Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#751 Postautor: papi » 9 października 2018, o 12:54

w meczach u siebie mógł być próbowany, na każdą taktyczną rywala odpowiadaliby jeszcze mocniejszym ciosem
Ale jak się przez cały sezon czegoś nie próbuje to i w finale ciężko użyć

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#752 Postautor: Kargolo » 9 października 2018, o 15:03

istred pisze:Coś kiedyś Zmarzlik przebąkiwał, że nie pasuje mu rola 8 i ten numer nie wchodzi w grę.
I wcale mu się nie dziwię.

"No ok Bartek, jak Ci nie pasuje to zostajemy ze srebrem nie wykorzystując potencjału drużyny na maksa. No już trudno." :P
Trener roku :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#753 Postautor: istred » 9 października 2018, o 15:17

Myślę, że rozmowa przebiegała bardziej w takiej konwencji:

BZ: "OK, przyjmuję zaproponowane warunki finansowe z zastrzeżeniem, że nie startuję z 8/15".

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#754 Postautor: Kargolo » 9 października 2018, o 15:33

Mogło być i tak, ale biorąc pod uwagę ambicję Bartka mógł się zgodzić na odpuszczenie tego warunku, w celu zwiększenia szans na pokonanie niesamowicie naładowanego w tym sezonie składu Byków. Jechanie tak, jak przez cały sezon to było skazanie drużyny na porażkę w finale.
No cóż, mam nadzieję, że u nas nie będzie takich problemów i Darek Śledź wykorzysta wszystkie możliwości taktyczne, żeby osiągnąć cel. Jaki to będzie cel okaże się po ogłoszeniu składu, ale minimum to 7 miejsce i wygrany baraż ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#755 Postautor: spokojny » 9 października 2018, o 15:37

Kargolo pisze:minimum to 7 miejsce i wygrany baraż ;)

Tak patrząc czysto obiektywnie, to nie ma kogo spuścić z tej ekstraligi za bardzo... Zielona, Grudziądz? Będzie ciężki sezon....

Flagg
Trener

#756 Postautor: Flagg » 9 października 2018, o 15:40

Poczekamy, zobaczymy. Sezon sezonowi nierówny. To ze ktoś jechał kosmicznie w tym roku, nie znaczy, ze tak samo będzie w 2018. Taka Czewa np. wcale na papierze nie ma takiego mocnego składu, a nie jest powiedziane, ze Madsen i Lidgren będą takimi kosmitami w przyszłym roku. Do tego pojawią się nowe Musielaki, Thorselle i Pieszczki. Oby nie w naszym teamie :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Grucha
Junior

#757 Postautor: Grucha » 9 października 2018, o 15:49

Patrząc realnie kontraktując Dawida to musimy się spodziewać dwóch zagranicznych armat w postacie Nicki i Vaculik.

Do tego poprosiłbym dobrego jeszcze juniora plus seniora ale raczej spełni się jeszcze marzenie o juniorze o seniora bd piekielnie trudno jedynie kogoś młodego z potencjałem itp.

blajar
Trener

#758 Postautor: blajar » 9 października 2018, o 15:56

Grucha pisze:Patrząc realnie kontraktując Dawida to musimy się spodziewać dwóch zagranicznych armat w postacie Nicki i Vaculik.

Do tego poprosiłbym dobrego jeszcze juniora plus seniora ale raczej spełni się jeszcze marzenie o juniorze o seniora bd piekielnie trudno jedynie kogoś młodego z potencjałem itp.

Jak młodego z potencjałem to się wczoraj Wójcik bardzo ucieszył z nagrody dla Jamroga... :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#759 Postautor: ravajas » 9 października 2018, o 16:05

Kargolo pisze:e minimum to 7 miejsce i wygrany baraż ;)
ROW pykniemy już w pierwszym meczu.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

SwiDarek
Junior

#760 Postautor: SwiDarek » 9 października 2018, o 16:12

ravajas pisze:ROW pykniemy już w pierwszym meczu.

