Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
kondzio78
Szkółkowicz

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#1601 Postautor: kondzio78 » 21 października 2018, o 21:25

Popek pisze:A ja słyszałem w kuluarach, że bedzie u nas Vaculik, Pedersen i Woffinden.

Końcowy skład ma wyglądać tak:

1.Woffinden
2.Lambert
3.Vaculik
4.Zengota
5.Pedersen
6.Lampart
7.Trofimov

I naszym celem jest tylko i wyłącznie jazda o Mistrzostwo Polski.
Podkreślam jednak, że to wiedza z kuluarów i tak też powinna być traktowana. Więcej szczegółów zdradzić nie mogę, bo jestem zbyt blisko zarządu.

Super ale gdzie mój idol AJ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1602 Postautor: kibicLBN » 21 października 2018, o 21:47

No i nagle pół forum zrozumiało, że doniesienia tych portali nie są wyssane w całości z palca. I widać kolejne opinie wątpiących w sens rywalizacji w takim zestawieniu na jakie się zapowiada.
Skoro pisali o zainteresowaniu Kościuchem z naszej strony to jakieś rozmowy były, kolejne osoby mówią że daliśmy przeciętnemu Zengocie super warunki , a to świadczy że poczynaniami naszego klubu na tegorocznym rynku kierowała od pewnego czasu DESPERACJA. I naprawdę wróży to fatalnie, i nikt z ambicjami i nazwiskiem znanym wśród trenerów się tego raczej nie podejmie, bo to nadludzkie wyzwanie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

bartollo
Senior

#1603 Postautor: bartollo » 21 października 2018, o 21:54

Skoro sam Nawrocki przy nas wymieka to ja jestem spokojny :cool:

TreleMorele
Senior

#1604 Postautor: TreleMorele » 21 października 2018, o 22:06

Przyszedł Zengota bo dostał drugie tyle co w Zielonej to Irek się za głowę złapał i tak niestety wyglądają zakupy w ekstralidze że beniaminki kończą z długami jak Tarnów.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1605 Postautor: kibicLBN » 21 października 2018, o 22:09

Co gorsza, nie wiem jak wyglądają terminy zawierania umów ze sponsorami, ale aż strach pomyśleć jakim ,,magnesem" dla sponsorów będzie skład ekstraligowy z Zengota jako ekstra liderem.
Nie ukrywam że przeraża mnie to wszystko coraz bardziej.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1606 Postautor: Kargolo » 21 października 2018, o 22:21

kibicLBN pisze:Nie ukrywam że przeraża mnie to wszystko coraz bardziej.

Pełno w gaciach, bo przyszedł anonimowy gość i stwierdził, że jest blisko zarządu i będzie lipa. No proszę, trochę powagi ;)
Skoro faktycznie jest blisko zarządu i puszcza takie pierdy to lepiej, żeby go szybko wyłowili i wyrzucili ze swojego grona, bo nie jest odpowiednią, zaufaną osobą do wyjawiania jakichkolwiek informacji skoro wyszczekuje od razu na forum publicznym wszystko czego się dowie. Nie chciałbym mieć kolegów, którzy zachowują się w ten sposób.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#1607 Postautor: Hayden » 21 października 2018, o 22:29

Mamy 2018 rok a ludzie dalej biorą anonimowe wpisy w internecie na poważnie, eh...
Motor mocny

CKM1946
Zawodowiec

#1608 Postautor: CKM1946 » 21 października 2018, o 22:30

Kargolo pisze:

Pełno w gaciach, bo przyszedł anonimowy gość i stwierdził, że jest blisko zarządu i będzie lipa. No proszę, trochę powagi ;)
Skoro faktycznie jest blisko zarządu i puszcza takie pierdy to lepiej, żeby go szybko wyłowili i wyrzucili ze swojego grona, bo nie jest odpowiednią, zaufaną osobą do wyjawiania jakichkolwiek informacji skoro wyszczekuje od razu na forum publicznym wszystko czego się dowie. Nie chciałbym mieć kolegów, którzy zachowują się w ten sposób.

