Motor Lublin- ROW Rybnik 27.04 godz 17:45

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
ezbeg
Trener

Re: Motor Lublin- ROW Rybnik 27.04 godz 17:45

#51 Postautor: ezbeg » 25 kwietnia 2018, o 08:13

Mam nadzieję, że ruszy do przodu sprzedaż biletów. Na chwilę obecną jest ponad 4440. Jednak swoje wniosła pogoda jak i dzień rozegrania zawodów.

Jeszcze do kompletu obsada sędziowsko-komisaryczna
sędzia - Grzegorz Sokołowski
komisarz toru - Tomasz Welc

owen1989
Senior

#52 Postautor: owen1989 » 25 kwietnia 2018, o 08:14

Trzeba wziąć też pod uwagę, że sporo ludzi dojeżdża na mecze spoza Lublina a mecz zaczyna się dość wcześnie ;)

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#53 Postautor: Rusek » 25 kwietnia 2018, o 08:25

Czwarty czynnik jest taki że dużo osób zakupi bilety tradycyjnie w kasie biletowej a dziś dopiero pierwszy dzień sprzedaży.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#54 Postautor: Perez » 25 kwietnia 2018, o 08:39

Piąty czynnik mecz jest w tv?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#55 Postautor: Dobromir » 25 kwietnia 2018, o 08:55

Szósty to to, że jest to 3 mecz na przestrzeni 3 tygodni. To też nie służy frekfencji.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#56 Postautor: lombard » 25 kwietnia 2018, o 08:57

Po zwycięstwie w Gdańsku, jedziemy u siebie, jesteśmy w gazie, walczymy o przyszły bonus, więc musimy im wklepać co najmniej tyle co Gnieznu, choć zdaję sobie sprawę, że przeciwnik bardziej wymagający.
Co do biletów z poprzedniej edycji zauważyłem, że schodzi po ok. 1000 dziennie a najwięcej ostatniego dnia. W tej sytuacji jeśli zostanie biletów to raczej niewiele, a mecz się na 99% odbędzie i pogoda wcale nie ma być zła. Jutro ponoć popada ale w piątek już ok.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#57 Postautor: istred » 25 kwietnia 2018, o 09:06

Rybnik to nie Gniezno. W Rybniku jeżdżą porządni żużlowcy - Woryna i Batchelor, którzy dają nadzieję na udane rezerwy taktyczne, a pozostali - Czaja, Karpow czy nawet Szczepaniak to też nie są anonimowi zawodnicy i każdy z nich może wygrywać biegi. Juniorów też mają lepszych niż Gniezno. Dlatego nie spodziewałbym się łatwego meczu, a raczej podobnego do tego z Łodzią.
My również mamy mocną kadrę i liczę, że Rybnik nie wywiezie z Lublina więcej niż te 40-41 pkt. Ten mecz będzie dobrym testem dla zawodników, którzy do tej pory w Lublinie jechali przeciętnie - D. Lamparta, Jeleniewskiego i Miesiąca lub Mastersa.

max3
Zawodowiec

#58 Postautor: max3 » 25 kwietnia 2018, o 10:13

Spokojnie będzie komplet .

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#59 Postautor: Cooper » 25 kwietnia 2018, o 10:25

Trzy dni do meczu i tylko polowa biletow sprzedana, ale bieda, zamknac ten klub, nie ma dla kogo zuzla robic :P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#60 Postautor: Perez » 25 kwietnia 2018, o 10:51

Cooper pisze:Trzy dni do meczu i tylko polowa biletow sprzedana, ale bieda, zamknac ten klub, nie ma dla kogo zuzla robic :P

I ta geometria, nigdy nikt nikogo nie wyprzedził bez błędu rywala...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#61 Postautor: Cooper » 25 kwietnia 2018, o 10:59

Obawiam sie, ze w piatek wychowany na kwadratowych lukach Woryna pokaze jak sie wyprzedza :) Ale to fajnie dla widowiska.

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#62 Postautor: jataman20 » 25 kwietnia 2018, o 11:16

lombard pisze:Po zwycięstwie w Gdańsku, jedziemy u siebie, jesteśmy w gazie, walczymy o przyszły bonus, więc musimy im wklepać co najmniej tyle co Gnieznu, choć zdaję sobie sprawę, że przeciwnik bardziej wymagający.
Co do biletów z poprzedniej edycji zauważyłem, że schodzi po ok. 1000 dziennie a najwięcej ostatniego dnia. W tej sytuacji jeśli zostanie biletów to raczej niewiele, a mecz się na 99% odbędzie i pogoda wcale nie ma być zła. Jutro ponoć popada ale w piątek już ok.

