CZY AWANS JEST REALNY?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#51 Postautor: Łoptymista » 14 lipca 2004, o 17:50

Gawrzyk pisze:szansa na awans jest.
Trzeba wygrac u siebie wszystko i miec lepszy bilans malych punktow z gorzowem ;] tyle wystarczy 8)

A to ja się podpisuję Łoptymista... :shock:
Teoretycznie wszystko to prawda tylko co ma robić wojsko, w którym nie ma armat. A tak wygląda sytuacja u nas.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#53 Postautor: Łoptymista » 14 lipca 2004, o 18:34

Gawrzyk pisze:hm, dla mnie Franek, Sledziona, Grzecho i Peter to sa calkiem niezle armaty. Goscie maja ogromny potencjał, ale wykorzystuje sie poki co tylko dwie. Mam nadzieje ze z gorzowem zaczna strzelac Franek Sledz i bedzie dobrze...

Jeszcze kilkanascie dni temu też byłem tego samego zdania. Ale jakoś optymizm urzędowy wziął i prysł. Czekamy od wiosny, az nasze orły zaczną uzewnetrzniac potencjał jaki w nich tkwi i czekamy, i czekamy.
Jesli chodzi o naziwska to zestaw armat mamy rewelacyjny, tylko, że nie wiele z tego wychodzi. :? No ale może w niedzielę mnie zaskoczą :wink:

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#54 Postautor: maestro76 » 14 lipca 2004, o 19:16

witam,
jesli przegralibysmy z rzeszowem mecz po walce-to smialo bym twierdzil ze szansa jest,ze zawsze mozna powalczyc z kazdym...
ale podejscie sledzia i frankowa do dwoch ostatnich meczow sprawila ze praktycznie zadnych szans na awans nie mamy!chlopaki wiedza ze w przypadku awansu szans na starty u nas nie maja to kombinuja jak kase na boku wyrwac-a klub i kibicow maja w dupie.
to i ja ich mam w dupie i lepiej niech juz nie jezdza-szkoda pieniedzy a moznaby ich jeszcze za kare z jakiejs kasy oberwac to dla mlodych klimkow na opony bedzie
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#56 Postautor: Regdal » 14 lipca 2004, o 22:47

maestro76 pisze:podejscie sledzia i frankowa do dwoch ostatnich meczow sprawila ze praktycznie zadnych szans na awans nie mamy!chlopaki wiedza ze w przypadku awansu szans na starty u nas nie maja to kombinuja jak kase na boku wyrwac-a klub i kibicow maja w dupie.

Ciekawe czy to co napisałeś jest prawdą ? jeśli tak to mamy odpowiedź na wyniki dwóch ostatnich meczy w Grudziądzu i w Lublinie.Obyś się mylił,bo jeśli nie to ci faceci zrobili z nas w tym sezonie niezłe jaja.

8) 8) 8)

Piotrbaz

#57 Postautor: Piotrbaz » 14 lipca 2004, o 22:57

w gorzowem ledwo co wygralismy z piszczem.. wiem wiem ze były głupie defekty i tracenie punktów ale teraz nawet jak sie zmobilizuja to moze wyjsc roznie.. sledz nie bedzie miał nagle cud motorków chyba ze sprzeda busa i weźmie krdeyt i wyreomntuje stare.. bo nowych pewnie nie kupi...

przeszedłem sie do sklepu w koszulce tz i podsluchałem roznowe do której ( e wzgledu na koszulke) mnei wciagnieto.. wsyztscy zgodnie stwierdizli ze mecz z rzeszowem dobrze pokazał kto na przysły sezon zostaje w lublnie.. słowem :: Knapp, PIszcz, Dawid Stachyra i peter karlsson.. przykro mi o tym pisac bo darek był moim idolem ale już nie jest... powoli zaczyna byc piszcz algo grzesiek.. bo na golloba tez nie ma co liczyc.. jak widac :roll:

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#58 Postautor: maestro76 » 14 lipca 2004, o 23:05

Ciekawe czy to co napisałeś jest prawdą ?