W każdym klubie są przecieki i wypuszczane jest to forum. Sportsboard to jest kopalnia wiedzy jeśli się wie kogo czytać.

Vazqez

#1609 Postautor: Vazqez » 21 października 2018, o 22:36

Panowie czekamy, będzie co będzie. Nie ma co snuć czarnych wizji, nawet jeśli będziemy jechać składem bez armat to będzie ciekawy sezon. Szczególnie w meczach u siebie, będziemy mieli młodych chłopaków głodnych sukcesów, a nie kasiarzy. Do tego dobry fachowiec, tor pod siebie, ostry trening, dobry sprzęt i walka! Wierzę w to! To tylko sport, każde zwycięstwo będzie nas napędzać. Mimo wszystko do końca wierzę, że ktoś mocniejszy do nas trafi, jeśli nie to trudno. Pomyślcie sobie jeszcze dwa lata temu gdzie byliśmy, a gdzie jesteśmy. Ktoś dwa lata temu powiedziałby, że będziemy na tym forum przeżywać słaby skład na rok 2019 w Ekstralidze - to zapewne każdy z nas marzyłby tylko o tym, żeby w niej być. Głowa do góry i wspieramy klub, kupujemy karnety i wspieramy przyszłych zawodników ! :)
Ostatnio zmieniony 21 października 2018, o 22:47 przez Vazqez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1610 Postautor: kibicLBN » 21 października 2018, o 22:42

Kargolo pisze:

Wszystko co napisał ten forumowicz jest wiadome od pewnego czasu, tylko jakaś część forum zaklinała rzeczywistość, że wszyscy kłamią, że to bujda. A my naprawdę zostaliśmy na lodzie. I wygląda to fatalnie. A niektórzy nadal piszą o Play offach i niespodziankach. 7 miejsce będzie w kategoriach cudu nad Bystrzycą.

pwk

#1611 Postautor: pwk » 21 października 2018, o 22:50

Kargolo pisze:

Proszę wskaż mi, gdzie podałem, że jestem blisko zarządu lub mam coś wspólnego z klubem poza kibicowaniem. Przytoczyłem tutaj tylko zasłyszane informacje (jednakże nie od kolegów kibiców), których wiarygodności nie jestem w stanie w 100% zweryfikować (bo nie pochodzą od zarządu), dlatego od razu zaznaczyłem, by były traktowane jako plotki i nic więcej. Na tą chwilę to, co prawdziwe w 100% wiedzą zapewne tylko władze klubu. Być może prowadzą celową grę i jest to jedynie zasłona dymna. Czas pokaże. W końcu p. Więckowski w ostatnim wywiadzie mówił, że skład powinien być ciekawy... Może warto w to wierzyć? Wstrzymaj się tylko z wieszaniem na mnie psów do ogłoszenia oficjalnego składu. Tak, czy inaczej skład z pewnością będzie najlepszy jaki może być na zastane realia, a zarząd zapewne najlepszy z możliwych.
Mam wrażenie, że na forach pisze się najwięcej, a wie najmniej jeśli chodzi o realną wymianę informacji. W Lublinie jest więcej środowisk (poza forum) i instytucji, które zainteresowane są tym tematem i mają z nim jakąś tam styczność i są z kimś tam powiązane. Wiele osób o tym rozmawia. Nie od dzisiaj jest wiadomo, jak wygląda sytuacja na rynku transferowym i dla wielu osób to nie jest zaskoczenie. Bez obrazy, ale to forum jest pod tym względem na samym końcu. Tutaj część osób idzie wręcz w drugą stronę i próbuje uprawiać jakąś fantastykę sportową. Nie wszystkie informacje są czerpane z internetu. Nie wszystkie jednak są również prawdziwe. Dlatego trzeba wszystko traktować jako plotki i czekać.
Ostatnio zmieniony 22 października 2018, o 00:08 przez pwk, łącznie zmieniany 9 razy.

