Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
bartollo
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#2251 Postautor: bartollo » 28 maja 2018, o 12:11

Moim zdaniem Masters odstaje od reszty stawki i takiego Lebiedieva przyjalbym z pocalowaniem reki.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2252 Postautor: Cooper » 28 maja 2018, o 14:11

Gelo pisze:Jak rozumiem - to wszystko przy założeniu, że wygrają do końca wszystko i zgarną większość bonusów? To chyba jednak błędne założenie.

Zalozylem, ze Lodz wszystko wygra, ale nie zgarnie 2 bonusow. Owszem, moga cos przegrac, np. z nami, ale wtedy i tak wychodzi im mniej wiecej 3. miejsce.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Ge(L)o
Trener

#2253 Postautor: Ge(L)o » 28 maja 2018, o 14:15

Ciekawe jak, przy tylu porażkach ?

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#2254 Postautor: mundzio » 28 maja 2018, o 14:20

Bonusami

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2255 Postautor: Hayden » 28 maja 2018, o 14:24

Najnormalniej na świecie. W tej chwili my i Rybnik praktycznie jesteśmy pewni awansu do PO, o dwa miejsca powalczy Łódź, Gniezno, Dyneburg i może Gdańsk. Orzeł pewnie wygra wszystko u siebie i większości z bonusami, Gniezno nie powalczy na wyjazdach i ciężko będzie im o bonusy z nami, Wybrzeżem i ROWem, Loko ma już porażkę u siebie a Gdańsk to wiadomo, potrzebują kilku wyjazdowych zwycięstw. Przyjmując, że najpewniej wygramy rundę zasadniczą w naszym interesie leży aby Orzeł zajął 3. miejsce :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2256 Postautor: Cooper » 28 maja 2018, o 14:25

Ge(L)o pisze:Ciekawe jak, przy tylu porażkach ?

Wyzsza matematyka.

Oceniam, ze Lodzi do zajecia 3. miejsca wystarczy 18-19 punktow. Czyli w 7 meczach musza zdobyc 15-16.

No chyba, ze Gdansk odpali jakas niespodzianke w stylu wygrana u nas :P

Ge(L)o
Trener

#2257 Postautor: Ge(L)o » 28 maja 2018, o 14:46

Cooper pisze:Wyzsza matematyka.

Przy takiej sytuacji w tabeli ( 5 punktów straty + drużyny na 3 i 4 miejscu mają jeszcze mecz więcej do odjechania) i przy takiej formie to naprawdę tylko wyższa matematyka może ich pchnąć do czwórki.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2258 Postautor: Gelo » 28 maja 2018, o 14:53

Przecież oni są ciency jak sik pająka. Dostali od wszystkich od kogo mogli i przez ogromnego farta zrobili na nas punkt. Na swoim poziomie jedzie tylko Kościuch, któremu też zdarzają się wpadki jak w Gnieźnie. Kogo tu się obawiać? Można śmiało założyć, że jeszcze coś przegrają - nawet jak ściągną Lebiediewa i Gomólskiego.

Ge(L)o
Trener

#2259 Postautor: Ge(L)o » 28 maja 2018, o 15:06

Poza tym wydaje mi się, że Gomólski może jeszcze dostać szansę w Zielonej (cieniujący Thorssell), a Wrocław też nie będzie się chciał pozbywać Lebedevsa i poczeka aż dojdzie do ładu z formą i sprzętem + zabezpieczenie na wypadek absencji kogoś z podstawy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2260 Postautor: Cooper » 28 maja 2018, o 15:49

Ale po co te spinki, Lodz na chwile obecna jest dla mnie tak samo cienka jak Gniezno mocne. Do zdobycia w 7 kolejkach jest jeszcze 21 punktow i obstawiam, ze sporo z tego zgarnie Lodz, natomiast takie Gniezno czy Pila juz nie bardzo.

SpeedwayGMtwitter
Junior
Kontakt:

#2261 Postautor: SpeedwayGMtwitter » 28 maja 2018, o 15:55

Ge(L)o pisze:

Przy takiej sytuacji w tabeli ( 5 punktów straty + drużyny na 3 i 4 miejscu mają jeszcze mecz więcej do odjechania) i przy takiej formie to naprawdę tylko wyższa matematyka może ich pchnąć do czwórki.