No szczególnie, ze pierwszy będzie u nas :-)
DON'T THINK!!! DRINK!!!

rafir
Junior

#761 Postautor: rafir » 9 października 2018, o 16:44

A Woffie to deklarował gdzieś chęć pozostania w Sparcie? Sezon się skończył. Kontrakt też. ;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#762 Postautor: papi » 9 października 2018, o 17:01

SyFy twierdzą, że wszyscy we Wrocławiu mają ważne kontrakty, ale nigdzie indziej nie znalazłem potwierdzenia

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78048 ... -zapytania

rafir
Junior

#763 Postautor: rafir » 9 października 2018, o 17:07

Magic ma dwuletni. Woffie nie. Milik nie. O reszcie nie wiem.

EDIT: Już wiem: https://gazetawroclawska.pl/powalcza-ni ... r/13432999

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#764 Postautor: ravajas » 9 października 2018, o 18:26

SwiDarek pisze:
ravajas pisze:ROW pykniemy już w pierwszym meczu.

No szczególnie, ze pierwszy będzie u nas :-)

I myślisz, że odrobią u siebie 28 punktów? ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Sober
Senior

#765 Postautor: Sober » 9 października 2018, o 18:51

Czeka nas cholernie trudny, ale ekscytujacy sezon. Patrzac po skladach druzyn - niebardzo jest kogo spuscic z tej ekstraligi. Trzeba sie bic o kazdy punkcik, wszystko musi byc dopiete na ostatni guzik. Ale... Najpierw trzeba zbudowac sklad, ktory pozwoli nam powalczyc w tej calej ekstralidze :-) Rynek jak wyglada kazdy wie, w zwiazku z deficytem Polakow gwarantujacych fajna zdobycz punktowa, ja nie wahalbym sie na miejscu dzialaczy ani chwili i zastosowal manewr wroclawski. Przede wszystkim nalezy zaczac od tego, ze zegnanie sie z kimkolwiek z tegorocznego skladu to nie bedzie latwa sprawa. Pawel w obliczu kontuzji i tragicznej postawy, ktora reprezentowal Masters uratowal nam sezon. Jezdzil fenomenalnie w koncowce, to on najbardziej zaskoczyl in plus w rundzie finalowej, krecac zreszta srednia powyzej 2 punktow. Niestety - ekstraliga to ekstraliga, tu bez bardzo dobrych startow nie ma czego szukac, kazdy jest mega szybki. Sentymenty trzeba odlozyc na bok. Podobnie z Jeleniem. Mimo, ze wiadomo - Daniel to swoj chlopak, to przy zakontraktowaniu Dawida, wedlug mnie nie ma dla niego miejsca u nas w skladzie. Trzeba za wszelka cene zakotwiczyc w tej ekstralidze z kilku powodow. Wiekszosc powodow jest oczywista, ale zobaczcie co sie bedzie dzialo w pierwszej - wkurwiony Mrozek zrobi wszystko zeby awansowac, Witek podobnie. Do tego dojdzie zawsze chcacy szybko wrocic na salony Tarnow, mocny Gdansk. Kto wie, czy w Gnieznie nie znajdzie sie kasa zeby dorzucic kogos konkretnego do Nowakow i Gal. Przewiduje, ze w 1 lidze bedzie walka na zyletki przez kilka najblizszych sezonow. Ponownie awansowac nie bedzie wiec latwo, a 1 liga jest o tyle specyficzna, ze mimo wielkich pieniedzy czesto decyduje tam lut szczescia, ze wzgledu na to ze prawdziwe armaty po prostu nie chca zejsc lige nizej. To jest nasz czas i trzeba go wykorzystac.