TreleMorele
Senior

#1612 Postautor: TreleMorele » 21 października 2018, o 22:54

Działacze przez 2ostatnie sezony nas nie zawiedli awans za awansem dajmy im czas na podanie nazwisk ,jak na razie zostawili najmocniejsze ogniwa z obecnego sezonu więc wszystko zgodnie z planem .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

ezbeg
Trener

#1613 Postautor: ezbeg » 21 października 2018, o 23:03

Niech już ten listopad nadchodzi będzie przynajmniej wiadomo na czym stoimy. Swoją drogą nie czytanie przeglądu sportowego i syfów powoduje że człowiek jest spokojniejszy :lol:

Flagg
Trener

#1614 Postautor: Flagg » 21 października 2018, o 23:25

kibicLBN pisze:Wszystko co napisał ten forumowicz jest wiadome od pewnego czasu, tylko jakaś część forum zaklinała rzeczywistość, że wszyscy kłamią, że to bujda. A my naprawdę zostaliśmy na lodzie. I wygląda to fatalnie. A niektórzy nadal piszą o Play offach i niespodziankach. 7 miejsce będzie w kategoriach cudu nad Bystrzycą.

I co w związku z tym? Mamy siąść i płakać? Iść pikietować pod Zygmuntowskie? Żądać wywiezienia Kępy na taczce? Skład będzie jaki będzie. Nawet jeśli to wszystko się potwierdzi i będziemy jechać z Zengotą i MIchelsenem + skład z pierwszej ligi, to co proponujesz? Przerzucenie się na Irka i jego diamenty? Do Rzeszowa teoretycznie najbliżej. Nawet jak dostaniemy 14 razy w dupe, to trudno. Takie życie. Za rok wrócimy do pierwszej ligi. Tam też jest fajny zużel.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1615 Postautor: Gelo » 21 października 2018, o 23:42

Skład według słów Więckowskiego już jest "ciekawy" więc tu nie mija się z prawdą :) Wydaje się jednak, że to nie on decyduje o obsadzie drużyny. Prawdą jest także to, że nasz zarząd nigdy nie zawiódł kibiców ale tu pojawia się jedno "ale". Nasi działacze dopiero raczkują w tym biznesie i nigdy nie byli w sytuacji kiedy grozi odbicie się od betonowej ściany ekstraligowej. Być może na to się zanosi. Ale czy to oznacza, że mamy się poddać w październiku, bo nie mamy Vaculika i Pedersena? Rozwiązać klub a teren zaorać? No chyba nie. Sezon oglądania Zmarzlików Janowskich i Woffindenów też ma swoją wartość a my nie mamy samych chłopców do lania.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1616 Postautor: kibicLBN » 22 października 2018, o 07:46

Flagg pisze:
kibicLBN pisze:Wszystko co napisał ten forumowicz jest wiadome od pewnego czasu, tylko jakaś część forum zaklinała rzeczywistość, że wszyscy kłamią, że to bujda. A my naprawdę zostaliśmy na lodzie. I wygląda to fatalnie. A niektórzy nadal piszą o Play offach i niespodziankach. 7 miejsce będzie w kategoriach cudu nad Bystrzycą.

I co w związku z tym? Mamy siąść i płakać? Iść pikietować pod Zygmuntowskie? Żądać wywiezienia Kępy na taczce? Skład będzie jaki będzie. Nawet jeśli to wszystko się potwierdzi i będziemy jechać z Zengotą i MIchelsenem + skład z pierwszej ligi, to co proponujesz? Przerzucenie się na Irka i jego diamenty? Do Rzeszowa teoretycznie najbliżej. Nawet jak dostaniemy 14 razy w dupe, to trudno. Takie życie. Za rok wrócimy do pierwszej ligi. Tam też jest fajny zużel.

