycji w sprzet. Kazdy z zawodnikow zdaje sobie przeciez z tego sprawe.
Jak dla mnie najwieksza bolaczka w tym momencie jest brak trenera ze znajomoscia eligowych torow.
Powinnismy mimo wszystko powalczyc o Dobruckiego chociazby po to aby zrobil z torem porzadek. Nawierzchnia we Wroclawiu to przeciez jego zasluga.
Jak dla mnie najwieksza bolaczka w tym momencie jest brak trenera ze znajomoscia eligowych torow.
Powinnismy mimo wszystko powalczyc o Dobruckiego chociazby po to aby zrobil z torem porzadek. Nawierzchnia we Wroclawiu to przeciez jego zasluga.
Kargolo pisze:kibicLBN pisze:Nie ukrywam że przeraża mnie to wszystko coraz bardziej.
Pełno w gaciach, bo przyszedł anonimowy gość i stwierdził, że jest blisko zarządu i będzie lipa. No proszę, trochę powagi ;)
Skoro faktycznie jest blisko zarządu i puszcza takie pierdy to lepiej, żeby go szybko wyłowili i wyrzucili ze swojego grona, bo nie jest odpowiednią, zaufaną osobą do wyjawiania jakichkolwiek informacji skoro wyszczekuje od razu na forum publicznym wszystko czego się dowie. Nie chciałbym mieć kolegów, którzy zachowują się w ten sposób.
Pełne gacie? Ideologia jest taka podkupmy innym a będzie fajnie. A jak podkupią nam? Nie kop dołków w które sam możesz wpaść. Na dzisiaj nikt nic nie wie po za tym że będzie dobrze. Jak nam tak mówią to znaczy ze tak będzie. Będzie fajnie, będzie fajnie.
Im więcej niepochlebnych wpisów na SF PS itd. na "nasz" klub tym bardziej ROŚNIE MI SERCE dla zarządu,zawodników,sponsorów i wszystkich ludzi którzy są związani z Motorem!!!!! Pamiętacie waleczny bój 300 Spartan..... Wierzę ,że u nas będzie 8-9 i będziemy innych napie...ać!!! Dlaczego nie??!! Wiara,charyzma,waleczność,odwaga,jedność i sprzęt!! Można to wszystko wykrzesać z zawodników!!! Nic nie mamy do stracenia skoro już nas co pogrzebali... nie mamy odwrotu tylko napierać do przodu!!!! Amen!
Moim zdaniem działalność SP i PS szkodzi klubowi. Buduje czarny PR wokół Motoru a potencjalni nasi nowi zawodnicy czytając takie teksty mogą się zniechęcać do przyjścia do nas.
Nie wiem czy tym nie powinien zająć się jakiś prawnik.
Nie wiem czy tym nie powinien zająć się jakiś prawnik.
Ostatnio zmieniony 22 października 2018, o 12:59 przez piotr81, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobku, ja wiem, ze masz troche inne podejscie do tematu, ale my nie mamy argumentow, ktorymi mozna zalozyc, ze nagle zmienimy uklad w elidze.
Mamy maly handicap toru, waskie grono zawodnikow, ktorzy moga zrobic cuda. Wiadomo, ja tez uwazam, ze nie jestesmy slabsi od Unii, ale rzecz w tym, ze nikt powaznie nie zostal oslabiony oprocz Gorzowa.
Kibice przez 3, 4 mecze beda chodzic ale jak na inauguracje przyjedzie takie Leszno czy Zielona to mozemy nie wyjsc z 40.
Mamy maly handicap toru, waskie grono zawodnikow, ktorzy moga zrobic cuda. Wiadomo, ja tez uwazam, ze nie jestesmy slabsi od Unii, ale rzecz w tym, ze nikt powaznie nie zostal oslabiony oprocz Gorzowa.
Kibice przez 3, 4 mecze beda chodzic ale jak na inauguracje przyjedzie takie Leszno czy Zielona to mozemy nie wyjsc z 40.