Według mnie wygramy rundę zasadniczą, a o miejsca 2-4 dające awans do play-off powalczą (kolejność nieprzypadkowa) Rybnik,Łódź,Daugavpils i Gniezno.
Spadnie Kraków, a wobec kontuzji Gapińskiego nie mam złudzeń, że w barażach o utrzymanie pojedzie Piła.
Jest cień szansy na awans Gdańska do "4" ale oprócz korzystnych wyników rywali musieliby wygrać min. dwa wyjazdowe mecze z puli (Daugavpils,Łódź,Lublin).
Przygotowałem czytelne zestawienie pozostałych meczów. Każdy może sam ocenić.
Obrazek

piteRR

#2262 Postautor: piteRR » 28 maja 2018, o 18:24

Nie znam się ale czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda sytuacja z nowym torem w Łodzi? Przypomnę że zanim Sparta doszła do ładu ze swoim owalem i nauczyła się go czytać minęło szmat czasu, na prawdę myślicie że Orzeł po kilku treningach złapie odpowiednie ustawienia? Skoro Janowski czy Woffi mieli przez dłuższy czas problem z rozszyfrowaniem domowego toru to czy zawodnicy Orła od początki są w stanie się spasować ?

Czarek
Trener

#2263 Postautor: Czarek » 28 maja 2018, o 19:11

piteRR pisze:Nie znam się ale czy ktoś mógłby przybliżyć jak wygląda sytuacja z nowym torem w Łodzi? Przypomnę że zanim Sparta doszła do ładu ze swoim owalem i nauczyła się go czytać minęło szmat czasu, na prawdę myślicie że Orzeł po kilku treningach złapie odpowiednie ustawienia? Skoro Janowski czy Woffi mieli przez dłuższy czas problem z rozszyfrowaniem domowego toru to czy zawodnicy Orła od początki są w stanie się spasować ?

Tego toru nie ma i jeszcze długo nie będzie. Gdy już go ułożą to na każdym meczu może być inny, a zawodnicy Orła nie wyglądają mi w tym sezonie na jakiś szczególnie kumatych. Obstawiam, że coś przegrają u siebie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

go!
Trener

#2264 Postautor: go! » 28 maja 2018, o 19:13

piteRR pisze:czy zawodnicy Orła od początki są w stanie się spasować ?

Sa. Zrobia totalny beton (niestety). Inaczej sie nie polapia.

L(o)katy
Szkółkowicz

#2265 Postautor: L(o)katy » 28 maja 2018, o 22:42

Łódź to mocna ekipa. Nawet jak nie będą idealnie czytać własnego toru to wystarczającą różnicę zrobi fakt że ich przeciwnicy nie będą spasowani tak jak u siebie. Jak dla mnie to lekką ręką wyjmą 5 bonusów, za to mecz z nami może być dla nich nerwówką i walką o pozostanie w Play-off. Wtedy łatwo o błąd. Zobaczymy kogo jeszcze wyczaruje Don Vito i czy przypadkiem nie ocknie się mlody Miskowiak, którego możnaby na marginesie zapytać co robi w przyszłym roku :cool:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2266 Postautor: Gelo » 29 maja 2018, o 07:35

Wystarczy popracować nad startami Emila. Na dystansie jest w porządku - ale starty kuleją. Młody Misiek absolutnie zaskakuje in minus.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2267 Postautor: ravajas » 29 maja 2018, o 09:24

Powtórzę swoje spostrzeżenie z początku sezonu: skoro lubelski tor jest zagadką dla naszych, to oznacza, że cały sezon jeździmy - podobnie jak Łódź ;) - na wyjeździe. I dlatego nie gromimy u siebie, za to wygrywamy w gościach, bo taki obrót sytuacji wzmaga czujność i koncentrację. Wiem, że zawodnikom lepiej się jeździ, kiedy mają komfort psychiczny, ale - jak widać - potrafią stworzyć DRUŻYNĘ i stanąć na wysokości zadania. Mnie taki model bardzo pasuje, bo jest uniwersalny. W tym sezonie, jak jeszcze chyba nigdy wcześniej, mocno trzymam kciuki za naszych Bohaterów, bo to co robią jest godne co najmniej mistrzostwa I ligi.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2268 Postautor: $korzen$ » 29 maja 2018, o 09:26

Zadnych Miskowiakow, w momencie przejscia na seniorke Oskara swoje 5 minut powinnien dostac Peron. Chlopak trzyma gaz, trzeba dac mu szanse, nasz chlopak. Dla mnie nazwisko Miskowiak skonczylo sie wraz z naszym spadkiem w 2014 roku. Niech sobie pyrkaja u Skrzydlewskiego.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#2269 Postautor: Kargolo » 29 maja 2018, o 12:03

ravajas pisze:Powtórzę swoje spostrzeżenie z początku sezonu: skoro lubelski tor jest zagadką dla naszych, to oznacza, że cały sezon jeździmy - podobnie jak Łódź ;) - na wyjeździe. I dlatego nie gromimy u siebie, za to wygrywamy w gościach, bo taki obrót sytuacji wzmaga czujność i koncentrację. Wiem, że zawodnikom lepiej się jeździ, kiedy mają komfort psychiczny, ale - jak widać - potrafią stworzyć DRUŻYNĘ i stanąć na wysokości zadania. Mnie taki model bardzo pasuje, bo jest uniwersalny. W tym sezonie, jak jeszcze chyba nigdy wcześniej, mocno trzymam kciuki za naszych Bohaterów, bo to co robią jest godne co najmniej mistrzostwa I ligi.

