Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Stal nie puści dwóch zawodników zwłaszcza Polaka bo Vaculik z tego co można już wyczytać chyba wybrał klub.
Więc jeśli nie bd dobrego polaka musi być drugi mocny obco do AJ i Roberta po 8
Wtedy może być nawet Jamróg/D.Lampart/Zengota/Przedpełski/K.Woryna ktoś z nich na 2 miejsca wolne dla Polaków w składzie.
1.M.Vaculik
2.D.Lampart/J.Jamróg/N.Kościuch
3.G.Zengota/P.Przedpełski/K.Woryna
4.AJ
5.N.Pedersen/M.Michelsen/A.Thomsen/K.Bjeree/Jepsen Jensen
6.W.Lampart
7.J.Miśkowiak/P.Rolnicki/E.Peroń
8.R.Lambert
Gdy niema szans na dwóch mocnych Polaków +10 tak jak Kępa mówił w wywiadzie, że potrzebujemy to musimy postawić na 2 mocnych obco co będą naszymi liderami, analizując wszystkie plotki transferowe można brać pod uwagę zarząd też podobnie myśli i dlatego działa. Dodałbym do tego jeszcze dobrego juniora do Wiktora by tu mieć też dość sporo przewagę to dużo może pomóc w kontekście utrzymania spokojnego.
Nie jestem fanem Nickiego tak samo jak zarówno Rolnickiego o dziwo ten pierwszy jest byłym Mistrzem Świata kiedyś jechał jak jechał wiele o tym pisaliśmy. Teraz zmienił się i jedzie drużynowo co duży plus dla niego. Napisał ktoś wyżej że jeśli bd mieć Vacula to i Pedersen nasz zobaczymy ile w tym prawdy.
Rolnicki niestety ma ostatni wiek juniora a wcale tak mocny w tym roku w Elidze tamten rok w 1 lidze miał bardzo fajny.
Więc jeśli nie bd dobrego polaka musi być drugi mocny obco do AJ i Roberta po 8
Wtedy może być nawet Jamróg/D.Lampart/Zengota/Przedpełski/K.Woryna ktoś z nich na 2 miejsca wolne dla Polaków w składzie.
1.M.Vaculik
2.D.Lampart/J.Jamróg/N.Kościuch
3.G.Zengota/P.Przedpełski/K.Woryna
4.AJ
5.N.Pedersen/M.Michelsen/A.Thomsen/K.Bjeree/Jepsen Jensen
6.W.Lampart
7.J.Miśkowiak/P.Rolnicki/E.Peroń
8.R.Lambert
Gdy niema szans na dwóch mocnych Polaków +10 tak jak Kępa mówił w wywiadzie, że potrzebujemy to musimy postawić na 2 mocnych obco co będą naszymi liderami, analizując wszystkie plotki transferowe można brać pod uwagę zarząd też podobnie myśli i dlatego działa. Dodałbym do tego jeszcze dobrego juniora do Wiktora by tu mieć też dość sporo przewagę to dużo może pomóc w kontekście utrzymania spokojnego.
Nie jestem fanem Nickiego tak samo jak zarówno Rolnickiego o dziwo ten pierwszy jest byłym Mistrzem Świata kiedyś jechał jak jechał wiele o tym pisaliśmy. Teraz zmienił się i jedzie drużynowo co duży plus dla niego. Napisał ktoś wyżej że jeśli bd mieć Vacula to i Pedersen nasz zobaczymy ile w tym prawdy.
Rolnicki niestety ma ostatni wiek juniora a wcale tak mocny w tym roku w Elidze tamten rok w 1 lidze miał bardzo fajny.
Ostatnio zmieniony 5 października 2018, o 09:59 przez Grucha, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TreleMorele
- Senior
Niestety takie uroki beniaminka trzeba sporo przepłacać...