Ostatnio zmieniony 22 października 2018, o 13:00 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak będziemy Spartanami to okrzyk AUU AUU AUU wreszcie będzie miał sens 
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że gdyby teraz udało się naszym wyciągnąć jedną strzelbę, to byśmy ich pod niebiosa wychwalali, natomiast w przypadku szybkiego (wcześniejszego) zaklepania armaty typu Vaculik i nie dołożenia teraz drugiej, byłoby nam zapewne mało i balibyśmy się o utrzymanie 
Trochę szkoda, że klub nie ma zaufanego dziennikarzyny, który napisałby jakiś pochlebny artykuł o naszym klubie i o zbudowaniu ambitnego składu. Niby to tylko plotkarskie portale, ale trochę ludzi ich czyta...
Trochę szkoda, że klub nie ma zaufanego dziennikarzyny, który napisałby jakiś pochlebny artykuł o naszym klubie i o zbudowaniu ambitnego składu. Niby to tylko plotkarskie portale, ale trochę ludzi ich czyta...
Hans pisze:Dobku, ja wiem, ze masz troche inne podejscie do tematu, ale my nie mamy argumentow, ktorymi mozna zalozyc, ze nagle zmienimy uklad w elidze.
Może nie zmienimy układu tabeli. Ale warto walczyć....
- MikeMistrz
- Senior
Wiem, że to było już praktycznie pewne, ale mamy pośrednio potwierdzenie, że Zengota jest u nas. W najnowszym wywiadzie dla SF, Nawrocki mówi, że Grzesiek by przyszedł do niego, gdyby nie "horrendalna" oferta z Motoru. ;)
Do tej pory wstrzymywalem sie z ocena sytuacji, patrzylem na doniesienia brukowcow z przymruzeniem oka. Niestety wszystko zgrywa sie w logiczna calosc i wiele wskazuje na to, ze rzeczywiscie zostalismy z reka w nocniku. Slowa o tym, ze Motor jest nadal w grze o 'armate' pewnie dotyczyly Doyla, ktory byl dla nas ostatnia deska ratunku na cokolwiek i to zapewne wlasnie jego bryka Bolla stala pod McDonald's;)
Coz, mielismy zajebistego pecha. Zawodnicy w ekstralidze dostaja kosmiczne pieniadze wyplacane na czas i jesli maja swoje bazy, poznali miasta, logistycznie wszystko maja dopiete na ostatni guzik, to nie maja motywacji do przenosin. Szczegolnie na wschod Polski, do miasta, ktore jest totalnie nowe na mapie ekstraligowej Polski i odizolowane od innych osrodkow zuzlowych. Nawet gdy dostana niewielka podwyzke, bo na przebijanie reszty o pol banki czy banke, wbrew temu co pisali niektorzy, nas po prostu nie stac. Druga kwestia to to, ze trafilismy na wkurwiony po slabym sezonie Falubaz. I zobaczcie jak diametralnie inna moglaby byc nasza sytuacja, gdyby to ROW dal rade w barazach. MJJ, Duzzers, Vacul i nicki byliby do wziecia...
Jestesmy w niesamowicie trudnej sytuacji, trzeba to sobie jasno i otwarcie powiedziec. Niektorzy pisza, ze trzeba nadrabiac sprzetem. Dosprzetowac zawodnikow zeby zrobic roznice, to mozna w drugiej lidze, czy na baraze z bankrutujaca Polonia Pila. W ekstralidze zawodnicy wspolpracuja z topowymi tunerami, czesto majac ich jednostki na wylacznosc. Na tym polu nikogo nie zaskoczymy - mozemy co najwyzej starac sie dorownac najlepszym. Co do naszego toru, to tutaj tez dziwia mnie wpisy o tym, ze mozemy miec jakas przewage, bo ekstraligowcy moga nie kojarzyc naszego owalu. Kocury z Grand Prix wyjda na tor, rzuca okiem, tupna noga dwa razy i beda wiedzieli jak szybko u nas jechac, gwarantuje. A ze ekstraliga nie pozwoli nam na kombinowanie z torem - musi byc rowniutki na calej szerokosci, o jakichkolwiek dziurach i niespodziankach nie moze byc mowy, to druga sprawa.