Patrząc na formę naszych obco+lampartów wcale nie musimy im włożyć tyle co Gnieznu, wręcz uważam, że nasza drużyna może mieć podobny potencjał na wyjeździe co w domu.
;]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#63 Postautor: $korzen$ » 25 kwietnia 2018, o 12:03

Panowie, wygralismy w Gdansku, ale poki co nie mamy handicapu wlasnego toru. Nie liczac Lamberta, to kazdy sie na nim meczy. Ja biore w ciemno kazde zwyciestwo. Rybnik to dla mnie nadal glowny kandydat do awansu i generalnie bardzo fajnie zbudowany zespol. Nie jedzie im Karpov co mnie osobiscie bardzo zaskakuje, wolny jest mlody Szczepaniak, ktory nie trafil ze sprzetem tak jak np. Hougaard. Ale jak tylko Karpov im odpali (a jest to dla mnie tylko kwestia czasu) to beda zespolem kompletnym. Cook i Chmiel tez beda jechac z kazdym spotkaniem coraz lepiej. To jest bardzo mocny, madrze zbudowany zespol. Maja tez kase, maja cwanego Mrozka, to bedzie bardzo ciezki mecz. Batchelor i Woryna sa w gazie, jak nie daj Boze odpali im akurat w Lublinie Karpov to wcale sie nie zdziwie, jak znowu decydowal bedzie o wszystkim ostatni bieg. Rybnik-Lodz-Lublin to dla mnie 3 najlepsze ekipy i generalnie 46:44 dla nas biore z pocalowaniem w reke. Dobrze, ze jedziemy z nimi akurat teraz, jak jeszcze maja swoje problemy. Juz niedlugo ten zespol bedzie chodzil jak w zegarku.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#64 Postautor: lombard » 25 kwietnia 2018, o 14:34

Jak mamy coś potem ujechać w play-off to nie możemy patrzeć czy przyjeżdża Woryna czy inny Boryna. Każdy z naszych musi zrobić swoje, a jak komuś nie idzie, to kolega nadrobi. Na tym polega siła zespołu, co zaprocentowało w Gdańsku.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#65 Postautor: radonis » 25 kwietnia 2018, o 15:42

Jak się ma kwietniowy mecz do wrześniowych play-off'ów. Takie pisanie, że teraz musimy coś tam, żeby za prawie pół roku coś tam.

Dzisiaj jest dzisiaj. ROW jest groźny. To waleczna drużyna. Jak pisał Korzeń - odpali Karpov czy Szczepaniak i może być trudno w tym meczu. Ja się nastawiam na zacięty mecz.

Szczerze wierzę w happy end dla nas.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#66 Postautor: MikeMistrz » 25 kwietnia 2018, o 20:01

Myślę, że obaj bracia Szczepaniakowie są mocno przeceniani, szczególnie Mateusz. To, że wyszedł mu jeden sezon (zeszły), nie powinno zaciemniać ogólnego obrazu - a ten jest taki, że to półka niżej od Jeleniewskiego. O ile Karpow jak najbardziej może odpalić, tak wzięcie młodszego Szczepaniaka uważam za mocno nietrafioną inwestycję ze strony ROW-u. Alternatywą jest tylko egzotyczny jak dotąd Cook i już się robi dziura w składzie. Jeśli facet (młody Szczepaniak) na 15 sezonów startów ma dobry tylko jeden, to raczej wiadomo czego się można spodziewać w kolejnym. Poniżej statystyki ze wszystkich lat w jego wykonaniu. Nie licząc zeszłego sezonu, tylko raz przekroczył średnią 1,8.

https://speedway.com.pl/riders/mateusz-szczepaniak/

ermen
Zawodowiec

#67 Postautor: ermen » 25 kwietnia 2018, o 22:12

Myślę, że ogólna euforia związana z odrodzeniem żużla w Lublinie, co niektórym uniemożliwia obiektywnie spojrzeć na układ sił w I lidze.