No na pewno nie ma sensu płacz. Nie mam też zamiaru nikogo krytykować, mimo że uważam że można było poprowadzić te negocjacje inaczej, ale taktyka nie wypaliła. Trudno. Jedno jest bardzo ważne, musimy dobrze zacząć, mecze na styku u siebie i przyzwoite wyniki na wyjeździe nie spowodują że żużel w Lublinie będzie się kojarzył wyłącznie z goryczą bolesnej porażki. Bo jeśli będziemy mieli pecha to nie tylko szybko spadniemy ale i moda na żużel pryśnie.

SwiDarek
Junior

#1617 Postautor: SwiDarek » 22 października 2018, o 08:32

Warto jednak do listopada dać sobie na wstrzymanie z czarnowidztwem panowie i panie. W zeszłym roku sprawa wyglądała bardzo podobnie. A skład na papierze był na miarę playofów nic dalej - to UĆ miała awansować w cuglach Rybnik jechać baraż trzecie miejsce mieć Gdańsk a my sportowe utrzymanie w lidze - a jak wyszło to cała żużlowa Polska przecierała oczy ze zdumienia.
Powtórzę tu to co już wielokrotnie zostało napisane - jak nie kupimy armat to trzeba zrobić zakupy u Ryśka Kowalskiego, Graversena i to nie po silniku od każdego tylko po dwa na łeb + coś na górkę na zewnątrz powiedzmy od Petera Jonsa. Ten sport jest trochę jak F1 - furmanki robią różnicę.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1618 Postautor: kibicLBN » 22 października 2018, o 08:41

Trochę koloryzujesz, bo większość pismakow stawiała nas na 2-3miejscu. Były też wyjątki, ale większość widziała nas w górze tabeli. Bardziej oczy przecierano na widok tego co wyczyniała Łódź, bo na papierze byli strasznie mocni tymczasem byli mega niewypałem. Jednak na straty spisywano Wandę Kraków, a w ekstralidze unie Tarnów i to się sprawdziło. Choć Tarnów bronił się do ostatniej kropli krwi. Jedyną pozytywną sensacją w Polsce ligowej był Start Gniezno. Naprawdę osiągnęli więcej niż można było przypuszczać w kategoriach myślenia nieabstrakcyjnego. Znacznie łatwiej w lidze o duże rozczarowanie.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1619 Postautor: ptgt » 22 października 2018, o 09:25

Na Pudelkach znów płacz i zgrzytanie zębów, bo trzeba dopuścić Motor do koryta:

- Teraz już nic nie uratuje Motoru, ale sytuacja tego klubu powinna być przestrogą dla Ekstraligi.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78411 ... -temu-unia

Przeglądając takie popłuczyny i posty poinformowanych delegatów z innych ośrodków, coraz bardziej wierzę, że będziemy mieli świetną kadrę.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
Lookas

#1620 Postautor: Lookas » 22 października 2018, o 09:30

Jeśli doniesienia medialne się sprawdzą to skład będzie maksymalnie dobry uwzględniając sytuację rynkową i nasze możliwości.
Po awansie miałem trzy duże "marzenia"
Wiktor Lampart na juniorce
Robert Lambert - jako 8 lub nawet podstawowy skład (a 8 dla Klinga)
Mikkel Michelsen - uważam go za jednego z tych zawodników którzy w ciągu 3-5 lat będą stanowić czołówkę światową (Lambert, Thomsen)

2/3 a może nawet komplet spełnione

Trzy mniejsze i zakładałem że łatwiejsze
AJ
drugi junior z wysokimi umiejętnościami (zakładam że Trofimov dogadany)
mocny Polak ale taki bez bąbla w nosie (Zengota wpisuje się w ten schemat)

No i wychodzi że spełnione

na koniec coś co w zupełności nie będzie dla mnie ważne - czyli fajnie jak się zjawi ale bez przesady:

- petarda zagraniczna
- Polak z top 10 najlepszych rajderów

Podsumowując skład
1. Zengota
2. Lampart/Miesiąc
3. Mikkelsen
4. Lambert
5. AJ
6. Lampart
7. Trofimov
8. Kling/Peroń/Bober

w aktualnej sytuacji mnie ucieszy.