Zeby sie utrzymac musimy liczyc na to, ze kazdy z naszych zawodnikow wejdzie na duzo wyzszy poziom niz obecnie reprezentuje. Ocene realnosci takiego zalozenia pozostawiam Wam. Popatrzmy na sklady innych ekip, niemal wszyscy maja po dwoch grajkow z GP, a niektore druzyny wiecej. Nazwiska jezdza na zuzlu, to jest po prostu przepasc. Oby sie udalo z Trofimowem - wydaje sie, ze jest to dosc realne. Chlopak jest juz wystarczajaco dobry na ekstralige, a Leszno zdaje sobie sprawe, ze niby jedziemy w jednej lidze, ale jednak w troche innej. Nie stanowimy dla nich zagrozenia. Dodatkowo trzeba zrobic wszystko zeby wyrwac tego Grisze. Korzystny terminarz, bardzo mocna para juniorska i Łaguta daja nam promyczek nadziei.
Coz, mielismy zajebistego pecha. Zawodnicy w ekstralidze dostaja kosmiczne pieniadze wyplacane na czas i jesli maja swoje bazy, poznali miasta, logistycznie wszystko maja dopiete na ostatni guzik, to nie maja motywacji do przenosin. Szczegolnie na wschod Polski, do miasta, ktore jest totalnie nowe na mapie ekstraligowej Polski i odizolowane od innych osrodkow zuzlowych. Nawet gdy dostana niewielka podwyzke, bo na przebijanie reszty o pol banki czy banke, wbrew temu co pisali niektorzy, nas po prostu nie stac. Druga kwestia to to, ze trafilismy na wkurwiony po slabym sezonie Falubaz. I zobaczcie jak diametralnie inna moglaby byc nasza sytuacja, gdyby to ROW dal rade w barazach. MJJ, Duzzers, Vacul i nicki byliby do wziecia...
Jestesmy w niesamowicie trudnej sytuacji, trzeba to sobie jasno i otwarcie powiedziec. Niektorzy pisza, ze trzeba nadrabiac sprzetem. Dosprzetowac zawodnikow zeby zrobic roznice, to mozna w drugiej lidze, czy na baraze z bankrutujaca Polonia Pila. W ekstralidze zawodnicy wspolpracuja z topowymi tunerami, czesto majac ich jednostki na wylacznosc. Na tym polu nikogo nie zaskoczymy - mozemy co najwyzej starac sie dorownac najlepszym. Co do naszego toru, to tutaj tez dziwia mnie wpisy o tym, ze mozemy miec jakas przewage, bo ekstraligowcy moga nie kojarzyc naszego owalu. Kocury z Grand Prix wyjda na tor, rzuca okiem, tupna noga dwa razy i beda wiedzieli jak szybko u nas jechac, gwarantuje. A ze ekstraliga nie pozwoli nam na kombinowanie z torem - musi byc rowniutki na calej szerokosci, o jakichkolwiek dziurach i niespodziankach nie moze byc mowy, to druga sprawa.
Zeby sie utrzymac musimy liczyc na to, ze kazdy z naszych zawodnikow wejdzie na duzo wyzszy poziom niz obecnie reprezentuje. Ocene realnosci takiego zalozenia pozostawiam Wam. Popatrzmy na sklady innych ekip, niemal wszyscy maja po dwoch grajkow z GP, a niektore druzyny wiecej. Nazwiska jezdza na zuzlu, to jest po prostu przepasc. Oby sie udalo z Trofimowem - wydaje sie, ze jest to dosc realne. Chlopak jest juz wystarczajaco dobry na ekstralige, a Leszno zdaje sobie sprawe, ze niby jedziemy w jednej lidze, ale jednak w troche innej. Nie stanowimy dla nich zagrozenia. Dodatkowo trzeba zrobic wszystko zeby wyrwac tego Grisze. Korzystny terminarz, bardzo mocna para juniorska i Łaguta daja nam promyczek nadziei.
Zgoda! Poczekajmy do drugiej rundy.
Flagg pisze:Składu od Unii wcale słabszego nie mamy, choć Bjerre=Michelsen, jednak trochę naciągane, bo nie wiemy na dobrą sprawę, jak się Mikkel będzie prezentować w Elidze (Bjerre wykręcił 1.9).