nawet nie wiesz kolego jak bym chcial zeby to nie byla prawda :evil:
mam totalnego kaca po ostatnim meczu!
pozdr

harry
Trener

#59 Postautor: harry » 14 lipca 2004, o 23:15

nie chce ci się czytać postów to przypomnę, że Sledż w czwartek i piatek bedzie testował 4 silniki, z których wybierze 2.
pamiętaj, że jak przegrają z Gorzowem to sezon 2004 dla Śledzia, Frankowa, Mordela i być może Jelenia się kończy i jadą juniorzy. Jak przegrają za mało to jadą za połowę - to olbrzymia mobilizacja - bo ci panowie ubóstwiają kasę!

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#60 Postautor: maestro76 » 14 lipca 2004, o 23:54

dla mnie sledz ,frankow nie istnieja wiec wali mnie co beda robic
wg mnie nie utozsamiam ich z druzyna lubelska]
zzygalem sie dawno na to co zrobili-i bardzo sie z tego ciesz3e
a na zuzel zawse bede chodzic....

harry
Trener

#61 Postautor: harry » 14 lipca 2004, o 23:59

Sorki ale to było do Piotrka

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#63 Postautor: maestro76 » 15 lipca 2004, o 01:46

he?
ta sila co wplynela na nazych liderow w dwoch ostatnich meczach???
w dupie mam takie rozgrywki
wole druga lige ale fair-moze dziwny jestem
rzygam ukladami
podr

Czarek
Trener

#64 Postautor: Czarek » 15 lipca 2004, o 07:28

By pojechać w barażach trzeba mieć 7 zawodników, na których można liczyć. Śledź i Franków są w stanie pojechać b. dobry mecz, ale na Mordela i Jeleniewskiego raczej bym nie liczył.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#65 Postautor: Scream » 15 lipca 2004, o 10:11

skad wiec Darek bedzie mial te 4 silniki do testowania? bo przeciez nie kupil? od Tomka? to chyba nie jest top secret wiec moze ktos poinformowany napisze?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#67 Postautor: Gelo » 15 lipca 2004, o 11:20

Odnośnie awansu jestem pesymistą. Nie wierzę w wygraną 20 punktami z Gorzowem, a sądzę, że tyle możemy dostać w rewanżu. Bardzo ciężko będzie z Wybrzeżem u siebie i zapewne z Rzeszowem (chociaż na przyczepnym torze powinniśmy sobie z nimi poradzić). Co do wyjazdów - też trudno być optymistą. Z potężną dziurą w składzie powstałą po Tomku szanse wywalczenia jakiegokolwiek punktu są znikome. To jest sport i trzeba wierzyc w drużynę ale nie wystarczy już 8 punktów Śledzia i 6 Frankowa. Żeby zrównoważyć zero Jurka muszą oni zdobywać przynajmniej po 3 punkty więcej. A to wydaje się mało realne. Liczę, że zacznie punktować Dawid, z kolei Jeleń przestał wyrabiac normę 5 oczek u siebie. Według mnie została zaprzepaszczona wielka szansa, niezależnie od tego jak potoczą się playoffy.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#68 Postautor: mikas » 15 lipca 2004, o 13:00

Ja mam tylko taką obawę,że jak w tym sezonie nie awansujemy, to za rok juz nie wszystko będzie zależało tylko od klubu. Trzeba będzie wyremontować stadion, zrobic oświetlenie itp. Dużo będzie zależało od miasta i tego czy da na to pieniądze, a wiadomo jak z tym u nas jest. Jesli bylibysmy już w Ekstralidze byłby to duży argument w rozmowach z władzami miasta aby sfinansowały inwestycje na stadionie, a tak to powiedzą że nie jestesmy w E-lidze i nie bedziemy bo miasta na to nie stać. I wtedy może się wszystko zawalić, bo Sipma i inni sponsorzy mają jak można zauważyc większe ambicje niż I liga, a jesli im nie pozwoli sie realizowac ich planów, to odejdą. Troszke to fatalistyczna wizja ale mysle że tak niestety może być.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#69 Postautor: Czarek » 15 lipca 2004, o 13:19

Jeśli Gdańsk i Gorzów mają podobne układy jak Rzeszów, to w każdym meczu Play Off będziemy mięli ubity tor w Lublinie. A wtedy może być ciężko.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Piotrbaz

#70 Postautor: Piotrbaz » 15 lipca 2004, o 16:21

moze pojsc w kilka stron..

strona pierwsza: wszyscy sie tak zepnÄ… ze bajka i wtady rzeczywiscie wygramy minimalnie..