O to moja propozycja skladu:

1. Vaculik - pamietam jak zaczynal w Krosnie, jego talent szybko eksplodowal. Pora wrocic na wschod i pokazac kawal dobrego zuzla. Jeden z nielicznych konkretnych graczy, ktorzy pozostali do wziecia na rynku. Nie palam do niego jakas szczegolna sympatia, ale srednia 2,0 jest w przypadku Slowaka niemal gwarantem. Bez watpienia potrzebujemy Vacula.
2. Bober - niech poczatkowo bedzie wroclawskim Drozdzem. Niech ciezko trenuje, daje z siebie wszystko. Papiery na jazde ma, dzieki jego zwyciestwu w 12 biegu wyszlismy na prowadzenie predysponujace nas do awansu, a ja potrzebowalem, zeby mnie ktos uszczypnal. Oskar pewnie nie bedzie mial wielu ofert, wiec jest szansa, ze pojdzie na takie rozwiazanie.
3. Jonsson - AJ juz podpisany. Wierzylem w Szweda i od poczatku mocno optowalem za zatrudnieniem go. Rownie mocno cieszylem sie, gdy zarzad zdecydowal sie Andreasa zakontraktowac. Mam wrazenie, ze w tym sezonie AJ odzyskal w lidze lekkosc i plynnosc jazdy w lidze, ktora kiedys, za czasow bydgoskich czy wczesno czestochowskich imponowal. W SEC bylo ciut gorzej, mam wrazenie, ze w zawodach indywidualnych ciagle za bardzo sie spina. Powrot do ekstraligi bedzie dla niego wyzwaniem, ale to jest gosc, ktory jest w stanie przywozic dobre punkty dla Motoru w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Wierze, ze zlapal oddech w Lublinie i wykreci nam 1,8.
4. Zengota - przy zalozeniu, ze Kasprzak jest juz klepniety w Gorzowie (co mnie chyba jakos specjalnie nie martwi), w moim ujeciu to jest najsensowniejsze nazwisko z Polakow, ktorzy pozostali do wziecia na rynku. 2-3 sezony temu Zengi ocieral sie przeciez o kadre Polski. Gosc potrafi dobrze jezdzic na zuzlu. Ten sezon mial mniej udany, ale w barazach pokazal, ze waznych momentach potrafi sie spiac i dac rade. Zatrudnienie Zengiego wiaze sie z pewnego rodzaju ryzykiem, ale my jako beniaminek jestesmy niestety zobligowani podjac pewne ryzyko.
5. Nicki Pedersen - nie ukrywam, ze jestem fanem Nickiego i ogladanie Dunczyka w kevlarze naszej druzyny byloby dla mnie czyms fenomenalnym. To jest juz inny Nicki - ktos zwrocil uwage, ze jezdzi rozsadniej, potrafi pomoc kolegom z druzyny. Proponuje wszystkim odstawic sympatie i antypatie na bok - Pedersen byl w minionym sezonie trzecim zawodnikiem ekstraligi i tylko i wylacznie dzieki jego swietnej dyspozycji Tarnow do konca byl w stanie bic sie o utrzymanie w elicie. Nie bedzie go w GP, Nickiemu zostaje liga i zarabianie w niej pieniedzy. I niech zarabia ich jak najwiecej, w barwach naszej druzyny.
6. Rolnicki - poznal ekstralige, jazda na najwyzszym poziomie nie bedzie dla niego nowoscia. Miewal wystepy, gdzie mial przeblyski naprawde niezlej jazdy. Patrykowi pozostal ostatni sezon na juniorce i nonsensem byloby teraz schodzic lige nizej z Tarnowem. Do Lublina ma stosunkowo blisko. Z Wiktorem jest w stanie stworzyc jedna z najmocniejszych par juniorskich w Polsce. Musimy miec mocna juniorke, to byl nasz ogromny atut w minionym sezonie i niech tak pozostanie.
7. Wiktor Lampart - mlody jest niesamowity, sprawia wrazenie goscia, ktory czerpie niesamowita przyjemnosc z jazdy i niczym sie nie przejmuje. Wedlug mnie to w glownej mierze postawie Wiktora zawdzieczamy, ze mozemy teraz na spokojnie typowac nasze sklady na ekstralige. Wiadomo bylo, ze jest obdarzony talentem, ale okolice 2.0 w wieku 17 lat w mocnej przeciez 1 lidze, to jest cos fenomenalnego, i chyba nikt nie spodziewal sie, ze bedzie az tak dobrze. Oby dalej bedzie ciezko pracowal i tak blyskawicznie sie rozwijal.
8. Robert Lambert - Robert zajal trzecie miejsce w mocnym SEC, jest medalista IMSJ, niech nie robi sobie zartow z pozostaniem w 1 lidze. To bylaby po prostu glupota. Z sezonu na sezon jezdzi coraz lepiej, nie przez przypadek zostal 1 rezerwowym GP. Jego miejsce juz teraz jest w ekstralidze. Pozycja numer 8 jest niewygodna, ale tak jak napisalem - proponuje zrobic tak jak Wroclaw, niech od razu wchodzi za Bobera (w przypadku mojej propozycji skladu) i szykuje sie na biegi z jego nazwiskiem. Anglik jest za dobry, zeby czekac na decyzje trenera co do biezacych zmian, jest to zreszta bardzo niekomfortowe dla zawodnika, ktory nie wie, w ktorym biegu pojedzie i musi spontanicznie wyjezdzac na tor.