Bjerre 1,9 wykręcił jadąc 3 biegi ze swoim (słabym) juniorem, więc powiedziałbym że jest to sytuacja wyjątkowa, w której liczba jednak kłamie :)
Przecież Holta dogadany od 2 tygodni. 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
CKM1946
- Zawodowiec
Może i ten skład jest porównywalny. Juniorzy troche niwelują różnice bo seniorke to jednak Tarnów lepszą miał. Ale pytanie co z torem , oglądałem kilka meczów waszych i raczej jest robione w miare przyczepnie. Musi być ogarnięty trener żeby ogarnąć tych ludzi że bedzie jazda po betonie. Przyjedzie wam Krzyżaniak w niedziele rano i będzie napier***ał 100 kółek żeby to uklepać. W tym sezonie na 9 meczów domowych może 3-4 razy przygotowaliśmy jak chcieliśmy.
Co do tunerów to nie jest taka prosta sprawa że przyjeżdzamy do Kowalskiego i on robi bo to nie jest sklep i on ma swoich klientów. Jonsson może być pośrednikiem miedzy klubem a Janem Anderssonem bo z tego co pamiętam jest dosyć wysoko w jego hierarchii.
Co do tunerów to nie jest taka prosta sprawa że przyjeżdzamy do Kowalskiego i on robi bo to nie jest sklep i on ma swoich klientów. Jonsson może być pośrednikiem miedzy klubem a Janem Anderssonem bo z tego co pamiętam jest dosyć wysoko w jego hierarchii.
Chyba raczej u Flemminga. Mnie zastanawia czy będziemy coś grzebać z torem. Żebyśmy nie ukręcili na siebie powrozu. Podczas meczu Polska reszta świata czy Sec kilku zawodników z czołówki mialo u nas kłopoty. A Lambo czy AJ już parę kółek odjechali. Nie wiem czy zmiana długości i geometrii wobec braku spektakularnych wzmocnień to dobry pomysł.
Dokładnie, każde grzebanie teraz przy torze to samobójstwo.
Perez pisze:Przecież Holta dogadany od 2 tygodni.
No właśnie mamy kasę to nam się wszystko należy.
Nie wolno nic robic z torem, rownac co najwyzej ;)
PS twierdzi, ze Nicki odrzucil oferte 10 000 za punkt.
Jak dla mnie nie do wiary...
PS twierdzi, ze Nicki odrzucil oferte 10 000 za punkt.
Jak dla mnie nie do wiary...
Chyba jesteśmy skazani na Worynę.
Hanys jest jaki jest ale daje szanse na dobry wynik w elidze, chyba nawet większe niż ktokolwiek u nas klepnięty
Hanys jest jaki jest ale daje szanse na dobry wynik w elidze, chyba nawet większe niż ktokolwiek u nas klepnięty
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
No bez jaj, dla mnie ten news musi byc wyssany z palca.
Nicki nie jest idiota, prosciej mu zrobic 10 pkt w Lublinie gdzie on bedzie jezdzil z juniorem niz w Zielonej Gorze.
Dalej to mi sie nawet nie chce tego opisywac, ale Pan AA chyba zdrowo nie ogarnia.
Nicki nie jest idiota, prosciej mu zrobic 10 pkt w Lublinie gdzie on bedzie jezdzil z juniorem niz w Zielonej Gorze.
Dalej to mi sie nawet nie chce tego opisywac, ale Pan AA chyba zdrowo nie ogarnia.
- Egon
- Zawodowiec
Raczej nic z torem nie będzie robione.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
A zasieki? Moim zdaniem co najmniej wskazane 
No i ponoć nowy wymóg jest z infrastruktury- automat z bananami dla kibiców pewnej drużyny z zachodniej Polski
No i ponoć nowy wymóg jest z infrastruktury- automat z bananami dla kibiców pewnej drużyny z zachodniej Polski
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
PS i SyF szaleja. Nikt nie chce dojsc mimo ze dajemy 10 tys za pkt bo zawodnik woli 4 mecze pojechac w PO. I woli 4-5 biegow na mecz zamiast 6. I to za mniejsza kase. Gdzie tu logika.
Najbardziej złożone prawa logiczne zawodzą w tym co piszą SyFy czy Przegląd.