Inwestycja w sprzęt, treningi na własnym torze i przygotowanie silników pod jego specyfikę plus dobra atmosfera bez ciśnienia wystarczy wg mnie na walkę o przyzwoite miejsce

A już dołożenie do tego zestawu Thomsena lub Woryny będzie naprawdę ciekawą konstrukcją:)

Po cichu liczę na Griszę, nawet o tej 4 kolejki. Do tego Paweł Łaguta w pakiecie tak na dodatek.
Mike Tyson: "Każdy ma jakiś plan dopóki nie dostanie pięścią w mordę..."

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1621 Postautor: tezetomaniak » 22 października 2018, o 10:41

Niech wyjazdy jadą do 15. Skoro nie chcą nam oddać zawodników, to puśćmy ich z torbami! :)

Awatar użytkownika
Lookas

#1622 Postautor: Lookas » 22 października 2018, o 10:54

@tezetomaniak

a u siebie 46:44, przegrana i jeszcze za 44 pkt trzeba zabulić!
Mike Tyson: "Każdy ma jakiś plan dopóki nie dostanie pięścią w mordę..."

Awatar użytkownika
MarFi

#1623 Postautor: MarFi » 22 października 2018, o 10:59

Nie jest tak źle jak nas rysują. Jeżeli skład z Zengim, Michelsenem i Trofimowem się potwierdzi to będzie waleczny, ambitny team.
Michelsen i Lambert to zawodnicy którzy mogą nagle stać się mega kozakami nawet w elidze.
Jest grupa zawodników, którzy mają i sobie i komuś coś do udowodnienia (Zengota, Jonsson, D.Lampart czy nieobliczalny Miesiąc i Bober).
Juniorzy też powinni przywozić na swoim torze jakieś punkty.
Nie będzie petardy trudno ale i bez niej u siebie będziemy mocni na tyle żeby wygrywać z każdym. Trzeba pamiętać, że naszego toru nie zna większość zawodników eligi, należy to wykorzystać. Ambitny trener, dobre fury, team spirit i treningi a będziemy mieli ciekawe mecze na które czekaliśmy wiele wiele lat!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1624 Postautor: Gelo » 22 października 2018, o 11:16

Wg ekspertów jesteśmy dużo słabsi od Unii. Zastanawiam się skąd taka opinia - bo mi wychodzi coś takiego:
Pedersen >> Jonsson
Mroczka < Lampart
Bjerre = Michelsen
Jamróg = Zengota
Kildemand < Lambert
Rolnicki < Lampart
Konieczny << Trofimow

Flagg
Trener

#1625 Postautor: Flagg » 22 października 2018, o 11:24

Składu od Unii wcale słabszego nie mamy, choć Bjerre=Michelsen, jednak trochę naciągane, bo nie wiemy na dobrą sprawę, jak się Mikkel będzie prezentować w Elidze (Bjerre wykręcił 1.9). Pedersen w stosunku do Jonssona to gigantyczna różnica. Jesteśmy to w stanie zniwelować juniorką. Problem leży gdzie indziej - pozostałe drużyny będą, przynajmniej na papierze, mocniejsze niż w tym roku, szczególnie Grudziądz i Zielona, wiec skoro Tarnów nie wyrobił w słabszym zestawieniu, to mają porównywalną siłe do nich, tym bardziej jesteśmy skazani na porażkę.

Tyle teorii, bo praktyka często pokazuje co innego. Nie jest przecież powiedziane, ze każdy żużlowiec będzie w 2019 roku jechać lepiej czy nawet na tym samym poziomie co w 2018. Tyczy się to też oczywiście naszych.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski