ROW Rybnik - Motor Lublin (24 czerwca, godz. 16:15)
Re: ROW Rybnik - Motor Lublin (24 czerwca, godz. 16:15)
Jak to dzisiaj wyglądało na treningu, w sensie pojedynek wielkiej trójki?
Każdy z tej trójki ma swoje plusy i minusy i ciezko miec pretensje do trenera za jakiekolwiek zestawienie z nich składu.
Jak to dobrze mieć takie problemy I świata. Gdy w składzie nie mieszczą się ligowi niepieracze.
Jak to dobrze mieć takie problemy I świata. Gdy w składzie nie mieszczą się ligowi niepieracze.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Podpinam się pod pytanie jak to wyglądało. Ze zdjęć wynika, że Łełek przed Samem
Dla mnie decyzje trenera są coraz mniej zrozumiałe. Odstawia od składu Jeleniewskiego nie za wyniki, a po to żeby sobie potestować dwóch innych zawodników, po czym stwierdza, że w sumie obaj się sprawdzili więc dalej od składu odstawia Jeleniewskiego, który do tej pory swoje robił... Fuck logic.
Wychodzi na to, że Jeleniewski dostaje trochę rykoszetem.
Z drugiej strony może Śledź uważa, że Masters lepiej rokuje na wyjazdach od Jeleniewskiego? Może. Choć średnią wyjazdową ma wciąż niższą pomimo, że za nim łatwy wyjazd w Krakowie, a Daniel nie miał okazji poprawić sobie tej średniej.
Wychodzi na to, że Jeleniewski dostaje trochę rykoszetem.
Z drugiej strony może Śledź uważa, że Masters lepiej rokuje na wyjazdach od Jeleniewskiego? Może. Choć średnią wyjazdową ma wciąż niższą pomimo, że za nim łatwy wyjazd w Krakowie, a Daniel nie miał okazji poprawić sobie tej średniej.
Ze zdjęć wygląda też na to, że to Paweł i Sam walczą o ostatnie miejsce w składzie a Danny chyba jednak pojedzie.
Motor mocny
Byłem dosłownie na moment, jeden start spod taśmy, zdecydowanie na korzyść Miesiąca.
Żaden to trening był, we dwóch tylko byli.
Czuje brak zmiany skład meczowy vs awizowany.
Ja bym, pierwszy, mecz w Rybniku potraktował w kategorii treningu/rozpoznania, oczywiście kosztem wyniku. Sprawdzenie różnych ustawień motocykli, sprawdzenie ścieżek.
Oni raczej powtarzalny tor przygotowują, więc dobre rozpoznanie przed PO a potem po wygraną we wrześniu :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Żaden to trening był, we dwóch tylko byli.
Czuje brak zmiany skład meczowy vs awizowany.
Ja bym, pierwszy, mecz w Rybniku potraktował w kategorii treningu/rozpoznania, oczywiście kosztem wyniku. Sprawdzenie różnych ustawień motocykli, sprawdzenie ścieżek.
Oni raczej powtarzalny tor przygotowują, więc dobre rozpoznanie przed PO a potem po wygraną we wrześniu :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeleń w awizowanym poza składem? Hmm... Kasa pewnie. O to chyba chodzi. Jelenia na wyjazdach jakoś nie widzę ale w konfrontacji z Masters'em postawiłbym na niego. Mam nadzieję, że Rybka wie co robi.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Postawiłbyś na Jelenia... proszę o podanie jednego argumentu - nawet biorąc pod uwagę ten sezon wyjazdowy... pomijając już moją osobistą sympatię- Masters jako jedyny z trójki rotowanej jeździ na bieżąco na różnych torach wyjazdowych czy to w Szwecji czy w Anglii
Gelu, nie oszukujmy się Masters jeśli byłby w takiej formie jak rok temu to byłby to nasz mocny punkt drużyny i wtedy Jelen z Miesiacem biliby sie o sklad a niestety w tym sezonie Sam jest słaby i tyle. Moim zdaniem powinni pojechać Miesiac i Jelen do Rybnika.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
A moim zdaniem powinni jechać najlepsi. A wszystkie dane ma trener. Ja za dużo razy widziałem Łełka i Daniela jeżdżących z tyłu na wyjazdach żeby im wierzyć. Zgoda -Sam nie jest w takiej formie jak rok temu i za każdym razem to podkreślam. Ale wierzę, że w końcu odpali i zamknie usta malkontentom
Właśnie, najlepsi a na ta chwile Jeleń jest lepszy od Sama to raz, można tylko dywagowac czy Sam czy Miesiac.
