Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Po pierwsze to Motor musi wyrobić sobie najpierw renomę solidnego i pewnego płatnika a teraz to zaczynamy na to pracować. Nikt wielki do nas nie przyjdzie bo eliga to nie druga czy pierwsza liga gdzie wystarczy że dasz trzy stówy więcej za punkt i zawodnik zaraz przyleci. Nikt nie chce za sobą palić mostów a Lublin po 25 latach to na dzisiaj bardziej zjawisko w lidze. Będzie ciężko o kogoś mocnego i Kępa już się o tym przekonał.
No to dzwonic do dziadka Hancocka. Ten za kasa poleci. Dolozyc Lagute i moze sie uda utrzymac.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Będzie ciężko i raczej w klubie o tym wiedzieli po utrzymaniu Zielonej Góry. Jest jeszcze druga kwestia. Myślę sobie, że nawet może łatwiej "wyciągnąć" dwie armaty w pakiecie, niż jedną
Dobry skład = szansa dla "armat" na dodatkowe mecze.
Niby tak, ale i szansa na 4 biegi zamiast 6.
On ma już dwa mieszkania od Nawrockiego na Bałkanach;)
Nie przesadzalbym tez z tym wyrobieniem renomy, skoro zawodnicy polecieli do Czestochowy zaledwie po 2 latach od wydymania ich na 5-6 mln.
Kępa jeżeli jest taki zdolny jak o nim piszą i mowią i decydując sie na awans w tym roku mysle ze jest juz dawno dogadany z odpowiednimi nazwiskami. Jezeli nie jest tak to awans był strzałem w kolano. Oczywiscie powinien tez wziąść pod uwagę ze podanie sobie rąk o nieczym nie przesadza.
Nicki już wybrał i z tego co mi wiadomo a to są wieści z drugiej ręki ale z klubowej to dzika nie będzie a Vacul w poniedziałek poinformował nas że jego plany są inne niż jazda w Lublinie. Definitywnie się nie określił ale dał nam wiele do myślenia.
Jeszcze ponad miesiąc do zakończenia czasu na podpisywanie kontraktów, więc plotek przeróżnych będzie całe mnóstwo.
To jest dopiero czas na grę zawodników i klubów. Już teraz budżety klubów są napięte na maxa, a nie sądzę, żeby taki Falubaz nagle dostał 3-4 mln więcej niż dotychczas. Dlatego nie wierzę, że dadzą radę zakontraktować Pedersena i Vaculika razem, a do tego dać sporą podwyżkę Dudkowi, który - jak wiadomo - nie był zadowolony ze swojego kontraktu.
Oprócz tego kluby dostają więcej pieniędzy od telewizji i zawodnicy dobrze o tym wiedzą zatem zażądają podwyżek, a prezesi mogą nie do końca chcieć więcej płacić. Jeszcze zobaczymy jak to się wszystko potoczy.
Wiadomo, że nie będzie łatwo o kontrakty, bo i kandydatów do zakontraktowania z każdą ligą jest mniej. ...ale poczekajmy - z czystej matematyki wynika, że będziemy mieli chociaż jedno duże nazwisko.
To jest dopiero czas na grę zawodników i klubów. Już teraz budżety klubów są napięte na maxa, a nie sądzę, żeby taki Falubaz nagle dostał 3-4 mln więcej niż dotychczas. Dlatego nie wierzę, że dadzą radę zakontraktować Pedersena i Vaculika razem, a do tego dać sporą podwyżkę Dudkowi, który - jak wiadomo - nie był zadowolony ze swojego kontraktu.
Oprócz tego kluby dostają więcej pieniędzy od telewizji i zawodnicy dobrze o tym wiedzą zatem zażądają podwyżek, a prezesi mogą nie do końca chcieć więcej płacić. Jeszcze zobaczymy jak to się wszystko potoczy.