ROW to poważny przeciwnik z bardzo dobrymi seniorami i całkiem dobrymi juniorami. Wygrali z Orłem mimo tragicznej jazdy Cooka (w czterech startach wyprzedził tak samo tragicznego tego dnia Grajczonka) i słabej postawy Karpowa, który na razie szuka przyczyny problemów. Woryna to gwiazda ligi, Batchelor jedzie znakomicie. Czaja, Karpow i Szczepaniak mogą pojechać na 3-5 punktów, ale chyba nikogo nie zdziwi wynik 10+2 choćby jednego z nich.
My mamy swoje problemy. Robert na problemy ze sprzętem, Sam po kontuzji jedzie pasywnie, Daniel źle wszedł w sezon, Paweł ze swoimi startami na naszym torze wiele nie wywalczy. No i najgorsze - TOR. Zagadka taka sama dla przyjezdnych jak i naszych. Atutu własnego toru nie mamy i jeśli ROW trafi z ustawieniami na start to będzie bardzo ciężko. O wygranej jak z Gnieznem realnie nie ma co myśleć, raczej trzeba się nastawić na walkę do końca o zwycięstwo. I takie choćby minimalne biorę w ciemno.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#68 Postautor: Cooper » 25 kwietnia 2018, o 23:02

My wygraliśmy w Gdańsku mimo tragicznej postawy pierwszej pary.

Awatar użytkownika
jataman20
Szkółkowicz
Kontakt:

#69 Postautor: jataman20 » 26 kwietnia 2018, o 01:17

ermen pisze:Myślę, że ogólna euforia związana z odrodzeniem żużla w Lublinie, co niektórym uniemożliwia obiektywnie spojrzeć na układ sił w I lidze.

ROW to poważny przeciwnik z bardzo dobrymi seniorami i całkiem dobrymi juniorami. Wygrali z Orłem mimo tragicznej jazdy Cooka (w czterech startach wyprzedził tak samo tragicznego tego dnia Grajczonka) i słabej postawy Karpowa, który na razie szuka przyczyny problemów. Woryna to gwiazda ligi, Batchelor jedzie znakomicie. Czaja, Karpow i Szczepaniak mogą pojechać na 3-5 punktów, ale chyba nikogo nie zdziwi wynik 10+2 choćby jednego z nich.
My mamy swoje problemy. Robert na problemy ze sprzętem, Sam po kontuzji jedzie pasywnie, Daniel źle wszedł w sezon, Paweł ze swoimi startami na naszym torze wiele nie wywalczy. No i najgorsze - TOR. Zagadka taka sama dla przyjezdnych jak i naszych. Atutu własnego toru nie mamy i jeśli ROW trafi z ustawieniami na start to będzie bardzo ciężko. O wygranej jak z Gnieznem realnie nie ma co myśleć, raczej trzeba się nastawić na walkę do końca o zwycięstwo. I takie choćby minimalne biorę w ciemno.

Ja myślę dokładnie odwrotnie.
Wiele osób jeszcze nie docenia sił i potencjału naszej drużyny.
Mimo niesamowitego pecha zremisowaliśmy z faworytem ligi.
Wygraliśmy na wyjeździe z drużyną która ma/miała aspiracje do awansu i rozgromiła w 1 meczu przeciwną drużynę na swoim torze.
Jonsson nam odpalił, Lambert w Lublinie poezja, Masters powoli wraca do formy po kontuzji, coraz lepsze wyniki w Anglii, Polacy trenują praktycznie kiedy tylko się da na torze w Lublinie.
Jestem przekonany, że wynik 50:40 z Rybnikiem to minimum jakie mnie zadowoli, natomiast gdyby był Loktajew w Rybniku to Rybnik tego meczu by nie wygrał.
Dla mnie jesteśmy 2-gą siłą w lidze, świetny budżet, super organizacja, bardzo dobrze dobrany zespół, juniorzy poezja jak na 1 ligę.
Brak jakiejkolwiek presji, a przy dobrych wiatrach awans do e-ligi, chociaż najbardziej realnie widzę baraże i porażkę w finale z Łodzią, bo chyba oczywiste jest, że po rundzie zasadniczej zajmiemy 2 lub 3 miejsce i z Rybnikiem pojedziemy o finał ligi, gdy Łódź sobie na spokojnie pokona Gniezno lub Gdańsk.
;]

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#70 Postautor: Speedway » 26 kwietnia 2018, o 07:34

Juz caly sezon masz widze rozpisany :) Spokojnie, to poczatek sezonu i jeszcze bardzo wiele moze sie w ukladzie sil pozmieniac. Rybnik jest mocny i dyspozycja dnia bedzie wazyc o wynikach poszczegolnych meczow druzyn z czolowki. Mnie w piatek zadowoli chocby 46-44
Niektorym ten Gdansk bije sodowa, miejmy nadzieje ze tylko kibicom.
Obrazek

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#71 Postautor: lombard » 26 kwietnia 2018, o 08:00

ermen pisze:Myślę, że ogólna euforia związana z odrodzeniem żużla w Lublinie, co niektórym uniemożliwia obiektywnie spojrzeć na układ sił w I lidze.