Rez: Dawid Lampart, Peroń, swiezaki po licencji
Dawid miał sezon, w ktorym nawet dawal rade w ekstralidze. Trzeba jednak zauwazyc, ze punkty trzepal glownie w Rzeszowie. Nasz tor mu nie lezy i to jest problem, duzy problem. Koncowka sezonu byla przecietna w jego wykonaniu i ja niebardzo go widze na ten moment w starciach z ekstraligowymi rywalami, byloby mu cholernie trudno. Uwazam, ze wstawianie go do skladu jako 'kevlar' nie ma sensu i moze rodzic niepotrzebne zgrzyty. Niech bije sie o normalne miejsce w skladzie z Zengota i Lambertem, nie stoi przeciez na straconej pozycji.

EDIT: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78187 ... -wzmocni-z
Chwile po napisaniu powyzszego posta wchodze na SF, a tam wyskakuje taki artykul. Wiadomo, ze to tylko Ostaf, ale czlowiek sie rozmarzyl i sie troche smutno zrobilo:)

bartollo
Senior

#766 Postautor: bartollo » 9 października 2018, o 19:27

Spoko. Ostaf pisze ze poddajemy ekstralige bez walki. Chwile pozniej PS pisze ze przebilismy Gorzow o pol banki w ofertach dla Kasprzaka i Vaculika. Teraz znowu oddajemy bez walki ekstralige po awansie po 23 latach. On ma tylko 1,5 miesiaca na pisanie glupot transferowych wiec robi co moze zeby nadrobic klikalnosc. Taki sklad jak napisal Sober bylby ciekawy. Wprawdzie nawet on utrzymania by nie gwarantowal, z drugiej strony jakby wszyscy odpalili to nawet w PO moznaby wyladowac.

CKM1946
Zawodowiec

#767 Postautor: CKM1946 » 9 października 2018, o 19:48

Miałem tego nie pisać o Vaculiku bo reagujecie alergicznie na takie infa :D ale firma Boll mocno zabiega o Vaculika właśnie w barwach Falubazu. Ostaf też się do tego dokopał wiec coś jest na rzeczy. No offens.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#768 Postautor: istred » 9 października 2018, o 19:59

Mnie bawi argument wszystkich ekspertów, że Motor pojedzie mniej meczów, bo jest skazany na walkę (zwykle z góry przegraną) o utrzymanie. Żeby się nie zdziwili :)
Myślę, że zarząd doskonale zdaje sobie sprawę, że żeby się utrzymać to trzeba robić skład na awans do Play off. Jeśli mamy taki budżet żeby przebijać oferty za Vaculika czy Kasprzaka to jestem pewien, że zakontraktujemy takich zawodników, którzy ta walkę o Play off zagwarantują. Środowisko jeszcze się zdziwi jak o utrzymanie beda bić się Toruń z Zieloną i Gorzowem ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#769 Postautor: kibicLBN » 9 października 2018, o 20:07

Przy słowie ,,ekspertów " zapomniałeś o cudzysłowie :cool:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

rafir
Junior

#770 Postautor: rafir » 9 października 2018, o 20:10

CKM1946 pisze:Miałem tego nie pisać o Vaculiku bo reagujecie alergicznie na takie infa :D ale firma Boll mocno zabiega o Vaculika właśnie w barwach Falubazu. Ostaf też się do tego dokopał wiec coś jest na rzeczy. No offens.