Strona druga: zepną sie i pod presją sie "spalą" i gów.. z tego wyjdzie..

strona trzecia: skonczy sie na obiecankach cacankach.... a z tą kasą to nie wiem... i tak juz lepiej nie wchodzic do ekstraligi bo to wiecej kosztów nam pzyniesie niz zysków...

Mysle ze w play offach uzberamy 2-4 ptk ... nic wiecej

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: ravajas » 15 lipca 2004, o 17:32

mikas pisze:I wtedy może się wszystko zawalić, bo Sipma i inni sponsorzy mają jak można zauważyc większe ambicje niż I liga, a jesli im nie pozwoli sie realizowac ich planów, to odejdą. Troszke to fatalistyczna wizja ale mysle że tak niestety może być.

nie bardzo rozumiem: czyli sponsorzy a klub to są dwie różne strony sprawy? jesli sponsorzy mają ambicje, to owszem moga je realizować, ale przecież musza wiedzieć, że sezon żuzlowy, a szczególnie taki, po którym ma nastąpć awans jest kosztowny. To nie jest przecież tak, że sponsor mówi: Ekstraliga, a klub i zawodnicy mówią: Gówno!! i wyciągają ręce po kasę... Przeciez wszyscy od początku sezonu powinni wiedzieć o co jadą

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#72 Postautor: Maxx » 15 lipca 2004, o 17:42

Kilka spraw jest oczywistych.
1. Śledź i Franków jeśli chcą myśleć o tym, żeby jeszcze jeździć w lubelskich barwach muszą zainwestować w sprzęt i pojechać tak jak do nich należy. W sumie muszą uzbierać minimum 16-18 punktów. Jeszcze raz podkreślam - 16-18 punktów to minimum a nie sukces.
2. Karlsson minimum 12 punktów.
3. Jeleniewski - 6 punktów (minimum)
4. Trumiński (Mordela już nie chcę oglądać) 6-8 punktów

Celowo pomijam Grześka Knappa bo ten jak go znam zrobi swoje. Gdzieś tam po drodze jedno "zero" może mu się przytrafić ale swoje zrobi.
Dawid jak będzie miał na czym nie powinien zawieść.

To tyle odnośnie najbliższego meczu z Gorzowem.

Nie chcę bawić sie w typowanie czy załapiemy się na baraże. Gdyby do składu wrócił Tomek Piszcz sytuacja byłaby zgoła odmienna i o pewne typowania można byłoby się pokusić ale w tej sytuacji trudno cokolwiek przewidzieć.
Mecz w Play Off`ach z Rzeszowem u nas na pewno nie będzie miał takiego nazwijmy to "dziwnego" przebiegu jak ten ostatni bo w przeciwnym wypadku kilku panów może zostać starym dobrym polskim zwyczajem "wywiezionych na taczkach".

Sprawa wygląda tak, jeśli wygramy wszystko u siebie i spróbujemy powalczyć w Rzeszowie baraże będą w naszym zasięgu. Jak widać poprzeczka zawieszona jest bardzo wysoko.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#73 Postautor: ravajas » 15 lipca 2004, o 17:55

Maxx pisze:Dawid jak będzie miał na czym nie powinien zawieść

tak ładnie na młodzieżówce śmigał... :)

pozdrawia:
Rafał Borowski

max3
Zawodowiec

#74 Postautor: max3 » 15 lipca 2004, o 18:50

Gdzie te 4 silniki? .Dzisiaj mial stary silnik tylko wyremontowany,moze na jutro szykuje 3 silniki do testowania.