Wiadomo, że nie będzie łatwo o kontrakty, bo i kandydatów do zakontraktowania z każdą ligą jest mniej. ...ale poczekajmy - z czystej matematyki wynika, że będziemy mieli chociaż jedno duże nazwisko.
tyle, że 1 duże nazwisko to zdecydowanie za mało :/
Dużo o zawodnikach, a nic o treneiros.
Wymiana na linii Wrocław-Lublin? Może również cokolwiek w kwestii zawodników we Wro?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78200 ... luza-umowy
Wymiana na linii Wrocław-Lublin? Może również cokolwiek w kwestii zawodników we Wro?
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78200 ... luza-umowy
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
A kim i czym możemy wymienić się z Wrocławiem? Jedynie młody kotek bo chyba nie Darek?
Komentarz do artykułu więc jak najbardziej pisałem o ewentualnej wymianie trenerów. Co do zawodników to my możemy się wymienić kasą za ich zawodników? :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
mam nadzieję że to pogłoski to celowo nagłaśniane plotki. Gdyby doniesienia Ostafa były prawdziwe i ,,koledzy" z ekstraligi by nas zablokowali to mamy dwa wyjścia:
1. Rezygnacja z podejścia do rozgrywek dzień przed inauguracją
2. Jazda na wykończenie finansowe przeciwnika składem Lampart, Miesiąc, Baran, Bober i tym podobni
1. Rezygnacja z podejścia do rozgrywek dzień przed inauguracją
2. Jazda na wykończenie finansowe przeciwnika składem Lampart, Miesiąc, Baran, Bober i tym podobni
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Myślę, że w klubie znajdują się zbyt poważni ludzie, by byli zainteresowani takimi alternatywami.
Najgorsze jest to że wszystkie fajne nazwiska już się określiły i są po słowie ze swoimi działaczami a nam przyjdzie jeszcze sporo rozmawiać z Robertem by podniósł rękawicę i pozostał. Wiadomo że nie można jeszcze podpisywać ale nikt z ryja nie zrobi dupy i nie łudźmy się że nagle ktoś się wyłamie! Zaklepani się zaklepali. Marek mówił o dwóch Polakach na minimum 20pkt. Nic z tego. Będzie ciężko. Przyjdzie nam przepłacać za nasz sukces i awans po tylu latach. Kuzyn z Rybnika się śmieje że Mrozek jak usłyszał ile musi wydać na transfery to się przewrócił. Wiadomo humoreska ale z lekka oddaje nasze położenie.
To może już zamknijmy klub ? I nie przystępujmy do Ligi ? Chwialmi jak Was czytam nie weim czy się śmiac czy płakać , ludzie te dwa lata pokazały że mamy odpowiednich ludzi na odpowiednij misjcu . POczekajmy do połowy listpada i będzie wszystko wiadomo . Antka żony brat rodzony, mówił że tata Marcina powiedział... dajcie spokój na te plotki . Wiary trochę kurde , a nazwiska nie jeżdzą przekonała sie o tym Unia z Leszna , Apator z Torunia i Stal z Gorzowa . Będzie dobrze , odpowie mi jak to jest ze Spółką Akcyjną ? Długa ją się zakłada, nie chce mi się tego szukać .
Jeśli się okaże że Vacul i Pedersen pójdą do Zielonej, a Grisza zostanie w Nice, pozostanie postawienie na młodych, którzy mogą strzelić z formą: Lambert, Michelsen, Woryna, Przedpełski, Thomsen i koniecznie mocny junior do pary z Wiktorem. Zaoszczędzamy kasę, mamy równy skład i ciekawy sezon z młodymi wilkami + Jonsson.
+ Masters może w końcu odpali wybacz Gelu musiałem 
Nie ma się co łudzić, nikt z Gorzowa do nas nie przyjdzie i klub zdaje sobie z tego sprawę. Najgorsze jest jednak to, że Lambert na 90% zostaje w Nice PLZ.
Michelsen tez jest sprawa raczej przegrana.
Wygląda to na poważny problem i jak na złość do Lublina nikt nie chce przyjsc i na tą chwile skład wygląda słabiej jak rok temu, no ale Wy sobie dalej marzcie.. Pozdrawiam
Michelsen tez jest sprawa raczej przegrana.
Wygląda to na poważny problem i jak na złość do Lublina nikt nie chce przyjsc i na tą chwile skład wygląda słabiej jak rok temu, no ale Wy sobie dalej marzcie.. Pozdrawiam
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
No trudno. Zawsze może udać się wyrwać kogoś z Krosna.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Beton Ekstraligowy wystraszył się że porządek może runąć to zaczął przedłużać kontrakty tuż po sezonie
Ale co by się nie wydarzyło to sezon w Ekstralidze będzie ciekawy. Najwyżej wyrównamy osiągnięcie Ostrovii z 1989. Poczekajmy do listopada, wtedy będziemy wszystko wiedzieć. Może nie będzie tak źle jak niektórzy prorokują, a zresztą jak będzie to co zrobimy ? Nic. Rozgrywek nie zbojkotujemy, ani nie złożymy pozwu do Strasburga do ETPC.
Dajmy ludziom z klubu szansę. Wiadomo łatwej sytuacji nie mają, ale czuję że czymś zaskoczą. I nie będzie to Ondrej Smetana
Dajmy ludziom z klubu szansę. Wiadomo łatwej sytuacji nie mają, ale czuję że czymś zaskoczą. I nie będzie to Ondrej Smetana
Nie no rezygnacja z rozgrywek w ostatniej chwili i ekstraliga w 7 drużyn to by ich zabolało, podobnie jak jazda przeciwko drużynie na utrzymanie, ale I ligi. Moim zdaniem to o wiele rozsądniejsze niż 0 czy tam 2 pkt w ligowej tabeli na koniec rozgrywek.
Ale nadal wierzę że nasz zarząd ogarnie temat składu, chociaż wyzwanie jest naprawdę duże. Nikt chyba nie łudzi się że tegorocznym składem utrzymalibyśmy się w elidze?
Ale nadal wierzę że nasz zarząd ogarnie temat składu, chociaż wyzwanie jest naprawdę duże. Nikt chyba nie łudzi się że tegorocznym składem utrzymalibyśmy się w elidze?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Z Ostrovia nie mamy szans o Lamberta, z Falubazem na Nickiego i Vaculika, z Rybnikiem na Grisze i Woryne, z Gorzowem na Kasprzaka. Malo tego, nawet Michelsen i Thomsen nie chca za zadne pieniadze jezdzic w LBN. Dramat. Czy my mamy jakichs sponsorow? Czy tylko za kase z Nsport pojedziemy?
;)
;)
Nie ma nic. Trzeba zbierać po sąsiadach pieniądze, żeby zamknąć budżet
Daleko mi do twórców teorii spiskowych, ale wygląda to tak jakby właściciele 7 klubów dogadali się między sobą że utrzymają obecne składy najwyżej dokonają kilku zmian a ten co awansuje zostanie z niczym i przejedzie cały sezon odpadami. I będzie to klucz do zamknięcia Ekstraligi bo nie ma klasowych zawodników na 8 drużyn tylko 7
Wiem głupie, ale jakoś ten sezon ogórkowy trzeba zapchać
Daleko mi do twórców teorii spiskowych, ale wygląda to tak jakby właściciele 7 klubów dogadali się między sobą że utrzymają obecne składy najwyżej dokonają kilku zmian a ten co awansuje zostanie z niczym i przejedzie cały sezon odpadami. I będzie to klucz do zamknięcia Ekstraligi bo nie ma klasowych zawodników na 8 drużyn tylko 7
Wiem głupie, ale jakoś ten sezon ogórkowy trzeba zapchać