Oglądałem mecz Rybnika z Łodzią i słuchałem wywiadu Skrzydlewskiego w jego trakcie. Nie było napinki na zwycięstwo. To jeden z meczy który Skrzydlewski pozwolił Ślączce przegrać. Przegrać frajersko bo zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki. Także z całym szacunkiem dla rekinów, ale nie ma się czego bać na podstawie, że My z Łodzią tylko remis (zresztą pechowy).
Czy Woryna to gwiazda? Zobaczymy na torze. W Daugavpils kompletu nie zrobił.
Oczywiście mecz będzie pewnie wyrównany i to dobrze dla widowiska, ale myślę, że w pewnym momencie meczu im odjedziemy i potem wystarczy utrzymać tę przewagę do końca.
Każdy zawodnik jest tak dobry jak jego ostatni mecz, ale wielu nie docenia jeszcze Lublina. W miarę upływu sezonu to się zmieni.
Batchelor? Niech pokaże na co go stać. Raz na naszym torze jechał /bodajże Polska-reszta świata/. Nie błyszczał.
Ostro z nimi i będzie dobry wynik. :cool:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#72 Postautor: istred » 26 kwietnia 2018, o 08:55

Woryna to bardzo dobry zawodnik, ale na wyjazdach bym go nie przeceniał. Oglądałem go wiele razy w ubiegłym roku i np. w IMŚJ przegrywał z Lambertem na neutralnych torach. Dlatego liczę, że z naszymi liderami - Lambertem i Jonssonem - będzie przegrywał.

ROW jest silną drużyna, jednym z faworytów, ale mecz z Łodzią pokazał, że są do pokonania nawet w Rybniku. Dlatego tym bardziej w Lublinie Motor jest faworytem. I nie jest to euforia po spotkaniu w Gdańsku, tylko po trzech kolejkach mamy realne podstawy żeby tak pisać. Branie w ciemno 46:44? Uważam, że jest realna szansa na bonusa w dwumeczu, więc 46:44 to plan minimum, a zawodnicy powinni powalczyć o jak największą przewagę przed rewanżem.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#73 Postautor: Metalliczny » 26 kwietnia 2018, o 10:13

Optymistyczne nastroje panują widzę :) Spokojnie to tylko sport ;) Co prawda i ja uważam, że mecz powinien być przez naszych wygrany, to Rekiny się nie położą na torze i będą walczyć, zwłaszcza Woryna, który jeździ agresywnie. Stawiałbym coś w granicach 48:42, natomiast uważam że jesteśmy w stanie zrobić 50:40, co dla mnie już będzie dobrym wynikiem :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#74 Postautor: istred » 26 kwietnia 2018, o 10:50

Czy ja wiem czy optymistyczne? Optymistyczny to był jeden post, że mamy ich rozjechać jak Gniezno :)
Ja tu widzę raczej stonowane nastroje. Również uważam, że wynik zamknie się w granicy 50:40.
...chyba, że nasi zawodnicy nagle zaczęliby jechać - Lambert i Jonsson na swoim lubelskim poziomie, Lamparty na poziomie z Gdańska, a pozostali by się obudzili :-P Ale to chyba za dużo szczęścia jak na jeden mecz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#75 Postautor: GIGI » 26 kwietnia 2018, o 11:09

Miejmy nadzieje ze nasi juniorzy dzisiejsze eliminacje do SK zakoncza bez zadnych upadkow. Co do jutrzejszego meczu to mysle ze bedzie dobrze. Jestesmy optymistami? A jak mamy sie czuc po trzech pierwszych kolejkach? Oby Masters w koncu zaczal jechac tak jak tego od niego oczekujemy. Kreci sie kolo kompletow na ciezkich torach w Anglii to znaczy ze po kontuzji sladu nie ma.