Na wyjazdach Jeleń nie jest lepszy. W Gdansku zrobił punkt więcej ale i w Daugavpils i w Pile lepszy był Sam. Zmierzam do tego, że Masters ma jeszcze najwięcej potencjału, którego nie pokazuje. Po Łełku i Danielu mniej więcej wiadomo czego się spodziewać
I nie wygląda na to aby w tym sezonie ten potencjał pokazał, obym się mylił.
Każdemu należy się szansa i czas. Nie mamy noża na gardle, bo kim nie jedziemy - wygrywamy. Trzeba myśleć o playoffach i z trójki na wyjazdy najpewniejszy jest Kangur, bo nawet bez formy te parę punkcików robi. Nie odjechał padaki jak Miesiąc z Rybnikiem czy Lambert w Gdańsku. Za to w każdej chwili może strzelić dwucyfrowkę (oczywiście nie musi) i to bez znaczenia na jakim rywalu.
Wydawało mi się że w niedziele pojedzie Daniel. Jeśli jednak w jego miejsce Kangur to trudno ocenić czy jest to dobra czy zła decyzja. Problem jest to że w obecnej dyspozycji Masters nie jest pewnym punktem drużyny, ale z drugiej strony wszyscy wiemy że Jeleniowi wyjazdy nie za bardzo idą... Oby Darek miał nosa do wystawienia optymalnego zestawienia.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Twardy argument to średnie wyjazdowe obu zawodników:
Jeleniewski 1,5
Masters 1,471
Niby różnica minimalna, a jednak Masters miał okazję podciągnąć średnią na Krakowie, a Jeleniewski takiej szansy nie miał.
Jakby nie było zgadzam się w dużej mierze z Gelem. Masters po prostu ma znacznie większy potencjał niż Miesiąc i Jeleniewski i dopóki od nich nie odstaje to powinien jechać, właśnie dlatego, że daje szansę na to że w końcu odpali. Jeleniewski i Miesiąc takich szans nie dają i średniej powyżej 7-8 punktów w 5 startach, czyli ok. 1,5 nie ma co oczekiwać. Dlatego ewentualnie Jeleniewski z Miesiącem powinni walczyć o miejsce w składzie. I o ile Jeleniewski ma niezłe starty, z których coś może przywieźć do mety, o tyle Miesiąc ze swoimi startami to ogromne ryzyko. I może dobrze, że Miesiąc jedzie do Rybnika. Jeśli na tym trudnym terenie przywiezie swoje - czyli 0-4 pkt to może raz na zawsze zniknie temat jego obecności w składzie.
Jeleniewski 1,5
Masters 1,471
Niby różnica minimalna, a jednak Masters miał okazję podciągnąć średnią na Krakowie, a Jeleniewski takiej szansy nie miał.
Jakby nie było zgadzam się w dużej mierze z Gelem. Masters po prostu ma znacznie większy potencjał niż Miesiąc i Jeleniewski i dopóki od nich nie odstaje to powinien jechać, właśnie dlatego, że daje szansę na to że w końcu odpali. Jeleniewski i Miesiąc takich szans nie dają i średniej powyżej 7-8 punktów w 5 startach, czyli ok. 1,5 nie ma co oczekiwać. Dlatego ewentualnie Jeleniewski z Miesiącem powinni walczyć o miejsce w składzie. I o ile Jeleniewski ma niezłe starty, z których coś może przywieźć do mety, o tyle Miesiąc ze swoimi startami to ogromne ryzyko. I może dobrze, że Miesiąc jedzie do Rybnika. Jeśli na tym trudnym terenie przywiezie swoje - czyli 0-4 pkt to może raz na zawsze zniknie temat jego obecności w składzie.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2018, o 19:20 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dla mnie Mistrzowie na ławkę. Jakby ten chłopak miał odpalić to już by to zrobił. Jak już zauważyliście Jeleń bez możliwości łatwego nabijania punktów na Krakowie i tak ma wyższą średnią wyjazdową od Samuela.
Gelu, zakochałeś się na zabój w Mastersie i kompletnie nie potrafisz myśleć logicznie na temat jego występów. Ze startu zabiera się tak sobie, na trasie wygląda słabo, mało dynamicznie, asekuracyjnie. W Krakowie zrobił fajny wynik na drużynie, która miałaby problem załapać się do Play-Offów w 2 Lidze Żużlowej. Myślę, że wszyscy na niego liczyliśmy przed sezonem, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - Sam nam nie wypalił i tyle.
Gelu, zakochałeś się na zabój w Mastersie i kompletnie nie potrafisz myśleć logicznie na temat jego występów. Ze startu zabiera się tak sobie, na trasie wygląda słabo, mało dynamicznie, asekuracyjnie. W Krakowie zrobił fajny wynik na drużynie, która miałaby problem załapać się do Play-Offów w 2 Lidze Żużlowej. Myślę, że wszyscy na niego liczyliśmy przed sezonem, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - Sam nam nie wypalił i tyle.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Jak dla mnie Mistrzowie na ławkę. Jakby ten chłopak miał odpalić to już by to zrobił. Jak już zauważyliście Jeleń bez możliwości łatwego nabijania punktów na Krakowie i tak ma wyższą średnią wyjazdową od Samuela.
Dokładnie, nic dodac nic ując.
Kargolo pisze:Gelu, zakochałeś się na zabój w Mastersie i kompletnie nie potrafisz myśleć logicznie na temat jego występów
On nie w Mastersie sie zakochal, tylko ma awersje do Jelenia
Ja mam awersje do el kapitana ale i tak wolę go od Sama :)
Jedynym racjonalnym wytlumaczeniem braku Jeleniewskiego w skladzie jest chec sprawdzenia Sama/Pawla pod wzgledem Play-Off. Jest wielce prawdopodobne ze to wlasnie z Rybnikiem bedziemy walczyli w finale o awans. Argumenty w stylu: Masters moze w koncu odpali sa po prostu slabe. Wyniki Sama w Anglii I Szwecji z ostatnich dwoch tygodni daja wiele do myslenia. Sam nie jest juz tak skuteczny jak na poczatku sezonu.
Jeleń jednak wydaje się pewniejszy i również dałbym mu kredyt zaufania na trudny mecz wyjazdowy. Ale nie zdziwię się jak El capitano zrobi 4 punkty i dopiero wtedy trener będzie miał się nad czym zastanawiać.
Z dwójki Miesiąc/Master niech jedzie Paweł, zaprezentował się lepiej i trzeba zaryzykować. Masters miał przebłyski i przywoził nam ważne punkty na wyjazdach i na pewno stać go wyższy poziom, ale póki co moim zdaniem przegrał walkę o skład.
Z dwójki Miesiąc/Master niech jedzie Paweł, zaprezentował się lepiej i trzeba zaryzykować. Masters miał przebłyski i przywoził nam ważne punkty na wyjazdach i na pewno stać go wyższy poziom, ale póki co moim zdaniem przegrał walkę o skład.
- MikeMistrz
- Senior
Pod kątem testów na PO to byłby sens odstawić od składu Jonssona - on i tak na pewno będzie miał miejsce w składzie. Co nam da, że zobaczymy dwóch z trójki: Jeleń/Masters/Miesiąc na torze w Rybniku, skoro nie będziemy wiedzieli jak(by) pojechał ten trzeci? Załóżmy, że obaj zrobią w przedziale 3-5 punktów i co nam to powie? Jeleniewski też mógłby tyle zrobić.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2018, o 11:26 przez MikeMistrz, łącznie zmieniany 2 razy.
Jonssona byloby bardzo ciezko odstawic. To jest jednak lider z prawdziwego zdarzenia. Co do Sama to on z Jeleniewskim jest na tym samym poziomie( z duza przewaga Daniela na torze w Lublinie). Obaj potrafia startowac ale z drugiej strony jak nie wyjda spod tasmy to zagubieni niczym dzieci we mgle. Zero walki. Jelen jak wystrzeli to punkty dowiezie a Sam lubi w glupi sposob tracic pozycje na trasie.
go! pisze:Kargolo pisze:Gelu, zakochałeś się na zabój w Mastersie i kompletnie nie potrafisz myśleć logicznie na temat jego występów
On nie w Mastersie sie zakochal, tylko ma awersje do Jelenia![]()
Niekoniecznie - kibicuję naszym bez względu kto tu jeździ. Po prostu uważam Mastersa za zawodnika lepszego niż Daniel i Łełek - nie ma tu żadnego drugiego dna - z miłością włącznie :)