Dokładnie tak! Dzięki temu mamy ciekawe mecze z czołówką u siebie i ciekawe mecze ze wszystkimi na wyjeździe :)
$korzen$ pisze:Zadnych Miskowiakow, w momencie przejscia na seniorke Oskara swoje 5 minut powinnien dostac Peron. Chlopak trzyma gaz, trzeba dac mu szanse, nasz chlopak. Dla mnie nazwisko Miskowiak skonczylo sie wraz z naszym spadkiem w 2014 roku. Niech sobie pyrkaja u Skrzydlewskiego.

Peroń jest całkiem niezły technicznie. Jakby mu podłożyć coś w miarę mocnego pod siodełko to może nie osiągnąłby poziomu Oskara, ale mógłby walczyć z innymi juniorami, szczególnie u siebie na torze. A od liderowania naszej formacji juniorskiej mamy Wiktora i mam nadzieję, że pozostanie on z nami na długo.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2270 Postautor: kibicLBN » 29 maja 2018, o 18:31

SpeedwayGMtwitter pisze:
Ge(L)o pisze:

Według mnie wygramy rundę zasadniczą, a o miejsca 2-4 dające awans do play-off powalczą (kolejność nieprzypadkowa) Rybnik,Łódź,Daugavpils i Gniezno.
Spadnie Kraków, a wobec kontuzji Gapińskiego nie mam złudzeń, że w barażach o utrzymanie pojedzie Piła.
Jest cień szansy na awans Gdańska do "4" ale oprócz korzystnych wyników rywali musieliby wygrać min. dwa wyjazdowe mecze z puli (Daugavpils,Łódź,Lublin).
Przygotowałem czytelne zestawienie pozostałych meczów. Każdy może sam ocenić.
Obrazek

1.Nasi 28
2.Rybnik 27
3.Łódź 20
4.Dyneburg 19
5.Matadorzy 16
6.Gdańsk 15
7.Piła 11
8.Kraków 2
Tak mi wychodzi ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

max3
Zawodowiec

#2271 Postautor: max3 » 29 maja 2018, o 19:26

Brałeś pod uwage wygraną w Rybniku czy w Łodzi ?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2272 Postautor: kibicLBN » 29 maja 2018, o 19:37

Gnieźnie

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2273 Postautor: Maxx » 29 maja 2018, o 21:41

$korzen$ pisze:Zadnych Miskowiakow, w momencie przejscia na seniorke Oskara swoje 5 minut powinnien dostac Peron. Chlopak trzyma gaz, trzeba dac mu szanse, nasz chlopak. Dla mnie nazwisko Miskowiak skonczylo sie wraz z naszym spadkiem w 2014 roku. Niech sobie pyrkaja u Skrzydlewskiego.

W pełni popieram. A co do toru w Łodzi trzeba wziąć pod uwagę też to, że świeżo ułożony tor bęzie się zwyczajnie rozlatywał i dopiero w przyszłym roku będzie można coś sensownego z nim zrobić. W tym roku nie widzę innej perspektywy jak beton a w nim dziury. Czy to będzie jakikolwiek atut Orła? Śmiem wątpić. Widać było w ubiegłym sezonie co było we Wrocławiu.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2274 Postautor: kibicLBN » 29 maja 2018, o 22:20

No w naszych głowach utarło się przekonanie że Łódź to na swoim torze rządzi, ma zlokalizowana każdą dziurę w swoim betonie i gromi po kolei. Na świeżym torze wcale nie musi tak być i jest szansa że jakieś punkty jednak zgubią. Zwłaszcza że nie brylują formą

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2275 Postautor: Gelo » 30 maja 2018, o 00:11

Dla Łodzi ich tor będzie tak samo "domowy" jak dla Jonssona, Mastersa czy Lampartów tor w Lublinie - czyli wcale. Oprócz tego, że mamy wyrównaną, uzupełniającą się ekipę to jeszcze naszym jest obojętne czy jedziemy u siebie czy na wyjeździe. I tu jest nasza siła. Do tego dochodzi ogólny trend w żużlu, że tzw. atut własnego toru praktycznie przestał istnieć (wyjątek Gniezno) lub ma niewielkie znaczenie. W sezonie nie ma komu trenować z uwagi na inne ligi i turnieje, nie ma jak zrobić toru pod siebie z uwagi na komisarzy. Dlatego do Łodzi trzeba jechać o zwycięstwo jeżeli oczywiście nie bedzie to już mecz o pietruchę