Takie informacje faktycznie przewijają się już od jakiegoś czasu. Tym niemniej kluby mają jeszcze co najmniej 3 tygodnie na negocjacje. Póki nie ma podpisu, wszystko jest teoretycznie możliwe. Najwyżej trzeba będzie jeszcze głębiej sięgnąć do kieszeni. Jak nie po tego, to po drugiego. Nie będzie wyjścia.
Ja tam jestem ciekaw, czy są/były jakiekolwiek próby rozmów z Woffindenem. W ostatnich latach jako jeden z pierwszych deklarował chęć pozostania w klubie, ucinając wszelkie rozmowy. A w tym roku cisza... Temat z gatunku trudnych ale... kto wie. Perspektywa pary Woffie - Lambert bardzo fajna. Byleby nie we Wrocku. :)

CKM1946
Zawodowiec

#771 Postautor: CKM1946 » 9 października 2018, o 20:16

rafir pisze:
CKM1946 pisze:Miałem tego nie pisać o Vaculiku bo reagujecie alergicznie na takie infa :D ale firma Boll mocno zabiega o Vaculika właśnie w barwach Falubazu. Ostaf też się do tego dokopał wiec coś jest na rzeczy. No offens.

Takie informacje faktycznie przewijają się już od jakiegoś czasu. Tym niemniej kluby mają jeszcze co najmniej 3 tygodnie na negocjacje. Póki nie ma podpisu, wszystko jest teoretycznie możliwe. Najwyżej trzeba będzie jeszcze głębiej sięgnąć do kieszeni. Jak nie po tego, to po drugiego. Nie będzie wyjścia.
Ja tam jestem ciekaw, czy są/były jakiekolwiek próby rozmów z Woffindenem. W ostatnich latach jako jeden z pierwszych deklarował chęć pozostania w klubie, ucinając wszelkie rozmowy. A w tym roku cisza... Temat z gatunku trudnych ale... kto wie. Perspektywa pary Woffie - Lambert bardzo fajna. Byleby nie we Wrocku. :)

Do doświadczenia powiem że próbowaliśmy rok temu. On tam jest okopany we Wrocławskich sponsorów a Betard mu daje dodatkowo na GP. Chyba jest niewyjmowalny.

Flagg
Trener

#772 Postautor: Flagg » 9 października 2018, o 20:17

Woffinden podpisał zdaje się na 2 lata we Wrocku.

Wiele osób snuje tu marzenia o Vaculiku i Pedersenie w Motorze, a jednocześnie nie dopuszcza możliwości, ze obaj wyladuja w Falubazie, który jeśli Stelmet na poważnie wejdzie w żużel, też na fundusze raczej nie będzie narzekać. Ja osobiście nie nastawiam się już na nic. Nie zdziwię się, jak pojedziemy z Vaculem i Dzikiem i nie zdziwię się, jak skończmy z Lebiedievem, Jamrogiem i Michelsenem (i Lambertem). W takim składzie moglibyśmy się okazać pewnym spadkowiczem, ale i rewelacją ligi. Zarząd chęci i planu może mieć dobre, ale to nie znaczy, ze zostaną wcielone w życie. Rywale też nie śpią
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

rafir
Junior

#773 Postautor: rafir » 9 października 2018, o 20:21

Woffiemu kontrakt kończy się z dniem 31.10.2018. Pisałem wyżej.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#774 Postautor: kibicLBN » 9 października 2018, o 20:22

Bus Kasprzaka widziany był dzisiaj na Krochmalnej :cool:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

bartollo
Senior

#775 Postautor: bartollo » 9 października 2018, o 20:31

Ehh. Troche brakuje tych opowiesci o busach. To juz nie to co kiedys. Do tego info 100%. Zawsze mnie zastanawialo po co zawodnik mialby jechac busem a nie wygodna limuzyna. Sprzet pokazac, ze ma na czym jezdzic czy jak? :-P