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Vaculik ma ten plus, że może u nas pojeździć dłużej niż jeden sezon. Nicki ma już swoje lata i kręgosłup w kiepskim stanie, istnieje ryzyko że po tym sezonie na nowo musielibyśmy szukać lidera. Co do Kasprzaka to wierzyć mi się nie chce, żeby go wyrwać z Gorzowa razem z Vaculikiem. Pewnie będziemy musieli się ratować jakimś Woryną lub Kościuchem. Przydałby się jeszcze jeden mocny obcokrajowiec... a co do kangurów, to może chodzi o młodego Holdera?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
W przypadku Vaculika też mam mieszane uczucia. Jakbym miał do wyboru 650 tysięcy za podpis i 6000 za punkt Vacula i 700 tys. i 7000 za punkt Dzika - chyba jednak zdecydowałbym się na Duńczyka - po prostu pewniejszy (nie twierdzę, że lepszy). I tak oba kontrakty astronomicznie wysokie. Za wysokie jak na gości, z ktorych jeden mial sezon z głowy przez kontuzję a nad drugim wisi groźba kalectwa przy każdym upadku. Ale chyba nie ma innego wyjścia.
-
TreleMorele
- Senior
Kasprzak w tej sytuacji na pewno zostanie w Gorzowie , trzeba brać Zengote i nie marudzić chłopak ma papiery na dobra jazdę w e-lidze
P.S wątpię aby jeździł u nas Dziki i Vacul razem jaki to będzie koszt ...... lepiej nie liczyć :)
P.S wątpię aby jeździł u nas Dziki i Vacul razem jaki to będzie koszt ...... lepiej nie liczyć :)
Ostatnio zmieniony 5 października 2018, o 10:08 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 1 raz.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Dla mnie Vaculik wydaje się pewniejszy. Podobno po kontuzji nie ma już śladu, a to jest ciągle młody chłop w przeciwieństwie do Pedersena. Możliwe, że punktować będzie lepiej Dzik, ale różnica nie powinna być kosmiczna. Biorąc poprawkę na to w jaki sposób Vaculik rozpoczął ten sezon i to że ostatecznie uzyskał 11 średnią w lidze, oczekiwanie, że przyszły sezon będzie miał lepszy nie wydaje się być przesadzone. W playoffach jeździł na bardzo dobrym poziomie (komplet w Czewie robi duże wrażenie). Parę zer wyłapał wiem.
Ja bym go chyba mimo wszystko wolał od Dzika.
No ale najlepiej to obu brać jak jest kasa ;).
Ja bym go chyba mimo wszystko wolał od Dzika.
No ale najlepiej to obu brać jak jest kasa ;).
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
To jeśli nie N.Pedersen to tak jak wyżej podałem któryś z młodych Dunów lub Jepsen Jensen też dobry sezon miał w Zielonej i jeździć potrafi to taki według mnie nie doceniony zawodnik w żadnym z dotychczasowych klubów w Polsce.
Ja bym go widział też u nas
Ja bym go widział też u nas
No widzę, że zarząd idzie pełną parą, o ile te "rewelacje" pudelka są prawdziwe. :) Vacul i Nicki to by było coś...
- _piotrusss
- Kadrowicz
No ale pudelek napisał, że Nicki w ZG ;)
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
_piotrusss pisze:Vaculik ma ten plus, że może u nas pojeździć dłużej niż jeden sezon.
Mam wrażenie iż każdy mocno zawodnik, który do nas przyjdzie ze względu na finanse, profesjonalizm klubu, kibiców chciałby brać udział w projekcie Lublin w Ekstralidze nie tylko przez jeden sezon.
Co do Vaculika to PS podaje, że zakończył negocjacje ze Stalą Gorzów (argument w tekście iż odchodzi gdyż władze klubu nie zgodzą się na jego wyższe zarobki od KK/Zmarzkia mnie przekonuje): https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... ne/hwglm6x
_piotrusss pisze:No ale pudelek napisał, że Nicki w ZG ;)
A no tak. Tylko , że Zielonka to jeszcze może wtopić w Rybniku i tyle będą mieli z Nickiego :)
-
Zaratustra
- Kadrowicz
A swoją drogą nie sądziłem, że dożyje czasów w których będziemy dyskutowali o Kasprzakach i Vaculikach, a nie Baranach i Smolinskich :) Niech ten sen trwa wiecznie 
jeśli faktycznie Kasprzak jest do wykreślenia to stanąłbym na głowie żeby duet Polaków to byli Woryna - Przedpełski. Obaj młodzi, ale z dużym potencjałem. A przyjmując, że alternatywą są Jamróg czy Zengota to wcześniejszą dwójkę uważam za dużo bardziej wartościową.
Heh mam to samo :) Vaculik i Nicki to koszt ok. 4 baniek. Marek wspominał o budżecie dwucyfrowym. Gdyby się udało - jest to realne.
Zapominacie, że do wyjęcia jest też Doyle.
- Łoptymista
- Trener
Doyle, Nicki wszystko super i miło się czyta. Ale nam dwóch Polaków trzeba.
papi pisze:jeśli faktycznie Kasprzak jest do wykreślenia to stanąłbym na głowie żeby duet Polaków to byli Woryna - Przedpełski. Obaj młodzi, ale z dużym potencjałem. A przyjmując, że alternatywą są Jamróg czy Zengota to wcześniejszą dwójkę uważam za dużo bardziej wartościową.
Co powiesz na wymianę jednego z nich na Kościucha ? Myślę że jego można też brać poważnie gdy wiele razy już mówi że chciałby w Elidze pojeździć, jeden perspektywiczny Paweł/Kacper i Kościuch
Na takie pieniądze nie mają co liczyć nawet w mistrzowskiej Fogo Unii Leszno. Vaculik sam musiał być zresztą zdziwiony taką ofertą, bo oznacza ona dla niego ponad pół miliona podwyżki w porównania z minionym sezonem.
Wiadomo, że źródło wiarygodne jak info100%KMO ale, widać że chyba nie myślą o nas już jak o ubogich kolegach ze wschodu
Szerokim gestem ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Łoptymista pisze:Doyle, Nicki wszystko super i miło się czyta. Ale nam dwóch Polaków trzeba.
jeden juz prawie dogadany:
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... zo/z3km6re
METHANOL ADVENTURE TEAM
Grucha pisze:papi pisze:jeśli faktycznie Kasprzak jest do wykreślenia to stanąłbym na głowie żeby duet Polaków to byli Woryna - Przedpełski. Obaj młodzi, ale z dużym potencjałem. A przyjmując, że alternatywą są Jamróg czy Zengota to wcześniejszą dwójkę uważam za dużo bardziej wartościową.
Co powiesz na wymianę jednego z nich na Kościucha ? Myślę że jego można też brać poważnie gdy wiele razy już mówi że chciałby w Elidze pojeździć, jeden perspektywiczny Paweł/Kacper i Kościuch
w ostateczności tak, ale dla mnie problemem Norbiego jest to, że od ponad 10 lat jeździł wyłącznie w 1 lidze. Także cała jego "marka" i znajomość torów nie będzie miała żadnego przełożenia
Czy moglby ktos podeslac linka z artykulem na temat budzetu naszego klubu w e-lidze? Wszyscy na prawo I lewo strzelaja dwucyfrowymi kwotami a mi chyba cos umknelo?
Pewnie wszyscy opierają się na wywiadzie Marka Kępy który mówił że potrzebny jest budżet dwucyfrowy :)
Miasto 3mln
nsport 2mln
Bilety 2mln
To tak po krótce bez zawyżania. A źródeł jest znacznie więcej
nsport 2mln
Bilety 2mln
To tak po krótce bez zawyżania. A źródeł jest znacznie więcej
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Miasto 3 mln? To juz potwierdzone? Mi o uszy sie obilo ze w przypadku awansu to Bogdanka ma mocniej zainwestowac w zuzel. Nie wiem ile w tym prawdy. A co z Azotami?
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie jest potwierdzone... ale biorąc pod uwagę wybory oraz wsparcie miasta w poprzednich sezonach, to 3 mln wydają się być realną kwotą.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski